Bulutlaratutkun

Bulutlaratutkun Nedir?

Bulutlaratutkun Nedir?, Bulutlaratutkun Nerededir?, Bulutlaratutkun Hakkında Bilgi?, Bulutlaratutkun Analizi? Bulutlaratutkun ilgili Bulutlaratutkun ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bulutlaratutkun ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bulutlaratutkun Ne Anlama Gelir Bulutlaratutkun Anlamı Bulutlaratutkun Nedir Bulutlaratutkun Ne Anlam Taşır Bulutlaratutkun Neye İşarettir Bulutlaratutkun Tabiri Bulutlaratutkun Yorumu 

Bulutlaratutkun Kelimesi

Lütfen Bulutlaratutkun Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bulutlaratutkun İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı? Bulutlaratutkun Ne Demek? ,Bulutlaratutkun Ne Demektir? Bulutlaratutkun Ne Demektir? Bulutlaratutkun Analizi? , Bulutlaratutkun Anlamı Nedir?,Bulutlaratutkun Ne Demektir? , Bulutlaratutkun Açıklaması Nedir? ,Bulutlaratutkun Cevabı Nedir?,Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı?,Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bulutlaratutkun Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Nedir? Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bulutlaratutkun Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bulutlaratutkun - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bulutlaratutkun

Bulutlaratutkun Nedir? Bulutlaratutkun Ne demek? , Bulutlaratutkun Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı? Bulutlaratutkun Ne Demek? Bulutlaratutkun Ne Demektir? ,Bulutlaratutkun Analizi? Bulutlaratutkun Anlamı Nedir? Bulutlaratutkun Ne Demektir?, Bulutlaratutkun Açıklaması Nedir? , Bulutlaratutkun Cevabı Nedir? , Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı?






Bulutlaratutkun

Bulut

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Borneo üzerinde Kümülonimbüs bulutlarının manzarası
Yağışsız bir havada kümülüs bulutları. Kümülüslerin tabanı yeterince güneş almadığı için genellikle gridir.

Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir[1][2] su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur.[1][2] Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.[2]

Atmosferde yoğunlaşan su buharı küçük su damlacıklarını ve genellikle 0,01 mm çapındaki[kaynak belirtilmeli] buz kristallerini meydana getirir. Milyarlarca damlacık ve kristal bir arada bulut denilen yapıyı oluşturur. Bulutlar tüm görünür dalga boyutlarını yansıtır. Genellikle beyazdır ancak gri veya siyah olarak da görünebilirler. Gri ya da siyah görünmelerinin sebebi, kalınlıkları nedeniyle güneş ışığının geçmesine izin vermemeleridir.[kaynak belirtilmeli]

Adlandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Bulutlar görünüşlerine göre adlandırılırken başlıca dört Latince kökenli kelime ve bunlardan türetilmiş ekler kullanılır:

  • Sirrüs ailesi: Cirrus sözcüğü Latincede "kıvrım" veya "bukle" anlamına gelir.[3] Birleşik isimlerde sirrüs sözcüğü bazen sirro- şeklinde önek olarak kullanılır: sirrostratüs vs. Sirrüs ailesindeki bulutlar bazen "lifli"[4] veya "at kuyruğu"[3] şeklinde tanımlanırlar.
  • Kümülüs ailesi: Cumulus sözcüğü Latincede "yığın" anlamına gelir ve bir şeyin birikmesini anlatmakta kullanılır.[5] Birleşik isimlerde kümülüs sözcüğü bazen kümülo- şeklinde önek olarak kullanılır: kümülonimbüs vs.
  • Stratüs ailesi: Stratus sözcüğü Latincede "yayılmış" anlamına gelir.[6] Birleşik isimlerde stratüs sözcüğü bazen strato- şeklinde önek olarak kullanılır: stratokümülüs vs.
  • Nimbüs ailesi: Nimbus sözcüğü Latincede "bulut" veya "hale" anlamına gelir.[6] Birleşik isimlerde stratüs sözcüğü bazen nimbo- şeklinde önek olarak kullanılır: nimbostratüs vs. Nimbüs ailesi "yağış taşıyan" bulutlardır.[4]

Bunlar haricinde kullanılan bir diğer önek olan alto- Latince altus "yüksek" sözcüğünden gelmesine rağmen[7] adında alto bulunan bulutlar genellikle orta seviye bulutlarıdır.[2]

Başlıca bulut tipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seviyelerine göre başlıca bulut tipleri

Bulutlar deniz seviyesinden yüksekliklerine göre[4] yüksek, orta ve alçak derece bulutları olmak üzere 3 ana gruba ayrılırlar. Yaygın sınıflandırma şöyledir:[2]

  • Yüksek seviye 5–13 km (16.500-42.500 ft)
  • Orta seviye 2–7 km (6.500-23.000 ft)
  • Alçak seviye 0–2 km (0-6.500 ft)

Başlıca on adet bulut tipi vardır: sirrüs, sirrokümülüs, sirrostratüs, altokümülüs, altostratüs, nimbostratüs, stratokümülüs, stratüs, kümülüs ve kümülonimbüs.[2][8][9] Bulutlar fiziksel özelliklere göre sınıflandırılırlar. Bulut adları genellikle Latince kökenlidir. Bulut isimlerini şöyle sıralayabiliriz;

Stratüs, Kümülüs, Staratokümülüs, Kümülonimbüs, Altastratüs, Nimbastratüs, Altokümülüs, Sirrostratüs, Altokümülüs, Sirrus.

