Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir?

Balım Sultan Nedir?

Balım Sultan Nedir?, Balım Sultan Nerededir?, Balım Sultan Hakkında Bilgi?, Balım Sultan Analizi? Balım Sultan ilgili Balım Sultan ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Balım Sultan ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Balım Sultan Ne Anlama Gelir Balım Sultan Anlamı Balım Sultan Nedir Balım Sultan Ne Anlam Taşır Balım Sultan Neye İşarettir Balım Sultan Tabiri Balım Sultan Yorumu 

Balım Sultan Kelimesi

Lütfen Balım Sultan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Balım Sultan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Balım Sultan Kelimesinin Anlamı? Balım Sultan Ne Demek? ,Balım Sultan Ne Demektir? Balım Sultan Ne Demektir? Balım Sultan Analizi? , Balım Sultan Anlamı Nedir?,Balım Sultan Ne Demektir? , Balım Sultan Açıklaması Nedir? ,Balım Sultan Cevabı Nedir?,Balım Sultan Kelimesinin Anlamı?,Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Balım Sultan Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Nedir? Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Balım Sultan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Balım Sultan Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Balım Sultan - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Balım Sultan

Balım Sultan Nedir? Balım Sultan Ne demek? , Balım Sultan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Balım Sultan Kelimesinin Anlamı? Balım Sultan Ne Demek? Balım Sultan Ne Demektir? ,Balım Sultan Analizi? Balım Sultan Anlamı Nedir? Balım Sultan Ne Demektir?, Balım Sultan Açıklaması Nedir? , Balım Sultan Cevabı Nedir? , Balım Sultan Kelimesinin Anlamı?






Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir?

Balım Sultan

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Balım Sultan (1457; Dimetoka - 1517), Alevî-Bektaşiliği sağlam bir sistemle hem Türkmen hem de Alevî (Seyyid ve Şerif) ve ocaklarıyla kurumlaştırmasıyla bilinen Horasan kökenli Seyyid Alevî-Bektâşî bir Türkmen ve Tasavvuf âlimi olup, Alevî Pîri ve Horasanlı Türkmen Şeyhi Hacı Bektâş Velî'den sonraki ikinci Pîri'dir. Anadoluya Türk-İslam'ı yaymaya görevlendirilen Hacı Bektâş Velî ile birlikte kendisiyle Anadoluya gelen 90.000 Alevî Türkmen Horasan Erenlerin soyuna mensup olup, önemli bir kişiliği vardır. Alevî-Bektâşî Türkmenlerinin günümüz Türkiye'de en çok yoğun olarak Çorum, Tokat, Amasya, Nevşehir (Hacıbektaş) ve Türkiye'nin birçok yöreleri ve illerindeki gibi, Türkmen aşireti ve Balım Sultan'ın Alevî ocaklarından sorumlu olduğu gibi, Alevî-Bektâşî Müslümanların, Hacı Bektaş Velî'den sonra ikinci Pîr (Pîr-i Sânî), yani Şia-î Batınîyye (Tasavvufî) âlimi bir Rehber, Pîr, Mürşid ve Önder olarak kabul edilir.

Kişiliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin mânevî kızı Fatma Nuriye Hatun (Kadıncık Ana - Kutlu Melek)'un torunu Mürsel Baba'nın oğludur. Geniş bir kitleye göre de Bektaşîliğin önemli bir unsurudur. “İkinci pir-î (pir-î sânî)”, kurucusu ve kurumlaştırıcısı olarak görülür. Kurucusu değildir ancak “ikinci piri” olduğu, kurumlaştırdığı, yolu yasal bir kurum durumuna getirdiği, Bektaşîliğin var olan yapısına yeni bir biçim kazandırdığı, erkanını geliştirerek yeniden düzenlediği kesindir. Bektaşilik onunla birlikte devlet tarafından tanınır ve geniş kitlelere mâl olur. 1501’de dönemin padişahı kendisi de Bektaşîliği benimsediği iddia edilen II. Bayezid tarafından Kırşehir’deki Hacı Bektaş Dergâhı’nın başına atanır. Nesepleri; Türk/Türkmen-Kızılbaş-Alevî-Bektaşi’yi Safevî Türkmenleri'nden gelmektedir. Bu durum Bektaşîlik'le devletin ilişkilerini arttırır. Bundan sonra, devlet içerisindeki birçok yönetici bürokrat ve ulemadan insanlar doğrudan Bektaşilik Tarikatı’nın üyeleri olurlar.

