Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir?

Canlılarda çoğalma Nedir?

Canlılarda çoğalma Nedir?, Canlılarda çoğalma Nerededir?, Canlılarda çoğalma Hakkında Bilgi?, Canlılarda çoğalma Analizi? Canlılarda çoğalma ilgili Canlılarda çoğalma ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Canlılarda çoğalma ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Canlılarda çoğalma Ne Anlama Gelir Canlılarda çoğalma Anlamı Canlılarda çoğalma Nedir Canlılarda çoğalma Ne Anlam Taşır Canlılarda çoğalma Neye İşarettir Canlılarda çoğalma Tabiri Canlılarda çoğalma Yorumu 

Canlılarda çoğalma Kelimesi

Lütfen Canlılarda çoğalma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Canlılarda çoğalma İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı? Canlılarda çoğalma Ne Demek? ,Canlılarda çoğalma Ne Demektir? Canlılarda çoğalma Ne Demektir? Canlılarda çoğalma Analizi? , Canlılarda çoğalma Anlamı Nedir?,Canlılarda çoğalma Ne Demektir? , Canlılarda çoğalma Açıklaması Nedir? ,Canlılarda çoğalma Cevabı Nedir?,Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı?,Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Canlılarda çoğalma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Nedir? Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Canlılarda çoğalma Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Canlılarda çoğalma - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Canlılarda çoğalma

Canlılarda çoğalma Nedir? Canlılarda çoğalma Ne demek? , Canlılarda çoğalma Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı? Canlılarda çoğalma Ne Demek? Canlılarda çoğalma Ne Demektir? ,Canlılarda çoğalma Analizi? Canlılarda çoğalma Anlamı Nedir? Canlılarda çoğalma Ne Demektir?, Canlılarda çoğalma Açıklaması Nedir? , Canlılarda çoğalma Cevabı Nedir? , Canlılarda çoğalma Kelimesinin Anlamı?






Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir?

Üreme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Canlılarda çoğalma sayfasından yönlendirildi)
Birçok bitkinin üreyebilmek için böceklerin yardımına ihtiyaçları vardır.

Üreme, çoğalma olarak da bilinir, bir canlının neslini devam ettirmesi olayı. Büyüme ve gelişmesini tamamlayan her canlı üreme yeteneğine sahip olur. Üreme yeteneğine sahip canlılar kendilerine benzer bireyler oluştururlar ve bu sayede nesillerini devam ettirmiş olurlar.

Biyolojinin temel ilkelerinden biri "tüm canlılar kendinden önce bulunan canlılardan meydana gelir" sözüdür. Gerçekten de yaşamın temel yapısı bireylerin üremesiyle gelecek döllerin oluşturulması ve genetik bilginin aktarılmasından geçer. Üremenin birimi ve taşıyıcısı hücre, türlere özgünlüğün aktarılmasını sağlayan ise kalıtım materyalidir. özellikle arılarda partenogenez diye adlandırılan üreme biçimi iki tip arı tarafından gerçekleştirilir. Kraliçe arı (2n) ve erkek arı (n) bölünmeye uğrayarak yumurta ve spermlerini birleştirir. Bunlardan birkaç yumurta erkek arıyı, birkaç yumurta kraliçe arıyı (bunlar arı sütü ile beslenir), diğer yumurtalar ise işçi arıları (kısır-bunlar da arı ekmeği ile beslenir) meydana getirir.

Eskiden, insanlar canlı varlıkların cansız maddelerden oluştuğuna inanırlardı, örneğin, sineklerin çamurdan ya da etten, kurbağaların çamurdan oluştuğu gibi.

Mikroskobun bulunuşu ve mikroorganizmaların saptanması sonucu bunların kökeni ile ilgili görüşlerden biri; abiyogenez (kendiliğinden oluş, Spontan Generasyon); diğeri ise biyogenez (kendinden önceki bir canlıdan oluş) dur. Sonraları bir fizikçi olan Francesco Redi'nin ünlü kavanoz çalışması, açık kaptaki ette sinek kurtçuklarının oluşumu ve eti steril ettikten sonra kapalı ortamda ette hiçbir canlının kendiliğinden oluşmadığının gözlemlenmesiyle, burada gerçekleşenin abiyogenez olmadığı ortaya çıktı.

Bir hücreli canlılarda üreme, vejetatif bölünmeyle birleşmiş ve bu sebeple normal vejetatif bölünme aynı zamanda yeni döller meydana getirilmesini de sağlamaktadır. Çok hücrelilerde ise; üreme, germinatif hücreler denen özelleşmiş dokuya indirgenmiştir. Somatik /vejetatif hücreler canlıda yapının oluşmasını, gelişmesini sağlayan ve bireyle birlikte ölen hücrelerdir.

Canlılarda cinsiyetli ve cinsiyetsiz üreme olmak üzere iki çeşit üreme vardır.

