Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir?

Kaşrut Nedir?

Kaşrut Nedir?, Kaşrut Nerededir?, Kaşrut Hakkında Bilgi?, Kaşrut Analizi? Kaşrut ilgili Kaşrut ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kaşrut ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kaşrut Ne Anlama Gelir Kaşrut Anlamı Kaşrut Nedir Kaşrut Ne Anlam Taşır Kaşrut Neye İşarettir Kaşrut Tabiri Kaşrut Yorumu 

Kaşrut Kelimesi

Lütfen Kaşrut Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kaşrut İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kaşrut Kelimesinin Anlamı? Kaşrut Ne Demek? ,Kaşrut Ne Demektir? Kaşrut Ne Demektir? Kaşrut Analizi? , Kaşrut Anlamı Nedir?,Kaşrut Ne Demektir? , Kaşrut Açıklaması Nedir? ,Kaşrut Cevabı Nedir?,Kaşrut Kelimesinin Anlamı?,Kaşrut Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kaşrut Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kaşrut Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kaşrut Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kaşrut Kelimesinin Anlamı Nedir? Kaşrut Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kaşrut Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kaşrut Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kaşrut - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kaşrut

Kaşrut Nedir? Kaşrut Ne demek? , Kaşrut Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kaşrut Kelimesinin Anlamı? Kaşrut Ne Demek? Kaşrut Ne Demektir? ,Kaşrut Analizi? Kaşrut Anlamı Nedir? Kaşrut Ne Demektir?, Kaşrut Açıklaması Nedir? , Kaşrut Cevabı Nedir? , Kaşrut Kelimesinin Anlamı?






Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir?

Koşer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kaşrut sayfasından yönlendirildi)
        
Buenos Aires'te koşer ürünler satan bir McDonalds.

Koşer veya kaşer (İbranice: כשׁר; Sefarad Yahudilerince kaşer, Aşkenaz Yahudilerince koşer diye telaffuz edilir), Yahudiliğe göre; yenilmesi ve kullanılmasında dinen bir sakınca bulunmayan ürünlerdir. Bunları belirleyen kurallara ise kaşerut ya da kaşrut kuralları adı verilir.

Yahudiliğe göre; yenilmesi serbest veya yasak olan hayvanların listesi Tevrat'ta verilmiştir. Buna göre:

  • Karada yaşayanlardan geviş getiren ve çift tırnaklı olan hayvanların yenmesi serbest, bu özelliği taşımayanlar ise yasaktır; bunlara ek olarak domuz, tavşan ve deve eti yasaktır.
  • Her türlü böcek, sürüngen ve kemirgenin yenilmesi yasaktır.
  • Kuşlardan Tevrat'ta ismi geçen yirmi kuş dışında kalanların yenilmesi yasaktır.
  • Balıklardan pullu ve yüzgeçli olanlar dışında kalanların, kabuklu hayvanların (midye, istiridye) ve ahtapot, kalamar, ıstakoz, karides, kerevit, yengeç, denizkestanesinin yenilmesi yasaktır.
  • Yenilmesi yasak olan hayvanlardan çıkan yumurta, süt gibi her türlü ürünün (bal hariç) yenmesi yasaktır.

Yenilmesi serbest olan hayvanların kesiminin şehita adı verilen özel bir kesim tekniği ile bu işin eğitimini almış ve anatomi bilgisi olan şohet adında yetkili tarafından yapılması gereklidir.

Şehita eğitimini almamış kişi tarafından veya şehita kurallarına uyulmadan yapılmış kesim hayvanın etini trefa (murdar) hale getirir.

