Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir?

Atmosfer Nedir?

Atmosfer Nedir?, Atmosfer Nerededir?, Atmosfer Hakkında Bilgi?, Atmosfer Analizi? Atmosfer ilgili Atmosfer ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Atmosfer ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Atmosfer Ne Anlama Gelir Atmosfer Anlamı Atmosfer Nedir Atmosfer Ne Anlam Taşır Atmosfer Neye İşarettir Atmosfer Tabiri Atmosfer Yorumu 

Atmosfer Kelimesi

Lütfen Atmosfer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Atmosfer İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Atmosfer Kelimesinin Anlamı? Atmosfer Ne Demek? ,Atmosfer Ne Demektir? Atmosfer Ne Demektir? Atmosfer Analizi? , Atmosfer Anlamı Nedir?,Atmosfer Ne Demektir? , Atmosfer Açıklaması Nedir? ,Atmosfer Cevabı Nedir?,Atmosfer Kelimesinin Anlamı?,Atmosfer Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Atmosfer Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Atmosfer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Atmosfer Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Atmosfer Kelimesinin Anlamı Nedir? Atmosfer Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Atmosfer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Atmosfer Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Atmosfer - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Atmosfer

Atmosfer Nedir? Atmosfer Ne demek? , Atmosfer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Atmosfer Kelimesinin Anlamı? Atmosfer Ne Demek? Atmosfer Ne Demektir? ,Atmosfer Analizi? Atmosfer Anlamı Nedir? Atmosfer Ne Demektir?, Atmosfer Açıklaması Nedir? , Atmosfer Cevabı Nedir? , Atmosfer Kelimesinin Anlamı?






Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir?

Atmosfer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dünya atmosferinin tepesinden hilal görünümü.

Atmosfer, gaz yuvarı veya hava yuvarı[1][2] herhangi bir gök cisminin etrafını saran ve gaz ile buhardan oluşan tabaka.

Yer çekimi sayesinde tutulan atmosfer, büyük ölçüde gezegenin iç katmanlarından kaynaklanan gazların yanardağ etkinliği ile yüzeye çıkması sonucu oluşmakla birlikte, gezegenin tarihi boyunca Dünya dışı kaynaklardan da beslenmiş ve etkilenmiştir. Dünya'nın atmosferi, basınç ve yoğunluk açısından diğer yer benzeri gezegenlerden Mars'a göre yaklaşık 100 kat daha büyük, Venüs'e göre ise yaklaşık 100 kat daha küçük bir gaz kütlesini ifade eder. Ancak bileşim açısından bu iki gezegenin atmosferlerinden çok farklı olduğu gibi, Güneş Sistemi içinde de eşsizdir.

Atmosfer basıncı[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosfer basıncı havanın ağırlığının bir sonucudur. Dolayısıyla yere ve zamana göre değişir. Atmosfer basıncı 5 km'de yaklaşık %50 azalır. Yer çekimi nedeniyle bu gaz kütlesinin bir ağırlığı vardır ve gezegen yüzeyine doğru alçaldıkça artan bir basınç yaratır. Basınç, normal atmosferde, 0 °C'de, 760 mm'lik bir cıva sütununun yarattığı basınca eşittir.

Atmosferin toplam kütlesinin yaklaşık 5,1×1015 ton olduğu sanılmaktadır; bu da Dünya'nın toplam kütlesinin milyonda birinden daha azdır.

Bileşimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosfer renksiz, kokusuz, tatsız, çok hızlı hareket edebilen, akışkan, elastik, sıkıştırılabilir, sonsuz genleşmeye sahip ısı geçirgenliği zayıf ve titreşimleri belli bir hızda ileten bir yapıya sahiptir. Tam olarak yüksekliği saptanamamıştır. "Homojen atmosfer" olarak isimlendirilen ve yoğunluğun hemen hemen aynı olduğu alt bölümün yüksekliği 8 km civarındadır. Bu seviyeden sonra yoğunluk yükseklikle azalır ve seyrek gaz kütleleri şekline dönüşerek uzay boşluğuna kadar uzanır ki bu bölge de "heterojen atmosfer" olarak isimlendirilir.

