Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir?

Kimyasal bağ Nedir?

Kimyasal bağ Nedir?, Kimyasal bağ Nerededir?, Kimyasal bağ Hakkında Bilgi?, Kimyasal bağ Analizi? Kimyasal bağ ilgili Kimyasal bağ ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kimyasal bağ ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kimyasal bağ Ne Anlama Gelir Kimyasal bağ Anlamı Kimyasal bağ Nedir Kimyasal bağ Ne Anlam Taşır Kimyasal bağ Neye İşarettir Kimyasal bağ Tabiri Kimyasal bağ Yorumu 

Kimyasal bağ Kelimesi

Lütfen Kimyasal bağ Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kimyasal bağ İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı? Kimyasal bağ Ne Demek? ,Kimyasal bağ Ne Demektir? Kimyasal bağ Ne Demektir? Kimyasal bağ Analizi? , Kimyasal bağ Anlamı Nedir?,Kimyasal bağ Ne Demektir? , Kimyasal bağ Açıklaması Nedir? ,Kimyasal bağ Cevabı Nedir?,Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı?,Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kimyasal bağ Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Nedir? Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kimyasal bağ Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kimyasal bağ - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kimyasal bağ

Kimyasal bağ Nedir? Kimyasal bağ Ne demek? , Kimyasal bağ Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı? Kimyasal bağ Ne Demek? Kimyasal bağ Ne Demektir? ,Kimyasal bağ Analizi? Kimyasal bağ Anlamı Nedir? Kimyasal bağ Ne Demektir?, Kimyasal bağ Açıklaması Nedir? , Kimyasal bağ Cevabı Nedir? , Kimyasal bağ Kelimesinin Anlamı?






Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir?

Kimyasal bağ

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kimyasal bağ örnekleri içeren bir görsel.

Kimyasal bağ, atomları birbirine bağlayan ve bir arada kalmalarını sağlayan kuvvetlere verilen bilimsel ad.[1]

Kimyasal bir bağın oluşması ve özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir bağın oluşabilmesi için atomlar tek başına bulundukları zamankinden daha kararlı (az enerjiye sahip) olmalıdırlar. Genelleme yapmak gerekirse bağlar oluşurken dışarıya enerji verirler. Atomlar bağ yaparken, elektron dizilişlerini soygazlara benzetmeye çalışırlar. Bir atomun yapabileceği bağ sayısı, sahip olduğu veya az enerji ile sahip olabileceği yarı dolu orbital sayısına eşittir.

Atomlar birleştiği zaman elektron dağılımındaki değişmelerin bir sonucu olarak kimyasal bağlar meydana gelir. Üç çeşit temel bağ vardır. Bu üç bağ çeşidi şunlardır:[1]

  • İyonik bağlar, elektronlar bir atomdan diğerine aktarıldığı zaman meydana gelen bağlara verilen addır. Tepkimeye giren elementlerden birinin atomları, elektron kaybedip pozitif yüklü iyonlara dönüşürken, diğer elementin atomları elektron kazanıp negatif yüklü iyon oluştururlar. Böylece zıt (artı-eksi) bir şekilde yüklenmiş iyonlar arasındaki elektrostatik çekim kuvveti, söz konusu iyonları bir kristal içinde tutar.
  • Kovalent bağlar, elektronların bir atomdan diğerine aktarılmaksızın ortaklaşa kullanıldığı bağlara denir. Tek kovalent bağ, iki atom tarafından bölünmüş yani ortaklaşa kullanılan bir elektron çiftinden ibarettir. Moleküller birbirlerine kovalent bağlarla bağlanmış atomlardan meydana gelir.
  • Metalik bağlar, metal ve alaşımlarda bulunan bağlardır. Metal atomları üç boyutlu bir yapı içinde düzenlenirler. Bu atomların en dış elektronları, yapının her tarafında serbestçe dolaşır ve atomların birbirlerine bağlanmasını sağlarlar.

İyonik Bağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Metal ve ametal atomları arasında elektron alışverişi ile oluşan kimyasal bağ, iyonik bağdır. Bileşik oluşurken metal elektron verir, ametal de elektron alır.

Atomlardan elektron kaybıyla oluşan pozitif iyonlara katyon denir. Atomların elektron kazanarak oluşturdukları negatif iyonlar ise anyon olarak isimlendirilir. Bu iyonlar bir araya getirildiklerinde bir kristal oluşturmak üzere birbirlerini çekerler.

A gruplarındaki elementlerin bileşikleri çoğu kez elementlerin simgeleri ile birlikte değerlik elektronlarını gösteren noktalar kullanılarak ifade edilir. Değerlik elektronları baş grup (A grubu) elementlerinin kimyasal tepkimelerinde kullanılan elektronlardır.

