Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir?

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Nedir?

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Nerededir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Hakkında Bilgi?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Analizi? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ilgili Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Anlama Gelir Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Anlamı Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Nedir Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Anlam Taşır Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Neye İşarettir Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Tabiri Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Yorumu 

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesi

Lütfen Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demek? ,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demektir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demektir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Analizi? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Anlamı Nedir?,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demektir? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Açıklaması Nedir? ,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Cevabı Nedir?,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı?,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne demek? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demek? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demektir? ,Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Analizi? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Anlamı Nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Ne Demektir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Açıklaması Nedir? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Cevabı Nedir? , Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kelimesinin Anlamı?






Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir?

Yıldız Teknik Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Harita
SloganYıldızlarla Bir Asra Atılan İmza Bilim Çağında Lider Bir Araştırma Üniversitesi
Kuruluş1911 (Kondüktör Mekteb-i lisi)
1982 (Yıldız Üniversitesi)
1992 (Yıldız Teknik Üniversitesi)[1]
TürDevlet üniversitesi
Eski isim(ler)iKondüktör Mekteb-i lîsi (1911)
Nafıa Fen Mektebi (1922)
İstanbul Teknik Okulu (1937)
İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (1969)
Yıldız Üniversitesi (1982)
Eğitim dil(ler)iEğitim Dili: Türkçe, İngilizce ve Fransızca Seçmeli Diller: Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Çince, Yunanca, Rusça, Farsça, Arapça
RektörProf. Dr. Tamer Yılmaz[2]
Akademik personel2.015
Kayıtlı25.063 lisans, 7.037 yüksek lisans, 2.189 doktora öğrencisi[3]
Diğer öğrenciler1.381 önlisans[3]
Akademik birimler10 fakülte,[4]
3 yüksekokul,[5]
ve 3 enstitü.[6]
KonumBeşiktaş, İstanbul, Türkiye
41°3′0″K 29°0′36″D / 41.05000°K 29.01000°D / 41.05000; 29.01000
Yerleşke
  • Yıldız Kampüsü
  • Davutpaşa Kampüsü
  • Maslak Kampüsü
  • Acıbadem Kampüsü
  • Hisar Kampüsü
  • Bebek Kampüsü
Okul renkleriLacivert, Sarı ve Beyaz
              
MaskotOn Köşeli Özel Yıldız
Web sitesiyildiz.edu.tr

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i lîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.[1]

Yıldız Teknik Üniversitesi, 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i lîsi adıyla “Fen Memuru” (eski adıyla kondüktör, yeni adıyla tekniker) gereksinimlerini karşılamak amacıyla Paris’teki “Ecol De Conducteur”ün müfredat programı esas alınarak kurulmuştur.[1] Okul bugün Beşiktaş Yıldız'da ve Esenler Davutpaşa'da olmak üzere 2 yerleşkeye sahiptir. Atıl durumda bulunan Ayazağa yerleşkesi yeniden inşa sürecindedir. Yıldız ve Davutpaşa yerleşkelerinde Osmanlı döneminden itibaren eğitim yapılmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi bugün 25.000'den fazla lisans, 9.000'den fazla lisansüstü öğrenci ve 1.700 civarında akademik personel ile akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.[8] Bünyesinde 11 fakülte, 2 enstitü ve 3 yüksekokul bulunmaktadır.[9] Türkiye'deki pek çok üniversiteden farklı olarak kuruluşunda elektrik, inşaat, kimya-metalurji ve makine fakülteleri olmak üzere 4'e ayrılmıştır.[1] Mayıs 2012 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Türkiye'nin ilk tam kapsamlı ISO 9001 belgeli üniversitesi olmuştur.[10]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite günümüzdeki durumuna gelinceye kadar çeşitli aşamalardan geçmiştir.[11]

Kondüktör Mekteb-i lîsi (1911-1922):

Vilayet nafia idarelerinin "fen memuru" (eski adıyla kondüktör, yeni adıyla tekniker) gereksinimlerini karşılamak amacıyla 1911'de Kondüktör Mekteb-i lîsi adıyla, Paris'teki "Ecol de Conducteur"ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı bir okul kurulmuş ve okula öğrenci kaydına 22 Ağustos 1911'de başlanmıştır.

Nafia Fen Mektebi (1922-1937):

1922 'de okulun adı Nafia Fen Mektebi'ne dönüştürülmüş, öğrenim süresi 1926'da 2.5 yıla ve 1931'de 3 yıla çıkarılmıştır.

