Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir?

Dünya atmosferi Nedir?

Dünya atmosferi Nedir?, Dünya atmosferi Nerededir?, Dünya atmosferi Hakkında Bilgi?, Dünya atmosferi Analizi? Dünya atmosferi ilgili Dünya atmosferi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Dünya atmosferi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Dünya atmosferi Ne Anlama Gelir Dünya atmosferi Anlamı Dünya atmosferi Nedir Dünya atmosferi Ne Anlam Taşır Dünya atmosferi Neye İşarettir Dünya atmosferi Tabiri Dünya atmosferi Yorumu 

Dünya atmosferi Kelimesi

Lütfen Dünya atmosferi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Dünya atmosferi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı? Dünya atmosferi Ne Demek? ,Dünya atmosferi Ne Demektir? Dünya atmosferi Ne Demektir? Dünya atmosferi Analizi? , Dünya atmosferi Anlamı Nedir?,Dünya atmosferi Ne Demektir? , Dünya atmosferi Açıklaması Nedir? ,Dünya atmosferi Cevabı Nedir?,Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı?,Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Dünya atmosferi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Nedir? Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Dünya atmosferi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Dünya atmosferi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Dünya atmosferi

Dünya atmosferi Nedir? Dünya atmosferi Ne demek? , Dünya atmosferi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı? Dünya atmosferi Ne Demek? Dünya atmosferi Ne Demektir? ,Dünya atmosferi Analizi? Dünya atmosferi Anlamı Nedir? Dünya atmosferi Ne Demektir?, Dünya atmosferi Açıklaması Nedir? , Dünya atmosferi Cevabı Nedir? , Dünya atmosferi Kelimesinin Anlamı?






Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir?

Dünya atmosferi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atmosfer, Dünya'nın kendi ekseni
etrafındaki dönüşü nedeniyle
ekvator civarında daha kalındır.
Nitrojen (azot) %78,084
Oksijen %20,946
Argon %0,934
Karbondioksit %0,038
Su %0-4[1]
Diğer gazlar %0,002

Atmosfer veya havaküre, Dünya'nın kütleçekimi ile gezegenin çevresini sarmalayan gaz tabakası. Yaklaşık %78'i azot, %21'i oksijen, %0,93 argon, %1 su buharı ve kalan kısmı diğer bazı gazların karışımından oluşmuştur. Bu gaz karışımına genel olarak hava adı verilir. Atmosfer, Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüşü nedeniyle kutuplarda ince (alçak), Ekvator'da geniştir.

Atmosfer, morötesi güneş ışınımını emmek ve gece ve gündüz sıcaklıklarını dengelemek suretiyle Dünya'daki yaşamı korur.

Atmosfer ve dış uzay ile kesin bir sınır yoktur. Yavaşça incelir ve gözden kaybolur. Atmosfer kütlesinin üç çeyreği gezegen yüzeyinin 11 km içerisindedir. Amerika'da 80,5 km üstünde seyahat eden insanlar astronot olarak gösterilirler. Bir irtifa 120 km (400.000 ft) sınırını gösterir ki orada atmosferik etkiler tekrar giriş esnasında fark edilir.[kaynak belirtilmeli] Karman line 100 km'de (328.000 ft) sık sık atmosfer ve dış uzay arasında sınır olarak kullanılır.

Dünya atmosferinin sıcaklığı yükseklikle değişir.

Atmosferin başlıca katmanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosferin katmanlarıEverest DağıTroposferStratosferMezosferGök taşıMezosferKarman hattıKutup ışıklarıTermosferEkzosfer
Atmosferin katmanları


İyonosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosferin elektromanyetik dalgaları yansıtacak miktarda iyonların ve serbest elektronların bulunduğu 70 km ile 500 km'lik kısmı. 2. Arz atmosferinin dış bir kuşağı. Güneş'ten veya yıldızlar arası uzaydan gelen ışımalar, burada atmosfer gazlarının atom ve moleküllerini iyonlar veya elektrikle harekete getirir. İyonosferin yüksekliği zamana ve mevsime göre değişir fakat sınırının 25-50 mil arasında olduğu kabul edilir. Işıma ve yansıtma özelliklerine göre çeşitli tabakalara ayrılır. Karakteristik bir olay, bazı radyo dalgalarını yansıtmasıdır. Bu katmanda gazlar iyon halinde bulunur. Bu yüzden radyo dalgaları çok iyi iletilir. Sıcaklık yüksektir, ancak gazlar çok seyrek olduğu için sıradan bir termometreyle ölçülen sıcaklık düşüktür.

