Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir?

Galatasaray Üniversitesi Nedir?

Galatasaray Üniversitesi Nedir?, Galatasaray Üniversitesi Nerededir?, Galatasaray Üniversitesi Hakkında Bilgi?, Galatasaray Üniversitesi Analizi? Galatasaray Üniversitesi ilgili Galatasaray Üniversitesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Galatasaray Üniversitesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Galatasaray Üniversitesi Ne Anlama Gelir Galatasaray Üniversitesi Anlamı Galatasaray Üniversitesi Nedir Galatasaray Üniversitesi Ne Anlam Taşır Galatasaray Üniversitesi Neye İşarettir Galatasaray Üniversitesi Tabiri Galatasaray Üniversitesi Yorumu 

Galatasaray Üniversitesi Kelimesi

Lütfen Galatasaray Üniversitesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Galatasaray Üniversitesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı? Galatasaray Üniversitesi Ne Demek? ,Galatasaray Üniversitesi Ne Demektir? Galatasaray Üniversitesi Ne Demektir? Galatasaray Üniversitesi Analizi? , Galatasaray Üniversitesi Anlamı Nedir?,Galatasaray Üniversitesi Ne Demektir? , Galatasaray Üniversitesi Açıklaması Nedir? ,Galatasaray Üniversitesi Cevabı Nedir?,Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı?,Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Galatasaray Üniversitesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Galatasaray Üniversitesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Galatasaray Üniversitesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Galatasaray Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi Nedir? Galatasaray Üniversitesi Ne demek? , Galatasaray Üniversitesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı? Galatasaray Üniversitesi Ne Demek? Galatasaray Üniversitesi Ne Demektir? ,Galatasaray Üniversitesi Analizi? Galatasaray Üniversitesi Anlamı Nedir? Galatasaray Üniversitesi Ne Demektir?, Galatasaray Üniversitesi Açıklaması Nedir? , Galatasaray Üniversitesi Cevabı Nedir? , Galatasaray Üniversitesi Kelimesinin Anlamı?






Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir?

Galatasaray Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Galatasaray Üniversitesi
Üniversite Amblemi
Üniversite Amblemi
Harita
KuruluşGalata Sarayı Enderun-u Hümayunu (1481)
Galatasaray Üniversitesi (6 Haziran 1994)[1][2]
TürDevlet üniversitesi
Eski isim(ler)iGalata Sarayı Enderun-u Hümayunu
Eğitim dil(ler)iTürkçe ve Fransızca
BağlılıkYükseköğretim Kurulu
RektörProf. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ[3]
Rektör YardımcılarıProf. Dr. Pınar Kartal
Prof. Dr. Temel Öncan
Öğretim üyeleri200
Kayıtlı2500
Akademik birimler5 fakülte
2 enstitü
1 yüksekokul
1 meslek yüksekokulu[4]
KonumBeşiktaş, İstanbul, Türkiye
41°2′42.7″K 29°1′8.8″D / 41.045194°K 29.019111°D / 41.045194; 29.019111
Okul renkleriSarı-Kırmızı
         
OrganizasyonlarGalatasaray Lisesi
Web sitesigsu.edu.tr

Galatasaray Üniversitesi (kısaca GSÜ) (Fransızca: Université Galatasaray), İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde bulunan ve eğitim dili Fransızca olan bir devlet üniversitesi.

Galatasaray Üniversitesi, Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaray Lisesi ile birlikte Galatasaray Topluluğu'nun en önemli kurumlarından biridir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray Üniversitesinin İstanbul Boğazı'ndan görünümü.

Galatasaray Lisesinin devamı niteliğinde ve Fransızca eğitim yapan bir üniversite kurulması fikri 1970'li yıllarda ortaya çıkmış, 1979 yılında eski Galatasaray Kulübü başkanı ve iş insanı Selahattin Beyazıt, Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel'le görüşerek ilk somut adımı atmıştır. Beyazıt, üniversitenin İstanbul'un Beykoz ilçesi'ne bağlı Riva'da 1975'te satın alınmış olan 1.175.000 metrekarelik Galatasaray Kulübü'ne ait araziye yerleşmesini önermiştir. Üniversitenin kurulması tartışmaları devam etmiş ve 1984 yılında Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç "Galatasaray Üniversitesinin kurulması için çalışmalara başladık" diyerek, bu fikrin artık olgunlaştığının işaretini vermiştir.