Örneğin; bir sodyum atomu ile bir klor atomu arasındaki tepkimeyi ele alalım:

Sodyum 1A grubunda olup sadece bir değerlik elektronuna sahiptir. Klor atomu ise 7A grubunun bir üyesi olduğundan 7 değerlik elektronuna sahiptir. Bu iki atom arasındaki tepkimede sodyum atomu 1 elektron kaybeder. Sodyum atomunun kaybetmiş olduğu elektron klor atomu tarafından kazanılır.

Sodyum çekirdeği 11 proton (11+ yük) ve sodyum iyonu da yalnız 10 elektron (bir elektron kaybetmiş oluyor) içerdiğinden sodyum atomunun bir elektron kaybetmesiyle 1+ yüklü sodyum iyonu oluşur. Diğer taraftan, klor çekirdeği 17 proton (17+ yük) ve klor iyonu da 18 elektron (bir elektron kazanılmış oluyor) içerdiğinden klor atomunun bir elektron kazanmasıyla da 1- yüklü bir klorür iyonu meydana gelir.

Sonuç: Görüldüğü gibi, bu tepkimede, sodyum tarafından kaybedilen elektronların toplam sayısı klor tarafından kazanılan elektronların toplam sayısına eşit olmalıdır. Böylece oluşan sodyum iyonlarının sayısı ile meydana gelen klorür iyonlarının sayısı aynı olduğundan NaCl formülü bileşikte bulunan iyonların en basit oranını (1:1) verir. Bu iyonlar bir kristal oluşturmak üzere birbirini çekerler.

Sodyum klorür kristalinde bir iyonun tümüyle diğer bir iyona ait olduğu söylenemez. Aksine, kristal yapıda her bir sodyum iyonu altı klorür iyonu ile her bir klorür iyonu da altı sodyum iyonu ile çevrilmiştir. Kristal içerisinde iyonların bu şekilde düzenlenmesiyle benzer yüklü iyonların birbirlerini itmeleri, zıt yüklü iyonların birbirlerini çekmeleri tarafından bastırıldığı için net çekim kristalibir arada tutar.

Kovalent bağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Metan molekülünde kovalent bağlı haldeki hidrojen ve karbon.

Elektronları bağlamak için girilen rekabet, iyonik bağda olduğu kadar kararlı değilse, atomların dış elektronları paylaşılır ve bir ortaklaşma bağı ya da kovalent bağ oluşur.

Ametal atomları etkileştiği zaman kovalent bağlarda bir arada tutulan moleküller oluşur. Bu atomlar elektron çekimi bakımından birbirlerine benzediklerinden, kovalent bağların oluşması sırasında herhangi bir elektron aktarımı olmaz. Bunun yerine elektronlar ortaklaşa kullanılırlar. Kovalent bir bağ genellikle iki atom tarafından parçalanmış ters spinli bir elektron çifti içerir. Kovalent bağlar yapısına göre ikiye ayrılır:

Apolar kovalent bağlar: Aynı cins iki ametal atomunun birleşmesiyle oluşur. Apolar kovalent bağa en iyi örneklerden biri, iki oksijen atomunun elektronlarını ortaklaşa kullanarak oluşturdukları bağdır. Bu bağda ortaklaşa kullanılan elektronlar eşit paylaşıldığından dolayı molekülün pozitif veya negatif kutbu yoktur.

Polar kovalent bağlar: İki farklı cins atomun bir araya gelmesiyle oluşur. Bu bağlarda ametallerden biri ortaklaşa kullanıldığından dolayı molekülün bir ucu pozitif (+), diğer ucu negatif (-) yüklenir. Suyu oluşturan hidrojen ve oksijen moleküllerinin son orbitallerindeki elektronların ortak kullanılmasıyla polar kovalent bağ oluşur.

Örnek olarak, iki hidrojen atomundan oluşan bir bağ düşünülebilir. Her bir hidrojen atomu 1s orbitalinde atom çekirdeği etrafında simetrik bir dağılım gösteren tek bir elektrona sahiptir. İki hidrojen atomu bir kovalent bağ oluşturduğu zaman atomik orbitaller öyle bir şekilde üst üste binerler, böylece çekirdekler arasındaki bölgede elektron bulutları birbirlerini destekleyip bu bölgedeki elektronun bulunma olasılığını arttırırlar. Pauli dışlama ilkesine göre bağı oluşturan iki elektron mutlaka ters spinli olmalıdır. Bir kovalent bağın kuvveti, pozitif yüklü çekirdek ile bağa ilişkin negatif elektron bulutu arasındaki çekimden gelir.

Metalik bağlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Metallerin iyonlaşma enerjileri ile elektro-negatiflikleri oldukça düşüktür. Bunun sonucu olarak metal atomlarının en dış elektronları nispeten gevşek tutulur. Metalik bir kristalde, en dış elektronları çıkarılmış atomlardan ibaret olan pozitif iyonlar kristal örgüde ilgili yerlerde bulunur ve en dış elektronların örgünün her tarafında serbestçe hareket etmesiyle de kristaldeki atomlar bir arada tutulur. Diğer bir deyişle örgü içerisinde dağılan ve kristalin bütününe ait olan elektron bulutu ile pozitif iyonlar arasındaki elektrostatik çekim metalik bağı oluşturmaktadır.

