Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir?

Reasürans Nedir?

Reasürans Nedir?, Reasürans Nerededir?, Reasürans Hakkında Bilgi?, Reasürans Analizi? Reasürans ilgili Reasürans ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Reasürans ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Reasürans Ne Anlama Gelir Reasürans Anlamı Reasürans Nedir Reasürans Ne Anlam Taşır Reasürans Neye İşarettir Reasürans Tabiri Reasürans Yorumu 

Reasürans Kelimesi

Lütfen Reasürans Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Reasürans İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Reasürans Kelimesinin Anlamı? Reasürans Ne Demek? ,Reasürans Ne Demektir? Reasürans Ne Demektir? Reasürans Analizi? , Reasürans Anlamı Nedir?,Reasürans Ne Demektir? , Reasürans Açıklaması Nedir? ,Reasürans Cevabı Nedir?,Reasürans Kelimesinin Anlamı?,Reasürans Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Reasürans Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Reasürans Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Reasürans Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Reasürans Kelimesinin Anlamı Nedir? Reasürans Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Reasürans Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Reasürans Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Reasürans - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Reasürans

Reasürans Nedir? Reasürans Ne demek? , Reasürans Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Reasürans Kelimesinin Anlamı? Reasürans Ne Demek? Reasürans Ne Demektir? ,Reasürans Analizi? Reasürans Anlamı Nedir? Reasürans Ne Demektir?, Reasürans Açıklaması Nedir? , Reasürans Cevabı Nedir? , Reasürans Kelimesinin Anlamı?






Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir?

Reasürans

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Reasürans, sigorta şirketlerinin üstlerindeki riskleri tekrar sigortalatarak kendilerini güvence altına alması.

Reasürans işinde uzmanlaşan şirketlere ve bu şirketlerde çalışan reasürans konusunda uzman kişilere reasürör denir.

Reasürans tekniği[değiştir | kaynağı değiştir]

Reasürans sayesinde, sigorta şirketleri, kendi mali kapasitelerinin çok üzerindeki risklere teminat verebilir. Reasürörlere devredilen riskler, dünyanın her tarafında reasürans yapan şirketlere dağılır. Böylece, özellikle büyük risklerin etkileri bölünür ve uluslararası mali piyasalara dağılarak karşılanabilir hale gelir.

Sigorta şirketleri, reasürans işinde genellikle riski veren taraf olmakla birlikte, bazen risk kabulü de yaparlar. Sigorta şirketlerinin reasürans işi kabulü, çoğu kez havuzlar (pool'ler) yoluyla olur.

Sigorta şirketleri, risklerin tümünü reasürörlere devretmez, bir kısmını kendileri üstlenir. Sigorta şirketlerinin kendilerinde kalan bu riske saklama payı (veya konservasyon) denir.

Sigorta şirketleri, devrettikleri riskler karşılığında reasürörlere prim öderler. Reasürörler ise, sigorta şirketlerine, üstlendikleri risklerden kaynaklanan hasar tazminatlarını ödedikleri gibi, kendilerine devrettikleri riskler için ayrıca bir de komisyon ödemesinde bulunurlar.

Başlıca reasürans yöntemleri şunlardır:

Zorunlu reasürans[değiştir | kaynağı değiştir]

Sigorta şirketinin reasürörle anlaşarak belli bir dönem içinde (çoğu kez bir yıl boyunca) kabul ettikleri tüm poliçelerin sigortalanmasını sağlamasıdır. Bu durumda sigortacı ve reasürör bir anlaşma (trete) imzalarlar.

Zorunlu reasürans anlaşmalarında sigortacı üstlendiği her riski anlaşma kapsamına girdiği sürece reasüröre devretmek zorundadır. Buna karşılık reasürör de kendisine devredilen her riski kabul etmek zorundadır.

Reasürans anlaşmaları, riskin paylaşılma yöntemine göre çeşitli gruplara ayrılır.

