Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir?

Nükleer enerji santrali Nedir?

Nükleer enerji santrali Nedir?, Nükleer enerji santrali Nerededir?, Nükleer enerji santrali Hakkında Bilgi?, Nükleer enerji santrali Analizi? Nükleer enerji santrali ilgili Nükleer enerji santrali ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Nükleer enerji santrali ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Nükleer enerji santrali Ne Anlama Gelir Nükleer enerji santrali Anlamı Nükleer enerji santrali Nedir Nükleer enerji santrali Ne Anlam Taşır Nükleer enerji santrali Neye İşarettir Nükleer enerji santrali Tabiri Nükleer enerji santrali Yorumu 

Nükleer enerji santrali Kelimesi

Lütfen Nükleer enerji santrali Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Nükleer enerji santrali İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı? Nükleer enerji santrali Ne Demek? ,Nükleer enerji santrali Ne Demektir? Nükleer enerji santrali Ne Demektir? Nükleer enerji santrali Analizi? , Nükleer enerji santrali Anlamı Nedir?,Nükleer enerji santrali Ne Demektir? , Nükleer enerji santrali Açıklaması Nedir? ,Nükleer enerji santrali Cevabı Nedir?,Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı?,Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nükleer enerji santrali Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Nedir? Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Nükleer enerji santrali Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Nükleer enerji santrali - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Nükleer enerji santrali

Nükleer enerji santrali Nedir? Nükleer enerji santrali Ne demek? , Nükleer enerji santrali Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı? Nükleer enerji santrali Ne Demek? Nükleer enerji santrali Ne Demektir? ,Nükleer enerji santrali Analizi? Nükleer enerji santrali Anlamı Nedir? Nükleer enerji santrali Ne Demektir?, Nükleer enerji santrali Açıklaması Nedir? , Nükleer enerji santrali Cevabı Nedir? , Nükleer enerji santrali Kelimesinin Anlamı?






Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir?

Nükleer enerji santrali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Cattenom" Nükleer Santrali, Fransa

Nükleer santral, bir veya daha fazla sayıda nükleer reaktörün yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak ısı enerjisi bu enerjiden de elektrik enerjisinin üretildiği tesistir. Radyoaktif maddeler kullanılmasından dolayı diğer santrallerden farklı ve daha sıkı güvenlik önlemlerini teknolojileri içerisinde barındırır.

Einstein; 1905 yılında E=mc2 formülü ile fisyon (atomun iki veya daha fazla çekirdeğe bölünmesi) sonucu açığa çıkabilecek enerji konusunda öngörüde bulunmuştu. Daha sonra 1930 yılında bu öngörü deneysel olarak Otto Hahn, Lise Meitner ve diğerleri tarafından doğrulandı. Dünyadaki ilk nükleer reaktör 1942 yılında Enrico Fermi’nin yürüttüğü bir proje sonucunda Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago, Illinois kentinde kuruldu.

Elektrik üreten ilk ticari nükleer güç santrali Calder Hall'da (İngiltere) kurulmuş 17 Kasım 1956'da işletime girmiştir. Fisyon kullanılarak üretilen ilk elektrik ise, Aralık 1951'de Arco, Idaho’daki Deneysel Üretken Reaktörü'nde elde edilmiştir.

Çalışma Prensibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Reaktörün merkezinde, ana madde olarak uranyum kullanılmaktadır. Uranyumun parçalanmasından sonra ortaya yüksek miktarlarda enerji çıkmaktadır. Uranyum, bu şekilde fisyon tepkimesine girer. Fisyon tepkimesi ile oluşan yüksek miktardaki enerji, su buharını yüksek sıcaklıklara kadar ısıtır. Oluşan buhar, elektrik jeneratörü türbinlerine iletilir. İletilen buhar türbin şaftını çevirerek elektrik üretimini sağlar. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir. Jeneratörde oluşan elektrik ise iletim hatları denilen iletken teller ile kullanılacağı yere gönderilir. Türbinden çıkan, ısı enerjisi yani sahip olduğu basınç ve sıcaklığı düşmüş olan buhar, tekrar kullanılmak üzere yoğuşturucuda (kondenser) yoğuşturulup su haline dönüştürüldükten sonra, tekrar reaktörün merkezine gönderilir. Yoğuşturucu da su buharının faz değişimini yapabilmek için çevrede bulunan deniz, göl gibi su kaynaklarını soğutucu olarak kullanır.