Bektaşîlik Tarikâtı[değiştir | kaynağı değiştir]

Balım Sultan, Hacı Bektaş-ı Veli’den sonraki “mihenk taşı”dır. Bektaşiliğin toplumsal ve insancıl yönlerini, barışseverliğini ve yardımseverliğini ön plana çıkaran bir gönül eridir. Yüzyıllardan beri gelen Alevî-Bektaşiliğe ait kuralları derlemiş ve dergahta bir düzen içerisinde yaşama geçirilmesini sağlamıştır. Sözel olan Bektaşi geleneğinde düzenlemeler yaparak, yazılı metin haline getirmiştir. Yapısal olarak Bektaşîliği “kurallara bağlamış”tır. Balım Sultan'la Bektaşîlik erkannamesi son biçimini almıştır. Böylece geniş bir coğrafik alana yayılan Bektaşîlik uygulamasında “bir örneklilik” sağlanmış olur.

Balım Sultan 16. yy. yılda Bektaşîliği, Haydarîliğin bir kolu ve türevi olmaktan kurtarmış ve onu Haydarîlik etkilerinden arındırmıştır. Osmanlı Devleti’nin de desteğini alarak Hacı Bektaş-ı Veli’nin adına yeniden yapılandırmıştır. Artık bu yüzyıldan sonra Bektaşîlik bağımsız bir tarikattır. Diğer Bâtınî-Alevî eğilimli tarikâtları içerisinde eritip özümleyecek güçtedir.

Balım Sultan yola, tarikâtın pratiğine sürekli bir biçim ve içerik kazandıracak yeni etkiler getirmiştir. Geliştirilen erkana göre yola girenlerle sıkı ilişki içerisinde örgütlenmiş bir Bektaşi toplumu ortaya çıkarmayı amaçlamıştır. Tarikata bir disiplin getirmiştir. Kent içi ve kenti çevreleyen tekkelerde daha yetkinleştirilmiş “bir ritüel ve örgütlenme” başlatmıştır. Giderek düzenlenmiş sistemin dışında kalan köy gruplarından farklılaşan, bir biçime ulaşmış Bektaşîlik Tarikâtı yaratmıştır. Bu örgütünü kendisi tarafından kurulan sistemin “ruhani ve örgütsel” başı olan Dedeler’le yaymayı ve yaşatmayı amaçlamıştır. Çelebiler kentsel yörelerde tutunurken, Anadolu ve köylük yörelerde Balım Sultan Ekolü benimsenir. Balım Sultan, soydan Alevi olmayanlara kapı açarak Bektaşi olabilmelerinin yolunu açarak, Alevî-Bektaşîlik alanında önemli bir reform yapar. Dedebabalık’la yönetilen Bektaşîliğin bu kolu yeniçeri ocaklarının kapatılmasıyla büyük bir güç kaybetmiştir. Ancak 1800'lerin sonu ve 1900'lerin başında tekrar hareketlenmiş İstanbul ve Rumelideki birçok Ocak yeniden uyandırılmış ve Osmanlı Eliti içinde etkin olmuştur. Cumhuriyet döneminde Tekke ve Zaviyelerin kapatılmasıyla birlikte tekrar zayıflamıştır. Günümüzde başta Rumeli ve Balkanlar olmak üzere birkaç milyon kişilik muhibbi bulunan önemli bir topluluktur.