İstanbul Teknik Okulu (1937-1969):

Türkiye'de imar işlerinin ve teknik hizmetlerin artması nedeniyle Fen memurları ile yüksek mühendisler arasında oluşan Türkiye'de imar işlerinin ve teknik hizmetlerin artması nedeniyle oluşan boşluğu doldurmak amacıyla 19 Aralık 1936 tarihinde yayımlanan ve 1 Haziran 1937 tarihinde yürürlüğe giren 3074 sayılı Yasa ile Nafia Fen Mektebi lağvedilerek yerine Teknik Okul kurulmuştur. 2 yıllık Fen memuru ve 4 yıllık mühendislik bölümleri olan okula Yıldız Sarayı müştemilatından, bugün de kullanılmakta olan binalar tahsis edilmiş ve buraya taşınılmıştır.

İlk kuruluşta fen memuru ve mühendislik dalında öğrenci yetiştiren inşaat ve makine bölümleri varken 1942 ve 1943 ders yılından itibaren mühendislik kısmında elektrik ve mimarlık bölümleri açılmıştır. Okul, 26 Eylül 1941 tarihinde yayımlanan İstanbul Yüksek Mühendis Okulu ve Teknik Okulu'nun Maarif Vekaleti'ne devri Hakkında Kanun uyarınca Nafia Vekaleti'nden alınarak Maarif Vekaletine bağlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 07 Haziran 1949 tarihli kararıyla Harita ve Kadastro Mühendisliği kurulmuş ve Türkiye'de bu dalda mühendis yetiştiren ilk kuruluş olarak 1949-1950 ders yılında öğretime başlamıştır. 1951-1952 ders yılından itibaren Teknikerlik kısmı kapatılmıştır.

1959-1960 ders yılında İstanbul Teknik Okulu içinde bir ihtisas bölümü açılarak bir yıllık öğrenim sonunda yüksek mühendis ve yüksek mimar unvanları verilmeye başlanmıştır.

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Dönemi (1969-1982):

03 Haziran 1969 tarihinde yayımlanan 1184 sayılı Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri Yasası ile, özerkliği olan yüksek dereceli bir öğretim ve araştırma kurumu olarak kurulmuştur. 1971’de yayımlanan 1472 Sayılı Yasa ile Kadıköy Mühendislik-Mimarlık Özel Yüksek Okulu, Galatasaray Mühendislik Yüksekokulu ve Vatan Mühendislik Yüksekokulu, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'ne bağlanmıştır. Bu dönemde Mimarlık Bölümü Mimarlık Fakültesine dönüşmüştür.

Yıldız Üniversitesi (1982-1992):

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ile buna bağlanmış olan mühendislik yüksekokulları, Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu'nun ilgili fakülte ve bölümleri, 20 Temmuz 1982 tarihli 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve bu Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 30 Mart 1983 tarihli 2809 sayılı Yasa ile Yıldız Üniversitesi adı ile kurulmuştur. Yeni kurulan üniversite Fen-Edebiyat, Mühendislik, Kocaeli'nde bulunan Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Rektörlüğe bağlı Yabancı Diller, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi, Türk Dili, Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar bölümlerinden oluşmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi (1992):

03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı Yasa ile üniversitenin adı Yıldız Teknik Üniversitesi olarak değiştirilmiş; Mühendislik, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makina ve Kimya-Metalurji Fakülteleri olarak dört fakülteye ayrılmış, ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulmuş; Kocaeli Mühendislik Fakültesi ile Kocaeli Meslek Yüksekokulu ayrılarak Kocaeli Üniversitesi adı altında örgütlenmiştir. Günümüzde Üniversite 10 fakülte, 2 Enstitü, Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve 22000'i aşan öğrencisi ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

Akademik birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldız Yerleşkesi

Elektrik-Elektronik Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceden Yıldız Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dahilindeki Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölümlerinin 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi adı altında toplanmasıyla oluşmuştur. 2011 yılı itibarıyla üniversitenin Davutpaşa Yerleşkesi'nde yer alan fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

Fen-Edebiyat Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekiz bölümden oluşan fakültenin ilk kuruluşundan bu yana hizmet veren bölümler Fizik, Kimya ve Matematik bölümleridir. Fakülte Davutpaşa Yerleşkesi'ndeki tarihi taş binada faaliyetlerini sürdüren fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • Batı Dilleri ve Edebiyatı
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
  • Fizik
  • İstatistik
  • Kimya
  • Matematik
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • İnsan ve Toplum Bilimleri
  • Felsefe Bölümü
  • Sosyoloji Bölümü
  • Tarih Bölümü

