Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir?

Dilin kökeni Nedir?

Dilin kökeni Nedir?, Dilin kökeni Nerededir?, Dilin kökeni Hakkında Bilgi?, Dilin kökeni Analizi? Dilin kökeni ilgili Dilin kökeni ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Dilin kökeni ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Dilin kökeni Ne Anlama Gelir Dilin kökeni Anlamı Dilin kökeni Nedir Dilin kökeni Ne Anlam Taşır Dilin kökeni Neye İşarettir Dilin kökeni Tabiri Dilin kökeni Yorumu 

Dilin kökeni Kelimesi

Lütfen Dilin kökeni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Dilin kökeni İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni Ne Demek? ,Dilin kökeni Ne Demektir? Dilin kökeni Ne Demektir? Dilin kökeni Analizi? , Dilin kökeni Anlamı Nedir?,Dilin kökeni Ne Demektir? , Dilin kökeni Açıklaması Nedir? ,Dilin kökeni Cevabı Nedir?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Dilin kökeni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Nedir? Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Dilin kökeni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Dilin kökeni - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Dilin kökeni

Dilin kökeni Nedir? Dilin kökeni Ne demek? , Dilin kökeni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni Ne Demek? Dilin kökeni Ne Demektir? ,Dilin kökeni Analizi? Dilin kökeni Anlamı Nedir? Dilin kökeni Ne Demektir?, Dilin kökeni Açıklaması Nedir? , Dilin kökeni Cevabı Nedir? , Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı?






Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir?

Dilin kökeni

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dilin kökeni, dilin ortaya çıkışını araştırma konusu yapan ve son yıllarda yoğun bir ilgi gören bilim alanı. Dilin kökeni özellikle 1950 sonrasında yaşanan büyük bilişsel devrim sonrasında çok daha merak edilir oldu. 1866 yılında Paris'te dilin kökeniyle ilgili araştırmaların yasaklanması önerisinde bulunulmuştu ancak 19. yüzyılda Darwin'in biyolojideki devrimi sonrasında canlılar gibi dillerin de kökeni ve çeşitlenmesi araştırılmaya başlandı. Daha öncesinde bilimsel olmayan anlatılar yaygındı:

Çinlilerde, bir su kaplumbağası, sırtındaki çizgili şekillerde yazının sırrını taşıyarak imparatorun önüne gelip yazıyı öğretmiştir. Babillilerde, yarı balık yarı insan bir deniz canavarı, sudan karaya çıkarak kendilerine yazıyı öğretmiştir…Hintlerde, baş-tanrı Brahma, kendi görünüşlerinden birisi olan ve insan dilinin tanrısı sayılan Vâk aracılığı ile dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmıştır. Mısırlılarda, baş-tanrı Ra, isteklerini, kendi dili ve habercisi saydığı tanrı Tôt aracılığı ile yerine getirmiştir…İbranilerde, tanrı yarattığı canlılara isim vermesi için Adem’i görevlendirir. Adem’in bütün canlıları çağırış şekillerine göre her birisinin ayrı bir ismi olur…Tufan’dan sonra, dünyada tek bir dil vardı. İnsanlar, Tanrı katına erişmek için Babil’de göğe doğru bir kule yapmaya başladılar. Tanrı o zaman insanların dilini karıştırıp hepsini dünyanın dört bucağına dağıttı.”

Avrupa'da da spekülasyona dayalı bazı görüşler dillendiriliyordu. Max Müller bu spekülatif varsayımları (Ding-dong, Bow-wow, Pooh-pooh, Ta-ta, Ye-he-ho) 19. yüzyılda derlemişti. Türkçeye "iş kuramı, yansıma kuramı, ünlem kuramı" gibi isimlerle çevrilen bu varsayımlar, bilimsel verilere dayanmayan sezgisel görüşlerdi. Dilin kökeni ve evrimi incelemeleri özellikle Noam Chomsky'nin 1950 sonrasındaki Evrensel Dilbilgisi (Üretken Dönüşümsel Dilbilgisi) teorisi sonrasında hız kazandı. Chomsky, dilin insana özgü olduğunu ve 100 bin yıl kadar önce tek bir mutasyonla ortaya çıktığını ileri sürdü. Ayrıca dilin kökeni ve evriminde doğal seçilimi yeterli bir açıklama olarak görmüyordu. Bu büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Dil gibi kompleks bir yapının tek bir mutasyonla açıklanamayacağını öne süren pek çok araştırmacı, Chomsky'yi biyoloji, arkeoloji, genetik gibi farklı alanlardan gelen bulgularla eleştirdiler. Noam Chomsky de bu konudaki görüşlerini doğal seçilimle daha uyumlu bir şekilde açıklayan yayınlar yaptı. Bugün dilin kökeni konusunda şu karşıtlıklar devam etmektedir:

  • Kültür - Biyoloji karşıtlığı: Başını Chomsky'nin çektiği bir gruba göre dil biyolojik bir olgudur ve evriminde çevrenin payı kısıtlıdır. M. Tomasello, M. Corballis gibi isimlere göreyse dil, öncelikle kültürel bir olgudur ve çevresel şartların etkisiyle evrilmiştir.
  • Erken - Geç karşıtlığı: Chomsky dili 100 bin yıl kadar önceye götürürken karşı gruptaki araştırmacılar dilin milyonlarca yıllık bir evrimin sonucu olduğunu ifade ederler.
  • Devamlılık - Bir andalık karşıtlığı: Bir anda dilin ortaya çıktığını Chomsky ve çevresi iddia etmektedir. D. Everrett gibi araştırmacılar ise tek bir anda değil, uzun yıllar süren bir devamlılık ile dilin ortaya çıktığını savunur.
  • Hareket - Ses karşıtlığı: M. Corballis gibi araştırmacılara göre dil, hareketlerden yani jest ve mimiklerden türemiştir. Bir grup araştırmacı ise dilin temelini seslerde arar.
  • Yalnızca insan - Diğer canlılar karşıtlığı: Noam Chomsky ve çevresine göre dil insana (Homo sapiens) özgüdür ve diğer canlıların iletişim biçimleri bize dilin kökeni ve evrimi için hiçbir fikir vermez. P. Lieberman gibi araştırmacılar ise hayvan iletişim sistemlerinin insan dilinin başlangıç seviyesini gösterme konusunda önemli olduğunu savunurlar.

Dilin kökeni ve evrimi bugün disiplinler arası bir alan olarak gittikçe popüler bir nitelik kazanmıştır. Arkeolojiden, genetiğe pek çok bilim insanı bu alanda çalışmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları I: Dilin Kökeniyle İlgili Akademik Tartışmalar”, Dil Araştırmaları, 18, 47-84, 2016.[1]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları II: FOXP2 Geni”. Dil Araştırmaları, 21, s. 35-50, 2017.[2]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 3: Hayvan İletişimi-I”. Dil Araştırmaları, 23, s. 23-56, 2018. [3]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 3: Hayvan İletişimi-II”. Dil Araştırmaları, 24, s. 43-73, 2019. [4]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 4: Neandertallerin Dili Var mıydı?-I”. Dil Araştırmaları, 25, s. 7-53, 2019. [5]


Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Nedir? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne Demektir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklaması Nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Cevabı Nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklaması? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Gerçek mi? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Hakkında? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kaeng Krachan Orman Kompleksi, Theridion humboldti, Robben, Sonsuz kare kuyusu, Vitória Setúbal, Johnny Weissmüller, Piper cejanum, Església de Sant Esteve, Carnegie Hall, Tekli, Tapirus indicus, Ömer Ersun, Antiga fàbrica de pells, Medole, Trierdeki Roma Kalıntıları, St. Peter Katedrali ve Meryem Ana Kilisesi, The Image of You, Ada soğanı, Akut stres tepkisi, Tiyomersal, Mack Horton, İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu, Atila Sav, Christow, Trofeo Alfredo di Stéfano, Mikro uydu, Te Wahipounamu, Josep Puig i Cadafalch, Bonneval Ahmed Paşa, Düopol, 613 Mitzvot, Bariloche, Yunus Nadi Armağanı, Me at the zoo, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarisi, Telstra, Abdurrahman Akdemir, Laurie Anderson, Paraskevas Ancas, Dolma biber, Polperro, Rhaponticoides aytachii, Brian Lenihan, Işığan, Bozkurt, Lale, Anamur, Juliana Pasha, Casa del Quart dAnyós, Orta güç, Achillea membranacea, 1831 Osmanlı İmparatorluğu nüfus sayımı, Augusto Boal, Anthornis, Tuberostylis, Genetik modifikasyon, Ruanda Katliamı, NGC 4891, Malta Kuşatması, Öfke, Rorschach, Washington Denizcilik Antlaşması, Pangea, Pseudelephantopus, Didier Drogba, Afganistan Demokratik Halk Partisi, MÖ 127, 55. Grammy Ödülleri, Musevi Ayinleri, Tutunamayanlar, Hasdrubal Barca, Lee Grant, Friedrich Dollmann, Hayatın Benim, Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi, 1998 Amerika Birleşik Devletleri konsoloslukları saldırıları, Ptyas, Tetragnatha mohihi, John Carpenter, Yelena Rıbakina, Panjange mirabilis, Bikaner, BMW X4, Cadbury Caramilk, dami im, Dami Im, Wimbledon tek kadınlar şampiyonları listesi, Pakt, Mardin Kapı, Interim Register of Marine and Nonmarine Genera, Astragalus ackermanii, Antoni Macierewicz, Casa Balletbó, Moğol Altayları Petroglif Kompleksi, Kavango, Phthiacnemia, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi, Kangchenjunga, Atila Özcan, Manganez, Yayladere, Dani Ceballos,
Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?,