Üniversite ana binası, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Büyük Mecidiye Camii

Galatasaray Lisesi mezunu Emekli Büyükelçi Coşkun Kırca'nın çabaları sonucu, Cumhurbaşkanı Turgut Özal 5 Haziran 1991'de Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand ile Paris' te yaptığı görüşmede Türk ve Fransız ortak girişimiyle bir üniversite kurulması konusunu resmen gündeme getirmiştir. Bu teklife olumlu yanıt verilmesinin ardından, Türkiye'yi ziyaret etmekte olan Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand 14 Nisan 1992'de Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi binasına gelerek, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile birlikte, Türk Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin ve Fransız Dışişleri Bakanı Roland Dumas tarafından imzalanan Galatasaray Üniversitesi Kuruluş Belgesi imza töreninde hazır bulunmuştur. Galatasaray Üniversitesi, Türkiye' de eğitim dili Fransızca olan tek üniversite olmasının yanında, uluslararası bir antlaşmayla kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Galatasaray Üniversitesini kuran antlaşma, 1954 tarihli Fransa-Türkiye Kültürel İşbirliği Antlaşması'na dayandırılmıştır.

Riva'daki arazi yerine, Galatasaray Lisesi'ne ait Ortaköy'deki binada faaliyete geçen Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu, Haziran 1994' kadar faaliyet göstermiştir. 23 Mayıs 1993 tarihinde iç sınav ilk kez yapılmış, ilk eğitim yılı açılışı dolayısıyla 11 Ekim 1993 tarihinde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kurumu ziyaret etmiştir. 13 Aralık 1993 tarihinde Fransa'daki pek çok üniversite ile iş birliğini öngören protokoller imzalanmıştır.

Kurum, 6 Haziran 1994 tarihli ve 21952 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 3993 sayılı kanunla Galatasaray Üniversitesine dönüşmüştür. Kanunun hazırlanma ve kabul aşamasında, o tarihte DYP İstanbul milletvekili olarak görev yapmakta olan Coşkun Kırca'nın yine büyük katkıları olmuştur.

Kurum üniversite statüsünü almasına rağmen, entegre eğitim-öğretim kurumu olma özelliğini korumuş ve Galatasaray Lisesi ile Galatasaray İlköğretim Okulu, Galatasaray Üniversitesi rektörlüğüne bağlı öğretim birimleri olarak tanımlanmıştır.

Rektörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğrenci kabulü[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush, Galatasaray Üniversitesinde açıklamada bulunuyor, 29 Haziran 2004.

Galatasaray Üniversitesinin Türkiye'deki diğer tüm üniversitelerden farklı ve kendine özgü bir öğrenci kabul sistemi vardır. Türkiye'de Fransızca eğitim yapan liselere önemli bir ayrıcalık tanıyan bu sistemin hukuki dayanağı Galatasaray Üniversitesinin kurulmasını sağlayan Türkiye ile Fransa arasındaki uluslararası antlaşmadır.

Galatasaray Üniversitesine her yıl 480 öğrenci kabul edilmektedir. Bu öğrencilerinin %50'si (yani 240 öğrenci) Türkiye'de Fransızca eğitim yapan 18 liseden alınır. Bu kontenjanın yarısı (yani toplam kontenjanın %25'ine denk düşen 120 kontenjan) Galatasaray Lisesi öğrencilerine ayrılmıştır. Diğer yarı ise Fransız Kolejleri (Saint Joseph Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Notre Dame de Sion Lisesi, Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi, Saint Michel Lisesi ve İzmir Saint Joseph Lisesi); Fransızca eğitim yapan Anadolu liseleri (Ankara Anadolu Lisesi, Kağıthane Profilo Anadolu Meslek Lisesi, Burak Bora Anadolu Lisesi, Buca Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi); Fransızca eğitim yapan özel Türk liseleri (Ankara Tevfik Fikret Lisesi, Antakya Anadolu Lisesi, İzmir Tevfik Fikret Lisesi, İzmir Tevfik Fikret Fen Lisesi) ve Türkiye'de faaliyet gösteren fakat Fransız müfredatını uygulayan liselere (Ankara Charles de Gaulle ve İstanbul Pierre Loti) ayrılmıştır. Adaylar her yıl Mayıs ayının son pazar günü düzenlenen iki aşamalı GSÜÖSYS (Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) ile okula kaydolma hakkını kazanırlar. Bu sınavın soruları, bahsekonu liselerde görev alan öğretmenlerce Fransızca ve Türkçe olarak ve ÖSYM'nin koyduğu kurallar çerçevesinde hazırlanır. Sınav, Galatasaray Üniversitesinin Ortaköy'deki yerleşkesinde yapılır.

Fransızca eğitim yapan liselerden gelen öğrenciler bu iç sınavın ardından YKS’ye de girmekle yükümlüdürler.

