Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir?

Sistematik Nedir?

Sistematik Nedir?, Sistematik Nerededir?, Sistematik Hakkında Bilgi?, Sistematik Analizi? Sistematik ilgili Sistematik ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sistematik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sistematik Ne Anlama Gelir Sistematik Anlamı Sistematik Nedir Sistematik Ne Anlam Taşır Sistematik Neye İşarettir Sistematik Tabiri Sistematik Yorumu 

Sistematik Kelimesi

Lütfen Sistematik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sistematik İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sistematik Kelimesinin Anlamı? Sistematik Ne Demek? ,Sistematik Ne Demektir? Sistematik Ne Demektir? Sistematik Analizi? , Sistematik Anlamı Nedir?,Sistematik Ne Demektir? , Sistematik Açıklaması Nedir? ,Sistematik Cevabı Nedir?,Sistematik Kelimesinin Anlamı?,Sistematik Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sistematik Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sistematik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sistematik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sistematik Kelimesinin Anlamı Nedir? Sistematik Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sistematik Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sistematik Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sistematik - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sistematik

Sistematik Nedir? Sistematik Ne demek? , Sistematik Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sistematik Kelimesinin Anlamı? Sistematik Ne Demek? Sistematik Ne Demektir? ,Sistematik Analizi? Sistematik Anlamı Nedir? Sistematik Ne Demektir?, Sistematik Açıklaması Nedir? , Sistematik Cevabı Nedir? , Sistematik Kelimesinin Anlamı?






Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir?

Sistematik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Filogenetik ve fenetik (özellik temelli) kavramların bir karşılaştırması

Biyolojik sistematik, geçmişte yaşamış ve günümüzde yaşayan canlıların çeşitlenmesi ve zaman içinde bu canlılar arasındaki ilişkileri inceleyen bir alandır. Bu ilişkiler evrim ağaçları, filogenetik ağaçları ya da kladogramlar (filogeniler) olarak görsel hâle getirilir. Filogenilerin iki bileşeni vardır: Gruplar arasındaki ilişkileri gösteren dallanma sırası ve evrim için geçen süreyi gösteren dal uzunluğu. Tür ve daha yüksek taksonların filogenetik ağaçları anatomik ya da moleküler özellikler gibi karakter özelliklerinin evrimi ve organizmaların dağılımını araştıran biyocoğrafya üzerine yapılan çalışmalarda kullanılır. Diğer bir deyişle sistematik, Dünya üzerinde yaşamın evrimsel tarihçesini anlamak için kullanılır.

Dalları ve uygulamaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Biyolojik sistematikte araştırmacılar farklı organizmalar arasındaki ilişkiyi anlamak için farklı dallar kullanırlar. Bu dallar günümüz sistematiğindeki uygulamaları ve kullanımları belirlemede kullanılır.

Biyolojik sistematik türleri üç farklı dal kullanarak sınıflandırır. Numerik sistematik ya da biyometri, hayvanları tanımlanamak ve sınıflandırmak için biyolojik istatistiği kullanır. Biyokimyasal sistematik hayvanları tanımlamak ve sınıflandırmak için hücre çekirdeği, organeller ve sitoplazma gibi hücrenin canlı kısımlarını oluşturan maddelerin analizini kullanır. Deneysel sistematik ise hayvanları tanımlamak ve sınıflandırmak için bir türü oluşturan evrimsel birimlere dayandığı kadar bunların evrim sürecindeki önemlerini de dikkate alır. Mutasyonlar, genetik ayrılma ve melezleşme gibi faktörlerin hepsi evrimsel birimler olarak kabul edilir.[1]

Bu belirli dalları kullanarak araştırmacılar günümüz sistematiği için uygulamaları belirleyebilmektedirler. Bu uygulamalar arasında şunlar bulunur: Organizmalar arasındaki çeşitliliği ve soyu tükenmiş ile yaşayan yaratıklar arasındaki farklılıkların araştırılması. Biyologlar kladogram, filogenetik ağaç, filogeni gibi çeşitli diyagramlar yaparak iyi anlaşılmış ilişkileri incelerler; organizmaların bilimsel adlandırması, türlerin tanımı ve özellikleri, taksonomik seviyeler, organizmaların evrimsel tarihçesinin sınıflandırılması da uygulama alanları arasındadır. Dünya üzerindeki biyoçeşitliliği ve organizmaları açıklamak için Koruma biyolojisinde sistematik araştırmalar uygulamır. Doğal dünyaya bilerek sokulan doğal avcılar ya da hastalıklarla biyolojik kontrol uygulaması da sistematik kullanır.[1]

