Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?, Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nerededir?, Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında Bilgi?, Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ilgili Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlama Gelir Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlam Taşır Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Neye İşarettir Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Tabiri Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yorumu 

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi

Lütfen Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? ,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir?,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? ,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir?,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne demek? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? ,Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir?, Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? , Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Haliç

Koordinatlar: 41°01′45″K 28°57′40″D / 41.02917°K 28.96111°D / 41.02917; 28.96111
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Haliç'in tuval üzerine yağlı boya tasviri, İvan Ayvazovski tarafından yapılmıştır, 1845.
Haliçin panoramik fotoğrafı. Galata Köprüsü ve Galata Kulesi
Haliç'ten bir manzara
Haliç'in havadan görünümü.

Haliç (Altın Boynuz olarak da bilinir), İstanbul'un Avrupa yakasını kaplayan Çatalca Yarımadası'nın güneydoğu ucunda, Boğaziçi girişinde, İstanbul (Tarihi yarımada) ve Beyoğlu platolarını birbirinden ayıran deniz girintisi. Denizin kendisine ulaşan akarsu yatağının bir bölümünü istila etmesiyle meydana gelen yapının jeomorfolojik adı olan Arapça haliç sözcüğü, İstanbul halicinin kent açısından taşıdığı önemden dolayı Osmanlılar döneminden bu yana bir özel isim haline gelmiş, birçok semti kapsayan bir kent bölgesi adı olmuştur.

Adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunan efsanesine göre; Megaralılar, kralları Byzas'ın annesi Keroessa için Altın Boynuz ismini vermişlerdir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizans döneminde kolonileşme de burada başlamıştır. Aynı zamanda Bizans İmparatorluğu'nun denizcilik merkeziydi. Sahil boyunca uzanan duvarlar, şehri bir deniz filosu saldırısından korumak için inşa edilmiştir. Haliç'in girişinde istenmeyen gemilerin girişini engellemek için, şehirden karşıya eski Galata Kulesi'nin kuzeydoğu ucuna uzanan ve kaynaklarda ilk bahsine 717'deki Konstantinopolis Kuşatması'nda rastlanılan geniş bir zincir vardı.[1] Bu kule Latin haçlılarınca Dördüncü Haçlı Seferinde 1204 yılında geniş bir şekilde tahrip edildi. Fakat Cenevizliler yanına yeni bir kule inşa ettiler. Bu kule meşhur Galata Kulesi 1348 Christea Turris (İsa'nın Kulesi) diye adlandırılır.

Haliç'i karşıdan karşıya kapayan zinciri kırabilecek veya hile ile galip gelebilecek dikkate değer üç zaman vardı. Onuncu yüzyılda Viking'ler uzun gemilerini boğaz dışına, Galata etrafına sürüklediler ve onları kızaktan tekrar Haliç'in içine indirdiler. Bizanslılar onları Yunan ateşi ile yendiler. 1204 de 4.Haçlı seferinde, Venedik gemileri zinciri koç ile kırabilecekti. 1453 de Osmanlı Sultanı II. Mehmed'in gemilerini yağlanmış kütükler üzerinde Galata içlerinden karşı yana geçerek Haliç'e indirmesi.*

Şehrin, Fatih Sultan Mehmed'e tesliminden sonra; Rumlar, Gürcüler, Yahudiler, İtalyan tüccarları ve diğer gayrimüslimler Haliç boyunca fener ve Balat bölgesinde yaşamaya başladılar. Bugün altın Boynuz her iki yakada yer alır. Sahil boylarınca parklar vardır. Güzelliği ve tarihinden dolayı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Haliç Osmanlı döneminde yoğun Yahudi, Rum, Ermeni ve Gürcü nüfusun yaşadığı bir bölge idi. Osmanlı döneminin münevverlerinin takip ettiği Karyağdıbaba, Karaağaç ve Sütlüce, Giresunlu Tekkesi bu bölgede bulunmaktadır. Günümüzde Galata köprüsü; Galata ve Eminönü'yü Haliç üzerinden birleştirir. Haliç üzerinde diğer iki köprü de Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü'dür.

