İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir?

İhtilal Nedir?

İhtilal Nedir?, İhtilal Nerededir?, İhtilal Hakkında Bilgi?, İhtilal Analizi? İhtilal ilgili İhtilal ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İhtilal ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İhtilal Ne Anlama Gelir İhtilal Anlamı İhtilal Nedir İhtilal Ne Anlam Taşır İhtilal Neye İşarettir İhtilal Tabiri İhtilal Yorumu 

İhtilal Kelimesi

Lütfen İhtilal Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İhtilal İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İhtilal Kelimesinin Anlamı? İhtilal Ne Demek? ,İhtilal Ne Demektir? İhtilal Ne Demektir? İhtilal Analizi? , İhtilal Anlamı Nedir?,İhtilal Ne Demektir? , İhtilal Açıklaması Nedir? ,İhtilal Cevabı Nedir?,İhtilal Kelimesinin Anlamı?,İhtilal Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İhtilal Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İhtilal Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İhtilal Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İhtilal Kelimesinin Anlamı Nedir? İhtilal Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İhtilal Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İhtilal Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İhtilal - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İhtilal

İhtilal Nedir? İhtilal Ne demek? , İhtilal Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İhtilal Kelimesinin Anlamı? İhtilal Ne Demek? İhtilal Ne Demektir? ,İhtilal Analizi? İhtilal Anlamı Nedir? İhtilal Ne Demektir?, İhtilal Açıklaması Nedir? , İhtilal Cevabı Nedir? , İhtilal Kelimesinin Anlamı?






İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir?

Devrim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İhtilal sayfasından yönlendirildi)
Bastille Hapishanesi'ne hücum (14 Temmuz 1789, Fransız Devrimi)

Politika biliminde, bir devrim (LatinceRevolutio, lit. "Dönüş"), tipik olarak algılanan bir baskı (politik, sosyal, ekonomik) veya politik yetersizlik nedeniyle halkın hükûmete karşı isyan etmesiyle açığa çıkan politik üstünlük ve organizasyon eşliğinde, nispeten ani gerçekleşen değişiklikler.[1] Aristo, eseri Politika'nın beşinci cildinde iki çeşit devrimden bahsetmiştir: (1) Bir durumdan bir diğerine geçilmesi ve (2) mevcut bir durumun düzeltilmesi.[2]

Devrimler, insanlık tarihi boyunca farklı süre, yöntem ve azmettirici ideolojilerle ortaya çıkmıştır. Bir devrimin sonucunda kültür, ekonomi ve sosyo-politik kurumlarda köklü değişiklikler gerçekleşir. Devrimler, genellikle otokrasi ve plütokrasilere tepkidir. Neyin devrim olup neyin olmadığı hakkındaki akademik tartışmalar birkaç mesele etrafında şekillenir. En erken devrim araştırmaları Avrupa tarihi'ndeki olayları birincil olarak psikolojik bir çerçevede incelemiştir, ancak daha modern çalışmalar küresel olayları ve sosyoloji ve siyaset bilimi gibi çeşitli sosyal bilimlerin perspektiflerini de dahil eder. Devrim teorileri hakkında çok sayıda birbirine zıt teori mevcuttur.

Bir devrim, Hükûmet Darbesi (coup d’etat)'den ayrı tutulmalıdır, çünkü devrimde bir kitle hareketi ile politik sistemin bütününde önemli bir değişmenin gerçekleşmesi söz konusudur. Bir Hükûmet Darbesi, iktidarın silah yoluyla, ancak hükûmet sistemini kökten bir biçimde değiştirmeden var olan politik liderlerin yerine geçecek olan kişiler tarafından ele geçirilmesine göndermede bulunmaktadır. Devrimler, var olan politik otoritelere meydan okuyan sistem ancak yine politik sistemi bütün olarak dönüştürmekten çok otoriteyi temsil eden kişilerin yerlerine başkalarının geçirilmesini hedefleyen başkaldırılardan da ayrı tutulmalıdır.

Önemli devrimler arasında Amerikan Devrimi (1775–1783), Fransız Devrimi (1789–1799), Haiti Devrimi (1791–1804), Güney Amerika Bağımsızlık Savaşları (1808-1826), 1848 Devrimleri, Rus Devrimi (1917), Türk Devrimi (1919-1923), Çin Devrimi (1940'lar), Küba Devrimi (1959), İran Devrimi (1979) ve 1989 Devrimleri sayılabilir.

12 Eylül 1980 sonrasında, sakıncalı bir terim olduğu gerekçesiyle "devrim" yerine "ihtilâl" ve "inkılâp" sözcükleri kullanılmaya başlanmış, yeni basılan ders kitaplarında devrim sözcüğü eski karşılıklarıyla değiştirilmiştir.

