Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir?

Nükleer füzyon Nedir?

Nükleer füzyon Nedir?, Nükleer füzyon Nerededir?, Nükleer füzyon Hakkında Bilgi?, Nükleer füzyon Analizi? Nükleer füzyon ilgili Nükleer füzyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Nükleer füzyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Nükleer füzyon Ne Anlama Gelir Nükleer füzyon Anlamı Nükleer füzyon Nedir Nükleer füzyon Ne Anlam Taşır Nükleer füzyon Neye İşarettir Nükleer füzyon Tabiri Nükleer füzyon Yorumu 

Nükleer füzyon Kelimesi

Lütfen Nükleer füzyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Nükleer füzyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı? Nükleer füzyon Ne Demek? ,Nükleer füzyon Ne Demektir? Nükleer füzyon Ne Demektir? Nükleer füzyon Analizi? , Nükleer füzyon Anlamı Nedir?,Nükleer füzyon Ne Demektir? , Nükleer füzyon Açıklaması Nedir? ,Nükleer füzyon Cevabı Nedir?,Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı?,Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nükleer füzyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Nükleer füzyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Nükleer füzyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Nükleer füzyon

Nükleer füzyon Nedir? Nükleer füzyon Ne demek? , Nükleer füzyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı? Nükleer füzyon Ne Demek? Nükleer füzyon Ne Demektir? ,Nükleer füzyon Analizi? Nükleer füzyon Anlamı Nedir? Nükleer füzyon Ne Demektir?, Nükleer füzyon Açıklaması Nedir? , Nükleer füzyon Cevabı Nedir? , Nükleer füzyon Kelimesinin Anlamı?






Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir?

Nükleer füzyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nükleer fizik
Radyoaktivite
Fisyon
Füzyon
Termal füzyon için erime maddesine bakınız.

Nükleer füzyon, nükleer kaynaşma ya da kısaca füzyon; iki hafif elementin nükleer reaksiyonlar sonucu birleşerek daha ağır bir element oluşturmasıdır.[1] Çekirdek tepkimesi olarak da bilinen bu tepkimenin sonucunda çok büyük miktarda enerji açığa çıkar.

Bu işlemle oluşturulabilecek en ağır element demirdir.[1] Reaksiyona giren çekirdekler -atom numarası 1 olan hidrojen veya izotopları deuterium ve tritium gibi- düşük atom numarasına ait elementlerde ortaya çok büyük miktarda enerji çıkar.[1] Nükleer füzyonun bu devasa enerji potansiyelinden ilk olarak, II. Dünya Savaşı'nı takip eden yıllarda, hidrojen bombası olarak da bilinen termonükleer silahların üretiminde istifade edilmiştir.[1]

Füzyon tepkimeleri Güneş'te her an doğal olarak gerçekleşmektedir. Güneş'ten gelen ışık, hidrojen çekirdeklerinin birleşerek helyuma dönüşmesi ve bu dönüşüm sırasında kütle kaybı karşılığı enerjinin ortaya çıkması sayesinde meydana gelmektedir. Kütle kaybının karşılığı enerjinin büyüklüğü Einstein'in ünlü E = mc² formülüyle hesaplanır.

Füzyondan enerji kaynağı olarak yararlanılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Füzyon sonucunda açığa çıkan bağlanma enerjisini kullanmaktır. Ama bunu denetim altında oluşturmak oldukça zor bir iştir. Çünkü çekirdekler pozitif elektrik yükü taşır ve birbirlerine yaklaştırmak istenildiğinde çok şiddetli bir şekilde birbirlerini iterler. Bunların kaynaşmasını sağlamak için aralarındaki itme kuvvetini yenebilecek büyüklükte bir kuvvetin kullanılması gerekmektedir. Gereken bu kinetik enerji, 20-30 milyon derecelik bir sıcaklığa eşdeğerdir. Bu olağanüstü bir sıcaklıktır ve kaynaşma tepkimesine girecek maddeyi taşıyacak hiçbir katı malzeme bu sıcaklığa dayanamaz. Fisyondan farklı olarak; çekirdeklerin birleşmesi olayına füzyon denir. Fisyona oranla füzyon başına daha az, küçük ve hafif olduklarından; hafif bir çekirdeğin füzyonu, aynı kütlede ağır çekirdeğin parçalanmasından çok daha fazla enerji açığa çıkar. Dengelenmediği takdirde açığa çıkan enerji patlama noktasına kadar hızla yükselir ve ardından nükleer bir patlama meydana gelir.