Magnetosfer (manyetosfer)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu katmana “mıknatısküre” ya da “çekimküre” de denilmektedir. Yeryüzü yoğun bir radyasyon alanıyla kaplı olup bu radyasyon alanına Van Allen Alanı adı verilmektedir. Van Allen alanı iki kuşağa bölünmüştür ve Dünya'yı tümüyle çevrelemez.

Ekzosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosferin en üst katıdır. Az miktarda hidrojen ve helyum atomlarından oluşur. Kesin sınırı bilinmemekle birlikte üst sınırının yerden yaklaşık 10 bin km yükseklikte olduğu kabul edilmiştir. Bu katmandan sonra artık bir sınır olmadığı için boşluğa geçiş başlar. Yapay uydular bu katmanda bulunurlar, yerçekimi çok düşüktür ve gazlar çok seyrektir.

Termosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Mezosferden itibaren 640 km yüksekliğe kadar uzanan katmandır. Bu katmanda güneş ışınları yoğun olarak hissedilir. Sıcaklığı güneşin etkisine göre 200 ile 1600 °C’dir. Bu katmanda gazlar iyon halinde bulunur ve iyonlar arasında elektron alışverişi oldukça fazladır. Bu nedenle haberleşme sinyalleri ve radyo dalgaları çok iyi iletilir.

Mezosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Stratosferden itibaren 80 km yüksekliğe kadar uzanır. Küçük boyutlu gök taşları bu katmanda sürtünmenin etkisiyle buharlaşarak kaybolur.

Ozonosfer ve kemosfer olarak iki kısımdan oluşmaktadır.

  1. Ozonosfer: Bu tabakada ozon gazları bulunur. Güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlar, ozon gazları tarafından tutulur. Bundan dolayı canlılar için koruyucu katmandır.
  2. Kemosfer: Zararlı ışınların tutulması az miktarda burada da görülür. Ayrıca gazların iyonlara ayrılmaya başladığı yerdir.

Stratosfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Troposferden itibaren 50 km yüksekliğe kadar uzanır. Yatay hava hareketleri (rüzgârlar) görülür. Su buharı bulunmadığı için dikey hava hareketleri oluşmaz. Yalnızca yatay hareketlerin oluşması da diğer tabakalar ile stratosfer arasında bu katmandan kaynaklanan bir taşınım olmamasına sebep olur. Bu durum çok tehlikeli olabilir çünkü diyelim ki bir yanardağın patlamasından ortaya çıkan küller troposferi aşıp stratosfere ulaşırsa burada birikir ve kalıcı bir kirlilik oluşturur. Sıcaklık değişimi olmayan yer 11–25 km arasıdır. Stratosferin sıcaklığı -55 °C ile -3 °C derece arasında değişir. Stratosferde yerçekimi azaldığı için cisimler gerçek ağırlıklarını kaybederler. Bu katmanın üst kısımlarında ozon gazları bulunur ve güneş ışınlarını çeken bu gazlar katmanın ısınmasına nedendir.

Troposfer[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmosferin yere temas eden en alt katmanıdır. Gazların en yoğun olduğu katmandır. Ekvator üzerindeki kalınlığı 16–17 km, 45° enlemlerinde 12 km, kutuplardaki kalınlığı ise 9–10 km’dir. Katman kalınlığının Ekvator'da ve kutuplarda farklılık göstermesinin nedeni, ekvatorda ısınan havanın hafifleyerek yükselmesi ve merkezkaç kuvvetinin bulunması, kutuplarda ise havanın soğuyarak çökmesi ve merkezkaç kuvvetinin bulunmamasıdır. Yani bu değişikliklerin sebebi sıcaklık farklılıkları ve merkezkaç kuvvetinin etkisidir.