Stratüs:

Bulutlardan en alçakta bulunan tür stratüstür. Genellikle geniş bir alana yayılan stratüsler gri tonlarda olur. Bu bulutlara deniz kıyılarında ve dağ eteklerinde sık rastlayabilirsiniz. Çiselemeye neden olan stratüsler, atmosferin yere yakın bir katmanının soğumasıyla oluşur.

Kümülüs:

Mammatus olarak bilinen kümülüs türüne ait bulut.

Kümülüs de alçakta bulunan bir bulut türüdür. Kümülüsler çok soğuk havalarda buz kristalleri bulundurabilir. Bu yoğun bulutların beyaz renkli üst kısmı karnabahara benzetilir. Alt kısımları daha koyu renkli olabilir. Küme, kubbe ya da kule benzeri şekiller alarak büyür ve yağışlara neden olurlar. Atmosferin yere yakın katmanlarında havanın soğumasıyla oluşurlar.

Stratokümülüs:

Gri tonlarda ya da beyaz, katmanlı ve yuvarlak kütlelerden oluşan bu bulutlar genellikle yağışa neden olmazlar. Kümülüsler yayılıp bu bulutları oluşturabilir.

Kümülonimbüs:

Bu bulut da alçak bulut cinslerinden. Koyu renkli ve büyük olmaları bu bulutların en belirgin iki özelliği. Biçimi sürekli değişen bu bulutlar, yukarı doğru büyüdüğü için alçak bulut seviyesinden yüksek bulut seviyesine kadar uzanır. Kümülüslerin yukarı doğru genişlemesiyle oluşabilir ve sağanak yağışlara neden olabilir.

Altostratüs:

Orta yükseklikteki bulut cinslerinden biridir. Bu bulutlar gökyüzünün büyük bir bölümünü kaplar ve gri ya da mavi tonda olur. Tabakalar hâlindeki, çizgili yapıdaki altostratüsler hafif bir yağmura ya da kara neden olur. Geniş bir alana yayılmış hava katmanının yavaş yavaş yükselmesiyle veya nimbostratüslerin incelmesiyle oluşurlar.

Nimbostratüs:

Orta yükseklikteki bulut cinslerindendir. Bu gri bulutlar Güneş'i örtüp kaplamasıyla bilinir. Bu bulut türü de yukarıya doğru büyür ve alçak bulut seviyesinden yüksek bulut seviyesine kadar uzanır. Sürekli yağan yağmura ya da kara neden olmasıyla öne çıkar. Altostratüslerin kalınlaşmasıyla oluşur.

Altokümülüs:

Bir diğer orta yükseklikteki bulut türü ise altokümülüstür. Bu bulutlar gri tonlarında ya da beyaz olur. Katmanlı, parçalı bir görünümüne sahip olan altokümülüsler sıcak havalarda bir fırtınaya işaret edebilir. Geniş bir hava kütlesinin yükselerek soğumasıyla oluşabilirler.

Sirrostratüs:

Yüksek bulut cinslerinden bu bulut saydam, ince bir tabakada gibi görünür. Bu bulutlar gökyüzünde her yeri kaplayabilir. Güneş ya da Ay etrafında hale oluşturabilir.

Sirrokümülüs:

Bu bulut da yüksek bulutlardan biri. Altokümülüs bulutuyla karıştırılabilen bu bulut tamamen beyaz olmasıyla ondan ayrılır. İnce ve parçalı olan bu bulutlar açık havanın habercisidir. Altokümülüs parçalarının küçülüp yükselmesiyle oluşabilirler.

Sirrus:

En yüksekte bulunan bulut cinslerinden biridir. İnce, lifli ya da parçalı bir görünümüne sahip olan bu bulutlar beyaz olur. Açık havada görülür. Sirrostratüslerin değişime uğramasıyla oluşurlar.

Yağmur Nasıl Yağar?

Gökyüzünde yükseklere çıkıldıkça hava soğuduğundan havadaki su buharı yoğunlaşır ve küçük damlacıkları oluşturur. Damlacıklar bir araya gelerek bulutları oluşturur. Bulutların içindeki küçük damlacıklar bir araya geldikçe büyür ve yağmur damlalarını oluştururlar. Damlalar büyüyüp ağırlaştıkça yer çekiminin etkisiyle artık bulutta duramaz ve yağmur olarak yağar.

