Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir?

Roma Hukuku Nedir?

Roma Hukuku Nedir?, Roma Hukuku Nerededir?, Roma Hukuku Hakkında Bilgi?, Roma Hukuku Analizi? Roma Hukuku ilgili Roma Hukuku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Roma Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Roma Hukuku Ne Anlama Gelir Roma Hukuku Anlamı Roma Hukuku Nedir Roma Hukuku Ne Anlam Taşır Roma Hukuku Neye İşarettir Roma Hukuku Tabiri Roma Hukuku Yorumu 

Roma Hukuku Kelimesi

Lütfen Roma Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Roma Hukuku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı? Roma Hukuku Ne Demek? ,Roma Hukuku Ne Demektir? Roma Hukuku Ne Demektir? Roma Hukuku Analizi? , Roma Hukuku Anlamı Nedir?,Roma Hukuku Ne Demektir? , Roma Hukuku Açıklaması Nedir? ,Roma Hukuku Cevabı Nedir?,Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı?,Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Roma Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Roma Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Roma Hukuku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Roma Hukuku

Roma Hukuku Nedir? Roma Hukuku Ne demek? , Roma Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı? Roma Hukuku Ne Demek? Roma Hukuku Ne Demektir? ,Roma Hukuku Analizi? Roma Hukuku Anlamı Nedir? Roma Hukuku Ne Demektir?, Roma Hukuku Açıklaması Nedir? , Roma Hukuku Cevabı Nedir? , Roma Hukuku Kelimesinin Anlamı?






Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir?

Roma hukuku

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Roma Hukuku sayfasından yönlendirildi)

Roma hukuku, Antik Roma'nın hukuk sistemidir. Kamu hukuku ve özel hukuk ayrımına dayanmaktadır. Bu ayrım ilk kez Roma hukukunda yapılmıştır.

Beşeri bir sistem olarak MÖ 7. yüzyılda kurulan Roma İmparatorluğu'nda ve MS 395'te ikiye bölünmesinden sonra Batı ve Doğu Roma İmparatorluğu'nda hüküm sürmüştür.

Antik Roma'da üç büyük güce bağlı yönetim anlayışı düşüncesi benimsenmişti ve bu üç güç, yönetim ve hukuk anlayışını yansıtmaktaydı. Söz konusu güçler 300 üyeli aristokratik senato, halk meclisi, konsüller ve yargıyı örgütleyen praetorlerdi. Yönetim ve hukuk anlayışı bu üç erkin elinde bulunmaktaydı.[1] Konsüller kral yetkisine sahip olup monarşiyi temsil etmekteydi. Senato, dönemin aristokrasisiyle ilgiliydi. Halk ise demokratik yönetim anlayışını temsil etmekteydi. Bu üç erkin mevcudiyeti dahilinde Roma Anayasası, karma hukuk sistemi üzerindeydi. Roma Cumhuriyeti, MÖ 44'te Jül Sezar'ın imparator olmasına kadar bu anlayış dahilinde yönetildi.

MS 6. yüzyılda I. Justinianus, Batı Roma İmparatorluğu'nun kaybettiği toprakları yeniden kazanmak ve Roma hukukunun bütün bu topraklarda eski saf haliyle uygulanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar başlattı. I. Justinianus'un emri ile baslayan ve bir kanunlaştırma hareketi olan bu çalışmalar sonucu o zamana kadar uygulanan Roma Hukuku Corpus Iuris Civilis denilen külliyatı toplamıştır.

Ortaya çıkartılan Corpus Iuris Civilis külliyatı 4 bölümden oluşmaktadır: "Institiones", "Digesta", "Codex" ve "Novella". "Institiones" ve "Digesta"'da klasik dönem hukukçularının eserlerinin derlendiğini, "Codex"'te Justinianus'a kadarki imparator emirnameleri görülür. Külliyata daha sonradan eklenen "Novella"'da ise Justinianus'un emirnameleri bulunur. Glossator'ların (şerhçiler) çalışmaları çağdaş hukuka tesir etmiş, Roma Hukuku'na bağlı ülkelere "civil law" denilmiştir.

