Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir?

Güney Okyanusu Nedir?

Güney Okyanusu Nedir?, Güney Okyanusu Nerededir?, Güney Okyanusu Hakkında Bilgi?, Güney Okyanusu Analizi? Güney Okyanusu ilgili Güney Okyanusu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Güney Okyanusu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Güney Okyanusu Ne Anlama Gelir Güney Okyanusu Anlamı Güney Okyanusu Nedir Güney Okyanusu Ne Anlam Taşır Güney Okyanusu Neye İşarettir Güney Okyanusu Tabiri Güney Okyanusu Yorumu 

Güney Okyanusu Kelimesi

Lütfen Güney Okyanusu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Güney Okyanusu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı? Güney Okyanusu Ne Demek? ,Güney Okyanusu Ne Demektir? Güney Okyanusu Ne Demektir? Güney Okyanusu Analizi? , Güney Okyanusu Anlamı Nedir?,Güney Okyanusu Ne Demektir? , Güney Okyanusu Açıklaması Nedir? ,Güney Okyanusu Cevabı Nedir?,Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı?,Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Güney Okyanusu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Nedir? Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Güney Okyanusu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Güney Okyanusu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Güney Okyanusu

Güney Okyanusu Nedir? Güney Okyanusu Ne demek? , Güney Okyanusu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı? Güney Okyanusu Ne Demek? Güney Okyanusu Ne Demektir? ,Güney Okyanusu Analizi? Güney Okyanusu Anlamı Nedir? Güney Okyanusu Ne Demektir?, Güney Okyanusu Açıklaması Nedir? , Güney Okyanusu Cevabı Nedir? , Güney Okyanusu Kelimesinin Anlamı?






Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir?

Güney Okyanusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dünya'nın beş okyanusu
Büyük Okyanus · Atlas Okyanusu · Hint Okyanusu
Güney Okyanusu · Arktik Okyanusu
Güney Okyanusu
Güney Okyanusu'nun Dünya üzerindeki konumu ve genel coğrafi tanımı
Havza
KonumAntarktika
Genel bilgiler
TürOkyanus
En derin noktası5.805 m (19.045 ft)
Yüzölçümü20.327.000 km2 (7.848.000 sq mi)
ÖzelliklerDünyanın en küçük 2. okyanusu
Wikimedia Commons
Harita

Güney Okyanusu ya da Antarktika Okyanusu, bazı coğrafya ve çoğu hidrografi kaynaklarına göre Antarktika kıtasını çevreleyen su kütlesidir (Şekil 1). Bu okyanus, dünyanın dördüncü büyük ve en son tanımlanmış okyanusudur.

Yazıdaki coğrafi koordinatlar derece:dakika:saniye (D° D' S") sistemine göre verilmiştir.
Yönlere ilişkin kısaltmalar ise şöyledir: K (kuzey), G (güney), D (doğu), B (batı).
Örnek: Antarktika'daki Anvers Adası'nda yer alan Palmer İstasyonu'nun koordinatları,
64° 46' 12″ G - 64° 3' 60″ B'dır.

Tanımlanma geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük miktardaki yakın tarihli deniz bilimi araştırması, Antarktika çevresini batıdan doğuya doğru dolaşan bir okyanus akıntısı olan Antarktik Kutup Çevresi Akıntısı’nın (Antarctic Circumpolar Current) küresel okyanus dolaşımında büyük önemi olduğunu ortaya koymuştur. AKA’nın soğuk sularının, kuzeyindeki daha sıcak sularla karşılaştığı ve karıştığı çepeçevre bölgenin adı Antarktik Bileşke’dir (Antarctic Convergence) ve oldukça kesin bir sınırı tanımlar. Mevsimlere göre dalgalanma gösteren bu sınır, ayrı bir su kitlesini ve eşsiz bir çevre bilimsel bölgeyi çevreler. Bileşke besin maddelerini yoğunlaştırır; bu yoğun kaynak ile deniz altı bitki yaşamı zenginleşir; gelişen bitki yaşamı da deniz altı hayvan yaşamını bollaştırır.