Makine Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Makina Fakültesi, Mühendislik Fakültesinden 1992 yılında ayrılmıştır. Makina Fakültesi,1993 yılında kurulmuş olup, fakülte bölümlerinden, Makina Mühendisliği 1938-1939, Endüstri Mühendisliği 1993 ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 1982 yıllarında eğitime başlamıştır. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü 2009 yılı itibarıyla Makine Fakültesi bünyesinden ayrılmıştır. Fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • Makine Mühendisliği Bölümü
  • Mekatronik Mühendisliği Bölümü
  • Endüstri Mühendisliği Bölümü

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nin kökeni 1967 yılında İstanbul Teknik Okulu bünyesindeki Makine Bölümü'ne bağlı olarak kurulan Gemi Opsiyonu bölümüne dayanır. Bu bölüm 1969 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesindeki Makine Bölümü'nde Gemi Makinaları Dalı adını almıştır.Gemi Makinaları Dalı,akademinin 1982'de Yıldız Üniversitesi'ne dönüşmesiyle kurulan Mühendislik Fakültesi bünyesinde Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü adıyla faaliyete geçmiştir. 1993'te aynı adla Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi bünyesine geçmiş,2006'da aynı fakültede Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü adını almıştır. Makina Fakültesi bünyesinde 2008 yılında kurulan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ile birlikte 2009 yılında Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak Makina Fakültesi'nden ayrılan fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü
  • Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü

Mimarlık Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1942 yılında İstanbul Teknik Okulu'nun bir bölümü olarak kurulan Mimarlık Fakültesi, lisans düzeyinde Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve 2018 yılında ilk öğrencilerini almaya başlayan Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümleri, 11 uzmanlık programı (bilgisayar ortamında mimarlık, bina araştırma ve planlama, mimari tasarım, mimarlık tarihi ve kuramı, rölöve ve restorasyon, yapı, yapı fiziği, kentsel koruma ve planlama, kentsel mekân organizasyonu ve tasarım, kentsel dönüşüm ve planlama, peyzaj planlama) ile 80 öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi, 43 araştırma görevlisi, 1300'ü aşkın lisans, 350'yi aşkın yüksek lisans, 150 doktora öğrencisi ve 10000'den fazla mezunuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye'de daha önce çeşitli fakültelerde açılan 'Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü' Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'nde kurulmuş ve mimari koruma alanı ağırlıklı lisans eğitimi veren ilk bölüm olma özelliğini taşımaktadır. Fakülte Yıldız Kampüsü'nde 1880'lerde yapılmış tarihi binasında faaliyetlerini sürdüren fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • Mimarlık Bölümü
  • Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
  • Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1992 yılında Yıldız Kampüsünde yer alan Çukursaray binasında faaliyetine başlamıştır. Fakülte, 1993 yılında kurulan İktisat Bölümü ile faaliyetlerine başlamıştır. 1996 yılında İşletme Bölümü ve 1999 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurulmuştur. Fakülte 2000'den 2015'e kadar, Yıldız Sarayının bir parçası olan Yaverler Dairesi'nde hizmet vermekte idi. Fakülte binası aynı zamanda 1925 senesinden 1936 senesine kadar hizmet veren ve 1936 yılında Atatürk'ün isteği ile Ankara'ya taşınan bugünkü adı ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne (Mekteb-i Mülkiye) ev sahipliği yapmıştır. Fakülte Davutpaşa Kampüsündeki yeni binasına 2016 taşınacaktır. Fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • İktisat Bölümü
  • İşletme Bölümü
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

İnşaat Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1911 yılında kurulmuş olan, üniversitenin en köklü bölümü olan İnşaat Mühendisliği bölümünü'nün de bağlı bulunduğu fakülte Davutpaşa Kampüsünde eğitimine devam etmektedir. Fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

Kimya-Metalurji Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Davutpaşa Kampüsü'nde bulunan fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

Eğitim Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Davutpaşa Kampüsü'nde yer alan fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • İlköğretim Bölümü:[12]
    • İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı[13]
    • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı[14]
    • İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı[15]
    • Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı[16]
    • Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı[17]
  • Eğitim Bilimleri Bölümü:[18]
    • Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı
    • Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı
    • Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi[19]
  • Türkçe Eğitimi[20]
  • Yabancı Diller Eğitimi[21]

Sanat ve Tasarım Fakültesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1997 yılında kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesinde 7 lisans, 5 lisansüstü programı mevcuttur. Geçmişi 1989 yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı'na kadar gitmektedir. Davutpaşa Kampüsü'ndeki fakülteye bağlı olan bölümler şunlardır:

  • İletişim Tasarımı Bölümü
  • Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü
  • Sanat Bölümü

Enstitüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fen Bilimleri Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitede yüksek lisans eğitimine 1959 yılında (o zamanki adı İstanbul Teknik Okulu) "İhtisas Bölümü" adıyla başlanmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 21 anabilim dalı; 49 tezli, 4 tezsiz ve 4 ikinci öğretimde tezsiz yüksek lisans ve 42 doktora olmak üzere toplam 103 programı bulunmaktadır. Programlardan 57’si mühendislik, 22’si mimarlık ve 20’si temel bilimler alanları ile ilgilidir.Yıldız Kampüsü Çukursaray Binasında yer almaktadır.

