Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir?

Vergi hukuku Nedir?

Vergi hukuku Nedir?, Vergi hukuku Nerededir?, Vergi hukuku Hakkında Bilgi?, Vergi hukuku Analizi? Vergi hukuku ilgili Vergi hukuku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Vergi hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Vergi hukuku Ne Anlama Gelir Vergi hukuku Anlamı Vergi hukuku Nedir Vergi hukuku Ne Anlam Taşır Vergi hukuku Neye İşarettir Vergi hukuku Tabiri Vergi hukuku Yorumu 

Vergi hukuku Kelimesi

Lütfen Vergi hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Vergi hukuku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı? Vergi hukuku Ne Demek? ,Vergi hukuku Ne Demektir? Vergi hukuku Ne Demektir? Vergi hukuku Analizi? , Vergi hukuku Anlamı Nedir?,Vergi hukuku Ne Demektir? , Vergi hukuku Açıklaması Nedir? ,Vergi hukuku Cevabı Nedir?,Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı?,Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vergi hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Vergi hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Vergi hukuku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Vergi hukuku

Vergi hukuku Nedir? Vergi hukuku Ne demek? , Vergi hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı? Vergi hukuku Ne Demek? Vergi hukuku Ne Demektir? ,Vergi hukuku Analizi? Vergi hukuku Anlamı Nedir? Vergi hukuku Ne Demektir?, Vergi hukuku Açıklaması Nedir? , Vergi hukuku Cevabı Nedir? , Vergi hukuku Kelimesinin Anlamı?






Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir?

Vergi hukuku

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vergi hukuku, kamu hukuku içinde yer alan ve devletin mali faaliyetlerinin hukuki yönünü inceleyen mali hukukun bir alt dalıdır. Mali hukuk; vergi (gelir) hukuku, harcama (gider) hukuku ve bütçe hukuku olmak üzere üç alt sınıflandırmaya tabidir. Vergi hukuku, devletin kamu gücüne dayanarak elde ettiği kamu gelirlerinin hukuki rejimini inceler.[1]

Vergi hukukunun kapsamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Karşılıksız olan ve gerektiğinde zor kullanılarak alınan; harç, resim, fon, prim, aidat vb. adlar altındaki tüm kamu gelirleri nitelik itibarı ile vergi hukuku kapsamına girer.

Vergi hukukunun kaynakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlayıcı (Asli) kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi hukukunun bağlayıcı nitelikteki kaynakları; Anayasa, Kanun, Kanun Hükmünde Kararnameler, Uluslararası Vergi Anlaşmaları, Bakanlar Kurulu Kararları, Düzenleyici Genel Tebliğler, Tüzükler, Yönetmelikler, Anayasa Mahkemesi Kararları ve İçtihadı Birleştirme Kararlarından oluşmaktadır. Bu kaynaklar aracılığıyla, vergileme alanında uyulması gereken temel ilke, kural, usul ve esaslar belirlenmekte veya vergi uygulamalarının bunlara uygunluğu denetlenmektedir.

Yardımcı (Tali) kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi hukukunun yardımcı nitelikteki kaynakları ise yalnızca mevcut düzenlemelerin açıklaması niteliğinde olan kaynaklardır. Bu kaynaklar arasında; Açıklayıcı Genel Tebliğler, Örf ve Adetler, Muktezalar (Özelgeler), Genelge ve Genel Yazılar, Yargı Kararları ve Bilimsel Öğreti (Doktrin) sayılabilir. Sirküler de toplulaştırılmış mukteza niteliği ile yardımcı kaynaklar arasına dâhil edilebilir. Yardımcı nitelikteki kaynaklar, vergileme alanında yeni bir hüküm getirmezler, sadece geçerli bir hukuk kuralının tespit ve yorumlanmasında kendilerinden yararlanılabilir.

Vergi hukukunun alacaklısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Verginin alacaklısı devlettir ancak, toplama yetkisini yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri) ve diğer kamu tüzel kişilerine devredebilmektedir. Emekli sandığı,Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK), Bağkur vb.

Vergi ödevi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Ödevi Anayasa madde 73'te düzenlenmiştir. Madde hükmü şöyledir; "Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür." Bu hükümde herkes denilerek vergiyi genelleştirilmektedir. Yani vergi geneldir, herkes vergi ödemekle yükümlüdür. Verginin genelliği bağımsız bir ilke olmayıp, verginin yasallığı ilkesi içinde yer almaktadır. Yine bu hükümde mali güç kavramı geçmektedir. Mali güç vergi hukukçuları tarafından gelir, servet ve harcama olarak kabul edilmektedir.

Vergilendirmede genellik ilkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödeme gücü olan herkes, mali gücünün gelirine göre vergi öder buna göre bu kişilerin vergi dışı bırakılması Anayasa'ya aykırıdır.

