Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir?

Seçim hukuku Nedir?

Seçim hukuku Nedir?, Seçim hukuku Nerededir?, Seçim hukuku Hakkında Bilgi?, Seçim hukuku Analizi? Seçim hukuku ilgili Seçim hukuku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Seçim hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Seçim hukuku Ne Anlama Gelir Seçim hukuku Anlamı Seçim hukuku Nedir Seçim hukuku Ne Anlam Taşır Seçim hukuku Neye İşarettir Seçim hukuku Tabiri Seçim hukuku Yorumu 

Seçim hukuku Kelimesi

Lütfen Seçim hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Seçim hukuku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı? Seçim hukuku Ne Demek? ,Seçim hukuku Ne Demektir? Seçim hukuku Ne Demektir? Seçim hukuku Analizi? , Seçim hukuku Anlamı Nedir?,Seçim hukuku Ne Demektir? , Seçim hukuku Açıklaması Nedir? ,Seçim hukuku Cevabı Nedir?,Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı?,Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Seçim hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Seçim hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Seçim hukuku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Seçim hukuku

Seçim hukuku Nedir? Seçim hukuku Ne demek? , Seçim hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı? Seçim hukuku Ne Demek? Seçim hukuku Ne Demektir? ,Seçim hukuku Analizi? Seçim hukuku Anlamı Nedir? Seçim hukuku Ne Demektir?, Seçim hukuku Açıklaması Nedir? , Seçim hukuku Cevabı Nedir? , Seçim hukuku Kelimesinin Anlamı?






Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir?

Seçim hukuku

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçim hukuku, seçimlere uygulanan kurallar bütünüdür. Kamu hukukunun bir alt dalıdır.

Türkiye seçim hukukuna hakim ilkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Türkiye'de seçimler ve halkoylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır. Yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının oy hakkını kullanabilmeleri amacıyla kanun, uygulanabilir tedbirleri belirler. (T.C. Anayasası m.67/2)

Genel oy ilkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm yurttaşların; sosyal sınıf, cinsiyet, etnik köken, dinî inanç gibi ayrımlara tabi tutulmayarak oy hakkına sahip olmasıdır. Geçmişte kadınların, mülk sahibi olmayanların, siyahilerin ve bazı diğer grupların oy kullanamadığı görülmüştür. Zaman içinde, genel oy ilkesinin yaygınlaşmasıyla bu durum ortadan kalkmıştır. [kaynak belirtilmeli] Ancak bu ilkenin yaygınlaşması çok da erken olmamıştır. Örneğin kadınlar, Türkiye'de 1934, Finlandiya'da 1907, Fransada 1945, İsviçrede 1971, Portekizde 1976, Suudi Arabistan'da 2015 yıllarında bu hakka sahip olmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Gizli oy[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçmenin kullandığı oyu kimsenin bilmemesidir. Bu ilke, seçmenlerin tercihlerinden dolayı dışlanmasını ve baskı görmesini engellemeyi amaçlar.

Tek dereceli seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçmenlerin adayları doğrudan oylamasıdır. İki dereceli seçimlerde seçmenler, ikinci seçmenleri; ikinci seçmenler de adayları seçer. Türkiye'de seçimler 1877'den 1943 yılına kadar çift, 1946 yılında sonra ise tek dereceli yapılmıştır. Amerikan başkanlık seçimlerinde seçmenler seçicileri (538 kişi) seçer. Daha sonra bu 538 kişi salt çoğunlukla (en az 270 oy) Amerikan başkanını seçer. Bu iki dereceli sisteme örnek olarak verilebilir. Dünyada hala bazı seçimler iki dereceli olarak yapılmaktadır.

Serbest seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçimlerin yapıldığı ortamın serbest olmasıdır. Buna göre siyasi partiler ve adaylar serbestçe propaganda yapabilir, seçmenler de serbestçe oy kullanabilir. Özgür demokrasinin temel ilkelerindendir.

Eşitlik[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (T.C. Anayasası m.10/1)

Eşitlik ilkesi çok geniş bir uygulama alanı bulan bir anayasal ilkedir. Seçimlerle alakalı pek çok hususa eşitlik ilkesi hakimdir. Ancak ilk akla gelen husus her seçmenin bir oya sahip olmasıdır. Tarihte bazı kesimlerin birden fazla oy kullanma hakkına sahip olduğu görülmüştür. Buna çoğul oy denir. Çoğul oy fikri John Stuart Mill tarafından ortaya atılmıştır ancak demokrasinin ilkleriyle bağdaşmadığı için günümüzde kabul edilmemiştir.

Açık sayım ve döküm[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanılan oyların sayım ve dökümünün kamuoyuna açık olarak yapılmasıdır. Bu şekilde seçimlerde bir hile olmasının önüne geçilir ve herkesin sonuçlara güvenmesi hedeflenir.

