Kokuşma ne demektir

Kokuşma ne demektir Nedir?

Kokuşma ne demektir Nedir?, Kokuşma ne demektir Nerededir?, Kokuşma ne demektir Hakkında Bilgi?, Kokuşma ne demektir Analizi? Kokuşma ne demektir ilgili Kokuşma ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kokuşma ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kokuşma ne demektir Ne Anlama Gelir Kokuşma ne demektir Anlamı Kokuşma ne demektir Nedir Kokuşma ne demektir Ne Anlam Taşır Kokuşma ne demektir Neye İşarettir Kokuşma ne demektir Tabiri Kokuşma ne demektir Yorumu 

Kokuşma ne demektir Kelimesi

Lütfen Kokuşma ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kokuşma ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı? Kokuşma ne demektir Ne Demek? ,Kokuşma ne demektir Ne Demektir? Kokuşma ne demektir Ne Demektir? Kokuşma ne demektir Analizi? , Kokuşma ne demektir Anlamı Nedir?,Kokuşma ne demektir Ne Demektir? , Kokuşma ne demektir Açıklaması Nedir? ,Kokuşma ne demektir Cevabı Nedir?,Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kokuşma ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kokuşma ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kokuşma ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kokuşma ne demektir

Kokuşma ne demektir Nedir? Kokuşma ne demektir Ne demek? , Kokuşma ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı? Kokuşma ne demektir Ne Demek? Kokuşma ne demektir Ne Demektir? ,Kokuşma ne demektir Analizi? Kokuşma ne demektir Anlamı Nedir? Kokuşma ne demektir Ne Demektir?, Kokuşma ne demektir Açıklaması Nedir? , Kokuşma ne demektir Cevabı Nedir? , Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Kokuşma ne demektir

Kokuşma

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kokuşma, ölmüş hayvan (insan da dâhil) bedeninin ayrışmasının yedi aşamasından biridir. Geniş anlamda, dokular arasındaki uyumsuzlukla ve çoğu organın sıvılaşmasıyla sonuçlanan bir süreç içinde, protein yapılarının bozulmasıdır. Organik maddelerin bakterilerle veya mantarlarla ayrışmasından kaynaklanır ve zararlı kokuların oluşumuyla sonuçlanır.[1]

Tanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Termodinamik olarak, tüm organik dokular kimyasal enerji deposudur, canlı organizma sürekli biyokimyasal onarım ile muhafaza edilmediğinde, kimyasal olarak daha basit bileşikler olan amino asitlere ayrışmaya başlar. Bir çürüyen bedenin proteinlerin parçalanması spontan bir süreçtir, sindirim sistemindeki anaerobik bakteriler protein yıkımını hızlandırırlar.

Florida'da ölümünden birkaç gün sonra su altında bulunan insan elinde kokuşma.

Hücre proteinlerinin bakteriler tarafından sindirimi, vücut dokularını zayıflatır. Çürümüş et kokusu taşıyan bedende, proteinler sürekli daha küçük bileşenlere ayrışır, bakteriler, fonksiyonel grup putresin ve kadavenin aminleri gibi gaz ve organik bileşikler salgılar. Başlangıçta, çürüme gazları vücut boşlukları içinde kısıtlanırlar, ama sonunda dolaşım sistemi içine daha sonra komşu dokulara difüze olurlar. Kokuşmuş gazlar, damar yoluyla vücudun başka kısımlarına ve kol ve bacaklara nüfuz eder.

Gövde ve bacaklarda şişkinlik gaz-doku infiltrasyonunun önemli görsel sonucudur. Sürekli artan iç basınç hacmi arttırır, gaz sınırlayıcı dokular zayıflar ve ayrışır. Kokuşma sırasında, cilt dokuları delinir ve bakteryel gaz sızıntısı oluşur. Anaerobik bakteriler vücut doku proteinlerini sindirerek tüketmeye ve ayrıştırmaya devam ederler ve vücut iskeletleşme aşamasına yaklaşır. Ayrıca bu devam eden tüketim bakteriler tarafından etanol üretimi ile sonuçlanır, özellikle su içinde bulunmuş bedenlerde kan alkol içeriği tespiti zordur.[2]

Kokuşma terimi, genelde insan ya da hayvanın fiziksel ölümünden sonra vücudunun iskeltleşmesine kadar olan biyokimyasal süreçleri kapsar. Zehirlenerek ölümlerde, Antimon, Arsenik, Fenol, Kargabüken, Striknin ve Çinko klorür gibi zehirler kokuşmayı geciktirir.

