İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir?

İş Hukuku Nedir?

İş Hukuku Nedir?, İş Hukuku Nerededir?, İş Hukuku Hakkında Bilgi?, İş Hukuku Analizi? İş Hukuku ilgili İş Hukuku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İş Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İş Hukuku Ne Anlama Gelir İş Hukuku Anlamı İş Hukuku Nedir İş Hukuku Ne Anlam Taşır İş Hukuku Neye İşarettir İş Hukuku Tabiri İş Hukuku Yorumu 

İş Hukuku Kelimesi

Lütfen İş Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İş Hukuku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İş Hukuku Kelimesinin Anlamı? İş Hukuku Ne Demek? ,İş Hukuku Ne Demektir? İş Hukuku Ne Demektir? İş Hukuku Analizi? , İş Hukuku Anlamı Nedir?,İş Hukuku Ne Demektir? , İş Hukuku Açıklaması Nedir? ,İş Hukuku Cevabı Nedir?,İş Hukuku Kelimesinin Anlamı?,İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İş Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Nedir? İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İş Hukuku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İş Hukuku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İş Hukuku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İş Hukuku

İş Hukuku Nedir? İş Hukuku Ne demek? , İş Hukuku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İş Hukuku Kelimesinin Anlamı? İş Hukuku Ne Demek? İş Hukuku Ne Demektir? ,İş Hukuku Analizi? İş Hukuku Anlamı Nedir? İş Hukuku Ne Demektir?, İş Hukuku Açıklaması Nedir? , İş Hukuku Cevabı Nedir? , İş Hukuku Kelimesinin Anlamı?






İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir?

İş hukuku

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İş Hukuku sayfasından yönlendirildi)
İş hukuku, işçi ve işveren ilişkisinde pazarlık gücünün eşitsizliğini ele alır.

İş hukuku, işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-işçi ilişkileri ile ilgili konuları inceleyen hukuk dalıdır. İş hukuku Kara Avrupası hukuk sistemlerine dahil ülkelerde genellikle milli iş kanunları ile düzenlenmektedir. İş uyuşmazlıkları kural olarak iş mahkemelerinde görülmektedir. İş mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerinde görülmektedir.

İş hukuku çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İş kanunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Özellikle şimdiki zamanlarda modern işyerinde, tek bir çalışanı bile olan herhangi bir şirketin mevcut iş kanunlarına ayak uydurması hayati önem taşımaktadır. Sağlık sigortası veya işçi sigortası sunulması gerekiyor mu?[1] İşletmeler bir çalışana karşı ayrımcılık mı yaptı yoksa bir çalışan diğerine karşı cinsel tacizde bulunurken buna seyirci mi kaldı? Şirketinizin büyük mali sorumlulukla karşı karşıya kalabileceği pek çok alan vardır ve çalışanlara haksız muamele edildiğinde olası itibar kaybının da yaşandığı belirtilmektedir.

Göçmen kanunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern işletmelerde göçmenlik yasasının bir sorun haline geldiği daha fazla durum vardır. Geçici çalışanlar, tam zamanlı çalışanlar ve özel etkinlik çalışanları başka ülkelerden olabilmektedir. Yabancı işgücü ile uğraşırken yasaların takip edip edilmediğinin bilinmesi gerekmektedir.[2]

Tüketim malları satışları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekdüzen Ticaret Kanunu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki finansal işlemleri yöneten yasaları içermektedir. Kurallar, sözleşmelerden dolandırıcılığa, kiralamalara ve güvenli işlemlere kadar her şeyle ilgilenmektedir. Kanunları tek bir yerde birleştirme amacında hırslı olan Tüzük aslında oldukça karmaşıktır. Avukatlar, UCC'yi (University College Cork) gerçek iş uygulamalarına nasıl uygulayacaklarını öğrenmek için çok zaman harcarlar ve işletmelere üretken kalırken yasalara nasıl uyumlu kalacakları konusunda tavsiyelerde bulunabilmektedir.

Sözleşme taslağı/müzakereler/dava[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir mülk kiralaması veya bir ürün satışı için olsun, sözleşmeler, anlaşma yapan tarafların aynı sayfada olmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır. Avukatlar, işiniz bir sözleşmeye girdiğinde çıkarlarınızın en iyi şekilde temsil edildiğinden emin olmanıza yardımcı olabilmektedir.