Faydalı füzyon reaksiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

- D-T (döteryum-trityum) füzyon reaksiyonu

- D-D (döteryum-döteryum) füzyon reaksiyonu

Füzyon için sağlanması gereken şartlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıcaklık[değiştir | kaynağı değiştir]

Füzyon, sırasında gereken (emilen) ısıdır.

Lawson kriteri[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazmanın dağılmadan hapsedilmesi için gerekli zamanın ve plazma yoğunluğunun ilişkisini tanımlar.

Füzyon reaksiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir füzyon reaksiyonundan öngörülen enerjinin elde edilmesi için

  • Reaksiyon düşük sıcaklıkta oluşmalı
  • Yüksek enerji açığa çıkmalı
  • Büyük bir tesir kesitine sahip olmalıdır
  • Tepkimeye girecek olan maddeler kolayca bulunabilmelidir
  • Plazmanın yeniden ısıtılması için yüklü parçacıklar elde edilmeli
  • Farklı etkileşmeleri önlemek için enerjisi yüksek olan nötronlar açığa çıkmamalıdır

D-T reaksiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Döteryum bir proton ve bir nötrondan oluşan hidrojen çekirdeğinin bir izotopudur. Bilindiği gibi izotop proton sayısı aynı nötron sayısı farklı olan atom çekirdekleri için kullanılan bir tanımdır. Simgesel olarak 12H şeklinde gösterilir.

Trityum bir proton ve iki nötrondan oluşan Hidrojen çekirdeğinin bir diğer izotopudur. Simgesel olarak 13H şeklinde gösterilir. Döteryum- Trityum füzyon tepkimesi aşağıdaki şekilde meydana gelir.

Bu tepkimenin özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Büyük tesir kesitine sahiptir
  • Gerekli olan sıcaklık 4.4 keV�dir. 1 eV yaklaşık olarak 11600 K� dir. Yaklaşık olarak bu sıcaklık değeri 51040000 K lik bir sıcaklık demektir.
  • Ortaya çıkan enerji 17.6 MeV gibi yüksek bir enerjidir.
  • 3,5 MeV'lik enerjiye sahip olan helyum çekirdeği başka bir deyişle alfa parçacığı plazmanın yeniden ısıtılması için kullanılır.

D-T reaksiyonunun gerçekleştirilmesinde aşağıdaki problemlerle karşılaşılır.

  • Trityum kolayca bulunan bir yakıt değildir. Oldukça ender bulunan Lityum çekirdeği izotoplarından aşağıdaki reaksiyonlar sonucu elde edilir.
  • Bu tepkimeler füzyon reaktörünü çevreleyen bir lityum tabakası ile nötronların etkileşmesi sonucu elde edilir ve ürünler direkt olarak tepkimeye sokulabilir.
  • D-T reaksiyonu sonucu açığa çıkan enerjisi yüksek olan nötronların reaktör ile etkileşmeye girerek reaktöre zarar vermesi maliyetin artmasına neden olur.bunların oluşmasında reaksiyonlarında çok büyük etkisi vardır. Ayrıca trityumun parçalanarak atomlarına ayrılmasına da füzyon denir.

D-D reaksiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

İki döteryum çekirdeğinin direkt olarak reaksiyona girmesiyle meydana gelen füzyon reaksiyonudur. Ve aşağıda gösterildiği şekilde meydana gelir.

  • D-T reaksiyonundan daha düşük bir tesir kesiti yani reaksiyon oranına sahiptir. Ve dolaylı olarak bu olumsuz bir durumdur.
  • 48 keV gibi yüksek bir sıcaklıkta meydana gelir.
  • Füzyon reaksiyonu başına açığa çıkan enerji yaklaşık olarak 4 MeV kadardır.
  • Yakıt deniz suyundan kolayca elde edilebilir.

D-D ve D-T füzyon reaksiyonlarının kıyaslanması[değiştir | kaynağı değiştir]

  • D-T reaksiyonunun tesir kesiti D-D reaksiyonuna kıyasla daha büyüktür.
  • D-T reaksiyonu daha düşük sıcaklıkta meydana gelir.
  • Ticari olarak düşünülen füzyon tepkimesi maliyeti düşük olduğundan D-D reaksiyonudur.