Türler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal bilimlerde ve literatürde birçok farklı devrim tipolojisi bulunmaktadır.

Alexis de Tocqueville aşağıdakiler arasında ayrım yapmıştır:

  • Sadece yeni bir siyasi sistem kurmayı değil, tüm toplumu dönüştürmeyi amaçlayan ani ve şiddetli devrimler olan siyasi devrimler ile
  • Yavaş ama tüm toplumu kapsayan ve gerçekleşmesi birkaç nesil alan dönüşümler (örneğin din değişiklikleri).[3]

Birkaç farklı Marksist tipolojiden biri[4] devrimleri aşağıdaki şekilde ayırır:

  • Kapitalizm öncesi
  • erken burjuva
  • burjuva
  • burjuva-demokratik
  • erken proleterya
  • sosyalist

Modern bir devrim uzmanı olan Charles Tilly, devrimler arasında ayrım yapmıştır:

Mark Katz altı devrim biçimi tanımlamıştır:

  • kırsal devrim
  • kentsel devrim
  • Darbe, örneğin Mısır, 1952
  • Yukarıdan devrim, örneğin Mao'nun 1958'deki Büyük İleri Atılım
  • Dışarıdan devrim, örneğin 1943'te İtalya ve 1945'te Almanya'nın Müttefikler tarafından işgali.
  • Ozmoz yoluyla devrim, örneğin birkaç ülkenin kademeli olarak İslamlaştırılması.

Bu kategoriler birbirini dışlamaz; 1917 Rus Devrimi Çar'ı devirmek için kentsel devrimle başladı, ardından kırsal devrim geldi ve Kasım ayında Bolşevik darbesi gerçekleşti. Katz ayrıca devrimleri aşağıdaki gibi çapraz sınıflandırmıştır;

  • Merkezi; bir devrimci dalgada öncü rol oynayan genellikle büyük güçler olan ülkeler; örneğin SSCB, Nazi Almanyası, 1979'dan beri İran.
  • Merkezi devrimi takip eden hevesli devrimler
  • bağımlı veya kukla devrimler
  • Rakip devrimler, örneğin komünist Yugoslavya ve 1969'dan sonra Çin

Katz'ın tipolojisinin bir diğer boyutu da devrimlerin ya 'karşı (monarşi karşıtı, diktatörlük karşıtı, komünizm karşıtı, demokrasi karşıtı) ya da için (faşizm, komünizm, milliyetçilik vb. yanlısı) olduğudur. Bu son durumlarda, hangi yönde ilerleneceğine karar vermek için genellikle bir geçiş dönemi gereklidir.

Diğer tipolojiler için yaratılan diğer devrim türleri arasında sosyal devrimler; proleter veya komünist devrimler (kapitalizm yerine komünizm getirmeyi amaçlayan Marksizm fikirlerinden esinlenen); başarısız veya başarısızlığa uğramış devrimler (geçici zaferler veya büyük ölçekli seferberliklerden sonra iktidarı ele geçiremeyen devrimler); veya şiddet içeren ve şiddet içermeyen devrimler sayılabilir.

"Devrim" terimi aynı zamanda siyasi alanın dışındaki büyük değişimleri ifade etmek için de kullanılmıştır. Bu tür devrimler genellikle toplumda, kültürde, felsefede ve teknolojide siyasi sistem'lerden çok daha fazlasını dönüştürmüş olarak kabul edilir; bunlar genellikle sosyal devrim olarak bilinir.[7][8] Benzer bir örnek de Dijital Devrim'dir.

En sık olarak, "devrim" kelimesi sosyal ve siyasi kurumlardaki bir değişikliği ifade etmek için kullanılır.[9][10][11]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