Seçimlerin yargı yönetim ve denetiminde yapılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüksek Seçim Kurulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüksek Seçim Kurulu

Türkiye'de seçimleri denetleyen ve yöneten en üst organdır. Kurul, yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayılarının salt çoğunluğuyla seçilir. Üyelerin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üye yeniden seçilebilir. Başkan ve Başkanvekili, Kurul üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçilir.[1] Kurul kararları kesindir. Bu kararlar hakkında başka bir merciye itiraz edilemez.

İl ve ilçe seçim kurulları[değiştir | kaynağı değiştir]

İl seçim kurulları; o ildeki en kıdemli hakimin başkanlığındaki 3 hakimden oluşur. İlçe seçim kurulları ise o ilçedeki en kıdemli hakim, o ilçede görevli 2 memur üye, son milletvekili seçiminde milletvekili çıkarmış ve o ilçede teşkilatı olan 4 üyeden oluşur.

Seçim kanunlarındaki değişikliklerin 1 yıl içindeki seçimlerde uygulanmaması[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz.(T.C. Anayasası m.67/6)

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran siyasi partiler seçim kanunlarını kendi lehlerine değiştirebilirler. Bunun önüne geçmek için anayasaya bu hüküm konmuştur. Ancak belirtmek gerekir ki "seçim kanunlarında yapılan seçimler" sözünden seçimin sonucuna etki edebilecek değişikliklerin anlaşılması gerekir. Seçimin sonucuna etki etmeyecek, usulle alakalı değişikliklerin derhal uygulanabilir olduğu kabul edilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "T.C. Cumhurbaşkanlığı mevzuat bilgi sistemi". 30 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2022. 

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]


Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Nedir? :Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? ile ilgili Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Ne Demektir? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Açıklaması Nedir? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Cevabı Nedir? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Açıklaması? :Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Gerçek mi? :Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? ile ilgili Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Hakkında? :Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? ile ilgili Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Seçim hukuku nedir?, Seçim hukuku anlamı nedir?, Seçim hukuku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
II. Körfez Savaşı, Mamut Mağarası Ulusal Parkı, Yakadibi, Andrey Kobyakov, Stanley Bruce, Melanin, Hurşit Ertuğrul, Kürkçübaşı Camii, Michèle Tabarot, Osmanbaba, Akçaabat, Medgyesegyháza, Duraklı, Karahallı, Les Ulis, National Health Service, Amandava, Tepekışla, Bob Kahn, Days of Heaven, Bartının il yolları, 2015 yılı Running Man görev listesi, St Thomas Hospital, Edvard Munch, Damian Lillard, Mpemba etkisi, Çamlıbel, Silifke, Pueblos Mágicos, Sürü (film), Bakü Kalesi, Aleta Ogord, Lombardlar, Kayalıköy Barajı, Porselen, Hikmet Koçak, Dünya Kitap Günü, Ömer Çomaklı, Düzoba, Midyat, Kaderin Gücü, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Tower of God, 1820, Max Smart tarafından yayınlanan programların listesi, Fahri Korutürk, Kolektif kabine sorumluluğu, Arda Özçimen, Enclava Krallığı, Wenche Myhre, Vlasta Chramostová, Landau Kleffner sendromu, Bekir Sıtkı Baykal (akademisyen), Avusturya İktisat Okulu, Sirrüs bulutları, Bekir Sıtkı Baykal (Rize doğumlu), Samet Aybaba, Karakışla, Korgan, İzmir milletvekilleri listesi, Alauddin Ali, Köln Bonn Havalimanı, 11 Eylül (film), Sadreddin Konevî, Baskın (film, 2011), Belirli gün ve haftalar, Microsoft, Gainare Tottori, Somatik hipermutasyon, Üçüncü Sadabad Sarayı, William Cullen, Djamel Abdoun, Yıpratma savaşı, Jana Mirković, Baran engereği, Papua Yeni Gine, Rijitlik merkezi, Merkez sağ, İbrahim Karaca, Medenin (vilayet), Thomas Cromwell, Türk kadın yazarlar listesi, Marla English, Bahattin Baysal, Plech, İkinci Dego Muharebesi, Stefan Askovski, Begonia pumila, Internet Explorer Mobile, Kastamonu Lahikası, 2008 Skate Canada, Junior Fernándes, Azeri mutfağı, Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Ardahan ili genel seçim sonuçları, Amplorhinus, Winx Club, University of Lyon, Breznik, Batı Pomeranya Voyvodalığı, Gottmadingen, Kümülüs kongestus, Aleksey Abrikosov, Abdullah Ensur, Sandal Tren İstasyonu,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,