Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir?

Kinetik enerji Nedir?

Kinetik enerji Nedir?, Kinetik enerji Nerededir?, Kinetik enerji Hakkında Bilgi?, Kinetik enerji Analizi? Kinetik enerji ilgili Kinetik enerji ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kinetik enerji ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kinetik enerji Ne Anlama Gelir Kinetik enerji Anlamı Kinetik enerji Nedir Kinetik enerji Ne Anlam Taşır Kinetik enerji Neye İşarettir Kinetik enerji Tabiri Kinetik enerji Yorumu 

Kinetik enerji Kelimesi

Lütfen Kinetik enerji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kinetik enerji İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı? Kinetik enerji Ne Demek? ,Kinetik enerji Ne Demektir? Kinetik enerji Ne Demektir? Kinetik enerji Analizi? , Kinetik enerji Anlamı Nedir?,Kinetik enerji Ne Demektir? , Kinetik enerji Açıklaması Nedir? ,Kinetik enerji Cevabı Nedir?,Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı?,Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kinetik enerji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Nedir? Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kinetik enerji Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kinetik enerji - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kinetik enerji

Kinetik enerji Nedir? Kinetik enerji Ne demek? , Kinetik enerji Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı? Kinetik enerji Ne Demek? Kinetik enerji Ne Demektir? ,Kinetik enerji Analizi? Kinetik enerji Anlamı Nedir? Kinetik enerji Ne Demektir?, Kinetik enerji Açıklaması Nedir? , Kinetik enerji Cevabı Nedir? , Kinetik enerji Kelimesinin Anlamı?






Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir?

Kinetik enerji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kinetik enerji
Bir lunapark treninin vagonları maksimum kinetik enerjiye ray yolunun en dip noktasında ulaşır. Vagonlar, bu konumdan daha yüksek bir noktaya çıkmaya başladığında, kinetik enerji potansiyel enerji dönüşmeye başlar. Bu sistemdeki sürtünme kayıpları ihmal edilirse, vagonların kinetik ve potansiyel enerjilerinin toplamı sabit kalır.
Yaygın sembol(ler): KE, Ek, or T
SI birimi: joule (J)
Diğer niceliklerden türetimi: Ek = 1/2mv2

Ek = Et + Er

Tespit edilemeyen bir ressama ait Émilie du Châtelet'nin (1706-1749) sağ elinde bir pergel tutarkenki bir portresi. Kendisi, kinetik enerjiye ait ilişkisini yayımlayan ilk kişi olmuştur.

Kinetik enerji, fiziksel bir cismin hareketinden dolayı sahip olduğu enerjidir.[1]

Kinetik enerji, hareketsiz kütleli bir cismi belli bir hıza çıkarmak için yapılan olarak tanımlanır. İvmelenmede elde edilen kinetik enerji, cisim hızı sabit kaldığı sürece sabittir. Cismi bu sabit hızından hareketsizlik durumuna döndürmek için aynı düzeyde iş yapılması gerekir.

Klasik mekanikte, v hızlı ve m kütleli dönmeyen bir cismin kinetik enerjisi şudur: . Lagrange mekaniğine göre ise bir sistemin Lagrange denklemindeki herhangi bir terim kinetik enerji olarak tanımlanabilir.[2][3] İzafiyet mekaniğinde ise bu eşitlik v ışık hızından çok daha az olduğu durumlarda yaklaşık olarak geçerlidir.

Kinetik enerjinin standart birimi jouledür.

Etimoloji ve tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kinetik sıfatının kökeni "hareket" anlamına gelen Grekçe κίνησις kinesis kelimesine dayanmaktadır. Kinetik enerji ve potansiyel enerji arasındaki dikotomi, Aristoteles'in bilfiil ve bilkuvve kavramlarına kadar uzandırılabilir.[4]

Klasik mekaniğin Emv2 ilişkisini, kinetik enerjiyi ilk olarak hareketli kuvvet (vis viva) olarak tanımlayan Gottfried Leibniz ve Johann Bernoulli geliştirmiştir. Willem 's Gravesande ise bu ilişkiyi teyit eden ilk deneysel çalışmayı yapmıştır: deneylerinde, farklı kil kalıplarını farklı yüksekliklerden salan Gravesande, kalıpların yüzeye girim derinliklerinin kalıp hızının karesi ile orantılı olduğunu gözlemlemiştir. Émilie du Châtelet ise bu deney sonuçlarını yorumlayan ve açıklayan bir çalışmayı yayımlamıştır.[5]