Troposfer, atmosferin en önemli katmanıdır denebilir çünkü gazların %75′i su buharının ise tamamı bu katmanda bulunur. Buna bağlı olarak hava akımları, bulutluluk, nem, yağışlar, basınç değişiklikleri gibi bilinen bütün meteorolojik olaylar bu katmanda meydana gelir, güçlü yatay ve dikey hava hareketleri de bu katmanda oluşur. Troposfer genellikle yerden yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır bu nedenle alt kısmı daha sıcaktır ve yerden yükseldikçe sıcaklık 100 metrede 0,65 °C azalır ve tabakanın sonunda -56.5 °C'ye kadar düşer.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "atmosphere." Encyclopædia Britannica Ultimate Reference Suite. Chicago: Encyclopædia Britannica, 2011.
  2. ^ "Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İlköğretim Öğrencileri İçin Meteoroloji". 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2013. 

Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Nedir? :Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? ile ilgili Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Ne Demektir? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Açıklaması Nedir? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Cevabı Nedir? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Açıklaması? :Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Gerçek mi? :Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? ile ilgili Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Hakkında? :Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? ile ilgili Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Dünya atmosferi nedir?, Dünya atmosferi anlamı nedir?, Dünya atmosferi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Token ring, Kings Ripton, Leopold Fitzinger, Sidney, 1876 FA Cup Finali, Keith Lee, Balhae, 50. Altın Portakal Film Festivali, Titus Lucretius Carus, Marksizm Leninizm, Bakery Jatta, Alacamescit, Çilimli, Leonberg, Castle Ashby, Ziştovi Muharebesi, İstanbul Üniversitesi Atatürk ve Gençlik Anıtı, Abdoul Sissoko, Azerbaycan Satranç Federasyonu, Araba kalesi, Ala Abduzzehra, Hou toch van mij, Hypnotize, Oğulpınar, Reyhanlı, Piper trichorhachis, NGC 888, Lelystad, İrlandalılar, Maybank, Somun (teknik), FC Porto, Dash Wilder, Genel Hükûmet, Aslı Özge, Genel Hükümet, Fars (eyalet), Olga Tokarczuk, Pelagonya, Afrika Ordular Grubu, Zorlu Topaloğlu, Kan testi, Compton Gama Işınları Gözlemevi, Lojban, Alaşehirspor, Hayat Ağacı (film), Kasım Said, Túrin Turambar, Seminer, Tom and Jerry Tales, My Hearth Is Yours, Pyecombe, Turan Genç, Dusty Springfield, Demonica, Suni tohumlama, Jackson County, Kuzey Karolina, Ellen Burstyn, Bank of America Plaza, Düzcespor, XSLT, Hamidiye Kruvazörü, Rusya devlet başkanı, Humus, Suriye, Patricia Wettig, 10. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Din halkın afyonudur, Üye profesör, Carolyn R. Bertozzi, Yaşamak Hırsı, Canterbury (Yeni Zelanda), Çivizade Hacı Mehmed Efendi, Ekosistem hizmetleri, Gyeongju, Oskar Lange, Beyaz peynir, Van Gölü, Lichanura, Mount Rainier Ulusal Parkı, Abdurrahman Muhammed el Uveys, Anne Marie Loder, Aljazeera, 2. Harp Filosu, Flurotil, Amambanda, Igor Gouzenko, The Kinslayer, Shap, Angolanın illeri, Ranunculales, Cesáreo Onzari, Seyhan Kültür Merkezi, Kuban kültürü, Pilosella pseudomaraniana, NGC 1157, Coche Adası, Discoteque, Friedrich August Marschall von Bieberstein, Barış sembolü, Godsmack, Austin 7 hp, Bejan Matur,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,