Getirdiği yenilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Balım Sultan'ın getirdiği yeni usullerin en önemlileri Dedebabalık, evlenmemiş(“mücerret”) babalık kurumu ve “mengüç”tür. Ayrıca İbahilik, teslis (üçleme), tenasüh ve hülul anlayışları da Balım Sultan'la birlikte Alevî-Bektaşîliğe girmiştir.

Balım Sultan’a kadar Bektaşilik, genellikle kırsal kesimlerde ve köylük yörelerde tutunmuş, Alevi- Türkmen içerisinde benimsenme olanağı bulmuştur. Özellikle Aleviliğin bir türevi ve Aleviliği yeniden biçimleyen, derneştiren, onları eğiterek disipline eden bir eğilim olarak kendini ortaya korken, Balım Sultan’la kentsel kesimlere ve Osmanlı aydınları arasına da girmiştir. Böylece Bektaşilik tarihinde yeni bir dönem başlar ve Bektaşiler; “Köy Bektaşisi” ve “Kent Bektaşisi” olarak farklılaşırlar. Kent Bektaşiliğine “Nazenin Tarikatı” veya “Babagan Kolu (Babalar Kolu)” da denir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]



Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Nedir? :Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? ile ilgili Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Ne Demektir? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Açıklaması Nedir? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Cevabı Nedir? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Açıklaması? :Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Gerçek mi? :Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? ile ilgili Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Hakkında? :Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? ile ilgili Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? burada bulabilirsiniz. Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Balım Sultan nedir?, Balım Sultan anlamı nedir?, Balım Sultan ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İnanna, İnanç, İnanc, Harço, Aktaş, Karakoyunlu, Temel kayaçlar, Gayle dili, İnanılmaz Aile 2, Uriah Heep, Çıplak eğlence, İnanılmaz Aile, Eusaurischia, Wout Weghorst, 1999, Barışseverler Cemiyeti, Micronisus, Oscar Arias Sanchez, II. Seleukos Kallinikus, Feminist teori, Bibb, Warner Baxter, Anna Artamonova, İstanbul Halkalı Yüksek Ziraat Okulu, Srgian Luchin, Biafra Savaşı, İnşirah Suresi, Yüksek performans sıvı kromatografisi, İnşikak Suresi, Antenoron, Budala Dedektif 3, 1914, Amazona versicolor, Rae Allen, Marmelat, Poggio Torriana, Nuh Peygamber, Henry Hazlitt, Elizabeth Wilson, Dört Yüce Gerçek, San Giovanni in Marignano, Aziz Benedikt, Becky Lynch, Küçük gruplar sosyolojisi, Nane, İnşaat işçisi, Askerî kamuflaj, Florin Cernat, Institut polytechnique de Paris, Una Merkel, Allgäu, I. Rugerro (Sicilya Kontu), Askeri üniforma, Burhaniye, Balıkesir, Aragon, Solanum absconditum, 2 Mayıs, Mevlana Bisiklet Turu, İnşaat hukuku, RuPauls Drag Race All Stars, Silkeborg IF, Vittorio Alfieri, Chorizopes, 1916, HEC Paris, İşaret dili, James Chadwick, Sakiyet Sidi Yusuf, Opel Blitz, 1997 FIVB Dünya Grand Prix, Singing This Song, İnşaat atığı, İnşaat ustası, NGC 7658, Ömer Ertuğrul Erbakan, Dziga Vertov, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, İyelik eki, Raquel Rastenni, Little Strickland, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Waheeda Rehman, Det var en yndig tid, Aziz Mahmud Hudai Camii, Jeg rev et blad ud af min dagbog, Karamanda 1999 Türkiye yerel seçimleri, İnönü, Eskişehir, Iphofen, Mardin Kalesi, İmtiyaz Madalyası, Rozzano, Katy Bødtger, İmroz Deniz Muharebesi (1912), Ürdün bayrağı, The Color of Money, İmran Han, NGC 1977, İlk modern insan, David Fincher, British Phonographic Industry, İnanılmaz Örümcek Adam 2,
Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?,