Kinetik enerji ve terimlerinin modern anlamları ile kullanılması 19. yüzyılın ortalarına uzanmaktadır. Bu terimlerin ilk kavramsallaştırılması, 1829'da Du Calcul de l'Effet des Machines başlıklı bir makale ile kinetik enerjiyi matematiksel bağlamda açıklayan Gaspard-Gustave Coriolis'e atfedilmektedir. Fakat, kinetik enerji terimini ilk ortaya koyan 1849–1851 arası kullanımları ile William Thomson (Lord Kelvin) olur.[6][7] 1853'te potansiyel enerji ve onu tamamlayan gerçek enerji terimlerini ortaya koyan Rankine,[8] William Thomson ve Peter Tait'in gerçek yerine kinetik kelimesini kullandığını aktarır.[9]

Newtonsal kinetik enerji[değiştir | kaynağı değiştir]

Rijit-cisim kinetik enerjisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Klasik mekanikte, sabit kütleli ve sabit süratli noktasal bir cismin (i.e. kütlesi olan bir nokta) ya da dönmeyen bir rijit cismin kinetik enerjisi, cismin kütlesine ve süratine bağlıdır. Kinetik enerji, kütle ve süratin karesinin çarpımının yarısına eşittir:

Cisim, kütle merkezi sabit bir çizgi üzerinden ayrılmayan doğrusal hareket içinde ise, kinetik enerji türü öteleme kinetik enerjisi olarak ifade edilebilir.

Örneğin, saniyede 18 metre (yaklaşık 65 km/s) hızla doğrusal bir yolda hareket eden 80 kg'lık bir kütlenin kinetik enerjisi şu şekilde hesaplanabilir:

Aynı zamanda, hareket halindeki bir cismin kinetik enerjisi, cismi hareketsizlikten (=0[m/s]) anlık süratine (≠0[m/s]) getirmek için cisme uygulanan işe eşittir:

  • : yerdeğişim doğrultusundaki net kuvvetin skaler büyüklüğü (Newton (N))
  • : yerdeğişimin skaler büyüklüğü (metre (m))

Kinetik enerji cismin momentumu ile de formüle edilebilir:

  • : momentumun skaler büyüklüğü (kg m/s)
  • : kütle

Denklem türetimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir cismin konumu, sabit bir F kuvveti ile kuvvete paralel x yerdeğişirse, yapılan W şu olur:

Newton'un İkinci Kanunu, bir cisme etkiyen sabit net kuvvetin, sabit kütleli bir cisme kütlesi ile ters orantılı sabit bir ivme kazandırdığını bildirir:

  • : kütle
  • : ivme

Kinematik denklemlere göre yerdeğişimi, hızın ve zamanın fonksiyonudur:

  • : hız
  • : sürat
  • : zaman

İkinci denklemdeki F ve üçüncü denklemdeki x terimleri birinci denkleme konulursa, iş-kinetik enerji ilişkisi türetilmiş olunur:

Dönme kinetik enerjisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütle merkezinden geçen bir doğru etrafında dönen cisimlerin sahip olduğu kinetik enerjidir.

ile ifade edilir.

Formülün türetilişi[değiştir | kaynağı değiştir]

açısal hızıyla dönen bir cismi parçalara ayırırsak, tüm parçaların toplam enerjisi bize cismin kinetik enerjisini verir. Yani

Düzgün dairesel hareket yapan cisimlerde aşağıdaki eşitlik vardır:

yerine yazarsak
paranteze alalım

İşte bu ifadenin parantez içindeki kısmına eylemsizlik momenti denir ve ile gösterilir. Cismin şekline bağlıdır.

Yüksek hızda kinetik enerji[değiştir | kaynağı değiştir]

Newton mekaniği'nin yasaları, sadece ışık hızına kıyasla küçük hızlarda hareket eden parçacıkların hareketlerini tanımlamada geçerlidir. Parçacık hızları c ile karşılaştırılabilir olduğunda, Newton mekaniğindeki denklemler, yerini görelilik teorisinin öngördüğü daha genel denklemlere bırakır. Görelilik teorisine göre, çok büyük hızıyla hareket eden kütleli bir parçacığın kinetik enerjisi:

ile verilir.

