Oksijenli solunum nedir

Oksijenli solunum nedir Nedir?

Oksijenli solunum nedir Nedir?, Oksijenli solunum nedir Nerededir?, Oksijenli solunum nedir Hakkında Bilgi?, Oksijenli solunum nedir Analizi? Oksijenli solunum nedir ilgili Oksijenli solunum nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Oksijenli solunum nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Oksijenli solunum nedir Ne Anlama Gelir Oksijenli solunum nedir Anlamı Oksijenli solunum nedir Nedir Oksijenli solunum nedir Ne Anlam Taşır Oksijenli solunum nedir Neye İşarettir Oksijenli solunum nedir Tabiri Oksijenli solunum nedir Yorumu 

Oksijenli solunum nedir Kelimesi

Lütfen Oksijenli solunum nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Oksijenli solunum nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı? Oksijenli solunum nedir Ne Demek? ,Oksijenli solunum nedir Ne Demektir? Oksijenli solunum nedir Ne Demektir? Oksijenli solunum nedir Analizi? , Oksijenli solunum nedir Anlamı Nedir?,Oksijenli solunum nedir Ne Demektir? , Oksijenli solunum nedir Açıklaması Nedir? ,Oksijenli solunum nedir Cevabı Nedir?,Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı?,Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Oksijenli solunum nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Oksijenli solunum nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Oksijenli solunum nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Oksijenli solunum nedir

Oksijenli solunum nedir Nedir? Oksijenli solunum nedir Ne demek? , Oksijenli solunum nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı? Oksijenli solunum nedir Ne Demek? Oksijenli solunum nedir Ne Demektir? ,Oksijenli solunum nedir Analizi? Oksijenli solunum nedir Anlamı Nedir? Oksijenli solunum nedir Ne Demektir?, Oksijenli solunum nedir Açıklaması Nedir? , Oksijenli solunum nedir Cevabı Nedir? , Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı?






Oksijenli solunum nedir

Oksijenli solunum

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Oksijenli solunum, (aerobik solunum) organik besinlerden oksijen yoluyla ATP elde etme işidir. Hücrelerdeki bazı kimyasal tepkimelerde kullanılan enerjinin oksijen kullanılarak açığa çıkarılması demektir. Biyoloji ders kitapları sık sık hücresel solunum sırasında glikoz molekülü başına 38 ATP molekülü (2 glikolizden, 2 Krebs döngüsünden, 34 kadar elektron taşıma sisteminden) üretildiğini söylese de[1] sızıntılı zarların yanı sıra mitokondriyal matrikse pirüvat ve ADP hareketinin maliyetinden dolayı %100 verim olamayacağından bu sayıya asla ulaşılmaz, mevcut tahminler glikoz başına 29 ilâ 30 ATP dolayındadır.[1]

C6H12O6 (s) + 6 O2 (g) → 6 CO2 (g) + 6 H2O + 32 ATP

Üç şekilde incelenir:

  1. Glikoliz (sitoplazmada)
  2. Krebs devri [Karbon (C) yolu tepkimeleri] (mitokondrinin matriksinde)
  3. Elektron taşıma sistemi [Hidrojen (H) yolu tepkimeleri] (mitokondrinin kristasında)

Oksijenli solunum yapan canlılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Canlıların çoğu oksijenli solunum yapar.

İnsanlar, hayvanlar, bakteriler ve mantarlar oksijenli solunum yaparlar. Memeli canlılar, sürüngenler, kuşlar, kurbağalar, balıklar, kabuklu deniz canlıları, eklem bacaklılar, yılanlar ve solucanlar oksijenli solunum yapan canlı örnekleridir. Akciğerler, solungaçlar, trake ve deri gibi organların aracılığı ile oksijenli solunum yapılır.

Glikoliz[değiştir | kaynağı değiştir]

Glikoz, pirüvik asite kadar parçalanır. Glikoliz şeker parçalanması anlamına gelir ve bu metabolik yolda gerçekleşen olay da budur.

Altı karbonlu bir şeker olan glikoz, önce 1 ATP harcanarak aktifleştirilir ve Glukoz-6-fosfat (glukozmonofosfat) bileşiğine çevrilir. Daha sonra ATP harcanmadan glikoz monofosfat, fruktoz monofosfata çevrilir. ATP harcanmaz çünkü glukoz ve fruktoz birbirlerinin izomerleridir. Daha sonra eldeki fruktoz monofosfata 1 ATP daha harcanarak ikinci fosfat grubu bağlanır. Bu ara ürüne fruktoz difosfat adı verilir. Fruktoz difosfat ikiye ayrılır ve bundan sonra glikoliz olayı 2 kolda aynı şekilde gerçekleşmeye devam eder. İkiye ayrıldıktan sonra oluşan ara ürün, 3 karbonlu ve bir fosfat içerir. Adı ise fosfogliseraldehit (PGAL) tir. NAD koenzimi PGAL'den 2 hidrojen alarak indirgenir. Ortamdan bir tane fosfat bağlanır. Bu yeni ara ürüne ise difosfogliserik asit (DPGA) adı verilir. DPGA'dan bir fosfat bağı koparılarak substrat düzeyinde fosforilasyonla 1 ATP üretilir. Yeni ara ürüne fosfogliserik asit (PGA) denir. PGA'dan da kalan diğer fosfat bağı koparılarak substrat düzeyde 1 ATP daha üretilir. Glikolizdeki son ürün ise pirüvik asittir.