Tüm bu bilgiler ışığında ve 2000 yılı ilkbaharında, Bileşke’nin sınırladığı su kitlesinin beşinci dünya okyanusu olarak tanınması Uluslararası Hidrografi Örgütü (UHÖ; International Hydrographic Organisation, IHO) tarafından kararlaştırılmış ve Pasifik, Atlas ve Hint okyanuslarının güney bölümlerini birleştiren bu okyanusa "Güney Okyanusu" denilmesi kabul edilmiştir. National Geographic Society (Ulusal Coğrafya Kurumu) gibi kimi kaynaklarsa, aslında denizciler arasında da uzun zamandan beri geleneksel olarak kullanılmakta olan "Güney Okyanusu" terimini hâlen kullanmamaktadırlar; Atlas, Pasifik ve Hint Okyanusları'nın Antarktika'ya uzandığını kabul etmekte ve göstermektedirler.

UHÖ'ne üyelik kıyı şeridi bulunan ülkelerle sınırlıdır ve örgütün toplam 68 üyesi vardır. Örgütün 2000'deki anketine yalnızca 28 üye katılmıştır:

  • Arjantin dışındaki katılımcılar, Antarktika'yı çevreleyen suları ayrı bir okyanus olarak tanıma yönünde oy kullanmıştır.
  • Olumlu oy kullananların 18'i "Güney Okyanusu" adını, azınlıkta kalanlar ise "Antarktika Okyanusu" adını tercih etmişlerdir.
  • Ülkelerden 14'ü bu yeni okyanusun kuzey sınırının 60° G enlemi, 7'si 50° G enlemi ve diğer ülkeler de 35° G enlemine varacak kadar kuzeyde enlemler olması için oy kullanmıştır. 50° G enlemi Güney Amerika'dan geçer; yine karadan geçen 35° G enlemiyse, kuzey yarım küredeki Akdeniz'e denk gelen enlemin güney yarım küredeki simetriği gibidir. Dolayısıyla, 60° G enleminin Güney Okyanusu'nun kuzey sınırı olması karara bağlanmıştır.

Genel tanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Okyanusu, Antarktika'nın kıyı şeridi ile kuzeydeki 60° G enlemi arasında kalan su kitlesidir (Şekil 1). Antarktika Antlaşması sınırı ile çakışan 60° G enlemi, mevsimlere göre dalgalanma gösteren Antarktik Bileşke’yi boyunca ve yaklaşık olarak gösterir. Böylece Güney Okyanusu, sırasıyla Pasifik, Atlas ve Hint Okyanusları’ndan sonra ama Arktik Okyanusu’ndan önce gelmek üzere, dünyanın beş okyanusu içindeki dördüncü büyük okyanus durumundadır.

  • Antarktik Bileşke, Güney Okyanusu'nun kuzey sınırının en iyi doğal sınırını oluşturur. "Kutup Cephesi" (Polar Front) olarak da adlandırılan Antarktik Bileşke, Yeni Zelanda hizasında 60° G enlemine çıkar ve Güney Atlantik'te de 48° G enlemine kadar uzanıp, batıdan esen kuvvetli rüzgârlarla çakışabilir.
  • Avustralya'da, Güney Okyanusu'nun tanımı aynen UHÖ'nün tanımında olduğu gibi yapılsa da Antarktika'yla Avustralya ve Yeni Zelanda'nın güney kıyıları arasında kalan su kitlesi de "Güney Okyanusu" olarak kabul edilir; haritalarda da öyle gösterilir. Özellikle, Tazmanya ve Güney Avustralya kıyılarına yönelik haritalarda gözüken deniz alanları hiç "Hint Okyanusu" olarak gösterilmez; daima "Güney Okyanusu" gösterimi vardır.

Coğrafi bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oluşum[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Okyanusu, Antarktika ve Güney Amerika kıta levhalarının birbirlerinden uzaklaşması, bugün Drake Geçidi olarak bilinen geçidin açılması ve Antarktik Kutup Çevresi Akıntısı’nın kabaca 30 milyon yıl önce gelişmesi ile oluşmuştur. Dolayısıyla, dünyanın diğer okyanuslarına göre oldukça genç bir okyanustur.