  • Bölüşmeli reasürans anlaşmaları: Bu tür anlaşmalarda, sigorta primi ve hasarlar belli bir oranda sigorta şirketi ile reasürör arasında paylaşılır. Sonuç olarak sigortacının ve reasürörün devredilen risklerden elde edeceği kâr veya zarar birbirine benzer olacaktır. Başlıca türleri, aşkın bedel anlaşmaları (eksedan, surplus) ile belirli paylı (kotpar) anlaşmalardır.
  • Bölüşmesiz reasürans anlaşmaları: Bu tür anlaşmalarda reasürör, sigortacının zararının belli bir tutarı geçmesi halinde, sadece aşan kısmı ödemekle yükümlüdür. Sigortacıya ödenen hasarla reasüröre devredilen prim arasında oransal bir bağlantı yoktur. Bu anlaşmaların başlıca türleri hasar fazlası (excess of loss) ve stop loss 'tur.

İhtiyari reasürans[değiştir | kaynağı değiştir]

Sigorta şirketlerinin seçtikleri riskleri, risk bazında reasüröre devretmesi durumudur. Genellikle tretelerin üst teminat sınırlarının da üzerine taşan çok büyük riskler için kullanılır. Bu riskler, parça bazında sigortalanır. Reasürörler, çoğu kez ihtiyari reasürans için sigorta şirketinden risk hakkında ayrıntılı bilgi ve belge isterler. Reasürör şirketlerde ihtiyari risk kabulünde uzmanlaşmış kadrolar, bu bilgileri inceleyerek risk kabulü konusunda karar verir.

İhtiyari-zorunlu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zorunlu ve ihtiyari reasüransın bir karışımıdır. Bu tür reasürans anlaşmalarında sigortacı istediği riski reasüröre devretmekte serbesttir. Buna karşılık reasürör, kendisine anlaşma kapsamında devredilen her riski kabul etmek zorundadır.

Retrosesyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Reasürörlerin kendi üstlerindeki riskleri sigortalaması durumudur. Böylece riskler daha da dağıtılmış olur. Bir retrosesyonda riski devreden taraf reasürördür. Riski kabul eden ise (reasüransta olduğu gibi) bir diğer reasürör, bir sigorta şirketi veya bir pool olabilir. Sadece retrosesyon işi yapan şirket yoktur. Retrosesyon anlaşmasında riski kabul eden şirkete retrosesyoner, devreden şirkete retrosedan denir.

Retrosesyon işindeki önemli bir risk, devredilen risklerin sigorta piyasasında dönüp dolaşıp yine devreden şirkete gelmesidir. Bu duruma spiral denir. Spiral oluşması halinde, retrosesyoner şirket, farkına varmadan fazladan risk üstlenmiş olacaktır. Özellikle felaket hallerinde, bu risk önemli boyutlara ulaşır. 1980'lerde Londra sigorta piyasası spirallerden etkilendi. Bazı reasürörlerin iflas etmesi sonucunda, bunlara risk devreden sigorta şirketleri de etkilendi ve teminatsız kaldı. Bu nedenlerle, retrosesyoner şirketler risk kabul ederken spiral oluşmaması için özellikle dikkatli davranır.

Risk bonoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Risk bonoları, özellikle felaket hasarlarına verilen teminatların bonolar haline getirilerek mali piyasalarda satılması yoluyla yapılır. Bonoları alanlar, dönem sonunda gerçekleşen hasar miktarına göre kazanç elde eder ya da kayba uğrarlar.

Türkiye'de reasürans[değiştir | kaynağı değiştir]

2019 itibarıyla Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğine kayıtlı dört reasürans şirketi vardır. Bunlardan ilki olan Milli Reasürans, Türkiye İş Bankası iştiraki ile 19 Temmuz 1929 tarihinde faaliyete başlamıştır. Geçmişte Destek Reasürans, İstanbul Reasürans gibi şirketler kurulmuş, ancak sektördeki konsolidasyon ve dış rekabet nedeniyle faaliyetlerini sürdürememiştir. Halk Reasürans, uzun süre risk kabulü yapmadan tüzel kişiliğini korumuş, daha sonra Artı Reasürans A.Ş. adıyla yeniden kurulmuş, ancak yeni kurulan şirket henüz faaliyete geçmemiştir. Türkiye’de reasürans alanında faaliyet gösteren diğer bir şirket ise VHV Allgemeine Versicherung Inc.’nin (VHV Almanya) iştiraki olan VHV Reasürans A.Ş.'dir.

