Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir?

Ordu Üniversitesi Nedir?

Ordu Üniversitesi Nedir?, Ordu Üniversitesi Nerededir?, Ordu Üniversitesi Hakkında Bilgi?, Ordu Üniversitesi Analizi? Ordu Üniversitesi ilgili Ordu Üniversitesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ordu Üniversitesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ordu Üniversitesi Ne Anlama Gelir Ordu Üniversitesi Anlamı Ordu Üniversitesi Nedir Ordu Üniversitesi Ne Anlam Taşır Ordu Üniversitesi Neye İşarettir Ordu Üniversitesi Tabiri Ordu Üniversitesi Yorumu 

Ordu Üniversitesi Kelimesi

Lütfen Ordu Üniversitesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ordu Üniversitesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı? Ordu Üniversitesi Ne Demek? ,Ordu Üniversitesi Ne Demektir? Ordu Üniversitesi Ne Demektir? Ordu Üniversitesi Analizi? , Ordu Üniversitesi Anlamı Nedir?,Ordu Üniversitesi Ne Demektir? , Ordu Üniversitesi Açıklaması Nedir? ,Ordu Üniversitesi Cevabı Nedir?,Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı?,Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ordu Üniversitesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ordu Üniversitesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ordu Üniversitesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ordu Üniversitesi

Ordu Üniversitesi Nedir? Ordu Üniversitesi Ne demek? , Ordu Üniversitesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı? Ordu Üniversitesi Ne Demek? Ordu Üniversitesi Ne Demektir? ,Ordu Üniversitesi Analizi? Ordu Üniversitesi Anlamı Nedir? Ordu Üniversitesi Ne Demektir?, Ordu Üniversitesi Açıklaması Nedir? , Ordu Üniversitesi Cevabı Nedir? , Ordu Üniversitesi Kelimesinin Anlamı?






Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir?

Ordu Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ordu Üniversitesi
SloganGençliğin dinamizmi
Kuruluş17 Mart 2006
TürDevlet[1]
Eğitim dil(ler)iTürkçe
BağlılıkYükseköğretim Kurulu
RektörProf. Dr. Orhan Baş
Rektör YardımcılarıProf. Dr. Alparslan İnce
Prof. Dr. Derya Bostancı
KonumOrdu, Türkiye
Web sitesiodu.edu.tr
Üniversitenin eski logosu

Ordu Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulu'nun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu OMÜ ve KTÜ'den ayrılarak Ordu ilinde açılan üniversite.[2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de yeni kurulan üniversitelerden biri olan üniversite, Bakanlar Kurulu’nun 17 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunu ile hayata geçmiştir. Üniversite, hâlen faal olarak öğretim faaliyetlerinde bulunan ve daha önceleri Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş. Ayrıca, kuruluş yasasıyla beraber Tıp Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü üniversiteye kazandırılmış.

Kurucu Rektör Haluk Kefelioğlu'nun 17 Mayıs 2006 tarihinde atanması ile birlikte yoğun çalışmalar sonucunda üniversiteye Ünye Meslek Yüksekokulu ve Fatsa Meslek Yüksekokulu da katılmış. Akkuş Meslek Yüksekokulu’nun açılması doğrultusunda YÖK’ten onay alınmış, altyapının tamamlanması sonrasında bu kurumda öğretime başlayacak.

Evrensel bir yükseköğretim kurumu olmayı hedefleyen Ordu Üniversitesi, sahip olduğu çağdaş vizyonu ile, Türkiye gençliğine, toplumuna karşı olan sorumluluğunun üst seviyede olduğunun bilincinde ve bu sorumluluk içerisinde bilimsel faaliyetlerini, öğretim hizmetlerini yürütme ve gün geçtikçe geliştirme çabası içerisinde bulunuyor.

Ülkenin en genç üniversitelerinden biri olan üniversite, kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içerisinde yönetsel yapılanmalarını ve bilgisayar altyapısını tamamladı. Akademik kadrosunu güçlendirmede önemli adımlar atmış ve atmaya devam ediyor.

Öğrencileri ile el ele büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmeyi amaçlayan, katılımcılığa önem veren üniversite, öğrenci temsilciliği mekanizmasını aktive etmiş ve sayıları 16’ya varan öğrenci kulüpleri kurarak, öğrencileri ile eğlenceli bir kent olan Ordu’yu kaynaştırmayı hedeflemiştir.

En öncelikli hedef ise, çağdaş, öğrencilerimizin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yanıt veren modern bir kampüs oluşturmaktır. Bu hedefe ulaşmak için, kampüsün bütün alt ve üst yapı projeleri tamamlanmış, kampüse yeni binaların katılması için temeller atılmaya başlanarak geleceğin büyük üniversitesini oluşturmaya başlanmıştır.

Misyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Evrensel boyutta bilgi üretebilecek, çağdaş, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayacak ülke kalkınmasına ve toplumun gelişmesine katkıda bulunacak aydın ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirmek en önemli misyonumuzdur. Laik ve demokratik cumhuriyetimize bağlı, bu temel değerleri özümsemiş, çağdaş, üretken jenerasyonlar yetiştirmenin yanı sıra demokratik, katılımcı, özgür ve evrensel bir üniversite olarak, yöre, bölge, ülke ve dünya için bilime ve öğretime katkıda bulunacak, insanlığın gelişmişliği ve mutluluğu için bilgi üretecek, çağdaş öğretim ortamları oluşturacak; üretilen bilgi ve teknolojiyi toplumun faydasına sunan, araştıran, sorgulayan ve kendisiyle barışık, dinamik, çalışkan ve insanlığı her şeyin üzerinde tutan gençler yetiştirmektir.

Vizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğretim, araştırma-geliştirme ile bilimsel yayın ve uygulamada Avrupa standartlarına ulaşmak, üreteceği bilgiler ile uluslararası alanlarda tanınmak, evrensel değerlere sahip, üstün nitelikli gençleri yetiştirmek, ülke ve yörenin bilim, teknoloji, kültür hayatına katkıda bulunarak; üniversite-sanayi-toplum işbirliğini gerçekleştirmek ve çağdaş bir üniversite olmaktır.

Akademik birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülteler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ziraat Fakültesi
  • Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi - 2003 yılında Ordu'da kurulmuştur. Dekanlık görevini Prof.Dr. Latif Kelebekli[3] yürütmektedir. Bünyesinde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümlerini bulundurmaktadır.
  • Tıp Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Müzik ve Sahne sanatları Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

Enstitüler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Yüksek Okullar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış ilişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir.[4]

Rektörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kuruluş Yıllarına Göre Üniversiteler sayfası". Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Genel Müdürlüğü resmî sitesi. 23 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2009. 
  2. ^ "KANUN". www.resmigazete.gov.tr. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2021. 
  4. ^ Tüm Uyeler 15 Şubat 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. kunib.com
  5. ^ "Resmî Gazete'de yayımlandı! Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı". CNN Türk. 27 Temmuz 2019. 28 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Nedir? :Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Ne Demektir? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Cevabı Nedir? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Açıklaması? :Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Gerçek mi? :Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Hakkında? :Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? ile ilgili Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ordu Üniversitesi nedir?, Ordu Üniversitesi anlamı nedir?, Ordu Üniversitesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Richard C. Sarafian, SV Wacker Burghausen, Embriyon, Andrey Rıbakou, Tsushima Muharebesi, Mark Miller, Osman Mesten, ALGOL 68, Blue Streak, Ed Sullivan, Tavşanburnu Tabiat Parkı, Hungaroloji, Enduro, Malefiz, Magomadas, Suchitepéquez Departmanı, Edom, Adem Tula, Başkule, Armavir İdari Bölgesi, Don Omar, 2003 FA Community Shield, Aççana Höyük, Sei Muroya, Gum 19, Belgradlı insanlar listesi, Johnny Miller, Münci Kalayoğlu, Temel doku, École nationale supérieure de chimie de Paris, Chevrolet Orlando, Whipsnade, Kongre Kütüphanesi, Burjuvazi, Castel Giorgio, Hagop Baronyan, Lionel Barrymore, Arslantepe, Bihaç Sancağı, Erkekler, Horsham FC, Kopernikyum, Marc Warren, Lila Downs, Killer Croc, Aragonlu Catherine, İdrisî, Hamed bin İsa Al Halife, Sezai Selek, Aziz (Hristiyanlık), Q (dergi), Zehirli Sarmaşık (karakter), Dunkerque filosu, Poison Ivy (çizgi roman), poison ivy (çizgi roman), Horabagrus, Tanrıçalar listesi, Frank Forde, Kaderin Gücü, Vantrilok (çizgi roman), İbrahim Nazzam, Tarım ve Orman Bakanlığı, Beyoncé, Robin Hoodun Maceraları (film, 1938), Koalisyon hükûmeti,  Konrad Henlein, Lavagna, Soto, Katar millî futbol takımı, Sokrates, Robin (çizgi roman), Olga Savary, Byzacena, 2016 UEFA Avrupa Ligi Finali, David Denby, Superkupa e Kosoves, Köprülüzade Numan Paşa, Robbie Coltrane, Kaminokawa, Mayıs sineği, Super Mario Maker 2, Vladikavkaz, Zülüflü İsmail Paşa, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, Moment 4 Life, The Spectator, Wanted (film, 2008), Tyrese Haliburton, Guingamp, Lactalis, Tastıp belediyesi, George Washington Bridge, Konstandinos Çaços, Yeniköprü, Ahlat, Payitaht Abdülhamid karakterleri listesi, Reyhan Asena Keskinci, 28 (sayı), FC Sfîntul Gheorghe, Faryab şehristanı, Lauren Weedman,
Tezli Nedir?, Zekice İsminin Anlamı Nedir?, Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?,