Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir?

Fıkıh Nedir?

Fıkıh Nedir?, Fıkıh Nerededir?, Fıkıh Hakkında Bilgi?, Fıkıh Analizi? Fıkıh ilgili Fıkıh ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fıkıh ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fıkıh Ne Anlama Gelir Fıkıh Anlamı Fıkıh Nedir Fıkıh Ne Anlam Taşır Fıkıh Neye İşarettir Fıkıh Tabiri Fıkıh Yorumu 

Fıkıh Kelimesi

Lütfen Fıkıh Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fıkıh İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fıkıh Kelimesinin Anlamı? Fıkıh Ne Demek? ,Fıkıh Ne Demektir? Fıkıh Ne Demektir? Fıkıh Analizi? , Fıkıh Anlamı Nedir?,Fıkıh Ne Demektir? , Fıkıh Açıklaması Nedir? ,Fıkıh Cevabı Nedir?,Fıkıh Kelimesinin Anlamı?,Fıkıh Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fıkıh Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fıkıh Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fıkıh Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fıkıh Kelimesinin Anlamı Nedir? Fıkıh Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fıkıh Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fıkıh Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fıkıh - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fıkıh

Fıkıh Nedir? Fıkıh Ne demek? , Fıkıh Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fıkıh Kelimesinin Anlamı? Fıkıh Ne Demek? Fıkıh Ne Demektir? ,Fıkıh Analizi? Fıkıh Anlamı Nedir? Fıkıh Ne Demektir?, Fıkıh Açıklaması Nedir? , Fıkıh Cevabı Nedir? , Fıkıh Kelimesinin Anlamı?






Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir?

Fıkıh

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fıkıh (Arapça: فقه), anlayış, anlayış tarzı veya derinliği anlamına gelen kelime, terim olarak İslami kanunların teorik ve pratik uygulama (fetva) çalışmalarına verilen ismi ifade etmektedir.

Müslümanlar Allah tarafından indirildiğine ve Kur'an ve sünnette ortaya konulduğuna inandıkları şeriatı ulema tarafından kendilerine iletilen sorunlara getirmeye çalıştıkları cevaplar (Fetva) ve yapılan yorum çabaları (İctihad) genişletmişler, bu amaçla kaynakları, kural ve prensipleri tespit etmeye çalışmışlardır.

Fıkıhla ilgilenen kişiye fakih denir.

El-Hidaye — Burhanüddîn Ebu'l-Hasan Ali b. Ebû Bekir Merginânî (Hanefi mezhebinin fıkıh kitabı).
Dosya:El-İhtiyar — İmam Mevsıli (Hanefi mezhebinin fıkıh kitapı).svg
El-İhtiyar — İmam Mevsıli (Hanefi mezhebinin fıkıh kitabı).

Etimoloji ve kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fıkıh, Arapça kökenli bir sözcüktür. "Bir şeyin özünü ve inceliklerini kavramak" anlamındadır. Kur'an'da da bir bilimden çok "ince anlayış, keskin idrak ve konuşanın amacını anlamak" anlamlarında kullanılmıştır. "Fakih" ise "bir şeyi iyi bilen, iyi anlayan kimse" demektir. Çoğulu "fukaha"dır. Fakih kelimesinin İslam ilimlerindeki terim anlamı ise tarih içerisinde fıkıh kelimesinin değişen manası ile paralel olarak değişikliğe uğramıştır.[1]

Fıkıhcılar insan davranışlarını kategorize ederek onlara Farz, vacip, sünnet, müstehap, mübah, mekruh, haram gibi etiketler vermişlerdir. Fıkıhta fetva dilinde sık kullanılan diğer terimler ise Zeyd (x kişisi), yecüzü (caizdir, uygundur), la yecüzü (caiz değildir, uygun değildir) gibi deyimlerdir.