Son olarak 6 Eylül 2019 tarihinde Türk Reasürans A.Ş.[1][2] faaliyete geçmiştir. Türk Reasürans, sigorta sektörü odağında yerel reasürans kapasitesini artırmak ve bu doğrultuda kaynak verimliliği sağlamak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan Türk Reasürans A.Ş., Yeni Ekonomi Programı kapsamında ve Türk sigortacılık sektörü odağında “Ekonomik Dengelenme” ve “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Büyüme” hedeflerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Türk Reasürans’ın faaliyete geçmesi ile yurt içi reasürans kapasitesi artmış ve Türk sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlanmıştır.


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk Reasürans A.Ş." 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Resmi Gazete, 18 Ocak 2019 Cuma". 24 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Nedir? :Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? ile ilgili Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Ne Demektir? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Açıklaması Nedir? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Cevabı Nedir? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Açıklaması? :Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Gerçek mi? :Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? ile ilgili Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Hakkında? :Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? ile ilgili Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? burada bulabilirsiniz. Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Reasürans nedir?, Reasürans anlamı nedir?, Reasürans ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Körteke, Bozdoğan, Sosyal katılım, Bozkoca, Russell L. Ackoff, Pseudostellaria, Nikolay Kropaçev, Kişisel yaşam, Nacer Bouhanni, Sławno, Stéphane Lannoy, Prag Václav Havel Havalimanı, Görevimiz Tehlike (film serisi), Özbekistanda futbol, Psikozlu, Zoran Erceg, Fransız donanmasının Toulonda batırılması, Kamil Al Aswad, Danghangpo Muharebesi, Safiye Sultan, Postes aeriennes, Sosyal pozisyon, Gazneli Mahmut, Ursula Andress, HSBC Arena, Toplumsal sorun, Geovanny Vicente Romero, İşgal Evi, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, Elitedivisionen, Kudurru, Ali Zorlu, A9.com, Vügar Beybalayev, G1 Tag League, Matty Longstaff, Birinci Dağlık Karabağ Savaşı sırasında kaybolan Azerbaycanlılar, Formül, Aria (grup), Yüksekalan, Muratpaşa, Paul Bhattacharjee, AliRıza Bilal, Senedd, Haydar Dümen, Sinapis, Dağlık Karabağda barışı koruma operasyonları, 1957 Cannes Film Festivali, Charles Austin Beard, Helophis, AGPL, Delta County, Colorado, Die Naturwissenschaften, Cilalı Taş Devri, Oleksandr Kapliyenko, Oleksandr Kapliyenko, NGC 6270, Ludwig Windthorst, William Etty, Amadou Mahtar MBow, Günberi, Güçlükonak, El Fardou Ben Nabouhane, Günöte, 918 Itha, John C. Malone, Kofun dönemi, Penah Hüseyin, EnergySolutions Arena, Sincik, Sopley, Herbisitler, Temenye Höyüğü, Miacidae, Kars Malakanları, Çapa İlkokulu, FIBA Kıtalararası Kupa, Deniz Naki, Toplumsal eleştiri, Filistin Futbol Federasyonu, Arroyo del Ojanco, Edith Scob, Ürdün Vadisi, Fakih, Hüseyin Avni Ercan, Deltarune, Ellesmere Adası, Amadou Toumani Touré, Cova da Piedade, NGC 4991, Bağırsak kanseri, Hatila Vadisi, Arosio, Tatlı su akvaryumu, Travma tetiklenmesi, Alman markı, Antalya AKEV Üniversitesi, Ranunculus arvensis, BT tankı, Sandro Lima, Titanyum izotopları, Phobos (mitoloji),
Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?,