Bu ifadeye göre c den daha büyük hızlar yoktur. Çünkü v c ye yaklaşırken E sonsuza gider.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jain, Mahesh C. (2009). Textbook of Engineering Physics (Part I). s. 9. ISBN 978-81-203-3862-3. 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2018. , Chapter 1, p. 9 4 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ Landau, Lev; Lifshitz, Evgeny (15 Ocak 1976). Mechanics (Third bas.). s. 15. ISBN 0-7506-2896-0. 
  3. ^ Goldstein, Herbert (15 Ocak 2002). Classical Mechanics (Third bas.). s. 62-33. ISBN 978-0201657029. 
  4. ^ Brenner, Joseph (2008). Logic in Reality (illustrated bas.). Springer Science & Business Media. s. 93. ISBN 978-1-4020-8375-4. 25 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2016.  p. 93 4 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  5. ^ Judith P. Zinsser (2007). Emilie du Chatelet: Daring Genius of the Enlightenment. Penguin. ISBN 978-0-14-311268-6. 
  6. ^ Crosbie Smith, M. Norton Wise (26 Ekim 1989). Energy and Empire: A Biographical Study of Lord Kelvin. Cambridge University Press. ss. 866. ISBN 0-521-26173-2. 
  7. ^ John Theodore Merz (1912). A History of European Thought in the Nineteenth Century. Blackwood. s. 139. ISBN 0-8446-2579-5. 
  8. ^ William John Macquorn Rankine (1853). "On the general law of the transformation of energy". Proceedings of the Philosophical Society of Glasgow. 3 (5). 
  9. ^ "... what remained to be done, was to qualify the noun 'energy' by appropriate adjectives, so as to distinguish between energy of activity and energy of configuration. The well-known pair of antithetical adjectives, 'actual' and 'potential,' seemed exactly suited for that purpose. ... Sir William Thomson and Professor Tait have lately substituted the word 'kinetic' for 'actual.Şablon:' " William John Macquorn Rankine (1867). "On the Phrase "Potential Energy," and on the Definitions of Physical Quantities". Proceedings of the Philosophical Society of Glasgow. VI (III). 

Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Nedir? :Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? ile ilgili Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Ne Demektir? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Açıklaması Nedir? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Cevabı Nedir? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Açıklaması? :Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Gerçek mi? :Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? ile ilgili Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Hakkında? :Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? ile ilgili Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kinetik enerji nedir?, Kinetik enerji anlamı nedir?, Kinetik enerji ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sean Connery, Bülent Tezcan, Michael Kightly, Vitamin A, Seven Samurai, Hélène Ségara, Carex alma, Friedrich Koncilia, HTC Tanager, Faaliyet kiralaması, Andrey Dostoyevski, The 13th Warrior, Macintosh yazılım listesi, Bethesda Game Studios, Parol, Charles Martinet, Yusuf Barası, Os trapezoideum, Liberalizm, Vahan Papazyan, Adem Tula, HTC 7 Trophy, Jonathan Gems, Mavi Tünel, Teneke Trampet (film), Izgara planı, Karaciğer kelebeği, Kevgir Kalesi, Brezilya Kayıt Üreticileri Derneği, HIJMS Akagi, İlyas Tüfekçi, Hangzhou, 2013 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti parlamento seçimleri, Azize Margaret Kilisesi, Google Alerts, Xenospiza, Marinka Kuşatması, Sosyoloji tarihi, Tranmere Rovers FC, Etrüsklerin kökeni, Kaçış hızı, Klaus Lindenberger, Naim Tirali, Oktet kuralı, Arkadaşım Maymun, Hacı Ömer Sabancı Holding, Microsoft Office 2003, Barbados bayrağı, SimCity 3000 Unlimited, Raising Hope, Reşid Mümtaz Paşa, Yamyamlık, Kuantum mekaniği, Doğu Roma İmparatorluğu, Hırvatistan 20 yaş altı millî futbol takımı, Martin Amerhauser, Koyun, Hayat Bir Su, Ramazan Köse, Frantz Fanon, St Teath, Lil Bub, Lil Bub, Sahil şeridi, Çanakkalede 1965 Türkiye genel seçimleri, Ekosistem hizmetleri, Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Ekrem Ceyhun, Sistem yolu, Dubrovnik, Markus Schopp, Meslek listesi, Anton Pfeffer, Walter Kogler, Abdullah bin Revaha, Liberland, Yurtsever Birlik Hareketi, Arkansas, Mustafa Kapı, Bentonit üretimine göre ülkelerin listesi, Copycat, Robert Pecl, Termodinamik üçüncü kanunu, Christian Schmidt, Gelidonya Burnu Muharebesi, Koyunluca Deniz Muharebesi, Habbo, Andreas Ogris, Ali Abdüssettar İksel, FC Gratkorn, 2003 Fransa Bisiklet Turu, Middlesbrough FC, Bulbophyllum hirsutissimum, Daydream (Google), Bulbophyllum glandulosum, Gülüç Barajı, Dilman Muharebesi, Bulbophyllum campanuliflorum, The Visitors, Elektron iyonizasyonu,
Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?,