Konum bilgileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum
  • 60° G enlemi ile Antarktika arasında kalan su kitlesi.
Coğrafi koordinatlar
  • 60° 00' G - 90° 00' D :
Buradaki boylam tanımı ismen var olan bir tanımdır çünkü Güney Okyanusu’nun büyük bir kutup çevresi su kitlesi olmak gibi benzersiz bir özelliği vardır ve Antarktika’nın çevresini 360° boylam tarayarak çevreler.
Haritadaki referans noktası
  • Antarktika

Yüzölçümü ve uzunluklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplam alan
  • 20.33 milyon km²:
Bu alanda Amundsen Denizi, Bellingshausen Denizi, Drake Geçidi’nin bir kısmı, Ross Denizi, Scotia Denizi’nin küçük bir kısmı, Weddell Denizi ve diğer katkıda bulunan su kitlelerini içerir.
Karşılaştırmalı alan
Kıyı şeridinin uzunluğu
  • 17,968 km

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Su sıcaklıklar -2 °C ile 10 °C arasında değişir.
  • Antarktika çevresinde doğuya doğru yol alan kiklon fırtınaları, buzul bölgelerle açık deniz arasındaki sıcaklık farkları nedeniyle, genellikle oldukça şiddetlidir. 40° G enlemi ile Antarktik Dönencesi (66° 33' 39" G enlemi) arasında kalan okyanus bölgesinde, tüm dünyada gözlenebilecek en yüksek ortalama güçte rüzgârlar gelişir.
  • Kışın, okyanusun Pasifik bölümü 65° ve Atlantik bölümü de 55° G enlemlerine doğru donar (Şekil 2) ; yüzey sıcaklıkları 0 °C’ın oldukça altına iner.
  • Bazı kıyı noktalarında, kıtanın içinden esen sürekli ve yoğun rüzgârlar nedeniyle, kıyı şeridinin kış boyunca buzlanmadığı görülür.

Zemin yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şekil 2: Kutup bölgelerindeki yüzer buz (pack ice) alanlarının yıl boyunca, iklimlere bağlı gösterdiği dalgalanma.
  • Güney Okyanusu derin bir okyanustur ve boylu boyunca 4000-5000 metrelere ulaşır; sığ sulara ise oldukça kısıtlı sayıda bölgede rastlanır.
  • Antarktik kıta levhası genellikle dar ve alışılmadık derecede derindir: küresel ortalama 133 metreyken, Antarktik kıta levhasının kenarı 400-800 metre arası derinliklerde seyreder.
  • Antarktik yüzer buz alanının yüzölçümü, Mart ayındaki ortalama en az 2.6 milyon km²‘den Eylül ayındaki ortalama en çok 18.8 milyon km²‘ye çıkar ki, bu da yaklaşık olarak altı kattan fazla bir artış demektir (Şekil 2).
  • Uzunluğu 21,000 km olan AKA her zaman için doğuya doğru akar. Dünyanın en büyük okyanus akıntısı olan AKA, saniyede 130 milyon m³ su taşır. Bu, dünyanın tüm nehirlerinin toplam akımının yaklaşık 100 katıdır.
  • En önemli daralma noktası, Güney Amerika ile Antarktika arasındaki Drake Geçidi'dir.
Uç yükseklikler
  • En alçak nokta: Güney Sandviç Çukuru’nun (Southern Sandwich Trench) güney ucu; -7,235 m
  • En yüksek nokta: deniz seviyesi; 0 m

Doğal kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğal tehlikeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yüzlerce metre derine ulaşabilen su altı kısımları ile dev buz dağları; daha küçük buz dağları ya da buz dağı parçaları.
  • Deniz yüzeyinde, genellikle 0.5-1 metre kalınlığında buzlanma: bu buzlanmada kısa dönemli dinamik ya da yıl(lar)a yayılan değişkenlikler izlenebilir.
  • Kısa mesafeler içinde bile çok değişkenlik gösteren buzul birikimleri ile döşeli, derin kıta levhası.
  • Yılın büyük çoğunluğuna hakim olan hızlı rüzgârlar ve büyük dalgalar.
  • Özellikle Mayıs-Ekim arası dönemde gemi donmaları.
  • Bölgenin çoğunun arama ve kurtarma olanaklarına uzak oluşu.