İç sınavla Galatasaray Üniversitesine girmeye hak kazanan öğrenciler, bir yıllık Fransızca hazırlık sınıfından da muaf tutulurlar.

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin diğer yüzde ellisi ise, diğer tüm üniversiteler için geçerli olan ÖSYS sistemiyle okula kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Yerleşke[değiştir | kaynağı değiştir]

Çırağan Caddesi üzerinde yer alan, Bâb-ı Sultani kapısı

Galatasaray Üniversitesi, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı' nın müştemilatı olan binalarda ve söz konusu binaların tam karşısında bulunan Yiğit Okur yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi' nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edilmiş ve 1992 yılında da üniversiteye devredilmiştir. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içermektedir. 22 Ocak 2013 tarihinde binada çıkan yangından dolayı kullanılamaz hâle gelen binanın restorasyonu Mayıs 2019'da tamamlanmış, aynı fakültelerin binaya taşınmasıyla 2019-2020 öğretim yılında bina yeniden kullanıma açılmıştır. Bina süslemelerinin aslına uygun yeniden üretilmesi çalışmaları devam etmektedir. Zamanla öğrenci sayısının artmasıyla bu bina yetersiz kalmış ve Çırağan Caddesi'nin öteki tarafına Yiğit Okur Yerleşkesi ve Suna Kıraç Kütüphanesi inşa edilmiştir (2003). Okulun iki kısmı 2004 yılında Selahattin Beyazıt Altgeçidi ile birbirine bağlanmıştır. 2006 yılında Hukuk Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi' nin dersliklerini içeren iki ek bina açılmıştır. Öğrenci kulüplerine tahsis edilen yapılar ile Çırağan Caddesi üzerinde okulun sahil kısmına giriş için kullanılan Bâb-ı Sultâni adlı anıtsal kapı da 2007 yılında tamamlanmıştır. Okulun ana bahçesinde üniversitenin kurucusu Coşkun Kırca'nın bir büstü ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılmış olan bir aslan heykeli bulunmaktadır. Haziran 2007'de Rektörlük Binası olarak kullanılan köşkün yanına 38 metre yükseklikte bir bayrak direği yerleştirilmiştir.

Saray binası yangını[değiştir | kaynağı değiştir]

22 Ocak 2013 tarihinde elektrik kontağından çıkan büyük bir yangınla saray binasının çatısı ve üçüncü katı tamamen yanmış ve bina kullanılmaz hale gelmiştir.[8] Galatasaray Eğitim Vakfı, söz konusu yapının Galatasaray Üniversitesi tarafından tekrar kullanımına hazır hale getirilmesine yönelik tüm faaliyetleri camia adına üstlenerek, çalışmalara başlamış ve bu kapsamda ''Gücümüz Sevgimiz'' adlı yardım kampanyasını başlatmıştır.[9]

Tadilat ve restorasyon çalışmaları 30 Mayıs 2016 tarihinde başlamıştır ve 5 Mayıs 2019 tarihinde tamamlanmıştır.[10][11]

Akademik birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülteler[12] İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi[13][değiştir | kaynağı değiştir]

Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Fen Edebiyat Fakültesi[15][değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü
  • Matematik Bölümü
  • Felsefe Bölümü
  • Sosyoloji Bölümü

İletişim Fakültesi[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Hukuk Fakültesi[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Enstitüler[18][19][20][değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal Bilimler Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktora Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kamu Hukuku Doktora Programı
  • Özel Hukuk Doktora Programı
  • Felsefe Doktora Programı
  • Uluslararası İlişkiler Doktora Programı
  • Siyaset Bilimi Doktora Programı
  • İktisat Doktora Programı

Tezsiz Yüksek Lisans Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MBA)
  • Pazarlama ve Lojistik Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bölgesel ve Stratejik Etüdler Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Pazarlama İletişimi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Avrupa Birliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Finansal Ekonomi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bankacılık Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • İnsan Hakları Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Spor Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Tezli Yüksek Lisans Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı
  • İşletme Yüksek Lisans Programı
  • Stratejik İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı
  • İktisat Yüksek Lisans Programı
  • Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı
  • Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı
  • Felsefe Yüksek Lisans Programı
  • Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programı
  • Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programı
  • Fransız Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı
  • Sosyoloji Yüksek Lisans Programi
  • Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisans Programı

Fen Bilimleri Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktora Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Endüstri Mühendisliği Doktora Programı