Giriş[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam'da Peygamber Muhammed sonrasında dini kuralların belirlenmesi ve şekillendirilmesi amacıyla yola çıkan ulemanın, günün şartları ve getirdiği yeni problemler karşısında Şeriat hükümlerinin ortaya çıkartılması veya bu konularda hüküm konulmamış ise yeni hükümlerin, konulmuş olan eski hükümlere kıyasla konulabilmesi gibi, ictihad (hüküm tesis etme) ve kurallar koyma çalışmaları yapılmıştır.

Tesis edilen hükümlerin delilleri ile birlikte bilinebilmesi ve aynı delillere dönük eleştiri ve yeni yorumlar yapılabilmesi, farklı anlayışların ve fıkıh mezheplerinin oluşumuna yol açmıştır. Müslümanlar arasında Şeriat'ın aksine fıkıh kutsallık içermez ve farklı ve birbirini kıyasıya eleştiren mezhepler (İslam dini fıkıh mezhepleri) değişik coğrafya ve topluluklar arasında yaygınlaşır.

Fıkıh üç ana kısma ayrılır: 1. Muamelat (İşlemler) ve 2. Ukubat (Yaptırımlar / Cezalar) ve 3. İbadat (ibadetler). Giderek yaygınlaşan "İslam Hukuku" ifadesi ile de aslında Fıkıh içerisindeki Muamelat ve Ukubat alanları kastedilmektedir. Günümüzde laik eğilimlerin artması ile Fıkıh özellikle ibadetlerle ilgili bir alan görünümü oluşturmaktadır.

Hukuk dalları[değiştir | kaynağı değiştir]

İbadat (ibadetler) alanı ayrı tutulduğunda İslam Hukuku iki ana dala ayrılır: Muamelat (İşlemler) ve Ukubat (Yaptırımlar / Cezalar).

İbadat (ibadetler) alanı Fıkıh içerisinde yer almakla birlikte hukukun ilgi alanı içerisine girmediği için ayrı bir kategori olarak değerlendirilir. Yani bu alanın hukuktan ayrılması eğilimi söz konusudur. Münakahat (nikah, aile hukuku) ise Osmanlı döneminde Mecelle ile birlikte eklenmiş ancak sınıflandırmada genel kabul görmemiştir.

Fıkıh usulü[değiştir | kaynağı değiştir]

Fıkıh usulü İslami kural ve kanunların teorik çalışmalar kısmını oluşturur. Bu kapsamda bir konu ile ilgili kaynakların neler olduğu veya olabileceği ile ilgili görüşlerin ortaya konması, değerlendirilmesi, ayet ve hadislerin konu ile ilgili açık bir hüküm ifade edip etmediğinin tartışılması, ayet ve hadislerin bağlam, kapsam, istisna, mutlakiyet vb. açılarından değerlendirilmesi, birbiri ile çelişen kaynakların uyumlulaştırılması veya hangisinin tercih edileceği gibi konularla ilgilenir.

Fıkhın 4 asli kaynağı vardır: Kur'an, Hadis, İcma, Kıyas. Bunların dışında fer'i denilen kaynakları vardır ki onlardan bazıları şunlardır: istihsân, istislah, İstishâb, örf, Şeriatü men kablena, Mesalih-i mürsele Seddi zerai. Osmanlı İmparatorluğu'nda uygulandıktan ve bu imparatorluk dağıldıktan sonra oluşan İslam dinine mensup ülkelerde uygulanmaktadır.

İslam Hukuk Usulü (Yöntemi) ana kaynakalar (Kuran ve Sünnet) dışında özetle şu şekilde kullanılır:

1. İcma: Görüşleri toplamak, görüş birliğine varmak.

2. Kıyas: Benzer örnekleri karşılaştırma yoluyla sonuç çıkarma. Sorunu çözerken ona çok benzeyen önceki örnek olaylardan yararlanılır (Örnekseme).

