Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir?

Radyasyon Nedir?

Radyasyon Nedir?, Radyasyon Nerededir?, Radyasyon Hakkında Bilgi?, Radyasyon Analizi? Radyasyon ilgili Radyasyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Radyasyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Radyasyon Ne Anlama Gelir Radyasyon Anlamı Radyasyon Nedir Radyasyon Ne Anlam Taşır Radyasyon Neye İşarettir Radyasyon Tabiri Radyasyon Yorumu 

Radyasyon Kelimesi

Lütfen Radyasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Radyasyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Radyasyon Kelimesinin Anlamı? Radyasyon Ne Demek? ,Radyasyon Ne Demektir? Radyasyon Ne Demektir? Radyasyon Analizi? , Radyasyon Anlamı Nedir?,Radyasyon Ne Demektir? , Radyasyon Açıklaması Nedir? ,Radyasyon Cevabı Nedir?,Radyasyon Kelimesinin Anlamı?,Radyasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Radyasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Radyasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Radyasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Radyasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Radyasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Radyasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Radyasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Radyasyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Radyasyon

Radyasyon Nedir? Radyasyon Ne demek? , Radyasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Radyasyon Kelimesinin Anlamı? Radyasyon Ne Demek? Radyasyon Ne Demektir? ,Radyasyon Analizi? Radyasyon Anlamı Nedir? Radyasyon Ne Demektir?, Radyasyon Açıklaması Nedir? , Radyasyon Cevabı Nedir? , Radyasyon Kelimesinin Anlamı?






Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir?

Radyasyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
3 farklı tipteki radyasyon ışınlarının geçişi
Alfa (α) ışınları kâğıt sonrasına nüfuz edemiyor.
Beta (β) ışınları kağıdı geçtikten sonra alüminyum plakadan geçemiyor.
Gama (γ) ışınları ise kâğıt, alüminyum ve kurşun plakalardan körelerek de olsa geçiyor.

Radyasyon veya ışınım, elektromanyetik dalgalar veya parçacıklar biçimindeki enerji yayımı ya da aktarımıdır. "Radyoaktif maddelerin alfa, beta, gama gibi ışınları yaymasına" veya "Uzayda yayılan herhangi bir elektromanyetik ışını meydana getiren unsurların tamamına" da radyasyon denir. Bir maddenin atom çekirdeğindeki nötronların sayısı, proton sayısına göre oldukça fazla veya oldukça az ise; bu tür maddeler kararsız bir yapı göstermekte ve çekirdeğindeki nötronlar alfa, beta, gama gibi çeşitli ışınlar yaymak suretiyle parçalanmaktadırlar. Çevresine bu şekilde ışın saçarak parçalanan maddelere radyoaktif madde denir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Batıya göre 1896'da, Henri Becquerel ilk olarak uranyum tuzunun görünmez ışınlar yaydığını fark etmiştir. İki sene sonra Marie Curie ve eşi Pierre Curie uranyum ile deney yaparken benzer ışınlara rastlamışlardır. Bu deneyde polonyum ve radyum oluştuğunu görmüşlerdir ve bu iki elementi ilk keşfedenler olmuşlardır. Polonyum ve özellikle radyumun daha fazla ışın yaydıklarını gözlemişlerdir.

Alfa ışınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir atom çekirdeğinin parçalanmasından meydana çıkan helyum çekirdeklerine (2 proton, 2 nötron) alfa parçacıkları denir. Alfa ışınları bu parçacıkların yayılmasından oluşur.

Bir radyum-226, 88 proton ve 138 nötrona sahiptir. Bu durumda nötron sayısı, proton sayısına göre daha fazla olduğu için, atomun çekirdek yapısı sağlam değildir. Bu yüzden radyum, çekirdeğinden bir helyum çekirdeği ayırarak parçalanır ve radyumdan, 86 proton ve 136 nötrona sahip olan yeni element radon oluşur. Radyum çekirdeğinden ayrılan 2 protonlu helyumdan alfa ışınları oluşur:

Beta ışınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Beta ışınları da alfa ışımaları gibi bir atom çekirdeğin parçalanmasından oluşur. Bu parçalanmada çekirdekten 2 proton değil, bir elektron veya bir pozitron ayrılır. Bu elektron, çekirdeğin içindeki bir nötronun bir protona dönüşmesinden oluşur ve asla atomun kendi elektronu değildir. Çekirdeğin içindeki bir protonun bir nötrona dönüşmesinde bir pozitron oluşur. Bu çekirdekte oluşan elektronlara beta- parçacıkları denir, pozitronlara ise beta+ parçacıkları. Bu parçacıklardan beta- veya beta+ ışınları oluşur.

