Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir?

Tefsir Nedir?

Tefsir Nedir?, Tefsir Nerededir?, Tefsir Hakkında Bilgi?, Tefsir Analizi? Tefsir ilgili Tefsir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Tefsir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Tefsir Ne Anlama Gelir Tefsir Anlamı Tefsir Nedir Tefsir Ne Anlam Taşır Tefsir Neye İşarettir Tefsir Tabiri Tefsir Yorumu 

Tefsir Kelimesi

Lütfen Tefsir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Tefsir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Tefsir Kelimesinin Anlamı? Tefsir Ne Demek? ,Tefsir Ne Demektir? Tefsir Ne Demektir? Tefsir Analizi? , Tefsir Anlamı Nedir?,Tefsir Ne Demektir? , Tefsir Açıklaması Nedir? ,Tefsir Cevabı Nedir?,Tefsir Kelimesinin Anlamı?,Tefsir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Tefsir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Tefsir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Tefsir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Tefsir Kelimesinin Anlamı Nedir? Tefsir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Tefsir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Tefsir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Tefsir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Tefsir

Tefsir Nedir? Tefsir Ne demek? , Tefsir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Tefsir Kelimesinin Anlamı? Tefsir Ne Demek? Tefsir Ne Demektir? ,Tefsir Analizi? Tefsir Anlamı Nedir? Tefsir Ne Demektir?, Tefsir Açıklaması Nedir? , Tefsir Cevabı Nedir? , Tefsir Kelimesinin Anlamı?






Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir?

Tefsir

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tefsir veya Yorumlama (Arapça: علم التفسير; İlm-il Tefsir), İslam dini terimidir. 'el-Fesr' masdarından tef'il babında yorumlamak, açıklamak manalarına gelen bir kelimedir. Eş değer bir kelime "te'vil"dir (yorum). Kur'an ayetlerinin açıklanmasına dair dalıdır. Tefsir ilmi ile uğraşan kişiye müfessir denir. Al-i İmran suresi 7. ayette yer aldığı üzere Kur'an hem anlamı açık (anlaşılır, muhkem), hem de yoruma açık (müteşabih) ayetleri bünyesinde barındırır. İslam tarihinde Kur'an ayetlerini anlamak veya anlamlandırmak üzere çok sayıda çalışma yapılmıştır.

Tefsirciler tarafından ilk müfessir kabul edilen Muhammed, Kur'an'ı yine Kur'an ile tefsir etmiştir. Sahabe ve tabiin denilen birinci ve ikinci nesil Müslümanlardan rivayetle Muhammed'in Kur'an ayetleri ile ilgili bazı açıklamalarını hadis külliyatları içerisinde kaydedilmiştir.

Kıraât usûllerini gösteren Kûfi Hat sanatı ile yazılmış bir Kur’an.

Kökenbilim[değiştir | kaynağı değiştir]

Tefsir (تفسير) sözcüğünün Türkçedeki karşılığı Yorumlamadır. Yorumlama ise; özellikle Kur’an-ı Kerim’i yorumlama anlamına gelmektedir. Bu sözcük Aramice/Süryanice pşār (פשר) “yorum, rüya tabiri” sözcüğünden türetilmiştir. Tefsir kelimesi, Arapça ف-س-ر F-S-R (fassara, 'yorumlanmış') eyleminin üç harfli kökünden türetilmiştir. Sözcük, gerçek anlamıyla yorumlamak ile açıklamak anlamlarına gelmektedir. İslami bağlamlarda, Allah'ın, Kur’an-ı Kerim metniyle aktarılan buyruklarını Arapça dili ve kişinin kendi bilgisi aracılığıyla anlaması ve ortaya çıkarması olarak tanımlanır.

Amaç[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Metnin tarzını belirleme,
  • Kur'an'da anlaşılamayan, bilinmeyen (Garaib'ül Kur'an) kelime, deyim, cümlecik vs.leri anlamaya çalışma,
  • Ayetlerin manalarını netleştirme,
  • Ayetlerden kanun ve kurallar çıkartma (Fıkıh ve şeriat),
  • Metafor ve temsilî konuşmaların altındaki düşünceleri açıklama,
  • Kur'an kıssalarının açıklanmasıdır.

