Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir?

Deneysel psikoloji Nedir?

Deneysel psikoloji Nedir?, Deneysel psikoloji Nerededir?, Deneysel psikoloji Hakkında Bilgi?, Deneysel psikoloji Analizi? Deneysel psikoloji ilgili Deneysel psikoloji ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Deneysel psikoloji ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Deneysel psikoloji Ne Anlama Gelir Deneysel psikoloji Anlamı Deneysel psikoloji Nedir Deneysel psikoloji Ne Anlam Taşır Deneysel psikoloji Neye İşarettir Deneysel psikoloji Tabiri Deneysel psikoloji Yorumu 

Deneysel psikoloji Kelimesi

Lütfen Deneysel psikoloji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Deneysel psikoloji İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı? Deneysel psikoloji Ne Demek? ,Deneysel psikoloji Ne Demektir? Deneysel psikoloji Ne Demektir? Deneysel psikoloji Analizi? , Deneysel psikoloji Anlamı Nedir?,Deneysel psikoloji Ne Demektir? , Deneysel psikoloji Açıklaması Nedir? ,Deneysel psikoloji Cevabı Nedir?,Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı?,Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Deneysel psikoloji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Nedir? Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Deneysel psikoloji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Deneysel psikoloji - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Deneysel psikoloji

Deneysel psikoloji Nedir? Deneysel psikoloji Ne demek? , Deneysel psikoloji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı? Deneysel psikoloji Ne Demek? Deneysel psikoloji Ne Demektir? ,Deneysel psikoloji Analizi? Deneysel psikoloji Anlamı Nedir? Deneysel psikoloji Ne Demektir?, Deneysel psikoloji Açıklaması Nedir? , Deneysel psikoloji Cevabı Nedir? , Deneysel psikoloji Kelimesinin Anlamı?






Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir?

Deneysel psikoloji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wilhelm Wundt, Almanya Leipzig'de 1879 yılında ilk psikoloji laboratuvarını kurarak deneysel psikolojinin adımlarını atmıştır.

Deneysel psikoloji, psikolojiye doğa bilimleri gözlüğüyle bakar ve onu bilimsel yöntem yardımıyla anlamaya çalışır. Deneysel psikolojinin odaklandığı konular davranışı belirleyen süreçler ve zihinsel yaşamın doğasıdır. Bu dal, psikolojik bilgi birikimini günlük yaşamda karşılaşılan sorunları çözmekte kullanan uygulamalı psikoloji ve zihinsel hastalıkları terapi yoluyla ortadan kaldırmayı amaçlayan klinik psikolojiden ayrılır.

Deneysel psikoloji bir konudan çok yöntemler dizgesini ifade eder ve psikolojinin diğer alanlarında kullanılan pek çok yöntemi içerir. Deneysel psikologlar nöroloji, gelişimsel psikoloji, duyarlık, algılama, bilinçlilik, öğrenme, bellek, düşünme ve dil konularında araştırmalar yapmış, makaleler yayımlamış ve dersler vermişlerdir. Deneysel psikolojinin günümüzdeki ilgi alanları ise motivasyon, duygu ve toplumsal psikolojidir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deneysel psikolojinin geçmişi 11. yüzyıla dayanmaktadır. İbn-i Heysem 1021'de yazdığı Optiğin Kitabı adlı yapıtta görsel algı ve yanılsamaları deneysel bir yaklaşımla incelemiş[1] ve Ebu Reyhan Biruni tepki zamanı kavramını bulgulamıştır.[2] Ne var ki, deneysel psikolojinin çağdaş bir akademik dal durumuna gelmesi Wilhelm Wundt'un matematiksel ve deneysel yaklaşımına ve dünya üzerindeki ilk psikoloji laboratuvarını kurmasıyla gerçekleşmiştir.[1] İlk deneysel psikologlardan Hermann Ebbinghaus ve Edward Titchener çalışmalarında içgözlem yöntemini de kullanmışlardır.

20. yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Davranışçılık yirminci yüzyılın ilk yarısında psikolojinin baskın örnekçelerinden biri olmuştur. Bu, zihinsel görüngelerin deneysel psikolojideki önemini azaltmıştır. Bu durum Avrupa için çok geçerli değildir. Bunun nedeni, düşünme, bellek ve ilgi konularına eğilen Sir Frederic Bartlett, Kenneth Craik, W. E. Hick ve Donald Broadbent gibi psikologların Avrupa psikolojisini etkilemiş olmasıdır. Bu durum, bilişsel psikolojinin hızlı gelişimine de altyapı hazırlamıştır.

"Deneysel psikoloji" yirminci yüzyılın ikinci yarısında boyut değiştirmiş ve birçok alt dala ayrılmıştır. Deneysel psikologlar araştırmalarında çok sayıda farklı yöntem kullanırlar ve bilim felsefesinin deneyin ayrıcalıklı prestiji üzerindeki etkilerini göz önüne alarak belirli bir yönteme saplanıp kalmazlar. Deneysel yöntemin günümüzdeki kullanım alanları daha önce deneysel psikolojinin parçası olmayan gelişimsel ve toplumsal psikolojidir. Terim, prestij sahibi bilimsel dergilerde ve kimi üniversitelerin psikoloji derslerinde kullanılmaktadır.

Yöntemler dizgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Deneyler[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan davranışı ve zihinsel süreçlerin karmaşıklığı, bu olguların yorumlanmasına yardımcı değişkenler ve konu oldukları bilinçdışı süreçler deneysel psikolojinin tutarlı bir yöntemler dizgesine sahip olmasını zorunlu kılmaktadır.

Psikolojideki temel deneysel yöntemler dış değişkenlerin denetimi, deneyci yanlılığının azaltılması, deneysel evrelerin ağırlıklandırılması, uygun örnek sayısı, güvenilir ve geçerli işlemsel tanım kullanımı ve istatistiksel çözümlemedir. Psikoloji bölümlerinin lisans programları araştırma yöntemleri ve istatistik konularında zorunlu dersler içermektedir.

Yasal ve ahlaksal sorunlar nedeniyle deneysel psikologlar hayvanlar üzerinde araştırma yaparlar. Deneyler ile değişik çevre koşullarının davranışı nasıl etkilediği araştırmalar ile bulunmaya çalışılır. Deneysel psikoloji deyince günümüz psikologlarının aklına, hayvan davranışları üzerinde yapılan çalışmalar gelir.[3]

Diğer yöntemler[değiştir | kaynağı değiştir]

Olay incelemesi, ilintisel ve doğal gözlemin de içinde bulunduğu diğer araştırma yöntemlerinin de kullanıldığı deneysel psikoloji, bilgi birikimine en yüksek değeri atfeder. Kimi deneysel psikologlar bu durumu daha da ileriye taşımış ve deney dışındaki diğer tüm araştırma yöntemlerine kuşkuyla bakmışlardır. Daha özel anlamda, olay incelemesi ve görüşme yöntemleri klinik psikolojide kullanıldıkları için deneysel psikologlar tarafından pek önemsenmezler[kaynak belirtilmeli]. Deneysel çalışmalar sürecinde, insan psikolojisi göz önüne alınmalı ve insan hayatının etik değeri korunmalıdır.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştirel ve postmodernist psikologlar insan doğasının içinde yaşadığı çevreye ayrılmaz bir biçimde bağlı olduğuna inanmakta ve deneysel psikologların insan doğasını kültürel, ekonomik ve tarihsel bakış açısını yadsıyarak anlamaya çalıştıklarını öne sürmektedirler. Deneysel psikolojiye kuşkuyla bakan kişiler bu dalın, çevresel etmenlerin insanın zihinsel süreçlerini ve davranışını etkileyen değişkenler olarak tanımlamadıklarını vurgulamaktadırlar. Bu durumun deneysel psikologların insan doğasını eksik anlatmasına yol açtığı iddiası da dile getirilmektedir.