Yaklaşık zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2–3 gün: Karın derisinde renk değişikliği görünür. Gaz nedeniyle karın şişmeye başlar.
  • 3–4 gün: Renk yayılır ve renksiz damarlar görünür hale gelir.
  • 5–6 gün: Karın belirgin şekilde şişer ve deride kabarcıklar gözlenir.
  • 2 hafta: Karın şişkinliği; İç gaz basıncı maksimum kapasite yaklaşır.
  • 3 hafta: Dokular yumuşar. Organlar ve dokular patlar. Tırnaklar düşer.
  • 4 hafta: Yumuşak dokular sıvılaşmaya başlar ve yüz tanınamaz hale gelir.

Kokuşma oranı, havada, suda, toprakta ve yeryüzünde maksimum seviyededir. Açıktaki bir bedende çürümenin ilk dış belirtisi, genellikle 12-24 saat içinde görünen sekum'un (körbağırsak) üzerindeki derinin yeşilimsi renk değişikliğidir ve ilk iç belirtisi de karaciğer alt yüzeyinde yeşilimsi renk değişikliğidir. Kokuşma hava durumu, maruz kalma süresi ve bulunulan yer gibi birçok faktöre bağlıdır. Bu yüzden bir morg ya da cenaze evindeki soğutma, kokuşma sürecini geciktirir. Tropik iklimlerde süreç hızlıdır.

Etkileyen faktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kokuşma oranını etkileyen birçok faktör vardır.[3][4]

Dışsal faktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çevre ısısı: Yüksek atmosferik ve çevre sıcaklığı kokuşmayı hızlandırır. Optimum kokuşma hızı 21 ve 38 °C arasındadır. Daha yüksek nem seviyeleri süreci hızlandırır. Bu optimum sıcaklık dokuların kimyasal bozulmasına yardımcı olur ve mikroorganizmaların çoğalmasını teşvik eder. Kokuşma, 0 °C'nin altında ve 48 °C'nin üzerinde durur.

Nem ve hava maruziyeti: Beden su altında kalırsa, havayla temas mümkün olmadığından kokuşma normale göre daha yavaş olur. Hava maruziyeti ve nem, mikroorganizmaların çoğalmasına neden olduğundan, dokuların bozulmasını hızlandırır.

Defin şekli: Ölü bedeni hızla defin etme, kokuşmayı yavaşlatabilir. Derin mezarlara gömülen bedenler, sıcaklık değişimlerinden daha az ekilendikleri için daha yavaş kokuşurlar. mezarların bileşimi de önemli bir faktördür, yoğun killi topraklar kokuşmayı hızlandırma eğilimindedirler kuru ve kumlu topraklar yavaşlatma eğilimi gösterirler.

Işık maruziyeti: Işık dolaylı olarak katkıda bulunur. Böcek ve sinekler larvalarını burun ve göz kapağı altı gibi vücudun ışık almayan bölgelerine bırakırlar.[3]

İçsel faktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölüm yaşı: Ölü bebekler ve fetüsler daha az mikroorganizma bulundurmaları nedeniyle daha yavaş kokuşma gösterirler. Genellikle genç insanlar yaşlı insanlardan daha hızlı kokuşma gösterirler.

Vücut durumu: Zayıflar, bünyelerinde yağ ve nem azlığı nedeniyle daha yavaş kokuşurlar.

Ölüm nedeni: Ölüm nedeni kokuşma hızını doğrudan etkiler, genellikle ani çarpmalar veya kaza sonucu ölenler, bulaşıcı hastalıklar sonucu ölenlerden daha yavaş kokuşurlar. Potasyum siyanid ya da Striknin gibi zehirler sonucu ölenler, yavaş kokuşma gösterirken, kronik alkolizm sonucu ölenler daha hızlı kokuşma gösterirler.

Dış yaralanmalar: Antemortem ve postmortem muayenelerde oluşan yaralı alanlar bakteriler tarafından işgal edilebilir ve kokuşmayı hızlandırır.