1980'li yıllara kadar; endüstriyel atıkların döküldüğü bir yer olan Haliç, dönemin Belediye Başkanı Bedrettin Dalan "Haliç'i gözlerim gibi mavi yapacağım" vaadiyle döneminde temizlenmeye başlamış ve uzun yıllarca süren çalışmalar sonucu 2000'li yıllarda daha temiz bir hale getirildi. Haliç’in temizlenmesi amacıyla İstanbul Boğazı’ndan deniz suyunun Kağıthane Deresi’ne sürekli akışının sağlanarak dere suyunun yenilenmesi ve Haliç’e sürekli temiz suyun girmesini sağlamak için başlanılan proje 2012 yılında tamamlandı.[2]

Köprüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Haliç doğal bir limandır. Haliç üzerinde 4 köprü bulunmaktadır. Bunlar;

  1. Galata Köprüsü
  2. Atatürk Köprüsü (Unkapanı Köprüsü)
  3. Haliç Köprüsü
  4. Haliç Metro Köprüsü

Karaağaç Tekkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Haliç, Sütlüce da III. Sultan Mustafa (1757-1774) devrinde yapılan Karaağaç Tekkesi, Bektaşi tekkelerinin en önemlilerinden biri olarak biliniyor. 1826 yalında II. Mahmut tarafından “Yeniçeri Ordusu”nun lağvedilmesi ile birlikte diğer Bektaşi tekkeleri gibi kapatılan Karaağaç Tekkesi, Abdülaziz döneminde (1861-1876) “Hasip Baba” tarafından yeniden faaliyete geçirilmiş ancak Cumhuriyet döneminde tekke ve zaviyelerin kapatılmasını öngören kanun gereği ikinci kez kapatılmıştı. Osmanlı arşivlerindeki kayıtlarda ise tekkenin II. Beyazıt Vakfiyesi’ne bağlı olduğu ve 16. yüzyılın başlarından itibaren faaliyette olduğu belirtiliyor. Bu durumda tekkenin 500 yıllık bir geçmişi olduğu ortaya çıkıyor.

1784 yılında İstanbul ve haliçin haritası

Giresunlu Tekkesi[değiştir | kaynağı değiştir]

9731 numaralı Maliye'den Müdevver Osmanlı Devlet arşivi defter, göre Haliç'in karşı kıyısında Sütlüce'de Giresunlu Tekkesi ismiyle bir Bektaşi tekkesi daha bulunmaktadır. Karaağaç Tekkesinin yakınında bulunan bu tekke de tamamen yıktırılmıştır.

Defterin kenarlarına düşülen ve "derkenar" olarak adlandırdığımız notlardan bu iki tekkenin de Sultan II. Bayezid evkâfından olduğu kayıtlıdır. Bunun yanı sıra Karyağdı Ali Baba Tekkesi de (yapılış: 1758) bu defterde kayıtlı olup yıktırılan tekkelerden biridir.

9731 no'lu defter bilgileri, Osmanlı Devleti'nin fermanla kendi koyduğu kurala kendisinin uymadığını da göstermektedir.

II. Mahmud yayınladığı fermanda 60 yıldan eski olan Bektaşi tekkelerinin camiye ya da medreseye çevrilmesi yolunda karar vermiş bulunmaktaydı.(BOA.HAT. 290/17351) Ancak bu durumun İstanbul'daki tekkelerde biraz zorlanarak uygulandığı görülmektedir. Karaağaç Tekkesi, III. Mustafa döneminde yapılmıştır; bu dönem başlangıç kabul edilirse tarih ucu ucuna 60 yıla ulaşmaktadır. Karyağdı Ali Baba Tekkesi ise 68 yıllıktır

Leonardo Da Vinci'nin Köprüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Leonardo da Vinci tarafından 1502 de dizayn edilen Altın Boynuz Köprüsü