Meal, Kur'an ayetlerinin "yorumlu tercümesi", tefsir ise ayrıntılı açıklamasıdır. Tefsir ve meal yazarları, bire bir tercümedeki metne cümlelerdeki anlatım bozukluklarının giderilmesi, kapalı anlatımlar, cümle düşüklükleri, kelimelerin tam karşılığının meal yapılan dilde bulunmaması, birebir tercümenin sakıncalı bulunması vb. sebeplerden ayetleri doğrudan tercüme etmekten kaçınırlar. Bu çalışmalarda çok sayıda bir diğerinin anlayışını sorunlu yaklaşımlar olarak gören suçlayıcı eleştiriler görmek olasıdır.[1][2][3][4] Bu çerçevede anlayış ve uygulamalardaki farklılaşmaların dini metinlere, ayrıca şeriat uygulamalarına; abdest, namaz, tesettür, mut'a, hac vb. ibadetlere yansımıştır.

Zülkarneyn Cin'lerin yardımıyla Yecüc ve Mecüc'ü medenilerden uzak tutan seddi inşa ediyor, Rivayet tefsirlerinde Onlar Taberiye gölünü içerek bitireceklerdir.

Tefsir türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tefsir: Açıklayan, kapalılığı gideren, haber veren, fısıltı yapan anlamındadır. Kur'an ayetlerinin yazıldığı döneme ait Arapça dilbilgisi (belağat, bedii, beyan), varsa ilgili hadis rivayetleri ve kontekst (konu, bağlam, İslami literatürde esbab-ı nüzul) özelliklerini kullanarak açıklamaya çalışan bilim dalıdır. Geleneksel tefsircilerde pek görülmeyen mitoloji, bilim tarihi ve antropoloji gibi alanlardaki bilgi de bazı ifadelerin anlaşılması için önemli olabilir.

Tefsirde başlıca üç türe ayrılan gelenek oluşmuştur;

İslam'ın erken dönemini kapsayan yüzyıllarda Müslümanlar arasında Yahudi-Hristiyan geleneği ile ilgili karakterlerin isim, kimlik ve genealoji bilgilerinin çok iyi ve aslına uygun şekilde bilinerek ifade edildiği söylenemez. Konu ile ilgili kişi ve yer isimleri ayrıntılı bilgilere Kur'an'da rastlanılmamaktadır. İslam dünyasında bu bilgiler yine Hristiyan/ Yahudi Apokrif geleneğinden gelen rivayetlerle şekillenir. Ayrıca tefsirler ve rivayetler yazarının hayal ürünü olan süslemeler ve tutarsızlıklarla doludurlar.[5]

  • Dirayet (akıl) tefsiri; müfessirin dil, kontekst (konu, bağlam veya esbab-ı nüzul), amaç (makasıt), sosyokültürel çevre gibi alanlardaki bilgi birikimi ve zihinsel faaliyetini ortaya koyduğu tefsir çalışmalarıdır. Müfessir tefsir yaparken içtihat etmekten kaçınmaz. Önemli örnekleri
  • İşari tefsir; Kur'an'ın batıni, tasavvufi yorumlara göre yapılan tefsirlerine mistik, işari, batıni tefsir denilmiştir. Kur'an ayetlerinin görünen anlamları dışında, daha derin ve gerçek anlamları bulunduğu inancına dayanan tefsir anlayışıdır. Batıni tefsirler ayrıca hurufi, cifr (şifrecilik) ve ebced gibi yöntemleri de kullanabilirler.

Tefsirlerin tümünde tefsir yapan kişinin bilgi birikimi, ön kabulleri, seçimleri, eğilimleri, zihinsel kapasite ve kabiliyetlerinin tefsire yansıtılması doğal bir sonuçtur. Örneğin Kur'an ayetlerinde geçen "Rahman Arş'a oturdu", "Allah'ın eli onların elinin üzerindedir", "Allah'ın yüzü" gibi ifadeler akait ve kelam açısından yorumlanır.

Tefsir ekolleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tefsirde birçok yaklaşım görülebilir.

  • Sünni tefsir
  • Şii tefsir

Diğerleri;

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Geleneksel tefsirlerde bilimsel bir yansızlık ve objektif bir bakış açısının yansıtıldığını söylemek imkânsızdır. Örneğin Allah'ın isimleri gibi bazı konularda uzun uzadıya yapılan açıklamalar dilbilimi ve antropoloji açısından hiçbir bilimsel temele dayanmaz ve tamamen tefsir yapanın vermek veya oluşturmak istediği Tanrı imajının şekillenmesine hizmet amacı taşır.

