Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir?

Dilin kökeni Nedir?

Dilin kökeni Nedir?, Dilin kökeni Nerededir?, Dilin kökeni Hakkında Bilgi?, Dilin kökeni Analizi? Dilin kökeni ilgili Dilin kökeni ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Dilin kökeni ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Dilin kökeni Ne Anlama Gelir Dilin kökeni Anlamı Dilin kökeni Nedir Dilin kökeni Ne Anlam Taşır Dilin kökeni Neye İşarettir Dilin kökeni Tabiri Dilin kökeni Yorumu 

Dilin kökeni Kelimesi

Lütfen Dilin kökeni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Dilin kökeni İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni Ne Demek? ,Dilin kökeni Ne Demektir? Dilin kökeni Ne Demektir? Dilin kökeni Analizi? , Dilin kökeni Anlamı Nedir?,Dilin kökeni Ne Demektir? , Dilin kökeni Açıklaması Nedir? ,Dilin kökeni Cevabı Nedir?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Dilin kökeni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Nedir? Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Dilin kökeni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Dilin kökeni - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Dilin kökeni

Dilin kökeni Nedir? Dilin kökeni Ne demek? , Dilin kökeni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni Ne Demek? Dilin kökeni Ne Demektir? ,Dilin kökeni Analizi? Dilin kökeni Anlamı Nedir? Dilin kökeni Ne Demektir?, Dilin kökeni Açıklaması Nedir? , Dilin kökeni Cevabı Nedir? , Dilin kökeni Kelimesinin Anlamı?






Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir?

Dilin kökeni

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dilin kökeni, dilin ortaya çıkışını araştırma konusu yapan ve son yıllarda yoğun bir ilgi gören bilim alanı. Dilin kökeni özellikle 1950 sonrasında yaşanan büyük bilişsel devrim sonrasında çok daha merak edilir oldu. 1866 yılında Paris'te dilin kökeniyle ilgili araştırmaların yasaklanması önerisinde bulunulmuştu ancak 19. yüzyılda Darwin'in biyolojideki devrimi sonrasında canlılar gibi dillerin de kökeni ve çeşitlenmesi araştırılmaya başlandı. Daha öncesinde bilimsel olmayan anlatılar yaygındı:

Çinlilerde, bir su kaplumbağası, sırtındaki çizgili şekillerde yazının sırrını taşıyarak imparatorun önüne gelip yazıyı öğretmiştir. Babillilerde, yarı balık yarı insan bir deniz canavarı, sudan karaya çıkarak kendilerine yazıyı öğretmiştir…Hintlerde, baş-tanrı Brahma, kendi görünüşlerinden birisi olan ve insan dilinin tanrısı sayılan Vâk aracılığı ile dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmıştır. Mısırlılarda, baş-tanrı Ra, isteklerini, kendi dili ve habercisi saydığı tanrı Tôt aracılığı ile yerine getirmiştir…İbranilerde, tanrı yarattığı canlılara isim vermesi için Adem’i görevlendirir. Adem’in bütün canlıları çağırış şekillerine göre her birisinin ayrı bir ismi olur…Tufan’dan sonra, dünyada tek bir dil vardı. İnsanlar, Tanrı katına erişmek için Babil’de göğe doğru bir kule yapmaya başladılar. Tanrı o zaman insanların dilini karıştırıp hepsini dünyanın dört bucağına dağıttı.”

Avrupa'da da spekülasyona dayalı bazı görüşler dillendiriliyordu. Max Müller bu spekülatif varsayımları (Ding-dong, Bow-wow, Pooh-pooh, Ta-ta, Ye-he-ho) 19. yüzyılda derlemişti. Türkçeye "iş kuramı, yansıma kuramı, ünlem kuramı" gibi isimlerle çevrilen bu varsayımlar, bilimsel verilere dayanmayan sezgisel görüşlerdi. Dilin kökeni ve evrimi incelemeleri özellikle Noam Chomsky'nin 1950 sonrasındaki Evrensel Dilbilgisi (Üretken Dönüşümsel Dilbilgisi) teorisi sonrasında hız kazandı. Chomsky, dilin insana özgü olduğunu ve 100 bin yıl kadar önce tek bir mutasyonla ortaya çıktığını ileri sürdü. Ayrıca dilin kökeni ve evriminde doğal seçilimi yeterli bir açıklama olarak görmüyordu. Bu büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Dil gibi kompleks bir yapının tek bir mutasyonla açıklanamayacağını öne süren pek çok araştırmacı, Chomsky'yi biyoloji, arkeoloji, genetik gibi farklı alanlardan gelen bulgularla eleştirdiler. Noam Chomsky de bu konudaki görüşlerini doğal seçilimle daha uyumlu bir şekilde açıklayan yayınlar yaptı. Bugün dilin kökeni konusunda şu karşıtlıklar devam etmektedir:

  • Kültür - Biyoloji karşıtlığı: Başını Chomsky'nin çektiği bir gruba göre dil biyolojik bir olgudur ve evriminde çevrenin payı kısıtlıdır. M. Tomasello, M. Corballis gibi isimlere göreyse dil, öncelikle kültürel bir olgudur ve çevresel şartların etkisiyle evrilmiştir.
  • Erken - Geç karşıtlığı: Chomsky dili 100 bin yıl kadar önceye götürürken karşı gruptaki araştırmacılar dilin milyonlarca yıllık bir evrimin sonucu olduğunu ifade ederler.
  • Devamlılık - Bir andalık karşıtlığı: Bir anda dilin ortaya çıktığını Chomsky ve çevresi iddia etmektedir. D. Everrett gibi araştırmacılar ise tek bir anda değil, uzun yıllar süren bir devamlılık ile dilin ortaya çıktığını savunur.
  • Hareket - Ses karşıtlığı: M. Corballis gibi araştırmacılara göre dil, hareketlerden yani jest ve mimiklerden türemiştir. Bir grup araştırmacı ise dilin temelini seslerde arar.
  • Yalnızca insan - Diğer canlılar karşıtlığı: Noam Chomsky ve çevresine göre dil insana (Homo sapiens) özgüdür ve diğer canlıların iletişim biçimleri bize dilin kökeni ve evrimi için hiçbir fikir vermez. P. Lieberman gibi araştırmacılar ise hayvan iletişim sistemlerinin insan dilinin başlangıç seviyesini gösterme konusunda önemli olduğunu savunurlar.

Dilin kökeni ve evrimi bugün disiplinler arası bir alan olarak gittikçe popüler bir nitelik kazanmıştır. Arkeolojiden, genetiğe pek çok bilim insanı bu alanda çalışmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları I: Dilin Kökeniyle İlgili Akademik Tartışmalar”, Dil Araştırmaları, 18, 47-84, 2016.[1]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları II: FOXP2 Geni”. Dil Araştırmaları, 21, s. 35-50, 2017.[2]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 3: Hayvan İletişimi-I”. Dil Araştırmaları, 23, s. 23-56, 2018. [3]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 3: Hayvan İletişimi-II”. Dil Araştırmaları, 24, s. 43-73, 2019. [4]

Caner Kerimoğlu, “Dilin Kökeni Arayışları 4: Neandertallerin Dili Var mıydı?-I”. Dil Araştırmaları, 25, s. 7-53, 2019. [5]


Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Nedir? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne Demektir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklaması Nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Cevabı Nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklaması? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Gerçek mi? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Hakkında? :Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? ile ilgili Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Dilin kökeni nedir?, Dilin kökeni anlamı nedir?, Dilin kökeni ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2005 Dünya Üniversite Yaz Oyunlarında tenis, 2007 Formula Bir Sezonu, Dorothy E. Smith, Robert Luther, Raees, Brisingr, Kafkas böcekçili, Arjantin Devlet Başkanı, Basel Üniversitesi, Eva Maydell, Hartum Kararı, Çin Grand Prix, Kuark maddesi, NGC 7551, Aksu Çayı, Malay Takımadaları, Usta (film, 2008), Yann Sommer, Hüma Hatun, Kuzey İskoçya, Fengari kalokerino, 12th Academy Awards, Lucius Vitellius, Reşidüddin Hamedani, Hüseyin Mirza, Türk (anlam ayrımı), Muscicapidae, Aydınevler, Maltepe, Takım elbise, NGC 3288, NGC 7545, Església de Sant Miquel de Fontaneda, NGC 7543, Afşar İmparatorluğu, Ömer Lütfi Hancıoğlu, William Donald Hamilton, NGC 7546, Mystique, NGC 5812, NGC 7542, NGC 7544, Split, Büyük Birlik Partisi, NGC 7548, LG Quantum, Hava durumu rekorları, Tokatspor, Lutf Ali Han, Amerikan karşıtlığı, Ali Murad Han Zend, Zend Hanedanı, NRG Stadium, Anestezik, Sabuncu, Ağrı, III. Urbanus, Razlık, Penélope Cruz, Oka Nehri, Carnegie Institution for Science, Pirinç, Ur Standardı, Gedo Senki, Outes, Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Padua, Gerrhopilus, Konumlandırma sistemi, Ogur öbeği, 225088 Gonggong, Corey Sevier, Azot fiksasyonu, En İyi Çocuk Kitabı dalında Edgar Allan Poe Ödülü kazananların listesi, Bubblegum pop, Dominik Cumhuriyeti devlet başkanları listesi, Denzel Dumfries, Aşağıyayla, Narman, Hasbek, Yerleşik Düşünceler Sözlüğü, Düğün kızartması, Çar Asyab ilçesi, Anadil olarak konuşulma sayılarına göre diller listesi, Türkiye Genç Komünistler Birliği, Stylus, Game Rankings, Katrina Jade, Türkçede ekler, 1988 UEFA Süper Kupası, Zoli Ádok, Otto von Below, Yıldızeli, John Wayne Gacy, II. Yezdigirt, Uz Hanlığı, Razi (Abbasi), Vikiveri, Çocuk, Ukrayna cumhurbaşkanı, Hocalı (rayon), Taribo West, Sura İskenderli,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,