Antitröst[değiştir | kaynağı değiştir]

Antitröst yasaları, bir pazardaki farklı işletmelerin eşit şartlar altında faaliyet göstermesini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bazı şirketler pazardan daha fazla pay almak için haksız veya aldatıcı uygulamalara başvurur ve kendi şirketlerinde haksız davranışı tespit etmek zor olabilmektedir. Bir iş avukatı, diğer şirketlerin haksız eylemlerinden korunmaya yardımcı olurken, işlerin etik bir şekilde çalıştığından emin olmak için yardımcı olabilmektedir.

Fikri mülkiyet[değiştir | kaynağı değiştir]

İşletmelerin pazarda bu işi korumak için benzersiz ürünlere patent alması gerekmektedir. Aksi takdirde, şirketinizin yapmak için çok çalıştığı bir ürünü herkesin satmaya potansiyeli vardır. Telif hakkı yasaları yaratıcı çalışmaları koruyacak ve işletmeniz benzersiz bir logo ile tanımlanıyorsa koruma başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1800’lü yıllardan itibaren “Vahşi Kapitalizm” adı verilen bir üretim biçimi, ülkelerin kendi halklarını acımasızca çalıştırmalarına sebep olmuştur. Uzun çalışma saatleri, sosyal güvencenin olmayışı, hafta tatili de dahil olmak üzere tatillerin bulunmayışı, karın tokluğuna yetecek kadar verilen yevmiye ücretler, çalıştırmada yaş sınırı bulunmayışı belirleyici özellikleridir. Henüz iş hukuku oluşmamıştır. İşçi hakları neredeyse hiç yoktur. Vahşi Kapitalizme tepki olarak Sosyalizm ortaya çıkmıştır ve yayılmıştır. Doğu toplumlarını inceleyen ve bazılarında devlet mülkiyeti ve ortak çalışma kavramına rastlayan Karl Marx, bu uygulamaları teorik olarak geliştirmiş ve ilk defa “Das Kapital” (The Capital) adlı eserinde Sosyalizmin esaslarını ortaya koymuştur. Karl Marx’dan etkilenen pek çok düşünürün katkılarıyla Sosyalizm kavramı daha da çok rağbet görmüş ve 1917 yılında Vladimir Lenin önderliğinde Rusya’da bir devrim yapılarak(Sovyetler Birliği) kurulmuştur. Orta Asya’da pek çok devlet Sovyetler Birliği’ne katılmıştır. Bu dönemde pek çok ülkede sınıf bilincine ulaşan işçiler sendikalar kurarak haklarını aramışlar ve böylece Proletarya (İşçi sınıfı) doğmuştur. Ayrıca daha sonra Çin’de gerçekleşen bir devrim ile de Çin Halk Cumhuriyeti sosyalizme geçmiştir. Doğu Avrupa ülkeleri de sosyalist rejimler kurarak Doğu Blokunu oluşturmuşlardır. Bazı Uzak Asya ülkeleri ve Arap ülkeleri de yine sosyalizme geçmişlerdir. [Sosyalizm, üretici gücün insan emeği ve dolayısıyla toplum olduğu düşüncesinden yola çıkılarak oluşturulmuş bir sistemdir.] Bunun üzerine Sosyalizm tehlikesi karşısında Kapitalist ülkelerde çalışma hayatında işçi lehine ödünler verilmeye, çalışma saatleri azaltılmaya, hafta sonu tatilleri verilmeye, iş güvenceleri gerçekleştirilmeye başlanmıştır. 1929 Ekonomik Buhranının ardından Kapitalist ülkelerde de devletçi bir model olmasa bile devletin ekonomiye müdahale etmesi gerektiği görüşü yaygınlaşmıştır. İngiliz iktisatçı John Maynard Keynes devletin ekonomiye müdahalesinin yöntemlerini ve formüllerini geliştirmiştir. 1940’lı yıllardan sonra (çok geç bir tarihte) Avrupa’da “İş Hukuku” ortaya çıkmıştır. Günümüzde hemen her ülkede devlet az veya çok, bir biçimde pek çok alanda etkin ve etkili olmaktadır. Ve hatta ekonomi, ticaret ve üretime müdahale etmekte veya etmek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle günümüzde “Müdahaleci/Denetimli Kapitalizm” yaklaşımı değişik düzeylerde pek çok ülke tarafından benimsenmiştir. Devletler İş Hukuku ile işçi/ çalışan lehine olmak üzere çalışma hayatına müdahil olmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Harvard Business Law Review (HBLR)". Harvard Business Law Review (HBLR) (İngilizce). 3 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2021. 
  2. ^ cronusprod (2 Eylül 2019). "What is Business Law & The Different Types (With Examples)". Cronus Law, PLLC (İngilizce). 23 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2021. 