Şehita kurallarına göre hayvanın kesilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kesimi yapacak olan şohet gerekli eğitimi almış olmalı ve keseceği hayvanın anatomisini çok iyi tanımalı ve bu konuda Hahamlıkça verilen diplomaya sahip olmalıdır.
  • Kesimi yapılacak hayvan iyice incelenmeli, bir hastalığı, sakatlığı olmamalıdır; örneğin bir organı, bacağı vs. eksik olan hayvan kesilmez. Kesilirse murdar olur. Yine duruşundan, yürüyüşünden genel durumundan hasta olduğu anlaşılan hayvan kesilmez. Şohet hayvanı kesmeden önce tepeden tırnağa muayene etmelidir.
  • Kesimin yapıldığı bıçak hayvanın boğaz çapından daha büyük olmalı, çok keskin olmalı, üzerinde çentik bulunmamalıdır.
  • Hayvanın şah damarı ve nefes borusu tek bir darbede kesilmelidir; bıçak hayvanın etine gömülmemelidir. En ufak bir duraksama, bir tereddüt hayvanın tamamını murdar hale getirir.
  • Her kesimden sonra bıçak kontrol edilmeli, üzerinde bir çentik ya da takılmaya neden olacak çöp vs. olmamalıdır.
  • Hayvan mutlaka Tanrı'nın adı anılarak kesilmelidir.
  • Kesimi yapan şohet hayvanın içini açar öd kesesinin, karaciğerin ve akciğerin durumunu kontrol eder, işkembeyi açar ve inceler.
    • Öd kesesi patlamış hayvan murdardır tümüyle kullanılmaz.
    • Karaciğer ve akciğer zarı incelenir toplu iğnenin başı kadar dahi olsa en ufak bir kist, ur varsa hayvan murdar olur bu hayvanın hiçbir yeri yemek için kullanılamaz, tamamı murdar olur.
    • Hayvanın işkembesinde çivi, iğne vs. metal yabancı madde çıkarsa hayvan tamamen murdar olur kullanılamaz.
  • Hayvanın arka butları ayrılır bunların içindeki siyatik siniri tek parça olarak menaker adı verilen bir uzman tarafından çıkartılır. Menakerlik çok uzun bir eğitim gerektirdiğinden ve her şehirde menaker bulunmadığından çoğu zaman bu butlar Yahudilerce kullanılamaz.
  • Kesim ayrıca veteriner kontrolünde gerçekleştirilir, ancak veterinerin yenilebilir ifadesine karşılık şohet yenilemeyeceğini ifade ederse bu hayvanın eti dinen murdar kabul edilir. Örneğin hayvanın işkembesinden çıkabilecek ufak bir çivi parçası sağlık bakımından bir sorun oluşturmasa da dinen oluşturur.
  • Tüm bu işlemleri gerçekleştikten sonra etin üzerine koşer (כשׁר) damgası vurulur.

Etin tuzlanıp yıkanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahudiliğe göre bir etin yenilebilmesi için sadece şehita kurallarına uygun olarak kesilmesi yetmez. Etin kanından tamamen arındırılması gerekir çünkü Yahudilikte kan yemek günahtır.

Bunun için tuzlama işlemi gerekir. Bir etin kesildikten sonra 72 saat içinde tuzlanarak kanından arındırılması gerekir 72 saatten sonra yapılan tuzlama işlemi işe yaramaz. 72 saat içinde tuzlanmamış etler sadece mangal ve ızgarada kullanılabilir ama haşlama olarak kullanılamaz.

Eti yıkamak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tuzlanacak et önce ılık (sıcak değil sıcak su eti pişirir kanı sabitler) su dolu bir kap içerisinde (Bu kap başka hiçbir iş için kullanılmamalıdır çünkü bu aşamada et hala murdardır) yarım saat bekletilir su etin üzerini tamamen örtmelidir.
  • Arada bir eti ters düz ederek suyun her yerine nüfuz etmesi sağlanır
  • Et suda 24 saatten fazla kalırsa murdar olur çünkü bu süre zarfında suda kalan etin kanı sabitlenir.
  • Yarım saat sonra etler çıkartılır eğer bıçakla parçalara ayrılırsa bu parçaların tekrar suda bekletilmesi gerekir.

Eti tuzlamak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sudan alınan eti fazla suyu silkelendikten sonra (tamamen de kuru olmamalıdır) üzerine çok ince olmayan ama çok kalın taneleri de olmayan orta kalınlıkta tuz serpiştirilerek tuzlanır.
  • Tuz etin her tarafına gelmeli etin tuzsuz bir kısmı kalmamalıdır.
  • Sonra et sadece bu iş için kullanılacak delikli bir süzgüye yerleştirilir, ancak et deliklerin tıkanmasına mani olmamalı süzülen kan deliklerden akabilmelidir.
  • Et buzdolabından yeni çıkmış ve donmuş olmamalı oda ısısında olmalıdır.
  • Bu şekilde et bir saat tuzda bırakılır, kullanılan tuz ikinci kez kullanılmaz murdardır, bu iş için kullanılan delikli kap mutfakta başka iş için kullanılmaz.
  • Tuzda bir saat kalan ve kanı süzülen et ikinci yıkama işlemine alınır.

Etin ikinci kez yıkanması[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tuzlamadan alınan et, soğuk suda üç kez yıkanır el ile ovuşturularak tuzlarından ve kanından iyice arındırılır.

Et ancak bu işlemlerden geçtikten sonra yenilebilir hale gelir. Bu işlemlerden geçmiş et buzluğa konularak daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir.

Etli ve Sütlü Yasağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahudiliğe göre etli ile sütlü gıdaların aynı anda yenilmesi, aynı kaplarda pişirilmesi yasaktır.
Hafif sütlü gıdaların yenmesinden sonra ağız çalkalanıp, masa örtüsü ve kap kacak değiştirildikten sonra etli yiyecek yenebilir ama tam tersi mümkün değildir.