Vergi hukukunda ekonomik yaklaşım ilkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Usul Kanunu’nun 3. maddesinin "İspat" başlıklı B fıkrasında yer alan, "Vergilendirmede vergiyi doğuran olay ve bu olaya ilişkin muamelelerin gerçek mahiyeti esastır" hükmü gerçekte bir ispat kuralından çok vergi hukukunda ekonomik yaklaşıma ilişkin kural öngörmektedir. Bundan kasıt vergi hukukunda yorum yöntemlerine yer verildiğidir.

Vergi hukukunun ceza hukuku ile ilişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Devletin tek taraflı olarak getirdiği vergi yükümlülüğünü, ceza yaptırımı uygulayarak yerine getirmesidir (ayni olarak).

Vergi süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi Süreci "4T" olarak da bilinir:

  1. Tarh: Vergi Tutarının tespit edilmesi,
  2. Tebliğ: Tutarın mükellefe bildirilmesi
  3. Tahakkuk: Verginin ödenmesi gereken aşamaya gelmesi
  4. Tahsil: Verginin fiilen alınması

Matrah: Üzerinden vergi alınacak tutar. Matrah ile vergi oranı çarpılarak ödenecek vergi bulunur.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Öncel, Mualla; Kumrulu, Ahmet; Çağan, Nami (2016). Vergi Hukuku. Ankara: Turhan Kitabevi. s. 3. ISBN 9789757425861. 

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Gelir Vergisi Kanunu (193 Sayılı)
  2. Vergi Usul Kanunu (213 Sayılı)
  3. Kurumlar Vergisi Kanunu (5520 Sayılı)
  4. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu (7338 Sayılı)
  5. Doğan ŞENYÜZ/Mehmet YÜCE/Adnan GERÇEK, Vergi Hukuku Genel Hükümler, Ekin Yayınevi, Bursa 2016
  6. Yusuf KARAKOÇ, Genel Vergi Hukuku, Yetkin Yayınları, Ankara 200

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Nedir? :Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Ne Demektir? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Açıklaması Nedir? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Cevabı Nedir? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Açıklaması? :Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Gerçek mi? :Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Hakkında? :Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? ile ilgili Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Vergi hukuku nedir?, Vergi hukuku anlamı nedir?, Vergi hukuku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi için Vatandaşları, Hashoca, Akhisar, Süveyş Körfezi, Reşit İmrahor, Yalıtaşı, Bengü şarkıları listesi, Mandibular orta kesici diş, The Best Of MFÖ (albüm), Kido Takayoshi, Türkiye florasındaki delphinium taksonları listesi, Joe Orton, Naim Cömertoğlu, Gördüş, Biyoetik, Thinis, Eugène Charles Catalan, Rekovac, Saad Lamjarred, Ranskill, Demokratik geçiş, Girit Vilayeti, Nepido, Mazoşist, Kumkuyu, Erdemli, Koyuncu, Erdemli, BDay Deluxe Edition, Kuşluca, Erdemli, Küstülü, Erdemli, İspanya Bisiklet Turu, Sarıyer, Erdemli, Matt Mattox, Bayındır Sağlık Grubu, Gustavo Morínigo, Stará Ľubovňa, Metakarpal kemikler, Kızlar Sınıfı, Klasik Yunanistan, Etosha Ulusal Parkı, Iman Vellani, Emily Mortimer, Thin Man Atom Bombası, Tahir Musa Ceylan, HIV enfeksiyonu ve hastalığı için DSÖ hastalık evreleme sistemi, İstirelçe, Genç milletvekilleri listesi, Dichoteleas, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Baba Evi, Hashima Adası, Tobias Sana, Bizim Hikaye (dizi), Galaţi, Sfingozin, Magliano Sabina, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Willebadessen, Immanuel Quickley, II. Hüsrev, Yunanistanın bölgesel birimleri, River Volley, François de Poilly, Charles Leclerc, Uydu DNA, Yunanistanın bölgeleri, Esenpınar, Erdemli, Kabakulak İbrahim Paşa, Birgit Fischer, Güzeloluk, Erdemli, Hacıalanı, Erdemli, Çekya başbakanları listesi, Yugoslavya savaşları, Sergey Grinkov, SKY Italia, Boğazkale, Tehlike analizi ve risk bazlı önleyici kontroller, Ahmet Ünal Çeviköz, Fringe, Yüceyurt, Araklı, Dişli takımı, Kansai, Kemaleddin bin Yunus, Heykel, Davy Jones (müzisyen), Messinya, Orçun Sonat, Zoli Ádok, Hanley Castle, Sundalılar, NGC 4472, Bizans mimarisi, Nipsey Hussle, Diego Alberto Gama García, Anthomyiidae, Seksizm, Capcom, 35. İsrail Hükûmeti, Cahit Kaya, Valensiya, Kartveli dilleri, Emily Winterburn,
Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?,