Çevre ile ilgili konular[değiştir | kaynağı değiştir]

Güncel konular
  • Antarktik ozon deliği nedeniyle bölgeye ulaşan güneşin mor ötesi ışınımlarının son yıllarda artış göstermiş olması, denizin birincil üretkenliğinde (fitoplankton üretimi) %15'e varan düşüşler ve kimi balıkların DNA'larında bozulmalar gibi gözlemlere yol açmıştır.
  • Yasa dışı, kayıtsız ve denetimsiz balıkçılık nedeniyle, ilgili yasaların şart koştuğundan 5-6 kat daha fazla olduğu tahmin edilen Patagonya Dişbalığı avcılığının, bu türün nüfusunun devamlılığını olumsuz etkilemesi beklenmektedir.
  • Dişbalığı avcılığının uzun hatlı ağlarla yapılması nedeniyle, deniz kuşlarının münferit ölümlerindeki büyük artış.
  • Kürklü deniz aslanı koruma altındadır ve 18. ve 19. yüzyıllardaki aşırı avlanmanın ardından, nüfuslarında ciddi bir yeniden artış gözlenmektedir.
Uluslararası anlaşmalar
Güney Okyanusu, diğer dünya okyanusları için geçerli olan tüm uluslararası anlaşmalara dahil olduğu gibi, Antarktika için geçerli olan anlaşmalara da dahildir:

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Balıkçılık
  • 1 Temmuz 2000 – 30 Haziran 2001 tarihlerini kapsayan bir yıllık dönemde, Güney Okyanusu’ndaki balıkçılık ile toplam 112,934 tonluk av elde edilmiştir; bunun %87’sini kril, %11’ini ise Patagonya Dişbalığı oluşturmuştur.
  • 1999’un sonuna doğru uygulamaya konulan uluslararası anlaşmalarla önüne geçilmeye çalışılan yasa dışı, kayıtsız ve denetimsiz balıkçılıkla, yine 2000-2001 döneminde ve bir öngörüye göre, toplam 8,376 ton Patagonya ve Antarktik dişbalığı avlanmıştır.
Turizm
  • 2000-2001 Antarktik yazı sırasında, çoğu deniz yolu ile olmak üzere, 12,248 turist Güney Okyanusu’nu ve Antarktika’yı ziyaret etmiştir. Bir önceki yılın turist sayısı ise 14,762’e ulaşmıştır.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Antarktika ve çevresindeki adalarda yer alan üs ve istasyonların (Tablo 1) liman ve havaalanları ile kıyıdan uzaktaki demirleme noktaları, Güney Okyanusu ve Antarktika'da temel ulaşım merkezleridir. Antarktika kıyıları boyunca bulunan az sayıdaki limanın çoğunluğu, denizlerdeki don durumu nedeniyle, hemen yalnızca yaz ortasındaki kısa dönemlerde kullanılabilir. O zamanlarda bile, limanların bazılarına buz kırıcı kılavuzlar olmadan girilemez.
Merkez Konum Ülke* Enlem Boylam
Esperanza Üssü Trinity Yarımadası Arjantin 63° 24' G 56° 59' B
Mawson İstasyonu Mac Robertson Arazisi Avustralya 67° 36' G 62° 53' D
McMurdo İstasyonu Ross Adası ABD 77° 51' G 166° 40' D
Palmer İstasyonu Anvers Adası ABD 64° 46' 12″ G 64° 3' 60″ B
Scott Üssü Ross Adası Yeni Zelanda 77° 51' G 166° 45' D
Tablo 1: Antarktika ve çevresindeki adalarda yer alan üs ve istasyonlar.
* Üs ya da istasyonun bağlı olduğu ülke
  • Yukarıda sayılan üs ve istasyonlar hükûmetlere bağlıdır ve Antarktik limanların da çoğunu işletmektedirler. Acil durumlar söz konusu olmadığı sürece, bu limanlar özel ya da ticari deniz araçlarına kapalıdır. 60° G enleminin güneyindeki herhangi bir limana uğrayan herhangi bir araç, Antarktika Antlaşması'nın 7. maddesi uyarınca, Antarktika Antlaşması gözlemcilerince incelenir.