Beta- ışınları oluşması için çekirdeğin içinde bir nötron, bir proton ve bir elektrona dönüşür:

Bir 55 protonlu sezyum atomundan beta- parçalanmasında 56 protonlu baryum oluşur:

Beta+ parçalanmasında çekirdekten bir elektron değil, bir pozitron ayrılır. Bu pozitron bir protonun bir nötröna dönüşmesinden oluşur:

Bu durumda atomun proton sayısı bir eksilir. Örneğin 11 protonlu sodyum çekirdeğinden bir pozitron ayırarak 10 protonlu neona dönüşür:

Gama ışınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Gama ışınlarının dalga boyu ışığın dalga boyundan daha kısa olmasına rağmen ışık gibi fotonlardan oluşur ve ışık hızıyla yayılır. Atom çekirdeğinden bir alfa veya bir beta parçacığı ayrıldıktan sonra çekirdekte fazladan enerji oluşur. Gama ışınları, atomun fazladan sahip olduğu enerjiyi çekirdeğinden ayırmasından oluşur. Yüksek enerji seviyesine sahip olan atom çekirdeğinin yapısı kararsız olur. Kararlı bir yapıya sahip olmak için çekirdekten enerji ayrılır. Gama ışınları çekirdekten ayrılan elektromanyetik enerjidir.
Enerji seviyesi yüksek olan baryum atomu kararsız yapılıdır ve bu enerjiyi gama ışınları şeklinde çekirdeğinden ayırır:

Gama parçacıklarının enerjisi kütlesiyle eşit değer de olduğu için Einstein'ın E=mc² formülüyle enerji miktarına göre gama parçacıklarının kütlesi hesaplanabilir:

Bu formül ile hesaplanmış olan gama parçacıklarının kütlesi bir elektron kütlesi ile aynıdır.

Gama ışınları bilinen röntgen ışınlarının aynısıdır. Tek farkı çekirdeğin enerjisinden oluşmasıdır.

Zararsız radyasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Alfa, Beta ve Gama ışınları elektromanyetik spektrumun en üstünde yer alır, insan sağlığına zararı tartışılmaz ve bir sonraki başlıkta incelenmiştir. Bunun hemen altındaki X ışınlarının da insan sağlığına zararlı olduğu bilinir.[kaynak belirtilmeli] X ışınlarının altındaki UV (Morötesi) bölgesi de, cilt kanserleri başta olmak üzere birçok zarar verir. Ozon tabakasındaki incelmelerden kaynaklanan; güneşin kanser yapıcı etkisi budur.

UV bandının hemen altında görünür ışık bölgesi vardır. Direkt olarak göze (retinaya) ve çok yüksek şiddette uygulanmadığı sürece bir zararı daha bilimsel olarak tespit edilmemiştir, Tam aksine çevremizi görebilmek için görünür ışığa ihtiyacımız vardır. Görünür ışığın "zararsız radyasyon" sınıfına girdiği söylenebilir.

Görünür ışığın altında, "ısınmamızı" sağlayan IR (Infra Red-Kızılötesi) bandı vardır. IR bandında radyasyon yapan kaynaklara örnek olarak mangal, kömür sobası, kalorifer peteği, Elektrikli IR ısıtıcılar verilebilir. IR bandı da ikiye ayrılır. Üst IR bölgesindeki kızıl ışık veren elektrikli IR ısıtıcılar Mangal, Alt IR bölgesindekiler ise Kalorifer peteği ve ışık vermeyen elektrikli ısıtıcılar gibi kaynaklardır. IR bandındaki radyasyonun da zararsız olduğu kabul edilir.

IR bölgesinin altında mikrodalga ve radyo dalgaları bulunur. Bu banttaki elektromanyetik radyasyon kaynaklarına Cep telefonu, Baz istasyonları, Mikrodalga ısıtıcılar örnek verilebilir. Bu kaynakların yakın ve yüksek güçte olması, IR gibi vücutta ısınmaya sebep olur. Ancak bu ısınma deriye değil, vücudun derinliklerine işleyebildiğinden hem hissedilmesi zordur, hem de bu aşırı ısınma insana zararlı olabilir. Ancak gücün çok yüksek, mesafenin de çok yakın olması durumunda IR'de olduğu gibi yanma (pişme) belirtileri derhal görülür.