Radikal davranışçılardan B.F. Skinner ölümünden üç gün önce Amerika Psikoloji Kurumu'nda yaptığı bir konuşmada deneysel psikolojiyi iç zihinsel süreçlere gözlemlenebilir davranışlardan daha fazla önem vermesinden ötürü eleştirmiştir. Bu eleştiri, davranışçılığın önemini yitirdiği bilişsel devrimin yükseliş dönemine rastlamış ve pek dikkate alınmamıştır.[kaynak belirtilmeli]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Omar Khaleefa (1999 yazı). "Psikofizik ve Deneysel Psikolojinin Kurucusu Kimdir?", American Journal of Islamic Social Sciences 16 (2).
  2. ^ İkbal, Muhammed (1930), "İslam Kültürünün Ruhu", İslami Düşüncenin Yeniden Kurulması, 1 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Ocak 2008 
  3. ^ Doğan Cüceloğlu (1991), İnsan ve Davranışı, "Psikolojinin Alanları", Remzi Kitabevi, ISBN 978-975-14-0250-9.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Edwin G. Boring. Deneysel Psikoloji Tarihi. 2. Baskı. Prentice-Hall, 1950.
  • Robert L. Solso ve M. Kimberly MacLin. Deneysel Psikoloji: Farklı Bir Yaklaşım. 7. Baskı. Allyn & Bacon, 2001.

Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Nedir? :Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? ile ilgili Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Ne Demektir? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Açıklaması Nedir? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Cevabı Nedir? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Açıklaması? :Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Gerçek mi? :Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? ile ilgili Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Hakkında? :Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? ile ilgili Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Deneysel psikoloji nedir?, Deneysel psikoloji anlamı nedir?, Deneysel psikoloji ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
BFI Top 100 British films, Kütahyada 1950 Türkiye yerel seçimleri, Spondyliosoma, Yüzey kırılması, Karasüleymanlı, Reyhanlı, Kobe, Veysel Atasoy, NGC 2356, Kime Ne (Özlem Tekin albümü), Bağlantı katmanı, Pravia, Abdülaziz, Nuga, Doğuş Balbay, Bitik Adam, Liora, Ece Üner, 1968 NBA Seçmeleri, IX. Christian, Türkmenistan, Nathan Never, Bleona Qereti, Kürtün Çayı, Ah Hüseynim Vah Hüseynim, Çılgın Dostlar, Boşnak Derviş Mehmed Paşa, Nobel Barış Ödülü sahipleri, Pilosella euchaetia, Sığacık Kalesi, Cornus foemina, Seyyid Paşa Çeşmesi, Beşinci Cadde, Koramaz Vadisi, Fayyum, Chiara, Diogo Freitas do Amaral, Marc Janko, Sirius Black, Carrie Snodgress, TBMM 2. dönem milletvekilleri listesi, Gürcistan bayrağı, Grand Moff Tarkin, 17 Kasım, Matheus Jesus, NGC 1784, Zygon, Samipaşazade Sezai, Alp sarmalı, Charles Duke, Çocuk felci, Navarra, Nissan Patrol, Senin Adın, Makho, Krzywy Domek, Pensilvanya, Olur Olur, Frenoloji, Sinanlı, Yağlıdere, Zonguldakta 1991 Türkiye genel seçimleri, Dario Fo, Roselyne Bachelot, Erenköy İstasyon Çeşmesi, Saim Bülend Ulusu, Lazarevac, Termos, Lance Stephenson, Leyla ile Mecnun (5. sezon), Nilüfer (şarkıcı), Laosun bölgeleri, Naatlo, Hava yastıklı tekne, Gasterosteiformes, Gordian Knot, Oktar, Fulda, Uma Narayan, Zayıflatılmış uranyum, Özdemir Altan, Heinrich Kiepert, AlphaTauri AT01, Yağlıdere, Gelibolu, Agra schwarzeneggeri, UGC 8058, Juliet Burke, Prato Carnico, Saul Gone, Hatayda 2011 Türkiye genel seçimleri, Evapotranspirasyon, Kutubçuluk, Muharrem Gürbüz, Sakurajima, Ses mühendisliği, Kreis Euskirchen, Halkların Demokratik Partisi, Cedric Diggory, Sabinianus, Washington konsensüsü, Roger Wolcott Sperry,
Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?,