Glikoliz yolu her biri özgül bir enzim tarafından katalizlenen on basamak içerir. Bu on basamağı iki evreye ayırabiliriz. Enerji harcaması yapılan evre ilk beş basamağı, enerjinin geri ödendiği ikinci evre ise diğer beş basamağı içerir. Enerji harcanan evrede hücre, yakıt moleküllerini fosforile etmek için ATP harcar. Bu harcama, enerjinin geri ödendiği evrede, substrat seviyesinde fosforilasyon ve NAD+'ın NADH'ye indirgenmesiyle üretilen ATP aracılığı ile yeniden kazanılır. Glikolizin net enerji verimi, glikoz başına 2 ATP ve 2 NADH2'dır.

Glikolizde kullanılan enzimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Hekzokinaz (karaciğerde glukokinaz, diğer organlarda hekzokinaz)
  2. Fosfoglikoizomeraz
  3. Fosfofruktokinaz
  4. Aldolaz
  5. İzomeraz
  6. Triozfosfat dehidrogenaz
  7. Gliserat kinaz
  8. Gliserat mutaz
  9. Enolaz
  10. Pirüvat Kinaz

Mitokondriye giriş[değiştir | kaynağı değiştir]

Glikolizde oluşan 2 pirüvik asitten, oksijen varlığında, NAD indirgenmesi ve iki molekül karbondioksit çıkmasıyla oluşan 2 karbonlu asetil CoA (aktif asetik asit) oluşumudur.

Krebs çemberi[değiştir | kaynağı değiştir]

Krebs çemberindeki (sitrik asit döngüsü) olayların başlaması için ortamda 4 karbonlu okzala asetik asit bulunması gerekir. 2 karbonlu asetil CoA, okzalo asetik asit ile birleşerek 6 karbonlu sitrik asit oluşur. Sitrik asitten NAD indirgenmesi ve bir molekül karbondioksit çıkması sonrasında 5 karbonlu farklı bir yapı oluşur. 5 karbonlu yapıdan da NAD indirgenmesi ve bir molekül karbondioksit çıkmasıyla 4 karbonlu farklı bir yapı oluşur. Bu 4 karbonlu yapıdan substrat düzdeyde fosforilasyonla 2 ATP üretilir. Daha sonra FAD (koenzim çeşidi) ve NAD indirgenir ve okzalo asetik asit oluşur.

Bir krebste; 4 karbondioksit, 6 NADH2, 2 FADH2, 2 ATP (Substrat Düzeyinde Fosforilasyon) çıkar. Bir glikoliz sonrasında iki mol pirüvik asit oluşur, bu pirüvik asitlerin ikisi de krebs döngüsüne girer.

Elektron taşıma sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektron Taşıma Sistemi (ETS) Prokaryot canlıların hücre zarında, ökaryot canlılarda ise Mitokondri iç zarlarında (krista) gerçekleşir. Glikolizde ve krebste açığa çıkan hidrojenlerin ETS'den geçerek yine ETS elemanı olan oksijen ile birleşerek suyun oluştuğu evredir.

NAD ve FAD yükseltgenmesiyle hidrojenler ortama bırakılır. Hidrojen 1 elektron ve 1 protondan oluşur. Hidrojen elektron ve proton olarak ayrılır ve elektronu ETS'ye aktarır. Burada elektronlar sırasıyla,ETS elemanları olan, NADH-Q redüktaz, Ubikinon redüktaz, Sitokrom redüktaz, Sitokrom C, Sitokrom oksidaz ve son olarak oksijene doğru ilerlerken, açığa çıkardıkları enerjilerin önemli bir kısmı matrixteki protonların mitokondrinin iç ve dış zarı arasındaki boşluğa pompalanmasında kullanılır. (mitokondrinin iç zarı protonlara geçirgen değildir.) Bir kısmı da ortama ısı olarak verilir. (ETS elemanları elektron alma isteklerine göre dizilmişlerdir. Oksijen en çok elektron alma isteğine sahiptir. ETS elemanlarından sadece Ubikinon redüktaz yağ yapılı bir koenzimdir diğerleri ise protein yapılıdırlar.) Mitokondrinin 2 zarı arasındaki boşlukta protonların fazla olmasıyla elektrik yük farkı ortaya çıkar. Bu durumda ATP sentaz enzimi protonların iç zarından geçmesini sağlayarak oksidatif fosforilasyonla ATP oluşumunu sağlar. Daha sonra protonlar, ETS'deki son ETS elemanı oksijene gelmiş olan elektronlarla birleşir ve H2O oluşur.