Roma'da hukuk, Roma şehrinin MÖ 753 yılında kurulmasından, MS 6. yüzyılda Justinianus'un kanunlaştırma hareketlerine değin uzun bir gelişme geçirmiştir. Bu nedenle, bin yılı aşkın bir süre Roma devletinde geçerli olan hukuk sistemi için kullanılan "Roma Hukuku" deyimi, gerçekte, bu uzun gelişim süreci içinde oluşan, kaynakları ve nitelikleri farklı çeşitli hukuk sistemlerini kapsamaktadır. Buna rağmen Kıta Avrupa ülkeleri hukuku Corpus Iuris Civilis külliyatı temeline dayanmaktadır.

Karma hukukun gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik Roma'da hukuk anlamında gelişmelere dönemin bilgeleri ve düşünürleri katkı sağlamıştı. Devlet fikrinin, yönetim şeklinin ve hukuk kavramlarının gelişip bir kalıp haline gelmesi, Romalı düşünürler ve Stoacılar arasındaki fikir ayrılıklarının sonucudur. Aristoteles ve Platon'a göre devlet ve hukuk anlayışı, belirli bir toplumun belirli kurallara göre, sınırları belli olan bir toprak bütünlüğünün içinde olması gerektiği yönündeydi. Stoacılar ise belli bir kalıbı kabul etmeyerek bir dünya devleti ve dünya vatandaşlığı olması gerekiğini savunurlardı. Cicero, Stoacıların evrensel yasa anlayışından etkilenmişti ve doğal hukuku savunmuştu. Stoacıların aksine Aristoteles'i ve Platon'u, devlet düzeni ve hukuk düşünceleri bakımından desteklemişti. Cicero'ya göre pozitif hukuk, bu doğal hukuka bağlı olmalı ve toplum, bu doğal hukuka göre yönetilmeliydi. Devlet, yasalarla toplumun çıkarlarını gözetmeliydi. Cicero, yasalarla belirlenmiş özel mülkiyet hakkının devlet tarafından sınırlandırılmaması gerektiğini de savundu.

Polibios ise yönetim sınıfları açısından Aristoteles ve Platon'un izinden gitmişti. Polibios'a göre devlet yönetiminde güç önemli bir unsurdu ve tıpkı Aristoteles gibi, üç erkin var olması gerektiğini savunmuştu. Ona göre en iyi yasa, bu karma anayasaydı. Roma hukuku da bu ilkeleri benimseyerek uzun bir dönem karma anayasa ile yönetildi.[1]

Roma hukuku özgürlükçü olmasına rağmen köleliği ortadan kaldırmadı. Üst sınıflar ise eşit haklara sahip oldular. Cicero, Aristoteles'in köleler için kullandığı "canlı aletler" sözünün aksine kölelik kavramını "ücretli çalışanlar" olarak tanımladı. Bu tanım, ileri dönemlerdeki Roma hukukçularına referans oldu. Roma hukuk sistemi, fethedilen topraklarda da uygulandı.

Bugün[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün, Güney Afrika ve San Marino gibi bazı ülkelerin yasal sistemleri hala eski Jus Komunüs'e dayanmasına rağmen, Roma hukuku artık yasal uygulamada uygulanmamaktadır. Bununla birlikte, yasal uygulamanın bir koda dayandığı durumlarda bile, Roma hukukundan türeyen birçok kural geçerlidir: Roma geleneğiyle hiçbir kod tamamen kırılmadı. Daha ziyade, Roma yasalarının hükümleri daha tutarlı bir sisteme yerleştirildi ve ulusal dilde ifade edildi. Bu nedenle, Roma hukukunun bilgisi bugünün hukuk sistemlerini anlamak için vazgeçilmezdir. Bu nedenle, Roma hukuku medeni hukuk yargılarındaki hukuk öğrencileri için hala zorunlu bir konudur.

Avrupa Birliği üye devletlerinde özel hukukun birleştirilmesi yönünde adımlar atarken, Avrupa'nın her yerinde yasal uygulamanın ortak temeli olan ancak birçok yerel varyant için izin verilen eski Jus Komünü birçok kişi tarafından görülüyor.

