Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir?

Koşer Nedir?

Koşer Nedir?, Koşer Nerededir?, Koşer Hakkında Bilgi?, Koşer Analizi? Koşer ilgili Koşer ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Koşer ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Koşer Ne Anlama Gelir Koşer Anlamı Koşer Nedir Koşer Ne Anlam Taşır Koşer Neye İşarettir Koşer Tabiri Koşer Yorumu 

Koşer Kelimesi

Lütfen Koşer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Koşer İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Koşer Kelimesinin Anlamı? Koşer Ne Demek? ,Koşer Ne Demektir? Koşer Ne Demektir? Koşer Analizi? , Koşer Anlamı Nedir?,Koşer Ne Demektir? , Koşer Açıklaması Nedir? ,Koşer Cevabı Nedir?,Koşer Kelimesinin Anlamı?,Koşer Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Koşer Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Koşer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Koşer Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Koşer Kelimesinin Anlamı Nedir? Koşer Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Koşer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Koşer Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Koşer - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Koşer

Koşer Nedir? Koşer Ne demek? , Koşer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Koşer Kelimesinin Anlamı? Koşer Ne Demek? Koşer Ne Demektir? ,Koşer Analizi? Koşer Anlamı Nedir? Koşer Ne Demektir?, Koşer Açıklaması Nedir? , Koşer Cevabı Nedir? , Koşer Kelimesinin Anlamı?






Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir?

Koşer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
        
Buenos Aires'te koşer ürünler satan bir McDonalds.

Koşer veya kaşer (İbranice: כשׁר; Sefarad Yahudilerince kaşer, Aşkenaz Yahudilerince koşer diye telaffuz edilir), Yahudiliğe göre; yenilmesi ve kullanılmasında dinen bir sakınca bulunmayan ürünlerdir. Bunları belirleyen kurallara ise kaşerut ya da kaşrut kuralları adı verilir.

Yahudiliğe göre; yenilmesi serbest veya yasak olan hayvanların listesi Tevrat'ta verilmiştir. Buna göre:

  • Karada yaşayanlardan geviş getiren ve çift tırnaklı olan hayvanların yenmesi serbest, bu özelliği taşımayanlar ise yasaktır; bunlara ek olarak domuz, tavşan ve deve eti yasaktır.
  • Her türlü böcek, sürüngen ve kemirgenin yenilmesi yasaktır.
  • Kuşlardan Tevrat'ta ismi geçen yirmi kuş dışında kalanların yenilmesi yasaktır.
  • Balıklardan pullu ve yüzgeçli olanlar dışında kalanların, kabuklu hayvanların (midye, istiridye) ve ahtapot, kalamar, ıstakoz, karides, kerevit, yengeç, denizkestanesinin yenilmesi yasaktır.
  • Yenilmesi yasak olan hayvanlardan çıkan yumurta, süt gibi her türlü ürünün (bal hariç) yenmesi yasaktır.

Yenilmesi serbest olan hayvanların kesiminin şehita adı verilen özel bir kesim tekniği ile bu işin eğitimini almış ve anatomi bilgisi olan şohet adında yetkili tarafından yapılması gereklidir.

Şehita eğitimini almamış kişi tarafından veya şehita kurallarına uyulmadan yapılmış kesim hayvanın etini trefa (murdar) hale getirir.