Lawoise kriteri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Plazmanın dağılmadan hapsedilmesi için gerekli zamanın ve plazma yoğunluğunun ilişkisini tanımlar
  • Plazmanın dağılmaması için "Dışarı Çıkan Güç=İçeri Giren Güç" olmalıdır.
  • D-T plazması için:

nd döteryum iyonları yoğunluğu ve nt trityum iyonları yoğunluğu toplamının ne elektron yoğunluğu toplamına eşit olması gerekir.

nD+nT=ne ve nT=nD olmalıdır. Bu son eşitlik plazmanın toplam elektriksel yük açısından nötr olması gerekliliğinden sağlanması gerekir,

  • Plazma içinde üretilen güce karşı reaksiyonu başlatmak için plazmayı ısıtmakta kullanılan güç dengeli olmalı.

- Plazma içindeki reaksiyon oranı G =nD+nT<s V> ile tanımlanır.

- Eğer her füzyonda E kadarlık enerji üretilirse plazma içinde üretilen füzyon gücü;

Pfüzyon=(n/2)(n/2)s VE=(n2/4)s E j/s/cm³ olmalıdır bu plazma içinden dışarı çıkan güçtür.

- Eğer plazma bir T sıcaklığına sahipse toplam enerjisi

Etermal=(ne+nD+nL)(3/2)kT=3nkT dir.

Plazma enerjisinde bir t hapsetme süresi boyunca düzenli oranda kaybedilen enerji

Pkayıp=(3nkT)/t j/s/cm³'tür.

Bu durumda içeri giren güç ve dışarı çıkan güç için sahip olunan ifadeler

Pfüzyon>Pkayıp ise nt >(12 kT)/ (sVE)

Bu eşitsizlik Lawson Kriteri olarak anılır. Bu ifade plazmanın dağılması için gereken hapsedilme süresini ve hapsedilmesi gereken parçacık sayı yoğunluğunu verir.

  • D-T reaksiyonu için nt > 3.1020 sn/cm³�dür.
  • D-D reaksiyonu için bu değer nt

> 1022 sn/cm³ mertebesindedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "Nuclear fusion." Encyclopædia Britannica Ultimate Reference Suite. Chicago: Encyclopædia Britannica, 2011.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Nedir? :Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? ile ilgili Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Ne Demektir? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Cevabı Nedir? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Açıklaması? :Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Gerçek mi? :Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? ile ilgili Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Hakkında? :Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? ile ilgili Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Nükleer füzyon nedir?, Nükleer füzyon anlamı nedir?, Nükleer füzyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Orta Avrupa mutfağı, Lord Guildford Dudley, Welwick, II. Dünya Savaşında Sırplara yönelik zulüm, Flor, NGC 4770, Floppy disk, Charles Sherrington, Türk futbolunda lig sistemi, Salvatore Sirigu, Melankoli, Perkins, Flipboard (uygulama), Robin Bengtsson, Eritem, Jeremy Brett, Flintbek, Daniel Defoe, Mihrişah Valide Sultan, Flint su krizi, Opole, Mafsal, Damladere, Zühre, Niclas Engelin, Kelvin, Lynn Cohen, Flensburg, FIFA, Semi Pazar, Jens Jeremies, West Bromwich Albion FC, Gorki Film Stüdyosu, Mücadele oturumu, Kamulaştırma, Acı Hatıralar, Eliot Ness, Outback, Fildişi Kıyısı, Myanmardaki Yahudilerin tarihi, I. Charles, Landry Dimata, Portal (İnternet), Flash TV, Sinema filmi, Daniel Svensson, Kenji Dai, Luksor Uluslararası Havalimanı, Cemşid Muharremov, Gülen sumru, Flamanlar, Türk Beşleri, Pita, Tim Hortons, Nüfuslarına göre başkentler listesi, Cloud Connected, Flak 88, Doğal kaynak, Sovyet Bloğu, Stavros Lambrinidis, Bailemos un vals, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Farinelli, Sagittaria pygmaea, Programlanabilir Emniyet Kontrol Sistemi PSS, Paraphimophis, Osman Hikmet Işık, NGC 1563, Riksmål, Flaş (fotoğraf), The Quiet Place, Okinawa havarayı, Avrupa, İtalyan Sirenaykası, Flut, Flüt, Google, Googleın tarihi, Flört simülasyonu, Operculina, Bernhard Rust, Google Inc, Google Goggles, Ahmet Acar, Flávio Costa, John C. Malone, Weston, Cheshire, 2016 Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Britanya hükümdarlarının defnedildikleri yerler listesi, Grayson Hall, Fizyolojik kimya, Hiçbir yarışa katılamamış Formula 1 pilotları listesi, Birleşik Arap Emirlikleri, I. İsmail, Fizik, Ali bin Hüseyin (kral), Trikupis, Fitness, Mohammad Reza Geraei, Euporie (uydu),
Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?,