Hukuk devirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

MÖ 753 Roma Devleti‘nin kuruluşuyla yılında başladığı kabul edilen, Roma imparatoru Iustinianus‘un ölümüyle son bulan Roma hukuk devirleri 5 ayrı dönemde incelenir. Kimi hukukçular aşağıda belirttiğim “Klasik öncesi” dönemi ayrı bir dönem olarak ele almaz.

  1. Eski Hukuk
  2. Klasik öncesi hukuk – Ayrı bir devir olarak kabul edilmeyebilir.
  3. Klasik hukuk
  4. Klasik sonrası hukuk (Postklasik)
  5. Iustinianus

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Ergül, Ergin. Genel Kamu Hukuku: İbn Haldun'un Teorileri ile Karşılaştırmalı. ISBN 978-605-300-665-7. 26 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 
  • Karadeniz Çelebican, Özcan. (2004). Roma Hukuku, (10. Baskı), Ankara.

Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Nedir? :Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? ile ilgili Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Ne Demektir? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Açıklaması Nedir? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Cevabı Nedir? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Açıklaması? :Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Gerçek mi? :Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? ile ilgili Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Hakkında? :Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? ile ilgili Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Roma Hukuku nedir?, Roma Hukuku anlamı nedir?, Roma Hukuku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Alphonse Bertillon, 1998 Başbakanlık Kupası, 1998 Amerika Birleşik Devletleri konsoloslukları saldırıları, Sepp Herberger, Myrrophis, 1997 yapımı Türk filmleri, Öritmi, 1997 Fransa yasama seçimleri, Rostra, Antijen sunumu, 1997 Fransa Bisiklet Turu, Aşiret Mektebi, Jaden Philogene, İstanbul Antlaşması (1533), Mollafadıl, Adilcevaz, Koichi Kidera, I. Ferdinand (Romanya kralı), Mustafa Talas, Shaun Murphy, Coventry, Tremmell Darden, 1997 Başbakanlık Kupası, Réjean Ducharme, Cabriolet, 1996 yapımı Türk filmleri, VTEC, Ismael Casas, Usame Hammad, Siğnaği, Zofia Rizi Anı Evi, Rausu Dağı, Türkiye Gıda Hijyeni Tarihinde Fatih Devri Yemekleri, İsmet Ara Sadique, Kürklü Merkür, 1996 Fransa Bisiklet Turu, Edward Kitsis, Moskova İktisadi ve Sosyal Bilimler Yüksek Akademisi, Necm suresi, Gdansk Teknik Üniversitesi, Tetrasiklin, 1996 Başbakanlık Kupası, Yunanistan Demokratik Ordusu, Jeff Schlupp, Toyotomi Hideyori, Nakotaca, Nokia 7500, Koutammakou, Ki?isel geli?im, 1995 yapımı Türk filmleri, LG Optimus L3, Atay Sözer, Emir Hac Mesud, Carlos Reutemann, I. Aristobulus, Bulbophyllum stictanthum, Bu Talihimin Canına Okuyacağım, Abrochia, Ishinomaki, Guo Kan, Türkmenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Peter Pekarik, Salvia graciliramulosa, Mustafa Süreyya Paşa, H?zlanan geni?leme, Pistacia, Central River, Gıyasettin Karaca, City of God (2002 film), Gardner Murphy, Jacobi sembolü, National Coming Out Day, Lang Lang, Philodromus pygmaeus, Carabus balangicus, Fédération Internationale de Gymnastique, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Survivor 2019, 90bpm, Wasps RFC, Farazi, Zahra Abdulla, Iko Uwais, Yalınkaş, Tercan, Juan Sebastián Elcano, Uygur kağanları, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mariann Mayberry, Akut solunum sıkıntısı sendromu, Aimee Banks, Ali Kaban, MTV Video Müzik Ödülleri En İyi Koreografi, Elektromanyetizma teorisinin zaman çizelgesi, 1995 Riyad saldırısı, 1995 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015 Burundi devlet başkanlığı seçimi, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Voynuk Ahmed Paşa, Batıni, 1995 Fransa Bisiklet Turu, Bozova,
Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?,