Sosyal Bilimler Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

1983 tarihinde kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsüsü'nde 8 anabilim dalına bağlı 19 programda çalışmalar yapılmaktadır. Enstitü Yıldız Kampüsü ve Davutpaşa Kampüsünde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye’nin ihtiyaçlarını göz önüne alarak, temiz enerji kaynakları ve teknolojileri gibi çok disiplinli bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve uygulamalı araştırma, inovasyon ve ticarileştirme çalışmaları yapmak; bilimsel, endüstriyel ve sosyal işbirliğini sağlamak; paydaşlarla sürdürülebilir koordinasyonu geliştirmek ve ilgili faaliyetleri gerçekleştirmek.[22]

Yüksekokullar[değiştir | kaynağı değiştir]

Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksek Okulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına ilişkin protokol, Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Durul Ören tarafından imzalanmıştır. Yıldız Kampüsünde yer almaktaydı. Bu meslek yüksekokulu kapanmıştır.

Yabancı Diller Yüksekokulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancı Diller Yüksek Okulu, Temel İngilizce ve Modern Diller olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Temel İngilizce Bölümü'nde yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrencilere İngilizce Hazırlık öğretimi verilir. İleri düzeyde İngilizce dersleri ile diğer yabancı dillerin dersleri Modern Diller Bölümü tarafından verilmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulu Davutpaşa Kampüsü'nde yer almaktadır.

  • Temel İngilizce
  • Modern Diller Bölümü

Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Meslek yüksek okulu bu kampüste yer almaktadır. Gaziosmanpaşa'dadır.[23] Bu meslek yüksekokulu kapanmıştır.

Rektörlüğe Bağlı Birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
  • Beden Eğitimi Bölümü
  • Enformatik Bölümü
  • Türk Dili Bölümü[24]

Kampüsleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitenin lisans ve lisansüstü eğitim programları Yıldız ve Davutpaşa kampüslerinde yürütülmektedir. İkitelli'de Teknopark yerleşkesine sahip olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Rumeli Hisarı'nda ve Ankara'da sosyal tesisleri bulunmaktadır. Üniversite personelinin ikamet ettiği lojmanlar ise Davutpaşa Kampüsü dışında Halkalı'da yer almaktadır.

Yıldız Kampüsü

Üniversitenin Yıldız Kampüsünde; Makine Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Gemi İnşa ve Denizcilik Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakülteye bağlı lisans dersleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı bazı programlar bu kampüste verilmektedir.

Yıldız Kampüsü, okulun en eski yerleşkelerindendir. 1859 yılında açılan ve günümüzdeki adıyla Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi olan "Mekteb-i Fünun-u Mülkiye"ye bir süre ev sahipliği yapmıştır.[25]

Davutpaşa Kampüsü

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsünde; Eğitim Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve İnşaat Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerin lisans dersleri ve hazırlık eğitimleri bu kampüste verilmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı programlar burada verilmektedir.

Maslak Yerleşkesi

Üniversitenin Maslak Kampüsü, 1999 Gölcük Depreminde aldığı hasardan sonra yıkılmıştır. Maslak Kampüsünün arazisi, Yıldız Teknik Üniversitesinin tapulu mülküdür. Arazi şu an atıl durumdadır.

Acıbadem Yerleşkesi Üniversitenin Acıbadem Kampüsünde daha önceden okulun lojmanları bulunmaktaydı. Marmara Üniversitesinin binalarının yetersiz olmasından dolayı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından kullanılmakatdır.

Rumeli Hisarı Arazisi Üniversitenin Rumeli Hisarında bulunan kampüsü Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı tarafından işletmeye kiralanmıştır. Bu kampüste Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Sosyal Tesisleri bulunmakatdır. Hisar Tesisleri YTÜ öğrenciler ve personeline %20 indirimlidir.