Radyasyonun zararları[değiştir | kaynağı değiştir]

X ışınları, ultraviyole ışınlar, görülebilen ışınlar, kızıl ötesi ışınlar, mikro dalgalar, radyo dalgaları ve manyetik alanlar, elektromanyetik tayfın parçalarıdır. Elektromanyetik parçaları, frekans ve dalga boyları ile tanımlanır. Alfa, beta, gama, X ışınları ile kozmik ışınlar ve nötronlar çok yüksek frekanslarda olduğundan, elektromanyetik parçacıklar kimyasal bağları kırabilecek enerjiye sahiptir. Bu bağların kırılması sonucu iyonlaşma olur.

İyonlaştırıcı elektromanyetik radyasyon, hücrenin genetik materyali olan DNA'yı parçalayabilecek kadar enerji taşımaktadır. DNA'nın zarar görmesi ise hücreleri öldürmektedir. Bunun sonucunda doku zarar görür. DNA'da çok az bir zedelenme, kansere yol açabilecek kalıcı değişikliklere sebep olur. İyonlaştırıcı olmayan radyasyon (radyo dalgaları, mikro dalgalar vb.) kansere neden olmaz.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Nedir? :Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? ile ilgili Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Ne Demektir? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Cevabı Nedir? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Açıklaması? :Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Gerçek mi? :Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? ile ilgili Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Hakkında? :Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? ile ilgili Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Radyasyon nedir?, Radyasyon anlamı nedir?, Radyasyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
7. Cadde, Ankara, Önleme uçağı, Tahmin, Önemsiz kişilik, San Giuliano Terme, Ahmed Hicazi, Kutubçuluk, Öncü deprem, Ön sıra, ABD Deniz Kuvvetleri uçak gemileri listesi, Çağ Üniversitesi, Tibet dili, Megapiksel, Ön Raffaeloculuk akımı, Topçatan, Doğubayazıt, Hillsborough felaketi, Karanlık enerji, Daksil, Çin dönem adı, Neden Tarkovski Olamıyorum?, Shane Thorne, Ömer Lütfi Paşa, Bennie G. Adkins, Hızlı ve Öfkeli 9, The Cannon Group, Ölü dil, Arseniy Tarkovskiy, Peter Taylor (1953 doğumlu futbolcu), İçecek altlığı, Ölçü sistemi, Susma hakkı, San Miniato, Basileios, Expo 2023 Kahramanmaraş, Anıl Piyancı, Öjenik, Abşir Ömer Çama, Türkiye Paten Federasyonu, Güneşin Oğlu Esteban, Susanna Agnelli, Öğretim, Davazlar, Unbiniliyum, St Erth, Óscar Arias, Zhang Ziyi, Sabuntaşı, Osmanlı Hanedanı mensuplarınca yaptırılan camiler listesi, Galway, Auditore, Stoak, Belgesel film, Pornassio, Göksun, Tyne ve Wear, Étaples İsyanı, İstihbarat teşkilatı, Épuration légale, Bagnara di Romagna, Emile Zola, Aziz John Yeni Manastırı, Trafik sıkışıklığı, Terricciola, Abdurehim Ötkür, Émile Picard, Çandır, Giresun, Santa Maria a Monte, Su saati, Élie Ducommun, Champion (film, 1949), Barbara Caine, Canaveses, Tuzlaspor, Édouard Manet, Berlin Muharebesi, Xuan (Han), Lazonby, Indiana Jones ve Kader Kadranı, Çukçi Denizi, Lansang Krallığı, Romi Rain, Çorlu, Çokkültürlülük, Arborophila, Çok kültürlülük, Ahmet Sabahattin Özbek, The Exorcist, Audi Quattro, Castelnuovo di Val di Cecina, Süleyman Kerimov, Get Me Bodied, Feminist kuramı, Bülent Üstün, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Gekkota, Anadolu Selçuklu Sultanları, Çocukluk amnezisi, Zhao Xintong, Carl Wieman, Mısır Napolyon çıkarması,
Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?,