Tanımı ve taksonomi ile ilişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

John Lindley 1830'da sistematiğin ilk tanımlamalarından birini yapmıştır ancak "sistematik" terimi yerine "sistematik botanik" terimini kullanmıştır.[2]

Charles Michener vd. 1970 yılında sıklıkla karıştırılan ve birbirlerinin yerine kullanılan "sistematik biyoloji" ve "taksonomi" terimlerini birbirleri ile bağlantılı olarak şöyle tanımlamıştır:[3]

Sistematik biyoloji (bundan sonra basitçe sistematik olarak adlandırılacaktır) (a) organizmalar için bilimsel adları sağlayan, (b) onları tanımlayan, (c) onların koleksiyonlarını saklayan, (d) organizmaların sınıflandırmasını, tanımlanması için gereken anahtar noktaları ve dağılımları ile ilgileri sağlayan, (e) evrimsel tarihçelerini inceleyen ve (f) çevresel uyumlarını dikkate alan bir alandır. Bu alan özellikle teorik kapsamda olmak üzere son yıllarda kayda değer bir yeniden doğuş yaşamış olan, uzun bir tarihçeye sahip bir alandır. Teorik bulguların bir kısmı evrimsel alanlarla (yukarıdaki e ve f konuları) ilgilidir, kalan kısmı ise özellikle sınıflandırma sorunsalı ile ilgilidir. Taksonomi ise sistematiğin (a) ve (d) konuları ile ilgilenen parçasıdır.

"Taksonomi" terimi Augustin Pyramus de Candolle tarafından ortaya atılmışken "sistematik" terimi, taksonominin babası sayılan Carl Linnaeus tarafından ortaya atılmıştır.

Taksonomi, sistematik biyoloji, sistematik, biyosistematik, bilimsel sınıflandırma, biyolojik sınıflandırma, filogenetik: Tarihin belirli dönemlerinde tüm bu terimler birbiri ile örtüşen, ilişkili anlamlara sahip olmuşlardır. Ancak, günümüzde hepsi birbirinin eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Ancak "taksonomi", özellikle de "alfa taksonomi" yalnızca organizmaların belirlenmesi, tanımlanması ve adlandırılması ile uğraşırken[4] "sınıflandırma" organizmaları diğer organizmalar ile olan ilişkilerini gösteren hiyerarşik gruplara yerleştirmek üzeine yoğunlaşır. Tüm bu biyolojik disiplinler hem soyu tükenmiş hem de yaşayan organizmalar ile uğraşır.

Bir organizmanın diğer organizmalarla olan ilişkisini anlamak için ilk olarak o organizmanın gerektiği gibi incelenip, doğru olarak tanımlanıp sınıflandırılması için yeterli detayda belirlenmesi gerektiği için sistematik, taksonomiyi araştırma alanında asıl araç olarak kullanır. Bilimsel sınıflandırmalar bilgilerin kaydedilip bildirilmesi için yardımcı araçlardır. Sistematik alanında uzmanlaşan bilim insanlarına sistematikçi adı verilir. Sistematikçilerin var olan sınıflandırma sistemlerini kullanabilmeleri ya da kullanmadıkları durumda neden kullanmadıklarını açıklayabilecek kadar iyi bilmeleri gerekmektedir.