Etli bir yiyecek yenildikten sonra:

Etli yiyeceklerin piştiği kaplar ve sütlü yiyeceklerin piştiği kaplar, tabaklar, kaşık ve çatallar ayrı olmalıdır. Nedeni ise, yavru olan kuzunun etini yerken annesinin sütünü aynı anda tüketmiş gibi olursunuz ve bu durumun gaddarca olduğu düşünülür. Bu yüzden İsrail'deki McDonald's restoranlarında milkshake ve cheeseburger satılmaz.

Et veya süt sayılmayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Et veya süt sayılmayan besinlere parve adı verilir. Bunlar etlilerle de sütlülerle de beraber tüketilebilirler.

Et dışındakiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Et dışındaki ürünlerin de koşer sayılabilmesi ve kaşer sertifikası alabilmesi için hahamlık tarafından denetlenmiş ve hijyene uymayan ya da Yahudi inançlarına aykırı katkı maddesi ya da işlem basamakları içermemesi gereklidir. Bu sebeple koşer belgesi almak isteyen üretici firmalar bu denetimden geçerler.

Koşer ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yurt dışında üretilen veya yurt dışına satılan birçok ürünün üzerinde koşer ibaresi bulunur. Bu ibare Yahudi olmayanlar tarafından da aranan bir özelliktir. Çünkü Yahudilerde domuz eti yemek ve kullanmak yasaktır.

Koşer restoranlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Koşer kurallarına uygun olarak çalışan ve kullandıkları tüm ürünler kaşer olan restoranlara Koşer Restoran adı verilir, bu restoranlar hemen her ülkede sadece Yahudilere değil, domuz eti yemekten çekinen diğer dinlerin mensuplarına da hizmet verirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Nedir? :Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? ile ilgili Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Ne Demektir? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Açıklaması Nedir? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Cevabı Nedir? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Açıklaması? :Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Gerçek mi? :Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? ile ilgili Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Hakkında? :Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? ile ilgili Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kaşrut nedir?, Kaşrut anlamı nedir?, Kaşrut ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Jonathan Tabu, Sivrihisar Surp Yerrortutyun Kilisesi, Vladimir Konstantinov, Batur Büklü, Erbil, Jason Puncheon, Kadmos, Nüfuslarına göre İran şehirlerinin listesi, Mehtap Anıl, 2014 FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası, İshak Ağa Çeşmesi, Wolfpack, Siétamo, Miranda Lambert, 2022 Rusyanın Ukraynayı işgali, V. Konstantinos, NGC 4267, İnsanların adıyla anılan bilimsel kanunlar listesi, J. League, Vitellius, Pilosella peteriana, Francavilla Fontana, Suud Hanedanı, Rus Birliği, WebCite, Nycticorax olsoni, Suriye Televizyonu, Dünyanın jeolojik tarihi, William Yarrell, Kırım Devlet Konseyi, 1993 Tour de France, Things Fall Apart, Fremantle, Sala Bolognese, Sharon Leal, Érick Aguirre, Masato Koga, Poisson dağılımı, Antonov Havalimanı Muharebesi, Brigitte Fossey, Sevicilik, Aztekler, Yada Prodüksiyon, Blue System, Vietnam halk dini, 1998 CONCACAF Gold Cup, Ressamlık, 1001 Albums You Must Hear Before You Die, 4Story, İkinci Kutsal Savaş, Alkil, Emir subayı, İjAvto, Changpeng Zhao, Omdurman, Macaristan erkek millî buz hokeyi takımı, Bad Honnef, Mater Dolorosa Katolik Kilisesi, Ailem Bir Acayip, Yusuf İzzet Birant, Halına Pundık, Benjamin N. Cardozo, Yannis Burusis, Dilbilimciler listesi, MacOS Server, Josie Davis, Esmeralda, Nevada, Emin Bülent Serdaroğlu, Sancakbeyi, Hakan Özmert, Merope Gaunt, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Barbados pasaportu, 1814 Fontainebleau Antlaşması, Artturi Ilmari Virtanen, Colorado Platosu, Abbasi Halifeleri, Rolling Stone dergisinin tüm zamanların en büyük 500 albümü listesi, Konya ilindeki yerleşim yerleri listesi, Son Durak 5, George Frederic Still, Peride Celal, Aşk ve Gurur ve Zombiler, Kuk Harrell, Benjamin Nygren, Lucía Pérez, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Eden Hazard, Kings Canyon Ulusal Parkı, Filip Benković, Salang tüneli, Kovalı Barajı, Star, Yazlık, Yağlıdere, Dolichognatha mandibularis, Hennadiy Litovçenko, Luang Prabang, Çimçimi, Yanktonai,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,