Uluslararası anlaşmazlıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Antarktika Antlaşması, ülkelerin Antarktika üzerinde hak talep etmelerini ertelemiştir ama Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, Norveç, Şili ve Yeni Zelanda'nın Antarktika üzerinde hak talepleri bulunmaktadır. Bazısı birbiri ile örtüşen bu talepler, Antarktika'nın Güney Okyanusu'ndaki kıta sahanlığını da içermektedir. Çeşitli devletler, Birleşmiş Milletler Deniz Kanunu Uzlaşısı'na (United Nations Convention on the Law of the Sea, UNCLOS) dayanarak, kıta sahanlığı taleplerini genişletme yönünde istekler de dile getirmişlerdir.

ABD, Rusya ve çoğu diğer devlet ise bahsi geçen bu kara ve deniz taleplerini tanımamakta, kendileri de talepte bulunmamaktadır (ABD ve Rusya, talepte bulunma haklarını saklı tutmaktadır). 90° B - 150° B boylamları arasındaki dilimde bulunan sularla ilgili resmî bir hak talebi ise bulunmamaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Nedir? :Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? ile ilgili Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Ne Demektir? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Açıklaması Nedir? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Cevabı Nedir? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Açıklaması? :Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Gerçek mi? :Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? ile ilgili Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Hakkında? :Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? ile ilgili Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Güney Okyanusu nedir?, Güney Okyanusu anlamı nedir?, Güney Okyanusu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Psychotria boenyana, Psychotria birotula, Pentaeritritol tetranitrat, Psychotria boivinii, Yaz Olimpiyatlarında tekvando, Psychotria kaoensis, Psychotria calceata, Psychotria calycosa, Cormac McCarthy, Psychotria kamialii, Collegno, Belma Akçura, Hulagu, Hülagû, Psychotria kairoana, Psychotria jefensis, Gela, Sicilya, Psychotria insolens, Kötü İnsanları Tanıma Senesi, Psychotria insignis, Rovigo, Samsunspor yabancı futbolcuları listesi, Santadi, Psychotria incompta, Kanun Adamı, Psychotria cantleyi, Psychotria capensis, Psychotria carronis, Psychotria ihuensis, Psychotria celebica, Chieti, Psychotria cerronis, Admir Teli, Psychotria chocoana, Mazda, Psychotria ianthina, Vilas Boas (Vila Flor), Matera, Psychotria holtonii, J. P. Morgan, Velletri, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu, Onni Valakari, Vladimir Akopian, Osmanlı savaş suçlularının yargılanması, Karağandı, San Marino tarihi, Cizre faili meçhul cinayetler davası, Seynan Levent, Godesberg Programı, Pordenone, Psychotria christii, Mustafa Said Yazıcıoğlu, Psychotria clavipes, Psychotria clivorum, Yeşil Avrupa Başkenti, Psychotria colorata, Psychotria concinna, Psychotria comperei, Hauptamt Volksdeutsche Mittelstelle, Medun, Pistoia, Hot in Cleveland bölümleri listesi, Kasaba, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Optik başa takılı ekran, Marsala, Michele Tenore, Kafkas Nagazi, Oyratça, Erion Bogdani, Ravideşa, Psychotria concolor, Deniz mayını, Psychotria condensa, Psychotria congesta, White Christmas (şarkı), Psychotria cornejoi, Psychotria cornifer, Psychotria cupulata, Sanal bellek, Çok ölçekli modelleme, Teramo, Ekvator Ginesi, Maraton Savaşı, İoannis Orfanotrofos, İvan Bunin, Psychotria eciliata, Monist, Yusuf Bahri Tatlıoğlu, Aversa, Shunsuke Iwanuma, Godefroid Niyombare, 840 Erzurum depremi, Neotropikal papağan, Camila Cabello, Psychotria wenzelii, Adanada 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Frédéric Vasseur, İnsan hakları,
Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?,