Fenetik, atalardan kalma (plesiomorfi) ve türemiş (apomorfi) arasında hiçbir fark gözetmeksizin, yalnızca genel benzerliğin ölçülmesi yoluyla organizmalar arasındaki ilişkiyi belirlemek için yapılmış bir girişimdir. Yerine 20. yüzyılın sonlarından itibaren Dünya'da tarih boyunca yaşamış çeşitli organizmalar arasında filogeniyi çözümleyebilmek içinatalardan kalma özellikleri reddeden kladistik geçmiştir. Günümüzde sistematikçiler, organizmaları incelemek için yaygın olarak moleküler biyoloji ve bilgisayar yazılımlarını kullanırlar.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Systematics: Meaning, Branches and Its Application". Biology Discussion. 27 Mayıs 2016. 13 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2017. 
  2. ^ Wilkins, J. S. "What is systematics and what is taxonomy?". 27 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  3. ^ Michener, Charles D.; Corliss, John O.; Cowan, Richard S.; Raven, Peter H.; Sabrosky, Curtis W.; Squires, Donald S.; Wharton, G. W. (1970). Systematics In Support of Biological Research. Washington, D.C.: Division of Biology and Agriculture, National Research Council. s. 25. Systematic biology (hereafter called simply systematics) is the field that (a) provides scientific names for organisms, (b) describes them, (c) preserves collections of them, (d) provides classifications for the organisms, keys for their identification, and data on their distributions, (e) investigates their evolutionary histories, and (f) considers their environmental adaptations. This is a field with a long history that in recent years has experienced a notable renaissance, principally with respect to theoretical content. Part of the theoretical material has to do with evolutionary areas (topics e and f above), the rest relates especially to the problem of classification. Taxonomy is that part of Systematics concerned with topics (a) to (d) above. 
  4. ^ Fortey, Richard (2008). Dry Store Room No. 1: The Secret Life of the Natural History Museum. Londra: Harper Perennial. ISBN 978-0-00-720989-7. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Schuh, Randall T. and Andrew V. Z. Brower. 2009. Biological Systematics: Principles and Applications, 2nd edn. 978-0-8014-4799-0
  • Simpson, Michael G. 2005. Plant Systematics. 978-0-12-644460-5
  • Wiley, Edward O. and Bruce S. Lieberman. 2011. "Phylogenetics: Theory and Practice of Phylogenetic Systematics, 2nd edn." 978-0-470-90596-8

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Nedir? :Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? ile ilgili Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Ne Demektir? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Açıklaması Nedir? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Cevabı Nedir? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Açıklaması? :Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Gerçek mi? :Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? ile ilgili Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Hakkında? :Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? ile ilgili Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sistematik nedir?, Sistematik anlamı nedir?, Sistematik ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Feridun Bahşi, Başkurdistan arması, Giovanni Riccioli, Freebird Hava Yolları, Aleksander Lukaşenko, Müslüman ilahiyatçılar listesi, İslamda Allahın sıfatları, Afiyeddin Celilov, Fahrettin Kerim Gökay, Porajmos, Serebrum, İslam dini itikadî mezhepleri, Dark Souls III, Azot, Belgorod Havalimanı, Mutabakat, Sheepy, Tsadik, Pium, Bolton Üniversitesi, Carrasco Bonito, İslam dini fıkıh mezhepleri, İriver, Benjamin List, Mohamed Ismail Ahmed Ismail, Extended play, Colinas do Tocantins, MJ Friends, Mediobanca, Kızıl,başkent, Valiler, Zoologica Scripta, Ignacio María González, Ömer Abdurrahman (futbolcu), Thecesternus, Nazaré, Tocantins, Saugeais Cumhuriyeti, Aaron Allston, Güney Yorkshire, Benjamin Uphoff, Ehli Sünnet, Palmeirante, Le chant de Mallory, Emel Müftüoğlu, Batimetri, Ixodes monospinosus, São Miguel do Tocantins, Ömer (anlam ayrımı), Stéphane Hessel, São Bento do Tocantins, Sad bin Ebi Vakkas, Sad bin Ebû Vakkās, Dulag 121, Dueré, Hamza Yerlikaya, Azerbaycan Demokratik Islahatlar Partisi, The Daily Mail, Korenin yeniden birleşmesi, André the Giant, Kleopatra Selene II, Alişir, Portakal, Dar yayın, İlk Müslümanlar listesi, Zoli Ádok, liga ii, Liga II, Digliserit, Adolf von Lützow, 2004 Kıbrıs Annan Planı referandumları, Hennessy, Adnan Ötüken, Cengiz Tacer, 2011 Rusya yasama seçimleri, Alfredo Di Stéfano, Opel Slalom, Marwin Hitz, Pusha T, 2009da Türkiye, Akçıl, Çıldır, Cennetle müjdelenen on sahabi, Coruche, Uğur Böceği (film), Fransa Türkleri, Eski Farsça, Solasodin, Göreme Milli Parkı, Delebio, Luka Milivojević, Abdurrahman bin Avf, Afrika İnsan ve Halkların Hakları Sözleşmesi, Esma bint Ebu Bekir, Shiseido, Alparslan, Tom Bombadil, Sakellion, Sandviç panel, Stockholm Gözlemevi, Hamam Susa, Türkiye 20 yaş altı millî futbol takımı,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,