NADH2'nin elektronları ETS'den geçerken 2 hidrojen için 3 ATP, FADH2'nin elektronları ETS'den geçerken 2 hidrojen için 2 ATP üretilir.

  • 1948 yılında keneedy ve Albert Lehninger tarafından ökaryotlarda oksidatif fosforilasyonun yerinin mitokondri olduğu keşfedildi.
  • E.T.S ile ATP üretimi hakkında bildiklerimiz 'Kemiosmotik Hipotez'e dayanmaktadır. Hipotezi Lehninger bulmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doktor Goncagül Haklar, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi
  • Doktor Süha Yalçın, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi
  1. ^ a b Rich, P. R. (2003). "The molecular machinery of Keilin's respiratory chain". Biochemical Society Transactions. 31 (Pt 6). ss. 1095-1105. doi:10.1042/BST0311095. PMID 14641005. 

Oksijenli solunum nedir Nedir? :Oksijenli solunum nedir ile ilgili Oksijenli solunum nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Oksijenli solunum nedir Ne Demektir? Oksijenli solunum nedir Açıklaması Nedir? Oksijenli solunum nedir Cevabı Nedir? Oksijenli solunum nedir Kelimesinin Anlamı? Oksijenli solunum nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Oksijenli solunum nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Oksijenli solunum nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Oksijenli solunum nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Oksijenli solunum nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Oksijenli solunum nedir Açıklaması? :Oksijenli solunum nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Oksijenli solunum nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Oksijenli solunum nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Oksijenli solunum nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Oksijenli solunum nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Oksijenli solunum nedir Gerçek mi? :Oksijenli solunum nedir ile ilgili Oksijenli solunum nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Oksijenli solunum nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Oksijenli solunum nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Oksijenli solunum nedir Hakkında? :Oksijenli solunum nedir ile ilgili Oksijenli solunum nedir burada bulabilirsiniz. Oksijenli solunum nedir Detaylar için sitemizi geziniz Oksijenli solunum nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Oksijenli solunum nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
15. Akademi Ödülleri, Diken (gazete), Patrona Halil İsyanı, Wireless LAN, Agos, Natalie Merchant, UAE Team Emirates, Cristobalia, Dereköy, Ilgın, 1905 FA Cup Finali, Arap İsyanı bayrağı, Uluborlu Barajı, Jena, Ters ünlem işareti, Calixto Avena, 1986 Detroit Grand Prix, Cheirimedon, Man Adası, Baasçı hareketler listesi, D 550, Psychotria lutescens, Sorgun Barajı, 11 Eylül 2001 saldırıları, Saul Kripke, Koruçam, İslami sosyalizm, Yuriy Borzakovskiy, Amanita altifissura, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi, Nazal bölme, Echium, Nimet Özgüç, Teknoloji etiği, Cinecittà, Azadi, Viranşehir, Edgar Jones, Robin M. Canup, Basit kutup, Doyduk Barajı, Devlet ateizmi, Frank Abagnale, Refet Bele, Gustav Ludwig Hertz, Melodifestivalen 2023, Maks Reyter, Kelebek Tren İstasyonu, Saronikos, Beauveria amorpha, Bucorvidae, Nazofarenks, Servet Tazegül Spor Salonu, Nintendo 3DS, Afyon yöresi halk kültürü, Sincan Tren İstasyonu, Pat Riley, Thanatus mongolicus, Apuseni Tabiat Parkı, Devlet Güvenlik Mahkemesi, Raising Arizona, Wagner Kanunu, Akdağ, Yakutiye, Asperger sendromu, Termodinamiğin sıfırıncı kanunu, Goa Kiliseleri ve Manastırları, Yeni, Yenipazar, Riccardo Fogli, Piribeyler Tren İstasyonu, Reginaldo (1983 doğumlu futbolcu), Elektron, 1910, Loizidu Davası, 2014 FA Cup Finali, Selçuk Tren İstasyonu, École nationale des chartes, Çiğil, Ilgın, Heinrich Himmler, Vid Belec, Karamazak, Bartın, Ornithogalum ostrovicense, David Wechsler, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Federasyonu, Rubus neomexicanus, Treptower Parkı, Toprak ve tatlısu halkalı solucanları, Tagaloglar, ATR 72, 1966, Kişi sayacı, Antienflamatuvar, Beloret (il), Nelson Tersanesi, Bootle, Kundağı Motorlu Topçu Sistemi, The Raven, Konya valileri listesi, Bayağı puhu, Ethem Sarısülük, Levent Demiray, H.G. Wells, Cerro Gordo County,
Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?,