Güvenlik Sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Reaktör koruma sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer reaksiyonu anında sonlandırmak için tasarlanmıştır. Zincirleme tepkimeyi kırarak ısı kaynağını ortadan kaldırır.

Engelleme sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Engelleme sistemleri çevreye radyoaktif madde salınımını önlemek için tasarlanmıştır. Bazı engelleme sistemleri şunlardır:

Yakıt kaplama[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer yakıt etrafında koruma tabakası olan ve reaktör soğutma devresi boyunca yakıtı korozyondan korumak için tasarlanmıştır.

Reaktör kabı[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer yakıt etrafında koruyucu ilk katmandır ve genellikle bir nükleer reaksiyon sırasında salınan radyasyonun çoğunu yakalamak için yüksek basınçlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Birincil çevreleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Birincil çevreleme sistemi genellikle reaktör kabını içeren büyük bir metal ve beton yapıdan oluşur. Birincil çevreleme sistemi sızıntı ve güçlü iç basınçlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

İkincil çevreleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı santrallerde, birincil sistemi kapsayan ikincil çevreleme sistemi vardır. Türbin dahil buhar sistemlerinin çoğu, radyoaktif malzemeleri içerdiğinden bu sistem çok yaygındır.

Çekirdek alıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tam erime durumunda, yakıt büyük olasılıkla binanın beton zemini üzerine sona erer. Birincil çevrelemede zemin genellikle nükleer erimeye karşı yeterli koruma sağlayan betondan oluşur. Bu büyük bir sıcaklığa dayanabilir. Buna rağmen çekirdeğin betonu eriteceği endişesi sebebiyle, "çekirdek tutucu" icat edilmiştir. Bugün, tüm yeni Rus tasarımı reaktörler çevreleme binanın alt çekirdek alıcıları ile donatılmıştır.[1]

Nükleer Enerji Nedir?[değiştir | kaynağı değiştir]

Enerji Yoğunluk Oranları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hidrolik enerji yoğunluğu (~0.001 kJ/gr)
  • Kimyasal enerji yoğunluğu (~40 kJ/gr)

Atom Enerjisi[değiştir | kaynağı değiştir]

• Atomun yapısının araştırılması ile başlayan süreç insanoğlunu hidrolik ve kimyasal enerjiden kat kat daha yoğun olan nükleer enerjiyi kullanma imkanına kavuşturmuş ve insanoğlunun uzaya açılmasının önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmıştır.

• Nükleer enerjinin kullanılması bugün için alternatifsiz olarak gözükmektedir. Özellikle uzay çalışmalarında nükleer enerjinin önemi kıyaslanamayacak derecede büyüktür.

• Kütle enerjisi (~90 trilyon kJ/gr)

Nükleer Enerji Nasıl Oluşur?[değiştir | kaynağı değiştir]

1- Fisyon yani ağır atom çekirdeklerinin parçalanmasıyla açığa çıkan çok güçlü enerjiler ile nükleer enerji elde edilir. Bunları günlük yaşamımızda kullandığımız elektrik enerjisine çevirmenin yolu nükleer enerji santralleridir.

235U + 1n236U*140Cs + 93Rb + 31n

2- Füzyon reaksiyonunda küçük kütleli çekirdekler birleşip büyük bir çekirdek oluştururlar. Güneş ve yıldızların enerji üretimleri füzyon reaksiyonlarına dayanır. Diğer bir deyişle evrenin oluşumundaki enerji kaynağı füzyon reaksiyonlarına dayanır. Füzyon çevre dostu, temiz bir enerjidir. Füzyon yakıtı hidrojenin izotopları döteryum (D) deniz suyundan, trityum (T) ise yapay olarak elde ediliyor.

D + D → He + n + enerji

T + D → He + n + enerji

  • Bu reaksiyonların gerçekleşebilmesi için T = 100 milyon °C sıcaklığa kadar erişilmesi gerekir. Güneşin yüzey sıcaklığı 6000 °C dir.
  • Bir ton deniz suyu yaklaşık olarak 33 g döteryum içerir.
  • 1 g döteryum-trityum füzyon reaksiyonundan elde edilecek enerji yaklaşık 160 Milyon kJ dur.

E=mc²[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer tepkimeler; parçalanma ürünlerinin toplam kütlesi, ilk çekirdeğin kütlesinden daha küçük olduğunda açığa enerji çıkarırlar. E=mc² formülü uyarınca “kayıp kütle“, ürünlerin kinetik enerjisi biçiminde ortaya çıkar.