Tezsiz Yüksek Lisans Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mühendislik Yönetimi İkinci Öğretimde Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bilişim Teknolojileri İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Veri Bilimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Tezli Yüksek Lisans Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
  • Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
  • Lojistik ve Finansman Yönetimi Yüksek Lisans Programı
  • Matematik Yüksek Lisans Programı

Denizcilik MYO[21][değiştir | kaynağı değiştir]

  • Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü[21]
  • Gemi Makineleri İşletmeciliği Bölümü[21]

Yabancı Diller Yüksekokulu[22][değiştir | kaynağı değiştir]

Araştırma Merkezleri[23][değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray Üniversitesi bayrakları ve Türk Bayrağı
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi (ATAMER)[24]
  • Toplumsal Araştırmalar Merkezi (TAM)[25]
  • Medya Çalışmaları ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDIAR)[26]
  • Vergi Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi[27]
  • İşletme Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi[28]
  • Ceza Bilimleri Kriminoloji ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi[29]
  • Stratejik Araştırmalar Merkezi[30]
  • Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi[31]
  • İktisadi Araştırmalar Merkezi (GİAM)[32]
  • Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi
  • Karar Analizi Uygulama ve Araştırma Merkezi[33]
  • Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi[34]
  • Kültürel Dokümantasyon Merkezi[35]
  • Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi[36]
  • Tarih Bilimleri ve Bölgesel Tarih Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi[37]
  • Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi[38]

Öğrenci kulüpleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akademik Kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kültürel ve Sportif Kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gezi ve Organizasyon Kulübü
  • Müzik Kulübü
  • Spor Kulübü (Basketbol, Voleybol, Yüzme, Futbol, Tenis, Masa Tenisi, Eskrim, Aikido, Dağcılık, Sualtı)
  • Tiyatro Kulübü GSÜTT 6 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  • Gösteri Sanatları Ve Müzikal Drama Kulübü
  • Tarih Kulübü
  • Dans Kulübü
  • Zihinsel Faaliyetler Kulübü (Satranç Kolu, Briç Kolu)
  • Fotoğrafçılık Kulübü
  • Hayal ve Bilimkurgu Oyunları Kulübü
  • Çevre Kulübü
  • Şiir ve Anlatı Kulübü
  • Tanıtım Kulübü
  • Sinema Kulübü
  • Çağdaş Dans Kulübü [1]
  • Galatasaray Üniversiteli Aslanlar (GsüA)
  • Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Kulübü www.gsudenizcilik.org
  • IEEE Kulübü GSUIEEE
  • Lion Queer Kulübü
  • Münazara Kulübü

GSÜ Öğrenci Festivali[değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray Üniversitesi öğrenci festivali 2001'den bu yana her yıl 19 Mayıs Haftası'nda gerçekleştirilmektedir.

Öğrenci Değişim Programları ve Çift Diploma Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

2000-2020 yılları arasında Erasmus Programı ile gelen öğrenci sayısı 2329, giden öğrenci sayısı ise 2080’dir.[40]

Değişim programlarının yanı sıra İktisat ve Felsefe bölümlerinde Sorbonne Üniversitesi ile İletişim Fakültesinde ise Bordeaux Montaigne Üniversitesi ile çift diploma programı mevcuttur.[40]

Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği[değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği Logosu