Bant kuramı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bant kuramı metalik bağlanma şeklini, tüm kristalin her tarafını kapsayan moleküler orbitaller cinsinden açıklayan kuram.

Metalik katıların çoğu hareketlidir. Bunun sonucu olan artı iyonlar, genişlemiş bir üç boyutlu diziliş içinde yer alırlar; ama elektronlar yöresizleşir. Bu maddelerin yüksek ısı, iletkenliği, dayanıklılık, yüksek kaynama noktası, yüksek yoğunluk, renk ve elektrik iletkenliği gibi özelliklerinin birçoğu, hareketli elektronlardan kaynaklanır. Yalnızca birkaç iyon yığışması şeması uygulanabilir ve X ışını çözümlemesi, metal iyonlarının genişlemiş örgülü yapı içinde kazandığı bağ uzunlukları ve geometrik şekiller konusunda ayrıntılı bilgi sağlar. Basit küp biçimi şekiller, ortada başka bir iyonun bulunduğu küp biçimi şekiller ve altıgen yığışma, en sık rastlanan şekillerdir. Metal alaşımları, erimiş haldeki metallerin karıştırıldıktan sonra dikkatlice soğutulmasıyla elde edilir. Bu yolla oluşan gereçlerin özellikleri bileşenlerinin özelliklerinden genellikle çok farklıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Kimyasal Bağlar" (PDF). İTÜ. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2011. 

Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Nedir? :Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? ile ilgili Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Ne Demektir? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Açıklaması Nedir? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Cevabı Nedir? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Açıklaması? :Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Gerçek mi? :Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? ile ilgili Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Hakkında? :Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? ile ilgili Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kimyasal bağ nedir?, Kimyasal bağ anlamı nedir?, Kimyasal bağ ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Beate Grimsrud, Seward Yarımadası, Diqing Tibet Özerk İli, Kodiak, Alaska, Allison McGeer, Babanzade Abdurrahman Paşa İsyanı, Homer, Alaska, Sera Gölü, 2022 Akdeniz Oyunlarında San Marino, Amerika Birleşik Devletleri coğrafyası, Valdez, Alaska, Mekong Nehri, Michael Chiklis, Ali Celalettin Coşkun, Kemankeş Ahmed Paşa, Akyurt, Tercan, Posterior komünikan arter, Beşgöze, Tercan, Dodi Lukebakio, Beşkaya, Tercan, Hulusi Salih Paşa, Cook, Georgia, Dallıca, Tercan, Bulmuş, Tercan, Kuçar Qiuci Havalimanı, Doluca, Tercan, Edebük, Tercan, Ahmet Tahtakılıç, Ketchikan, Alaska, Begonia convallariodora, Elaldı, Tercan, Senoculifer conivulvus, Beğendiğiniz Gibi, Polish Society of the Phonographic Industry, Serie A, Wasilla, Alaska, Soldotna, Alaska, Android TV, Tarık Akan, Hansaray, Doktora, 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası F Grubu, Digiturk, Digitürk, Elmalı, Tercan, Gökdere, Tercan, Göktaş, Tercan, Ötümlü dişyuvasıl damaksıl sürtünmeli ünsüz, Yukon Kuskokwim Deltası, İkizler, Tercan, Yalovada 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Keke Rosberg, Pseudoxyrhopus, Kyle Broflovski, Azanulbizar, Bertie Carvel, Theobromin, İnsandışılaştırma, Beşkoz, Besni, Hansa Birliği, Halil İnalcık, NGC 548, Uçak Kazası Raporu bölümleri listesi, Henry Crew, Lysimachia arvensis, Ara tricolor, Kalecik, Tercan, NGC 539, Neshoba County, Satış noktası, Kızılca, Tercan, Konarlı, Tercan, NGC 547, Kurukol, Tercan, One Hundred and One Dalmatians, Taoist cinsel uygulamalar, 4. yüzyıl, Karelyaca, Araz Abdullayev, Pırnallı, Ibrahim Yattara, 1972 Türkiye Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı seçimi, Akkuzulu, Sivas, Fernando Nicolas Oliva, Sunchon, Askwith, Hans Zimmer, Diyarbakirspor, Diyarbakırspor, İskenderiye Kütüphanesi, Daihatsu, Cin tonik, Theodor Herzl, Afonso Dhlakama, Kuzören, Tercan, Küllüce, Tercan, Ortaköy, Tercan, Kamyaran şehristanı, 2016 Zambiya devlet başkanlığı seçimi, Sağlıca, Tercan,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,