  • 1 kg U-235 izotopunun fisyon tepkimesi sonucu açığa çıkan enerjinin yaklaşık 1.3 milyon kg kömürünkine eşdeğerdir. Yaklaşık 22 milyar kJ enerji ortaya çıkar.

Zincirleme Reaksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Zincirleme reaksiyon, fisyon sonucunda ortaya çıkan nötronların, ortamda bulunan diğer fisyon yapabilen atomların çekirdekleri tarafından yutularak, onları da aynı reaksiyona sokması ve bunun ardışık olarak tekrarlanmasıdır. Kontrolsüz bir zincirleme reaksiyon, çok kısa bir süre içinde çok büyük bir enerjinin ortaya çıkmasına neden olur. Atom bombasının patlaması bu şekildedir.

  • Nükleer santrallerde zincirleme nükleer reaksiyonlar sürekli – kontrollü ve güvenli bir şekilde oluşur.

Radyasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsanlar doğal çevreden ve yapay kaynaklardan sürekli radyasyon alarak yaşarlar.

  • Doğal radyasyon = %88
  • Yapay radyasyon = %12
  • Nükleer santralin etki alanında yaşayan bir kişinin alacağı ek radyasyon, tek bir göğüs röntgeni çektirmekle alınacak radyasyonun ellide biri kadardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nuclear Industry in Russia Sells Safety, Taught by Chernobyl". 5 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2014. 

Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Nedir? :Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? ile ilgili Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Ne Demektir? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Açıklaması Nedir? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Cevabı Nedir? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Açıklaması? :Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Gerçek mi? :Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? ile ilgili Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Hakkında? :Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? ile ilgili Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? burada bulabilirsiniz. Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Nükleer enerji santrali nedir?, Nükleer enerji santrali anlamı nedir?, Nükleer enerji santrali ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Raj Kapoor, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı, Avrupa Yakası, Gafur Soylu, Adam de la Halle, Karanlık bulutsu, Metalurji Mühendisliği, Kaya kartalı, Sığacık Kalesi, Siyah çeneli sinek kuşu, Avrupa Yakası oyuncu listesi, Ani Ölüm, 1994 Football League Cup Finali, Ernst Stojaspal, İmad Muhammed, Anadolu Sigorta, Taverna, Conington, Huntingdonshire, Jutland Muharebesi, Bledsoe, Avrupa Yakası karakterleri listesi, Gerede, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü, San Valentino Torio, Ani Vuruş, Victorinus, Orta Afrika Futbol Federasyonları Birliği, Austin Powers in Goldmember, Plörezi, Angıllar, Gurbetçiler, Hawkshead, Prionailurus rubiginosus, Oka Nikolov, Avrupa Yakası 6. sezon, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Chris Kanyon, Angéline Nadié, Bridgemere, Ahmet Altan, Yelpaze, Bambu, Rautjärvi, Avrupa Uzay Ajansı, Atomlararası potansiyel, Kişisel gelişim, Manetho, Anguti bahşı, Avrupa Topluluğu İnsani Yardım Bürosu, Alençon (arrondissement), Yaşlanma, Özlem Tunca, Angoulême, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, On Dördüncü Doktor, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Nöroetoloji, Uluslararası Eleştirmenler Haftası, Avrupa Ortak Pazarı, Ali Münif Yeğenağa, Said Nursî, NGC 961, İçelde 1991 Türkiye genel seçimleri, Przemysław Tytoń, Cezayir tramvay hattı, Angora tırfılı, Namul, Avrupa Müzik, 1509 Büyük İstanbul Depremi, Naantali, Kazım Dinç, Christian Fassnacht, Primo (güreşçi), Kuril Adalarının işgali, Geleneksel yıldız adları dizini, Nevis, Avrupa Merkez Bankası, Moleküler biyoloji tarihçesi, Altın standardı, MyCARGO Airlines, Aden Kolonisi, İsfendiyar Açıksöz, Üttüg Kaya, João Lourenço, Brad Whitford, Gentile Bellini, Avrupa Küçük Devletler Oyunları, Angola İç Savaşı, Halıcı Kız, Malta sürgünleri, Lynsey de Paul, Karboğazı Baskını, Kamphaeng Phet Tarihî Parkı, Aşk Laftan Anlamaz, Angola devlet başkanları listesi, Avrupa Kulüpler Birliği, Kanadanın eyaletleri ve bölgeleri, Tiranlık, CA Vélez Sarsfield, Enzim ölçümü,
Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?,