Eşeysiz üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir canlıdan ayrılan hücre veya hücre grubundan yeni bireylerin oluşturulmasına cinsiyetsiz üreme denir. Cinsiyetsiz üremede döllenme olayı olmadığından cinsiyetsiz üreyen canlı oluştuğu canlıya genetik olarak tıpa tıp benzer. Çünkü cinsiyetsiz üreme mitoz bölünme ile gerçekleşir. Ancak mitoz bölünmede olabilecek bir ayrılmama ve mutasyon çeşitlilik sebebidir.

Cinsiyetsiz üremeye canlıların büyüme bölgelerinden ayrılan hücre veya hücre grupları neden olduğu için aynı zamanda vejetatif üreme de denmektedir.

Eşeysiz üreme çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tek hücrelilerde bölünerek üreme
  • Rejenerasyonla üreme
  • Tomurcuklanarak üreme
  • Vejetatif üreme
  • Sporla üreme
  • Çelikle üreme
  • Daldırma ile üreme
  • Sürünücü gövde ile üreme
  • Yumru gövde ile üreme
  • Soğanla üreme
  • Doku kültürü ile üreme
  • Partenogenez ile üreme

Tek hücrelilerde bölünerek üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek hücreliler bölünerek ürerler.[1] Hücre hacim olarak belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra bölünerek yeni hücreler oluşturur. Bu yeni hücreler genotip bakımından ana hücrenin aynısıdır. Temeli mitoz bölünmeye dayanan en basit üreme şeklidir. Tek hücreliler ve bazı ökaryotlar bölünerek ürerler.

Rejenerasyonla (yenilenme) üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Omurgasızlarda mezoderm ve mezoglea tabakası bulunur. Bu tabaka içerisinde embriyonik hücreler vardır. Bu tabakayı taşıyan canlılardan ayrılan bir parça eksik kısımları tamamlayabilmektedir. Örneğin; denizyıldızından kopan bir kol ana gövdedeki hücreler tarafından tamamlandığı gibi ayrılan kolun içerisindeki hücrelerde koldan yeni bir gövde oluştururlar.

Bu durum yassı solucanlarda da (Planarya) görülür.

Rejenerasyon normalde bir üreme tipi değildir. Tahrip sonucu canlıdan ayrılan parçadan yeni birey oluşturulur.

Rejenerasyon, kelime anlamıyla yenileme demektir. Canlılardan herhangi bir nedenle ayrılan parçalardan yeni canlılar oluşabilir. Dolayısıyla rejenerasyon bu canlılar için üreme kabul edilir. Omurgalılardaki rejenerasyona bir yaranın iyileşmesi veya kertenkelenin kopan kuyruğunun yenilenmesi örnek olarak verilir. Çünkü kopan deriden yeni bir organizma, kopan kuyruktan da yeni bir kertenkele oluşmamaktadır.

Tomurcuklanarak üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimi canlılarda tomurcuk benzeri çıkıntılar gelişir. Bu kısımlar ayrılarak yeni canlıyı oluşturur.

Örneğin; Hidrada, bira mayasında ve süngerlerde cinsiyetsiz üremenin bu karakteristik özelliği görülür.

Vejetatif üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimi bitkilerden koparılan bir dal parçası, toprağa dikildiğinde yeni bitki oluşturabilir. Buna çeliklenme ile üreme denir. Ayrılan dal parçasının meristem tabakası yeniden kök oluşturduğundan bu parça ayrı bir fert olarak yaşayabilir. Özellikle tarımda verimliliği arttırmak, az zamanda daha çok ve daha kaliteli bitkiler yetiştirmek için kullanılan üretim metodudur.sonucu olarak yeni bir bitki meydana gelir.

Örneğin; kavak, çınar, meyve ağaçları, asma; ... gibi bitkiler çelikleme ile üretilir. Özellikle melez olan ve eşeyli üremeyen bitkiler bu şekilde üretilir. Örneğin; Çekirdeksiz üzüm, Washington portakalı, satsuma mandalini gibi.

Vejetatif üremeye: Soğanların rizomla (küçük kök) üremesi, çileklerin sürünücü gövde ile üremesi, ciğer otunun yapraklarından yeni ciğer otlarının oluşmasnı örnek olarak gösterebiliriz.

Vejetatif üreme üçe ayrılır[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. Çelikle üreme; gül ve söğütün kesilen dallarının toprağa dikilmesiyle yeni gül ve söğüt oluşması.
  2. Yumru ve soğanla üreme: patates, yer elması, sarımsak gibi depo organları olan yumru ve soğanlar nemli ortamlarda çimlenerek yeni bitkileri oluşturur.
  3. Sürünücü gövde ile üreme: çiçekler toprak üzerinde sürünücü gövde ile zambak ve ayrık otlarında yeraltı gövdesiyle, böğürtlenlerde dal ve gövde uçlarının köklenmesiyle vejetatif üreme olur. Örnek olarak çilek veririz.

Sporla üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimi canlılarda spor adı verilen üreme hücresinden yeni bireyler oluşturulur. Buna sporogoni veya sporla üreme denir.