Dünya Atmosferinde Bulunan Eser Gazlar
ppm (milyonda birim, hacimce)
Gaz Oran
Karbonmonoksit (CO) 0,01-0,2
Ksenon (Xe) 0,09
Ozon (O3) 0,05
Amonyak (NH3) 0,02
Kükürt dioksit (SO2) 0,02
Hidrojen sülfür (H2S) 0,002-0,02
Formaldehit (CH2O) 0,01
Azot dioksit (NO2) 0,003
Nitrik oksit (NO) 0,003
Hidroklorik asit (HCl) 0,002
Nitrik asit (HNO3)
Hidrojen peroksit (H2O2)
Halokarbonlar (CxHxClxFxBrxIx)
Sülfürik asit (H2SO4)
Karbonil sülfür (COS)
0,001 ppm'den az
Yer atmosferinin su buharı haricindeki bileşimi. Aşağıdaki yuvarlak atmosferin %0.038'ini oluşturan seyrek gazların oranlarını göstermektedir.

Belirgin olan bir şey; atmosferin üst seviyesinin 30 km civarında son bulduğudur. Bu seviyeden sonra da hava bulunduğunu söylemek doğrudur fakat bu bölümün meteoroloji ile bir ilişkisi yoktur. Şöyle ki 80 km yukarıda Güneş ışınlarını yansıtabilecek kadar hava, 300 km yukarıda meteorların atmosfere girişinde sürtünme nedeniyle ışık verebilmesi ve hatta 600 km yukarıda aurora'ların gözlenmesi buralarda da az da olsa atmosferin olduğu yönünde ipuçları vermektedir. Atmosferin yeryüzüne yakın katmanlarının yüzde 78'i azot, yüzde 21’i de oksijenden oluşur. Yüzde 1'i ise su buharı, argon, karbondioksit, neon, helyum, metan, kripton, hidrojen, ozon ve ksenon elementlerinden oluşur. Bunlara toz ve duman gibi maddeler de katılır.

100 km yükseğe kadar azot-oksijen oranında önemli bir değişiklik olmaz, yalnızca 20–30 km arasındaki yüksekliklerde bir ozon yoğunlaşması gözlenir. Bu ozon katmanının önemli bir işlevi vardır. Çünkü Güneş'ten gelen morötesi ışınların büyük bir bölümü bu katman tarafından süzülür. Ama buradaki ozon hem miktar, hem de yüzde olarak çok fazla değildir.

100 km’nin üzerinde hızlı bir sıcaklık düşmesi gözlenir. Buradaki gazlar artık çok ince katmanlar biçimindedir. Daha çok da hafif gazlar bulunur. Bu gazlar morötesi ışınların etkisiyle ayrışır ve böylece burada oksijen serbest atomlar halinde bulunur. Işıl ayrışma denen bu olay 200 km yükseklikte daha da yüksek bir düzeye çıkar.

Su buharı, yer ve zamana göre değişen biçimde, atmosferin alt katmanlarına karışmış olarak bulunur ve yaklaşık 10–15 km yükseklikten sonra azalmaya başlar. Yeryüzünün iklim ve meteoroloji koşulları üstünde bu su buharının önemli bir rolü vardır, çünkü bulutlara asılı olan su buharı yağış olarak yeryüzüne düşer.

Heterosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosferde ortalama su buharı oranı

Yeryüzeyinden 100 km yükseklikten itibaren atmosferin bileşim açısından bu türdeş yapısı kaybolmaya başlar. Bu nedenle "heterosfer" adı verilen ve atmosferin son derece seyrek olduğu bu alanlarda, hareketlilik az olduğu için, gazlar uzun dönemde moleküler ağırlıklarına göre alçaktan yükseğe doğru hafife gidecek şekilde tabakalanma eğilimindedir. Güneş ışınlarının iyonize edici etkisinin güçlü hissedildiği bu bölgelerde, fotokimyasal etkinlikler de giderek önemli hale gelir ve atmosfer bileşimini etkiler.