Şehita kurallarına göre hayvanın kesilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kesimi yapacak olan şohet gerekli eğitimi almış olmalı ve keseceği hayvanın anatomisini çok iyi tanımalı ve bu konuda Hahamlıkça verilen diplomaya sahip olmalıdır.
  • Kesimi yapılacak hayvan iyice incelenmeli, bir hastalığı, sakatlığı olmamalıdır; örneğin bir organı, bacağı vs. eksik olan hayvan kesilmez. Kesilirse murdar olur. Yine duruşundan, yürüyüşünden genel durumundan hasta olduğu anlaşılan hayvan kesilmez. Şohet hayvanı kesmeden önce tepeden tırnağa muayene etmelidir.
  • Kesimin yapıldığı bıçak hayvanın boğaz çapından daha büyük olmalı, çok keskin olmalı, üzerinde çentik bulunmamalıdır.
  • Hayvanın şah damarı ve nefes borusu tek bir darbede kesilmelidir; bıçak hayvanın etine gömülmemelidir. En ufak bir duraksama, bir tereddüt hayvanın tamamını murdar hale getirir.
  • Her kesimden sonra bıçak kontrol edilmeli, üzerinde bir çentik ya da takılmaya neden olacak çöp vs. olmamalıdır.
  • Hayvan mutlaka Tanrı'nın adı anılarak kesilmelidir.
  • Kesimi yapan şohet hayvanın içini açar öd kesesinin, karaciğerin ve akciğerin durumunu kontrol eder, işkembeyi açar ve inceler.
    • Öd kesesi patlamış hayvan murdardır tümüyle kullanılmaz.
    • Karaciğer ve akciğer zarı incelenir toplu iğnenin başı kadar dahi olsa en ufak bir kist, ur varsa hayvan murdar olur bu hayvanın hiçbir yeri yemek için kullanılamaz, tamamı murdar olur.
    • Hayvanın işkembesinde çivi, iğne vs. metal yabancı madde çıkarsa hayvan tamamen murdar olur kullanılamaz.
  • Hayvanın arka butları ayrılır bunların içindeki siyatik siniri tek parça olarak menaker adı verilen bir uzman tarafından çıkartılır. Menakerlik çok uzun bir eğitim gerektirdiğinden ve her şehirde menaker bulunmadığından çoğu zaman bu butlar Yahudilerce kullanılamaz.
  • Kesim ayrıca veteriner kontrolünde gerçekleştirilir, ancak veterinerin yenilebilir ifadesine karşılık şohet yenilemeyeceğini ifade ederse bu hayvanın eti dinen murdar kabul edilir. Örneğin hayvanın işkembesinden çıkabilecek ufak bir çivi parçası sağlık bakımından bir sorun oluşturmasa da dinen oluşturur.
  • Tüm bu işlemleri gerçekleştikten sonra etin üzerine koşer (כשׁר) damgası vurulur.

Etin tuzlanıp yıkanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahudiliğe göre bir etin yenilebilmesi için sadece şehita kurallarına uygun olarak kesilmesi yetmez. Etin kanından tamamen arındırılması gerekir çünkü Yahudilikte kan yemek günahtır.

Bunun için tuzlama işlemi gerekir. Bir etin kesildikten sonra 72 saat içinde tuzlanarak kanından arındırılması gerekir 72 saatten sonra yapılan tuzlama işlemi işe yaramaz. 72 saat içinde tuzlanmamış etler sadece mangal ve ızgarada kullanılabilir ama haşlama olarak kullanılamaz.

Eti yıkamak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tuzlanacak et önce ılık (sıcak değil sıcak su eti pişirir kanı sabitler) su dolu bir kap içerisinde (Bu kap başka hiçbir iş için kullanılmamalıdır çünkü bu aşamada et hala murdardır) yarım saat bekletilir su etin üzerini tamamen örtmelidir.
  • Arada bir eti ters düz ederek suyun her yerine nüfuz etmesi sağlanır
  • Et suda 24 saatten fazla kalırsa murdar olur çünkü bu süre zarfında suda kalan etin kanı sabitlenir.
  • Yarım saat sonra etler çıkartılır eğer bıçakla parçalara ayrılırsa bu parçaların tekrar suda bekletilmesi gerekir.

Eti tuzlamak[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sudan alınan eti fazla suyu silkelendikten sonra (tamamen de kuru olmamalıdır) üzerine çok ince olmayan ama çok kalın taneleri de olmayan orta kalınlıkta tuz serpiştirilerek tuzlanır.
  • Tuz etin her tarafına gelmeli etin tuzsuz bir kısmı kalmamalıdır.
  • Sonra et sadece bu iş için kullanılacak delikli bir süzgüye yerleştirilir, ancak et deliklerin tıkanmasına mani olmamalı süzülen kan deliklerden akabilmelidir.
  • Et buzdolabından yeni çıkmış ve donmuş olmamalı oda ısısında olmalıdır.
  • Bu şekilde et bir saat tuzda bırakılır, kullanılan tuz ikinci kez kullanılmaz murdardır, bu iş için kullanılan delikli kap mutfakta başka iş için kullanılmaz.
  • Tuzda bir saat kalan ve kanı süzülen et ikinci yıkama işlemine alınır.

Etin ikinci kez yıkanması[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tuzlamadan alınan et, soğuk suda üç kez yıkanır el ile ovuşturularak tuzlarından ve kanından iyice arındırılır.

Et ancak bu işlemlerden geçtikten sonra yenilebilir hale gelir. Bu işlemlerden geçmiş et buzluğa konularak daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir.

Etli ve Sütlü Yasağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahudiliğe göre etli ile sütlü gıdaların aynı anda yenilmesi, aynı kaplarda pişirilmesi yasaktır.
Hafif sütlü gıdaların yenmesinden sonra ağız çalkalanıp, masa örtüsü ve kap kacak değiştirildikten sonra etli yiyecek yenebilir ama tam tersi mümkün değildir.

