Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir?

Yazılı hukuk Nedir?

Yazılı hukuk Nedir?, Yazılı hukuk Nerededir?, Yazılı hukuk Hakkında Bilgi?, Yazılı hukuk Analizi? Yazılı hukuk ilgili Yazılı hukuk ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yazılı hukuk ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yazılı hukuk Ne Anlama Gelir Yazılı hukuk Anlamı Yazılı hukuk Nedir Yazılı hukuk Ne Anlam Taşır Yazılı hukuk Neye İşarettir Yazılı hukuk Tabiri Yazılı hukuk Yorumu 

Yazılı hukuk Kelimesi

Lütfen Yazılı hukuk Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yazılı hukuk İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı? Yazılı hukuk Ne Demek? ,Yazılı hukuk Ne Demektir? Yazılı hukuk Ne Demektir? Yazılı hukuk Analizi? , Yazılı hukuk Anlamı Nedir?,Yazılı hukuk Ne Demektir? , Yazılı hukuk Açıklaması Nedir? ,Yazılı hukuk Cevabı Nedir?,Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı?,Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yazılı hukuk Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Nedir? Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yazılı hukuk Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yazılı hukuk - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yazılı hukuk

Yazılı hukuk Nedir? Yazılı hukuk Ne demek? , Yazılı hukuk Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı? Yazılı hukuk Ne Demek? Yazılı hukuk Ne Demektir? ,Yazılı hukuk Analizi? Yazılı hukuk Anlamı Nedir? Yazılı hukuk Ne Demektir?, Yazılı hukuk Açıklaması Nedir? , Yazılı hukuk Cevabı Nedir? , Yazılı hukuk Kelimesinin Anlamı?






Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir?

Yazılı hukuk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Napolyon kodunun 1804 orijinal baskısının ilk sayfası

Yazılı hukuk toplumun ortak çıkarlarını korumak amacıyla, yetkili organlar tarafından yürürlüğe konulan metinlere denir. Yazılı hukuk kuralları, eylem ve işlemlerde yurttaşları olduğu kadar devlet organlarını da bağlayan kurallardır.[1] Yazılı hukuk kuralları, pozitif hukukun bağlayıcı asli hukuk kaynakları arasında yer almaktadır. Hukun asli kaynakları; yazılı kaynaklar ile yazılı olmayan örf ve adetler olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Yazılı Hukuk Kuralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazılı hukuk kuralları:[2]

  1. Anayasa,
  2. Uluslararası Antlaşmalar,
  3. Kanunlar,
  4. Kanun Hükmünde Kararnameler,
  5. Tüzükler,
  6. Kaide-Kararnameler,
  7. Yönetmeliklerdir.

Kanunlar anayasaya, tüzükler kanunlara, yönetmelikler de kanunlara ve tüzüklere aykırı olamaz. Bir üst norm ile çelişen uygulamalar ilgili yargı mercii tarafından iptal edilir. Anayasa Mahkemesi, bütün bu normları anayasaya uygunluk bakımından; Danıştay ve idare mahkemeleri de diğer yönlerden denetler.

Normlar hiyerarşisi, hukuk normlarının derece ve kuvvetini belirlemekte ve bir hukuk düzeninde var olan normların çokluğu anlamına gelmektedir. Hukuk düzeni bir piramide benzetilecek olursa bu piramitte anayasa, kanun, tüzük, yönetmelik ve adsız düzenleyici işlemlerden oluşan birden çok normun varlığını ifade etmektedir.[3]

Anayasa[değiştir | kaynağı değiştir]

Anayasa, devletin şeklini, yapısını ve yönetim biçimini, organlarını, bunların görevlerini ve birbirleriyle ilişkilerini, kişilerin temel hak ve hürriyetlerini düzenleyen kanundur.[4]

Yasalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yasa (ya da kanun), yetkili organlarca yazılı metin haline getirilmiş hukuk kuralıdır. Yasalar yazılı olmaları yönüyle örf ve adetlerden ayrılmaktadır. Yayımlanan yasa bağlayıcı nitelik kazanır. 'Açık ilga' terimi, yürürlükte bulunan bir yasanın daha sonra çıkarılan bir başka yasa ile kaldırılmış olması halini ifade etmektedir. 'Zımni ilga' ise bağdaşmama ölçüsü gereğince bu halde kendisinden önceki yasanın ilgasını doğurur. Yasaların, anayasaya uygunluğunun denetimi dava veya itiraz biçimleri ile ortaya çıkar ve Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanır.

Yasaların özellikleri:

  • Genel ve soyut olmaları, belirli kişi veya kişi gruplarını kapsamaması ve her gerçek veya tüzel kişiye eşit uygulanmasını ifade eder.
  • Süreklilik, yasanın yürürlükte bulunduğu sürece istisnasız her olay veya kişiye uygulanmasını ifade eder.