Üniversitenin mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan GSÜMED 27 Ağustos 2002 tarihinde kurulmuştur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 2 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 3 Ekim 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2022. 
  3. ^ https://www.milliyet.com.tr/egitim/13-universiteye-yeni-rektor-atandi-6958503 6 Haziran 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. [yalın URL]
  4. ^ "Akademik Birimler". 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2014. 
  5. ^ "Galatasaray Üniversitesi Rektörü de milletvekilliği için istifa etti". Radikal. 10 Şubat 2014. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  6. ^ "Erdoğan 6 rektörü atadı". Al Jazeera. 3 Nisan 2014. 8 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  7. ^ "13 üniversiteye yeni rektör atandı". Milliyet. 6 Haziran 2023. 6 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2023. 
  8. ^ "Galatasaray Üniversitesi'nde yangın!". Habertürk. 23 Ocak 2013. 24 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2013. 
  9. ^ "Gücümüz Sevgimiz". 26 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2015. 
  10. ^ "Galatasaray Üniversitesi'nin yanan binası 5 yıl sonra restore ediliyor". CNN Türk. 5 Ocak 2018. 28 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2018. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2019. 
  12. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  13. ^ "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi". iibf.gsu.edu.tr. 30 Ekim 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  14. ^ "Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi". mtf.gsu.edu.tr. 3 Ağustos 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  15. ^ "Fen Edebiyat Fakültesi". fef.gsu.edu.tr. 30 Ekim 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  16. ^ "İletişim Fakültesi". iletisim.gsu.edu.tr. 5 Ekim 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  17. ^ "Hukuk Fakültesi". hukuk.gsu.edu.tr. 2 Aralık 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  18. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  19. ^ "Anasayfa | Sosyal Bilimler Enstitüsü". sbe.gsu.edu.tr. 23 Eylül 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  20. ^ "Fen Bilimleri Enstitüsü". fbe.gsu.edu.tr. 30 Ekim 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  21. ^ a b c "Denizcilik Meslek Yüksekokulu". myo.gsu.edu.tr. 14 Ekim 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  22. ^ "Yabancı Diller Yüksekokulu". ydb.gsu.edu.tr. 31 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  23. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  24. ^ "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi". atamer.gsu.edu.tr. 7 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  25. ^ "Toplumsal Araştırmalar Merkezi". tam.gsu.edu.tr. 7 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  26. ^ "Anasayfa | MEDİAR - Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi". mediar.gsu.edu.tr. 19 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  27. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  28. ^ "İşletme Araştırma Merkezi". brc.gsu.edu.tr. 22 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  29. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  30. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  31. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  32. ^ "http://giam.gsu.edu.tr/en/galatasaray-university-economic-research-center/" (İngilizce). 14 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  33. ^ "Karar Analizi Uygulama ve Araştırma Merkezi". kauam.gsu.edu.tr. 21 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  34. ^ "Anasayfa | GSÜ - Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi". kagem.gsu.edu.tr. 22 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  35. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 16 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  36. ^ "Galatasaray Üniversitesi Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi". 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  37. ^ "Galatasaray Üniversitesi". www.gsu.edu.tr. 6 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  38. ^ "Anasayfa | GSÜ UZEM". uzem.gsu.edu.tr. 26 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  39. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 12 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2012. 
  40. ^ a b "tanıtım broşürü" (PDF). 8 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Nedir? :Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Ne Demektir? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Cevabı Nedir? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Açıklaması? :Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Gerçek mi? :Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Hakkında? :Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Galatasaray Üniversitesi nedir?, Galatasaray Üniversitesi anlamı nedir?, Galatasaray Üniversitesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Zoli Ádok, 1 (sayı), Ernst Röhm, Kestel Belediyespor, Malborghetto Valbruna, Recado rojo, 1997 Türkiye Kupası Finali, Patrice Evra, Saplama civatası, Britanya Togoland, 1995 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Jacob Tonson, Gördes Barajı, Totternhoe, Bruno Kreisky, Dendrosenecio, Nükleer füze, Camden County, Georgia, 1992 Federasyon Kupası Finali, Soprano, 14 Temmuz Devrimi, Actinernus, CBS News, Florin Salam, Oklokrasi, 1992 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Eğirmeç, Muş, Sachsen Anhalt, Carabus convallium, Opsarius, Moğolların Japonya seferleri, Luxottica, Sıla şarkıları listesi, 1990 Federasyon Kupası Finali, Akupunktur, Asadabad, Mustafa Baş, Pirata alachuus, 1990 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1989 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Frank Arnesen, Ali Fuat Bucak, Fransız Guyanası millî futbol takımı, İzlanda bayrağı, Shogo Kamo, Jesper Olsen, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Same Heart, 1986 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Ordina Açık, 1984 Federasyon Kupası Finali, Salvia wagneriana, Atandwa Kani, Florencia, Caquetá, Emirhan Delibaş, 1984 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Salvia tiliifolia, Hasanoğlan Tren İstasyonu, Troy Van Leeuwen, 1983 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Salvia thomasiana, İzmid Kalesi, Ravanusa, St Juliot, Salvia roemeriana, Mobara, Salvia lobbii, Alaotra bambu makisi, 2013 CONCACAF Altın Kupa, 1981 Federasyon Kupası Finali, Salvia qimenensis, Empresyonizm, I miei pensieri, Taşburun, Elbistan, Salvia littae, 1980 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Tosca, Salvia indica, 1979 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Salvia henryi, Egemen Gençalp, Kanijeli Siyavuş Paşa, Hetag Tsabolov, Powerpuff Girls (dizi, 2016), Maarif Bakanlığı Kolejleri, Ortaköy, Sungurlu, 1978 Türkiye Kupası Finali, Salvia dorrii, Theristicus caudatus, Salvia darcyi, Rauf Hasağası, 1978 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Bangladeş Avami Birliği, Kristijan Jakić, Salvia cynica, Salvia azurea, Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Türkmenbaşı Tabiat Parkı, Fiorano Canavese, 1977 Türkiye Kupası Finali,
Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?,