Örneğin su yosunlarından Ulotrix, küf mantarı.

Mantarlarda sporla üreme karakteristiktir.

Örneklenen canlılardan bazıları eşeysiz üremeyle beraber eşeyli olarak da ürerler. Örneğin; mantarlar ve paramesyum konjugasyonla eşeyli ürediği gibi hidra ve denizyıldızı, eşeyli üremenin en önemli yapısı olan eşey bezlerini de bulundurur.

Bunlara bir örnekte mikroskobik canlılardır.

Eşeyli üreme[değiştir | kaynağı değiştir]

Farklı cins iki gametin birleşmesiyle yeni canlının meydana getirilmesine cinsiyetli üreme denir. Gamet, cinsiyet hücresi olarak tanımlanır. Bir gamet ya dişi cinsiyet hücresidir (yumurta) ya da erkek cinsiyet hücresidir (polen veya sperm).

Cinsiyetli üreyen canlılarda bir çift kromozom takımı bulunur. Bu takımın yarısı anneden yarısı babadan gelir. Bu takım kromozoma haploid veya monoploid (n) denir. (n) haploid kromozom takımı gamette bulunur.

Bir çift kromozom takımına 2n diploid denir. Örneğin; insanda 2n=46 sayıda kromozom bulunur. Somatik hücreler (vücut hücreleri) 2n sayıda kromozom taşır.

Cinsiyetli üreme sonucunda birbirinden farklı bireyler oluşur. Bu da popülasyonlarda varyasyonu (çeşitliliği) arttırır.

Çeşitliliğin açığa çıkmasını sağlayan faktörler;

Cinsiyetli üreme çeşitleri;

olayları sağlar. Mutasyonlar ve ayrılmama sık sık gerçekleşen olaylar değildir. Cinsiyetli üreme sonucunda bireylerin ortama uyum özelliği adaptasyon kabiliyetleri ile artar. Örneğin; Paramesyum hücreleri direnç artırmak amacıyla cinsiyetli üremektedirler.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fizyoloji Notları-1". 23 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2020. 

Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Nedir? :Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? ile ilgili Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Ne Demektir? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Açıklaması Nedir? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Cevabı Nedir? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Açıklaması? :Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Gerçek mi? :Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? ile ilgili Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Hakkında? :Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? ile ilgili Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? burada bulabilirsiniz. Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Canlılarda çoğalma nedir?, Canlılarda çoğalma anlamı nedir?, Canlılarda çoğalma ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
A Year Without Rain, Bob Clearmountain, Enver Salihoğlu, Mersin Serbest Bölgesi, 2.Lig, Vatan haini, Gerónimo Rulli, Neophron percnopterus, Aleksandros Kalimaki Paşa, Lugh, Enceladus, Cemal Taluğ, İsmail Sıtkı Erboy, Mehmed Ali Paşa (müşir), Mehmed Esad Efendi, Malgaşça, Parkour, İnayet Giray, Arthur Henderson, Konso, Paleosibirya dilleri, Nuriye Akman, Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Mehmet Sait Halet Efendi, Salata, Antony Gautier, Gadames, Ulusal park, Metro, David Byrne, Kır çiçeği, La forza, Antiokus Hieraks, Modon, Omer, Linkin Park diskografisi, Ömer, Paweł Fajdek, Haldun Taner bibliyografyası, Richard Farnsworth, Kahir, Platin grubu metaller, İbrahim Ethem Dirvana, Ali Galib Paşa, Mehmed Memduh Paşa, Hadım Ali Paşa Camii, Bayezid Paşa, Mehmed Rauf Paşa, Karaburun yarımadası, Ahmed Kemaleddin Efendi, Ültimatom, Mehmed Abdülkadir Efendi, Çıldır Muharebesi, Mutasım, Hadisin senedi, Alfred Sisley, Margaropus, Limoni, Hikari Takagi, Boris Dubrovski, Kumi Yokoyama, Plagopterinae, Mehmed Vecîhî Paşa, BAE Ligi, Kutluğ Ataman, Mimosa, Diyarbakırda 1963 Türkiye yerel seçimleri, Vakhtang Kikabidze, Leucocroton, 3. arrondissement (Paris), Richat yapısı, Franco Vázquez, Ermeni çeteleri, Beyaz sınırlayıcı, Aleksandr Ankvab, Leonard Petrosyan, Katastrofizm, Nagasaki Atom Bombası Müzesi, Efekt pedalı, Bathys Ryax Muharebesi, Napoliten müzik, Kromozom 17 (insan), Striptiz Kraliçesi, Güneş ışını, Atatürklü İş Bankası reklamı, Pro Evolution Soccer, Yaban kazı, Elegeş Yazıtları, Heteronormativite, Nesturiler, Sirvart Kalpakyan Karamanuk, 1951, Shawn Marion, Danimarka kronu, Quetzalcoatlus northropi, Alexander Imich, Young Artist Ödülü, Wadi Degla SC, Belaruslu, 1739,
Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?,