2006 tarihindeki açıklamasına göre; Çırağan Sarayı, Yıldız Sarayı ve Sümela Manastırı restorasyonlarını yapan Bülent Güngör tarafından Da Vinci'nin orijinal planında olduğu gibi bir köprüyü yapılacağını iletti. Bu köprü, orijinalinde olduğu gibi 240 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve denizin 24 metre üstünde olacak. 1502'de Leonardo da Vinci, tek kemerli ve ayakları arasındaki açıklığı 240 metre (720 ayak) olan köprü çizimini sivil mühendislik projesi olarak Sultan II. Beyazıt için üretti. İki ayağının arasında tarihin en eski Magicland'i vardır. Köprü Altın Boynuz için tasarlanmıştı. Asla inşa edilemedi. Onun dizaynına dayanan küçük bir köprü Norveç'te Aas yakınında inşa edildi (2000).

Haliç'ten bir görünüm, arka planda Haliç Kongre Merkezi (Şubat 2013)

Popüler kültürde Haliç[değiştir | kaynağı değiştir]

Altın Boynuz, ilk defa 29 Temmuz 2006'da Red Bull Hava Yarışı Dünya Serisi'ne (Red Bull Air Race World Series) ev sahipliği yaptı.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Vasiliev, Alexander. (2016). Bizans İmparatorluğu Tarihi. İstanbul: Alfa Yayınları. ss. 275
  2. ^ "Lale devri geri dönüyor". Habertürk. 11 Temmuz 2012. 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 

Konuyla ilgili kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karakaya, Enis (Sonbahar 1993). "Bizans döneminde İstanbul'un banliyöleri (III): Haliç ve çevresi". İlgi, 75. ss. 25-30. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? :Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması? :Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Gerçek mi? :Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında? :Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Haliç Kelimesinin Anlamı Ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Daniel Oturu, Volkswagen Nivus, Koçkıran, Gaziantep Kalesi, Bill Clinton, Rana pirica, Baklacı, Beykoz, Renato Rascel, Helioloji, Starlink, Boyama, Christopher Trimmel, Kataklizmik değişen yıldızlar, Epiküros, Rise of the Guardians, Epikuros, Nancy Gates, Berlin Brandenburg Havalimanı, Géza Toldi, Hertha Berlin, Anton Dohrn, Boeing 757, OpenOffice.org, Diana Rigg, Arıburnu, Michel Ngonge, Hotolişte, Konstantin Miçotakis, Alexia Ioana Căruțașu, Remco Evenepoel, İrlanda Merkez Bankası, Heinz G. Konsalik, Messier 50, Ölüm yasağı, Permiyen, Laurynas Stankevičius, Möbius fonksiyonu, Güney Ucançay, 1975 Cumhurbaşkanlığı Kupası, İstanbulda 1935 Türkiye genel seçimleri, Manisa Belediyespor, Mihal Suço, Cycas revoluta, Uygur Sorunu, Zümer Suresi, Mesophoyx, Minangkabau dili, NGC 2496, Bronş, Indiana Jones serisi, Malmédy Katliamı, Osmancıklı İmamzâde Halil Paşa, Glassonby, Parviparma, Akademi ödülleri töreni sunucularının listesi, Fachhochschule, Dörtlü Çete, Bozkuş, Selim, Csongrád, 2K12 Kub, Isaías Medina Angarita, Bien Hoa Hava Üssü, Rus edebiyatı, Azerbaycan başbakanları listesi, Colchis, Toney Douglas, Lakşmi, Castanea sativa, Comentiolus, Sevişme, Müdahalecilik, HK Dinamo Moskova, Vladimir Zworykin, Rana sakuraii, Damien Delaney, Scott Silveri, Sarcohyla cembra, Georges Franju, Sollers Grubu, Windows Defender, Como 1907, Gleðibankinn, Fotyadi Bey, Brad Grey, Michael Anderson, Steve Mandanda, Otonomizm, Sangan Dehistanı, Opel Astra, Ülkelere göre yaz saati uygulaması, Kızılötesi, Osmanlı Türkçesi, Kauçuk ağacı, 2003 İstanbul saldırıları, Preone, Anadolu uygarlıkları, Florian Grillitsch, Selma Blair, Frederick Sanger, Evcil domuz,
Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?,