Kokuşmayı geciktirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilinen bazı maddeler kokuşmayı geciktirler, bunlardan bazıları.

Araştırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Tennessee Üniversitesi adli antropoloji birimi insanın kokuşması hakkında çalışmalar yapmak için 1981 yılında beden çiftliği kurdular. Bu konuda başka yerlerde de birkaç birim kurulmuştur.

Diğer kullanımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kokuşma, Sekizinci simya anahtarı, Valentine bazilikası, 1678, http://www.chemheritage.org22 Aralık 1996 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.: Dr. Dinesh Rao. Adli patoloji.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "putrefaction" 9 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  2. ^ Fredrik C. Kugelberg, Alan Wayne Jones (2007).
  3. ^ a b Vij (1 January 2008). Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Vij2008" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Gautam Biswas (2012).
  5. ^ a b Sharma (1 January 2007).

Kokuşma ne demektir Nedir? :Kokuşma ne demektir ile ilgili Kokuşma ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kokuşma ne demektir Ne Demektir? Kokuşma ne demektir Açıklaması Nedir? Kokuşma ne demektir Cevabı Nedir? Kokuşma ne demektir Kelimesinin Anlamı? Kokuşma ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kokuşma ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kokuşma ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kokuşma ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kokuşma ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kokuşma ne demektir Açıklaması? :Kokuşma ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kokuşma ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kokuşma ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kokuşma ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kokuşma ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kokuşma ne demektir Gerçek mi? :Kokuşma ne demektir ile ilgili Kokuşma ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kokuşma ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kokuşma ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kokuşma ne demektir Hakkında? :Kokuşma ne demektir ile ilgili Kokuşma ne demektir burada bulabilirsiniz. Kokuşma ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Kokuşma ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kokuşma ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
32. Altın Kelebek Ödülleri, Melihat Gülses, Margilan, İdris Akbıyık, Felicity Kendal, Paskalya Adası bayrağı, Eduardo Coutinho, Sherman Hemsley, Üç Renk üçlemesi, Bothnia Körfezi, Üçrenkli, Erol Çevikçe, Koerich Kalesi, Satu Mare ili, De vogels van Holland, Stoke Bliss, NGC 7167, Montallegro, Simit dürüm, Tekerleğin bulunuşu, Bağatur Sepi Kağan, Windows Embedded Compact 7, Filipin Topluluğu, Theobromin, Ankara Erkekler Basketbol Ligi, Bulgar Bilimler Akademisi, William fitzOsbern, Gergin eğik askılı köprü, Martı kanat kapı, On Bir Dakika, Tim Minear, Mabinogion, NGC 6506, Dicyemida, Stevia, BRT 2, Ergene Bölümü, Viktor Avbelj, Hesaplama teorisi, Gakutei Harunobu, Miyokard infarktüsü, Enver Hoca, Orijinal ürün üreticisi, Londra Boğazlar Sözleşmesi, Vestiaria, Moïse Kisling, Zorunlu programlama, Gine Bissau bayrağı, Yedikule Tren İstasyonu, Leylekler Uçarken, Hayri Kıvrıkoğlu, Maya uygarlığı, Anadolukavağı, Beykoz, Doğu Slavları, Howard Phillips Lovecraft, Ali İmran Suresi, Más que hermanos, Cevat Yurdakul, Someday (Mariah Carey şarkısı), Maria Haukaas Storeng, Monster Energy, Accumoli, Hüsrev Sami Kızıldoğan, Edirne (il), Nizip Okulu, Paulo Ferreira, Horasan, Spirited Away, MIME, Dindar Ludwig, Bükk Millî Parkı, Emporia, Virginia, Gen duplikasyonu, Zeynep Koltuk, dublin, Al Sadd, Olympique Lyonnais, Bisiklet Hırsızları, Furry fandom, Retinoid, Nikias Barışı, Empty Places, Baş Qərvənd, Çobanoğulları Beyliği, Samuha, Natalius, Iserlohn, Lenfödem, Malmö FF, Termosprey, Azerbaycan filmleri listeleri, Soissons, Ulusalcılık, Pertti Alaja, Çobanpüskülü, Aşk (film, 2012), 2. Hava Kuvveti Komutanlığı, Meles Nehri, Sazak, Reşadiye, Öküz Mehmed Paşa,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,