İlgili şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The New Fontana Dictionary of Modern Thought Third Edition (1999), Allan Bullock and Stephen Trombley, Eds. pp. 754–46
  2. ^ Aristales, Politika V 2 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Erişim tarihi: 4/24/2013
  3. ^ Boesche, Roger (2006). Tocqueville's Road Map: Methodology, Liberalism, Revolution, and Despotism. Lexington Books. ss. https://books.google.com/books?id=fLL6Bil2gtcC&pg=PA86 86]. ISBN 0-7391-1665-7. 
  4. ^ Topolski, J. (1976). "Rewolucje w dziejach nowożytnych i najnowszych (xvii-xx wiek)" [Revolutions in modern and recent history (17th-20th century)]. Kwartalnik Historyczny (Lehçe). LXXXIII: 251-267. 
  5. ^ Tilly, Charles (1995). European Revolutions, 1492-1992. Blackwell Publishing. ss. 16. ISBN 0-631-19903-9. 
  6. ^ Lewis, Bernard. "Iran in History". Moshe Dayan Center, Tel Aviv University. 29 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ Fang, Irving E. (1997). A History of Mass Communication: Six Information Revolutions. Focal Press. ss. xv. ISBN 0-240-80254-3. 
  8. ^ Murray, Warwick E. (2006). Geographies of Globalization. Routledge. ss. 226. ISBN 0-415-31800-9. 
  9. ^ Goldstone, Jack (1980). "Theories of Revolutions: The Third Generation". World Politics. 32 (3): 425-453. doi:10.2307/2010111. JSTOR 2010111. 
  10. ^ Foran, John (1993). "Theories of Revolution Revisited: Toward a Fourth Generation". Sociological Theory. 11 (1): 1-20. doi:10.2307/201977. JSTOR 201977. 
  11. ^ Kroeber, Clifton B. (1996). "Theory and History of Revolution". Journal of World History. 7 (1): 21-40. doi:10.1353/jwh.2005.0056. 



İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Nedir? :İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? ile ilgili İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Ne Demektir? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Açıklaması Nedir? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Cevabı Nedir? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Açıklaması? :İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Gerçek mi? :İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? ile ilgili İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Hakkında? :İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? ile ilgili İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? burada bulabilirsiniz. İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İhtilal nedir?, İhtilal anlamı nedir?, İhtilal ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hindistan Kongre Partisi, Karadağ bayrağı, Twitter servisleri ve uygulamaları listesi, Balmer serileri, Gaetano Donizetti, Hisarlık, Tire, Mimarlık teorisi, Bahriye kolordusu, JSTOR, Alosno, Mesozoa, Sankt Michaelisdonn, Değirmenkaşı, Reyhanlı, Nick Bateman, Battlefield 1942, Führerbunker, 3D Studio Max, Metin Yüksel, Gürcü Ortodoks ve Elçisel Kilise, My Funny Valentine, Yolo County, Kaliforniya, Kadifekale, NGC 1061, Han Çinliler, Borzoy, Bahreyn başbakanları listesi, Astragalus siliceus, Romanyada İslam, Joe Armstrong, Zlatoust, Mahmut Goloğlu, Hüseyin Sabancı, Anversli Hadewijch, Fosfor Mustafa Sıdkı Paşa, Saraybosna Ulusal Tiyatrosu, Pronator quadratus kası, Turhan Esener, Aşağıkanatlı, Virtus Pallacanestro Bologna, Alburnoides, İSimangaliso Milli Parkı, Doğa felsefecisi, Zeynep Aksu, Sergio y Estíbaliz, 1027, CS Universitatea Craiova, Yazıbaşı, Kovancılar, Türkmenistan Teleradyo Yayınları Merkezi, Terry Eagleton, Taşören, Kovancılar, İshak Alaton, Kal Ho Naa Ho, Mydromera, Karıncaköy, Kovancılar, CD Atlético Marte, Türkiyedeki veteriner fakülteleri listesi, Uludere, Kuzey Kıbrıs cumhurbaşkanı, Paratrigonoides, Suat Pamukçu, Muratbağı, Kovancılar, Kemal Çelik (Serik doğumlu), Lucien Aubey, Çinde fuhuş, MTV Europe, Kayalık, Kovancılar, Los Angeles Police Department, manuel fraga iribarne, Manuel Fraga Iribarne, Türkiyedeki şehirler listesi, Sedasta, Göksu, Beykoz, Bütün ülkelerin işçileri birleşin, Dündarlı, Niğde, Parma dükleri listesi, Daştestan merkezî bahşı, Dayton, Marlon Brando, Zermatt, Nedret Güvenç, Jean de Brebeuf, Göçebe, Sarayköy, Selçuklu, Dil ailesi, Kahramanmaraşta 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Hindistan Futbol Federasyonu, Toprak alkali metal, Gambiya millî futbol takımı, II. Dünya Savaşı sırasında teknoloji, Myrmarachne balinese, III. Ahmet, No Lie (Sean Paul şarkısı), 2000 ABD başkanlık seçimleri, Kontak anahtarı, Sebastjan Cimirotič, İştar Kapısı, Christian Klien, Vigolzone, Stefan Holm, Yüzüklerin Efendisi (film),
Berna Çetin Kimdir?, Pan-Afrika renkleri Anlamı Nedir, Pan-Afrika renkleri Nasıl Oluştu, Pan-Afrika renkleri Tarihi, Pan-Afrika renkleri Renkleri, Pan-Afrika renkleri Tasarımı, Gacırtısız Nedir?, Yiğit Karakış Kimdir?, Kemal Güneş Kimdir?, Törelsiz Nedir?, Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?,