Uluslararası Antlaşmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Anayasanın 90. maddesinde açıklanmıştır: Türkiye adına yabancı devletlerle ve uluslararası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır. Ancak uluslararası bir antlaşmaya dayanan uygulama anlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticari, teknik veya idari andlaşmların TBMM'nce uygun bulunması zorunluluğu yoktur, fakat bu fıkraya göre yapılan ekonomik, ticari veya özel kişilerin haklarını ilgilendiren andlaşmalar, yayımlanmadan yürürlüğe konulamaz.[5] Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası antlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında iptal davası veya itiraz yolu ile (kanunlardan farklı bir durum olarak) Anayasa Mahkemesine başvurulamaz.[6]

Kanun Hükmünde Kararname[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanun Hükmünde Kararname, yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir.

Kanun Hükmünde Kararnameler yürütme organı tarafından çıkartılan yasa hükmünde yazılı hukuk kurallarıdır. Yürütme organı yani hükûmet bu yasaları çıkartırken yasama organından aldığı yetkiye dayanır. Türk hukuk sisteminde ilk defa 1971 yılında 1488 s. Kanun ile yapılan anayasa değişikliği ile mevzuata dahil olmuştur.[7]

Kararnameler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kararnameler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu veya ilgili Bakanlar tarafından imzalanan kararlardır. Kararnameler, idarenin ortaya koyduğu düzenleyici işlemlerdendir. Kararnameler, Kanun Hükmünde Kararnameler (K. H.K.) hariç olmak üzere kanun gücünde değildirler.

Tüzükler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüzük veya diğer adıyla nizamnameler; bir kanunun uygulanmasını göstermek veya emrettiği işleri belirtmek üzere, kanunlara aykırı olmamak ve Danıştay’ın incelemesinden geçirilmek şartıyla Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yazılı hukuk kurallarıdır. Anayasanın 115. maddesinde açıklanmıştır.

Yönetmelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet içinde başbakanlık, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri kendi görev alanlarını ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmak şartıyla yönetmelikler çıkarabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türkiye Barolar Birliği Dergisi, Makale, Hukuk Kurallarımızın Durumu, Hüsnü Merdanoğlu". 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  2. ^ "Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Açık Ders Notları" (PDF). 18 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  3. ^ "Sayıştay, Türk Hukuk Sisteminde Normlar Hiyerarşisi" (PDF). 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  4. ^ "Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Hukukun Kaynakları; Uygulanması ve Yorumlanması" (PDF). 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  5. ^ "TC. Anayasası, Madde 90". 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  6. ^ "Türkiye Barolar Birliği Dergisi, Uluslararası Antlaşmaların Türk Hukukundaki Yeri, Rona Aybay". 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  7. ^ "Sayıştay, Türk Hukukunda Kanun Hükmünde Kararname Uygulaması" (PDF). 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Nedir? :Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? ile ilgili Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Ne Demektir? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Açıklaması Nedir? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Cevabı Nedir? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Açıklaması? :Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Gerçek mi? :Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? ile ilgili Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Hakkında? :Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? ile ilgili Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yazılı hukuk nedir?, Yazılı hukuk anlamı nedir?, Yazılı hukuk ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Türkiye ve Avrupa Birliği kronolojisi, Müzik felsefesi, Gois geçidi, Saint Barthélemy bayrağı, Örten fonksiyon, Going My Way, Lets Stay Together (şarkı), Gofret, Sarı Deniz, Nijer bayrağı, Godwin Okpara, Gian Carlo Menotti, Lanthanolania, Nükleer saldırı, Echis carinatus, Godiva Chocolatier, Tahir Paşa Konağı Kent Müzesi, Mustafa İstemihan Talay, Roccella Ionica, 12 Eylül 1980 askeri sıkıyönetim, God Eater, Hamsin, Goce Sedloski, Katherine Schwarzenegger, Osei Kofi, Süper kahraman filmi, Gnathostomulid, Aberdeen FC, Türkiyedeki şehirlerin kardeş şehirleri listesi, Nelsan Ellis, Gmag, Abigail Mac, Glossolepis, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Neduşen, Andreas Avraam, Amirdovlat, Muhammed Hiyabani, Üç Aşama Yasası, Yannis Saulis, Gloria Steinem, Evrimsel hesaplama, Tarasios, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe Üniversitesi, Global Ödülleri, Kürdistan Üniversitesi Erbil, Efi Ahçioğlu, Bach, Büyük kudu, Hermann Göring, Stanisław August Poniatowski, Yodel It, Chokan Valikhanov, Kimmer, Glis, Zebur, Atsuhiko Ejiri, En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küre Ödülü, Hitler Almanyası, Temel Keskindemir, Mete Adanır,  Joachim von Ribbentrop, Linnaeus, Echinanthera, Glifada, Mahsun Kırmızıgül, Samsung i5800, Diane Morgan, Hakkı Tomaç, Söğütören, The Masque of the Red Death, Edward, My Son, BK UNİKS, Kuralsız, Çek Teknik Üniversitesi, Alfa Kurt, Stüdyo sistemi, Sims, Glen Vella, Historiyografi, Bunō, Glen Powell, 1461, Memoirs of a Geisha (film), Glasiyasyon zaman çizelgesi, Roccaromana, Pop rap, Glasgow Rangers, Glareolidae, Hareket denklemleri, Nadaslık, İbnün Nedîm, Helikopter gemisi, 1988 Football League Cup Finali, Mennonit, Gladiolus italicus, Cartoon Network Stüdyoları, Muhsinzade Mehmed Paşa, Glóin,
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,