  • Stratüs fraktüs ve kümülüs fraktüs: Ns ve As altında bulunan parçalı bulutlardır. Cb civarında da görülebilirler.[10]
  • Kastellanus: Kümülüs ailesinden küçük, kule şeklinde bulutlardır. Ortak bir taban üzerinde birleşirler ve orta seviyede oluştuklarında kararsız bir atmosferin habercisidirler.[10]
  • Lentikülaris: Lens şeklinde, dağ üzerinde oluşan bulutlardır. Kuvvetli rüzgârlar nedeniyle oluşurlar ve "kararlı" bir atmosferin ve dağ dalgalarının habercisidirler.[10]

Fotoğraflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pooley, Dorothy ve Robert Seaman. The Air Pilot's Manual 2: Aviation Law & Meteorology. 10. baskı. Shoreham, West Sussex: Pooley's Air Pilot Publishing, 2011.
  1. ^ a b "cloud." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  2. ^ a b c d e f "cloud." Encyclopædia Britannica Ultimate Reference Suite. Chicago: Encyclopædia Britannica, 2011.
  3. ^ a b "cirrus." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  4. ^ a b c Pooley's, sf 235
  5. ^ "cumulus." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  6. ^ a b "stratus." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  7. ^ "altostratus." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  8. ^ Pooley's, sf 235-237
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 
  10. ^ a b c Pooley's, sf 237

Bulutlaratutkun Nedir? :Bulutlaratutkun ile ilgili Bulutlaratutkun burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bulutlaratutkun Ne Demektir? Bulutlaratutkun Açıklaması Nedir? Bulutlaratutkun Cevabı Nedir? Bulutlaratutkun Kelimesinin Anlamı? Bulutlaratutkun konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bulutlaratutkun Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bulutlaratutkun Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bulutlaratutkun Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bulutlaratutkun İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bulutlaratutkun Açıklaması? :Bulutlaratutkun Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bulutlaratutkun Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bulutlaratutkun Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bulutlaratutkun Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bulutlaratutkun Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bulutlaratutkun Gerçek mi? :Bulutlaratutkun ile ilgili Bulutlaratutkun burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bulutlaratutkun sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bulutlaratutkun Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bulutlaratutkun Hakkında? :Bulutlaratutkun ile ilgili Bulutlaratutkun burada bulabilirsiniz. Bulutlaratutkun Detaylar için sitemizi geziniz Bulutlaratutkun Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bulutlaratutkun resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Yangquan, Barbie, Kütahyada 1995 Türkiye genel seçimleri, Arnold Dwarika, Tenreksiler, Çetin Oktay Kaldırım, Rodrigo De Paul, İnsanlığın beşiği, Ramón Arias, Java Servlet, Konya metrosu, Gülüm, Dalım, Çiçeğim, Genç Marx, Popping, Yeşiller, Orhaneli, Zeki Efeoğlu, Tver Knezliği, Büyük Taarruz, Morgan Woodward, Poopó Gölü, Enternasyonal, Colle Sannita, The Cost of Living (Lost), Astragalus heilii, Tvistan, Brokeback Dağı (film), Coleophora, Burghfield, Vjekoslav Vrančić, Çimkent Uluslararası Havalimanı, Ahirzaman, Cantabria, Hays County, Hosios Lukas Manastırı, Tarakdiş, Spirited Away, Pınarcık Katliamı, İskeletleşme, Mami (tanrıça), Kapalı tohumlu Filogeni Grubu, Dylan Moran, Tepecik, Fatsa, Van Ulu Camii, Claus von Stauffenberg, S. pneumoniae, Sedat Simavi Televizyon Reklamları Ödülü, Dendrobium ustulatum, Çeken akıntı, Francisco Pinto Balsemão, Hirudo, Alpagut, Kahramankazan, Gaziantepte 2002 Türkiye genel seçimleri, Nikolay Kuznetsov, John Williams (actor), Crotalus scutulatus, Hipervizör, Bülent Tezcan, Thekla Reuten, Tugana, Salvem el món, Kazimierz Kuratowski, I Am Not a Witch, Papa VIII. Bonifacius, Vulcan, Harkiv, Bertram Brockhouse, Minneapolis Sanat Enstitüsü, NGC 2073, Kara kutu testi, Jiaodaruisun Stadyumu, Ida Noddack, Gül Esin, Bulbophyllum louisiadum, Mindy Kaling, NGC 2134, Ataköy, Samandağ, Necmeddin Molla Kocataş, PGC 6626, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Sındırgı, The Sun Also Rises, Bostancı, Evciler, Yukarıdağlıca, Gerger, 15 Dakika, Georg Simon Ohm, Siirtte 2009 Türkiye yerel seçimleri, Hebella, Kocaelide 1987 Türkiye genel seçimleri, Kooperatif oyun türleri, Henrique Rosa, İbrahimî dinler, Vengeance, Oğlak takımyıldızı, Last Pizza Slice, Edna OBrien, 3. periyot elementi, Cole Porter, Kreis Steinfurt, Imre Polyák, Palomar Gözlemevi,
Berna Çetin Kimdir?, Pan-Afrika renkleri Anlamı Nedir, Pan-Afrika renkleri Nasıl Oluştu, Pan-Afrika renkleri Tarihi, Pan-Afrika renkleri Renkleri, Pan-Afrika renkleri Tasarımı, Gacırtısız Nedir?, Yiğit Karakış Kimdir?, Kemal Güneş Kimdir?, Törelsiz Nedir?, Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?,