  • Stephen F. Befort and John W. Budd, Invisible Hands, Invisible Objectives: Bringing Workplace Law and Public Policy Into Focus (2009) Stanford University Press
  • Blanpain, Prof. R., (University of Leuven, Belgium), Editor. The International Encyclopaedia for Labour Law and Industrial Relations. 9 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2014. 
  • E McGaughey, A Casebook on Labour Law (Hart 2018)
  • E McGaughey, 'Behavioural Economics and Labour Law' (2014) LSE Legal Studies Working Paper No. 20/2014 2 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  • Keith Ewing, Aileen McColgan and Hugh Collins, Labour Law, Cases, Texts and Materials (2005) Hart Publishing
  • Simon Deakin and Gillian Morris, Labour Law (2005) Hart Publishing 978-1-84113-560-1
  • Keshawn Walker and Arn Morell, "Labor and Employment: Workplace Warzone", Georgetown University Thesis (2005)
  • P. L. Malik's Industrial Law (Covering Labour Law in India) (2 Volumes with Free CD-ROM) (2015 bas.). Eastern Book Company. ss. 1-3656. ISBN 9789351451808. 
  • Labour Laws - A Primer (2011 bas.). Eastern Book Company. 2011. ss. 1-224. ISBN 9789350281437. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Nedir? :İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? ile ilgili İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Ne Demektir? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Açıklaması Nedir? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Cevabı Nedir? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Açıklaması? :İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Gerçek mi? :İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? ile ilgili İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Hakkında? :İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? ile ilgili İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? burada bulabilirsiniz. İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İş Hukuku nedir?, İş Hukuku anlamı nedir?, İş Hukuku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2005 Hanekin saldırıları, Karamay, Catopsis pisiformis, Pennahia, Physostegia, Yağlar, Kiraz, Tedirgin, Zoli Ádok, Saitidops, Cemil Conk, Huevos motuleños, Preeklampsi, Micraneflus, Jeopark, 9 (film, 2009), Sözeylem, Lisa Raymond, Uygur Türkleri, Indigofera, Maaret el Numan, Amerika Birleşik Devletlerinde modern liberalizm, Cato, Iban Salvador, Lehistan, El Harezmi, Sahte bilim, 8. Altın Koza Film Festivali, Kendi kaderini tayin hakkı, Cihan Paçacı, Bedum, The Wilson Journal of Ornithology, Ichnopus, Kocaeli Yarımadası, Saint Vincent ve Grenadines, Dixieland Jazz Band, Emerging Markets Journal, Solanum sagittantherum, Pseudarthria, Sözleşme hukuku, Singspiel, Stylosanthes, Riddick Bowe, Kuhmo, BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Joseph Charles Bequaert, Dinle Sevgili Ülkem, Tebai, Gordan Giriček, XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri, Rami Cuma, Eyüpsultan, Avrupa Birliği hukuku, Johnny Galecki, Hyrynsalmi, Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Tehran Mansimov, Tom Bosley, Luca Marrone, Italo Balbo, Slobodan Komljenović, Maputo Protokolü, Başkaldırıyorum, Okyanusya, Elif Sıla Aydın, Ozan Evrim Özenç, Taşpınar, Gölbaşı, Andrija Vuković, Adenocarpus, Guqin, Korkuteli Barajı, Bissau, Nemotelinae, Profesör Doktor Metin Aktaş Zooloji Müzesi, Windows Mobile, Malakoloji, Orlingbury, İlericilik, Artful Dodger, Sircan şehristanı, Edith Abbott, Peipus Gölü Savaşı, Geoffrey Hinton, Eucalyptus baiophylla, Velodrom, Peneus, Cobitis, Sifan Hassan, Tepeler Köyü, Sericomyrmex, 2000 milenyum saldırıları planı, George Vella, Steve Marriott, FAR Rabat, Maden, Sarıyer, Usame bin Ladinin ses kayıtları ve videoları, Petrus Abaelardus, Cezayir Bağımsızlık Savaşı, Capgemini, Pitchfork Media, Karakimse, Kocasinan, Niklas Süle,
Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?,