600-1,500 km arasında atmosferdeki oksijenin yerini, Güneş'teki lekelerin durumuna göre değişen bir biçimde, helyum alır, bunun üstünde de bir hidrojen katmanı bulunur. Onun için burada yerküreyi çepeçevre saran bir hidrojen tacından söz edilebilir. Yüksek enerjili Güneş ışınlarının etkisi ile hızlandırılan bu hafif atomlar, Yerkürenin kütleçekiminden kurtularak uzaya kaçarlar. Eksilen hidrojenin yerini fotokimyasal etkilerle yüksek atmosfer katmanlarındaki su moleküllerinin parçalanması sonucunda ortaya çıkan hidrojen alır. Bu nedenle hidrojen kaybı gezegenin değerli su kütlesinin kaybı anlamına gelmektedir. Ozon tabakasının tahribatı sonucunda, fotokimyasal etkinliklerin atmosferin su buharından zengin olduğu alçak tabakalarına doğru inmesi bu yönden de tehlike yaratmaktadır.

Yıldızların atmosferleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldızların geniş atmosferleri vardır. Işık yuvarı, renk yuvarı ve geçiş bölgesiyle başlayan yıldız atmosferleri, korona, Güneş rüzgârı ve heliosferle gelişerek gezegenlerarası uzayın derinliklerinde heliopause ile son bulurlar. Mesela Güneş'in atmosferin takriben %73 kadarı hidrojenden, %25'i helyumdan oluşur. Atmosfer, elementlerin iyonize olmuş plazmalarıyla Güneş rüzgârı ve Güneş fırtınası şeklinde Güneş Sistemi'ndeki diğer gök cisimlerinin atmosferlerini etkiler.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TDK Türkçe Sözlük". 29 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2023. 
  2. ^ "Dil Derneği Türkçe Sözlük". 26 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2023. 
  3. ^ Bkz. Yıldız atmosferleri (Almanca Vikipedi), 2013-09-23

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Atmosphere ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur


Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Nedir? :Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? ile ilgili Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Ne Demektir? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Açıklaması Nedir? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Cevabı Nedir? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Açıklaması? :Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Gerçek mi? :Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? ile ilgili Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Hakkında? :Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? ile ilgili Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? burada bulabilirsiniz. Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Atmosfer nedir?, Atmosfer anlamı nedir?, Atmosfer ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cemil Meriç, Yüksel Yavuz, Talat Paşa, Joseph Estrada, Pleistosen, Juan R. Torruella, Mithridatis (Kolhis kralı), NGC 5852, Muradiye, Beşiktaş, Lenguistik, Aşk ve Yaşam, Hersiniyen dağoluşumu, Sofu Mehmed Paşa, Firoz, Orhaneli, Door de wind, Antik Kolhis halklarının listesi, Kadı, Orhaneli, Koçu, Orhaneli, Traverse City, Michigan, Gazneliler, Karçal Dağları, Kolhis Krallığı, Corylus colchica, Andrea Navedo, 1988 Yaşar Doğu Turnuvası, Zincirli, Karatay, Olia Tira, Carl Spitteler, Dikmen, Aksaray, NGC 6561, Kafkas fındığı, Talha Ülvan, Vimmerby, Upper Saddle River, New Jersey, Yahudilikte Tanrı isimleri, Anne Archer, Elton John, Philippa Foot, İsveç pasaportu, Cahit Koytak, Kara Davut Paşa, Bully Ray, Enderunlu Vasıf, Siyam kedisi, Trigonoscutoides, Trichosirocalus, Blut und Ehre, Ruben kabilesi, Chicago, Birlik, Kaynarca, Brad Bird, Cosmopolites, Sıfır altı işlemler, Yardımcı doçent, 4. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti, Trachyphloeosoma, Dryophthorus, Orthognathus, Çakırcalı Efe, Mesocordylus, NGC 5952, Rhabdoscelus, I. Paulus, NGC 5845, Araneomorphae, Minos patlaması, İgarka Havalimanı, Bérénice Bejo, Runik taş, Wuan, Britanyalı Yahudileri listesi, Pécs, Greene, Georgia, Bilgisayar veri depolama, Scyphophorus, Sphenophorus, Jazz Richards, Nemonychidae, Mino Martinazzoli, Yason Kilisesi, II. Guglielmo (Sicilya), Ivars Godmanis, Özgür üreticiler birliği, NGC 486, Musevi dilleri, Anthonomus grandis, Guatemala arması, Müslüm Gürses Konseri, Lefkoşa Atatürk Stadyumu, Aktepe, Pazar, Atlus, Gooding, Idaho, Göynük, Rhynchophorus, Niko Kranjčar, Cactophagus, Karadeniz deniz altı nehri, Diocalandra, I. Çandarlı İbrahim Paşa, İran minyatürü,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,