Tefsir kitaplarında iş bazen o kadar ileri noktalara taşınır ki anlatılanlar ancak masal kitaplarının konusu olabilir. Örneğin bir tefsirde Calut'un uzun boyu anlatılırken O'nun denizden balık yakalayıp ellerini güneşe uzatarak kızartıp yediğini veya İbni Kesir tefsirinde Zülkarneyn'in doğu seferinde bir çölden geçerken rastladığı insanların uzun kulaklarından birini altlarına serip yatak yaptığını, diğer kulaklarıyla da kendilerine gölgelik oluşturduklarını okumak mümkündür (İsrailiyat İslam mitolojisi). Uç noktalarda dolaşan bu yorumlar bazen günlük hayata yön verir. Örneğin Nur suresi 31. ayetin yorumunda bazı tefsirciler örtünme emrinin başı kapsamadığı, esasen bunun bir emir değil tavsiye olduğu sonucuna ulaşırken, aynı ayeti yorumlayan diğerleri başın örtülmesinin farz ve dini örtünme için yeterli ve gerekli olduğu sonucuna ulaşır. Bir başkaları ise aynı ayetlerin yorumundan tesettür için başörtüsünün yeterli olmadığı, kadının bütün vücudunun örtülmesi gerektiği anlamını çıkartırlar.

Kur'an'ın Türkçe tefsirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe yazılan tefsirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hicazî Hattı ile yazılmış Yedinci yüzyıla ait tarihi bir Kur’ân.

Türkçeye tercüme edilmiş tefsirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2014. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2014. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 21 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2020. 
  6. ^ "Ruhul meani fi tefsiril Kuranil azim ves sebil mesani". eskieserler.com. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Nedir? :Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? ile ilgili Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Ne Demektir? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Açıklaması Nedir? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Cevabı Nedir? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Açıklaması? :Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Gerçek mi? :Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? ile ilgili Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Hakkında? :Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? ile ilgili Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? burada bulabilirsiniz. Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Tefsir nedir?, Tefsir anlamı nedir?, Tefsir ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Derebucak Barajı, Variety (dergi), Real Betis, Belidae, İbrani takvim, Kulfallı, İzmit, Dr. Jekyll and Mr. Mouse, Laskarina Bubulina, Ağcabedi, Deliçay Barajı, Hamza Yerlikaya, Belarus tarihi, Warner Records, NGC 1383, İmzam Kanla Yazılır, Müslümanların Mısırı fethi, Romanya tarihi, Lozan Anlaşması, 1972 yapımı Türk filmleri, CentraleSupélec, 2021 Macaristan Grand Prix, Manisa, When Dream And Day Unite, Götz George, Akaa, Giuseppe De Notaris, Yemişçi Hasan Paşa, Atilla Destanı, Gérard Houllier, Rajko Mitić Stadyumu, Siyasi haklar, NGC 4578, Afar Bölgesi, Andrew Johnson, Sing Me A Song, Azizler (film), The Fortune Cookie, Luis Advíncula, Lotus (Christina Aguilera albümü), Salem, Oregon, Yunan mitolojisi, Onikişubat, Ryakuō, Glasgow Rangers, 2010–11 Süper Lig, James Marsters, Microsoft Surface, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dirname, Yuji Kimura, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu St. Louis Sinema Eleştirmenleri Derneği Ödülü, Mitchell Leisen, Jónsi, Alaylı, Yenişehir, Kurtuluş Hareketi, Jane Birkin, Çekya merkezli havayolu şirketleri listesi, Cevizdere, Elazığ, Gattaca, Avustralya İşçi Partisi, Transvaal Cumhuriyeti, Oconee County, Güney Karolina, Cinsiyet ifadesi, Fatih Uyar, Amerika Birleşik Devletlerinin küçük dış adaları, Phoenix, Kəbirli, Donkey Kong (video oyunu serisi), Bosanski Šamac, Retikülosit, İnli, Kütahya, Translara olan çekim, Eskiçeltek, Uğurludağ, Turşucuzade Ahmed Muhtar Efendi, Uluslararası insancıl hukuk, Fatin Gökmen, Nijkerk, Surp Stepanos Ermeni Kilisesi (İstanbul), NGC 405, Lezgice, Mark Rydell, Garda Gölü, Türkiyenin katıldığı savaşlar listesi, Édouard Mortier, Lihtenştayn bayrağı, Vatana ihanet, Sony Channel (Türkiye), Bayramyazı, Taşlıçay, 2017 A Lyga, Türkmenistan bayrağı, Portekiz cumhurbaşkanı, CD Palestino, A (Kiril), Soysuzlar Çetesi, Ed Ames, Müsavat Partisi, Mehmet Ali Kaptanlar, Musavat Partisi, Göz Kırpan Bulutsu, 12 Eylül Davası,
Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?,