Bebek Arazisi Üniversitenin Bebek'te bulunan kampüsünde rektörlüğe ait bir konak bulunmaktadır. Burası misafirhane olarak kullanılmaktadır.

Dış ilişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir.[26]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "YTÜ - Tarihçe". 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2007. 
  2. ^ "Rektör Atamaları Hakkında Karar (Karar: 2020/411)" (PDF). Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 14 Ağustos 2020. 
  3. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; stg.yildiz.edu.tr isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi - Fakülteler". 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  5. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi - Yüksekokullar". 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  6. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi - Enstitüler". 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2007. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 26 Ocak 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  9. ^ "YTÜ - Akademik". 24 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2020. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2012. 
  11. ^ "YTU Tarihce". 26 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2012. 
  12. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü". 12 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  13. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı". 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  14. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı". 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  15. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı". 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  16. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı". 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  17. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı". 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  18. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü". 31 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  19. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi". 31 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  20. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi". 31 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  21. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi". 12 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2014. 
  22. ^ "Anasayfa | YTÜ Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü". dev1.yildiz.edu.tr. 22 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2022. 
  23. ^ "Yıldız Teknik Üniversitesi Web Sayfası | Gaziosmanpaşa Kampüsü". 27 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2010. 
  24. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2007. 
  25. ^ Ortaylı, İlber (2023). Cumhuriyet'in doğuşu: kurtuluş ve kuruluş yılları. İstanbul: Kronik. s. 217. ISBN 978-625-6774-01-8. 
  26. ^ Tüm Uyeler 15 Şubat 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. kunib.com

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Metro Hattı İstasyon
Line M1 Yenikapı - Davutpaşa - YTÜ - Atatürk Havalimanı
Line M7 Yıldız - Mecidiyeköy - Mahmutbey

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Nedir? :Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? ile ilgili Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Ne Demektir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Cevabı Nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Açıklaması? :Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Gerçek mi? :Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? ile ilgili Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Hakkında? :Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? ile ilgili Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi anlamı nedir?, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Zeynep Hanım Konağı, Mehmet Akif Ersoy, Arnavutköy, Tepsi böreği, Gıyaseddin Cemşid, Deccal, Villaverde del Río, Antarktikadaki araştırma istasyonlarının listesi, Mesa (Ankara metrosu), İmikuşağı Höyüğü, Ben Wheatley, Shanidar Mağarası, Kuşcenneti Millî Parkı, Nurefsun Kadın, Balassagyarmat, Emine, CD Universidad Católica, Bürgerliches Gesetzbuch, Hanne Krogh, Nouha Dicko, David Suazo, Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri, Ak göğüslü kirpi, Limni Adası, Nüfuslarına göre büyük şehirler listesi, Kris Houghton, Prenses, Kalem Bey, Rheinpark Stadion, Sarıyakup, Çamaş, Kozan, Geyve, Spania, Bulgaristan Ulusal Radyosu, Biyolüminesans, Kıbrıs Eyaleti, Üniversal Numaralandırma Sistemi, Isca sullo Ionio, Asus, Cattolica Eraclea, Tell el Cüdeyde Höyük, Dikey açı, Fallout 4, Todor Veselinović, Symfony2, Tachycineta, Devlet dini, Yegor Titov, Sodyum asetat, Bayağı çobanaldatan, Total Film, Down sendromu, Gaeta, 2019 Samoa kızamık salgını, Esenyurt, İnebolu, Chester W. Nimitz, Ana dili, S.W.A.T. (film), José Gaspar Rodríguez de Francia, Hırvat kunası, Patriarki, Adelaide, Asgard, Mircea Druc, Gönül Hancı, Mahsa Amini, Beyşehir, 39. Türkiye Hükûmeti, Vladimir Vernadski, Edessalı Mateos, Yeşil muhafazakarlık, Cenk Koray, Hakka Suresi, Grail, Microsoft tarafından yapılan birleşme ve satın almalar listesi, Kiriakos Miçotakis, Dalkavuklar Gecesi, Tercan, Arda Kurtulan, Léon (film), Askeri personel, Cehennem Makineleri, Eski Yunan, Fiziksel kozmoloji, Pitti Sarayı, Amor fati, Laz kültür hareketi, Nevşehirde 1995 Türkiye genel seçimleri, Ion Andoni Goikoetxea, 83 (sayı), Karadağ (Kuzey Makedonya), Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Moricone, Ethan Suplee, Huadu Bölgesi, Enfluran, FC Viitorul Constanța, Vietnam Hava Kuvvetleri, Mutlakiyet, Nancy Cartwright, Kayseri Atatürk Stadyumu, Yüksek Sosyete,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,