Etli bir yiyecek yenildikten sonra:

Etli yiyeceklerin piştiği kaplar ve sütlü yiyeceklerin piştiği kaplar, tabaklar, kaşık ve çatallar ayrı olmalıdır. Nedeni ise, yavru olan kuzunun etini yerken annesinin sütünü aynı anda tüketmiş gibi olursunuz ve bu durumun gaddarca olduğu düşünülür. Bu yüzden İsrail'deki McDonald's restoranlarında milkshake ve cheeseburger satılmaz.

Et veya süt sayılmayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Et veya süt sayılmayan besinlere parve adı verilir. Bunlar etlilerle de sütlülerle de beraber tüketilebilirler.

Et dışındakiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Et dışındaki ürünlerin de koşer sayılabilmesi ve kaşer sertifikası alabilmesi için hahamlık tarafından denetlenmiş ve hijyene uymayan ya da Yahudi inançlarına aykırı katkı maddesi ya da işlem basamakları içermemesi gereklidir. Bu sebeple koşer belgesi almak isteyen üretici firmalar bu denetimden geçerler.

Koşer ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yurt dışında üretilen veya yurt dışına satılan birçok ürünün üzerinde koşer ibaresi bulunur. Bu ibare Yahudi olmayanlar tarafından da aranan bir özelliktir. Çünkü Yahudilerde domuz eti yemek ve kullanmak yasaktır.

Koşer restoranlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Koşer kurallarına uygun olarak çalışan ve kullandıkları tüm ürünler kaşer olan restoranlara Koşer Restoran adı verilir, bu restoranlar hemen her ülkede sadece Yahudilere değil, domuz eti yemekten çekinen diğer dinlerin mensuplarına da hizmet verirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Nedir? :Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? ile ilgili Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Ne Demektir? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Açıklaması Nedir? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Cevabı Nedir? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Açıklaması? :Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Gerçek mi? :Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? ile ilgili Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Hakkında? :Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? ile ilgili Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Koşer nedir?, Koşer anlamı nedir?, Koşer ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Chelsi Smith, Meryem Ananın Günahsızlığı Bayramı, Norveç başbakanları listesi, TRT Telegün, Otumba Muharebesi, Mandalzade Hüsameddin Paşa, Meryemin günahsız gebeliği, İsanın Mabede Takdimi Bayramı, Buenos Aires, Sluis Çarpışması, Bushy Parkı, Feyha Çelenk, Kutsal Hafta, Gençlerbirliği Spor Kulübü, Testere 3D, Zafer Bilgetay, Neuquén, Villasalto, İrfaniye, Nilüfer, Antonija Sandrić, Sevinç Erbulak, 1996 Türkiye Kupası Finali, FIDE Dünya Sıralaması, Serdiana, Bayinnaung, Trompet, Tozkoparan İskender bölümleri listesi, Neduşen, Yenileşim, Monolatrizm, Grep, Sim yarış, Mário Figueira Fernandes, Amerika Birleşik Devletlerindeki millî parklar listesi, Andreas, Ghazni, Bernardo (1965 doğumlu futbolcu), Soner Sarıkabadayı, Salta, Eralp Özgen, Hırvat milliyetçiliği, Lorius domicella, Give No Fxk, İsim, İşim, Erdinç Erişmiş, Maximillian Robespierre, Camillo Felgen, NGC 2229, Yunan İsyanı, Kokteyller listesi, Emil Racoviță, Alanca, Billie Joe Armstrong, Aymen Abdennour, Reşid Mümtaz Paşa, Candeğer Kılınçer Oğuz, Córdoba, Arjantin, Ichikikushikino, Posadas, Misiones, Göksu Deltası, Dubrovnik, Londra Filarmoni Orkestrası, Aşık Shakespeare, Filipinler millî basketbol takımı, Hırvat kunası, Córdoba (Arjantin), Rüştü Kazım Yücelen, San Luis (Arjantin), Roberts sendromu, Mavi Tünel, NGC 2418, Bahia Blanca, Amy Santiago, Öz empedans, National Gallery, Keçili, Yahşihan, Mendoza, Yazılım mimarisi, Ahlaki ve Siyasi Bilimler Akademisi üyeleri listesi, Sörf, Hava durumu rekorları, Eğiste Viyadüğü, Neopaganizm, Kemal İnat, Türk Telekom Telekomünikasyon Müzesi, Paul Auster, Işık verimi, Bada, Kalbimi Oraya Gömün, Binalar ve yapılar listesi, San Miguel de Tucuman, İlyas Tüfekçi, Gabon devlet başkanları listesi, Kuveyt Havayolları, Eğribozlu İbrahim Paşa, Kent Brockman, Dördüncü kolera salgını, Reşit Kaynak, Bilginin İslamlaşması,
Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?,