Uygulamada İslam dünyasında özellikle ibadetler konusunda duruma özel birçok ifade genelleştirilerek yaygınlık ve devamlılık kazanmıştır. Bu durumun Kurban ibadeti ve hicap uygulaması gibi örnekleri bulunmaktadır. Bir başka örnek ise fıkıh tanımlarına göre açık ve tartışmasız olması gereken farz ve haram gibi kavramların içeriğinin mezheplere göre farklılıklar göstermesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İslamiyetin ilk devirlerinde islam dini ile ilgili bütün çalışma ve tartışmalar fıkıh disiplini altında yapılmaktaydı. Daha sonra fıkıh, Hicri 1. asırda (Miladi 7.- 8. yüzyıllar) sadece ameli yani eylemsel konulara has kılınan, İslam hukuku olarak ayrı bir ilim haline geldi. Fıkhın metodolojisi anlamına gelen Fıkıh Usûlü müctehidin (yani dinde hüküm verebilecek şahsın) şer'î hükümleri tafsili (açıklayıcı) delillerinden çıkarmasına yarayan kurallar bütünüdür. Fıkıh usûlü açısından elimize ulaşan ilk eser hicri 2. yüzyılda İmam Şafii'nin Er-Risale fil-Usul adlı eseridir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hayreddin Karaman, "Fakih", Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, C. XII, s. 126.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Nedir? :Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? ile ilgili Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Ne Demektir? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Açıklaması Nedir? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Cevabı Nedir? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Açıklaması? :Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Gerçek mi? :Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? ile ilgili Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Hakkında? :Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? ile ilgili Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fıkıh nedir?, Fıkıh anlamı nedir?, Fıkıh ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Manyetik hidrodinamik, Theridion turrialba, 1929 La Liga, Abdurrahman Tutdere, Gagavuz Özerk Bölgesi, Triyaj garı, Teyp, Enzo Fernández, Bursada 1984 Türkiye yerel seçimleri, II. Dünya Savaşının Hava savaşları, Cybaeus angustiarum, Krematoryum, Petrol ve doğalgaz mühendisliği, Halil Rifat Paşa, Halil Rıfat Paşa, Niccolò Paganini, Katie Holmes, Dünya Varmış, Callisthenes moniliatus, Madison County, Alabama, Russell County, Alabama, Trabzonda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Edgar Ié, Santena, Synneuridae, Mountain Brook, Alabama, Roberto Rosato, Malatyada 1984 Türkiye yerel seçimleri, Matta (havari), Kolezyum, Pop folk, Željko Šturanović, Acanthascus, Orduda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Lakhta Center, Eurodans, Kocaelide 1984 Türkiye yerel seçimleri, Bae Suzy, Andrea del Verrocchio, Köle ticareti, San Luca, Erzurumda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Callichthyidae, Wilhelm Dilthey, Caserta Mütarekesi, Eboli, 1884, Kırşehirde 1984 Türkiye yerel seçimleri, Theora, Ekrem Engin, Castel del Monte, Vanda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Naha, Pleasant Grove, Alabama, Yontar Düzensiz Cüce Galaksisi, Smiths Station, Alabama, Adam Clayton, Vestavia Hills, Alabama, Tetrafobi, İtalyan irredantizmi, 300 Spartalı Kahraman, Mardinde 1984 Türkiye yerel seçimleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi, Çavdır, Siw Malmkvist, Palio di Siena, Artvinde 1984 Türkiye yerel seçimleri, George Darwin, Hindu, Askar Mamin, Osetçe, Diyarbakırda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Hızlı ve Öfkeli 9, Bologna Üniversitesi, Stutsman ilçesi, Kuzey Dakota, CRI Türk FM, Sudan millî futbol takımı, Burdurda 1984 Türkiye yerel seçimleri, Nevşehirde 1984 Türkiye yerel seçimleri, Türgişler, Çavuş Dağı, Bingölde 1984 Türkiye yerel seçimleri, Puppet on a String, Zoli Ádok, Kral FM, Tahıl, Eski Kıpçakça, Adana Eyaleti, Teverola, Bilecikte 1984 Türkiye yerel seçimleri, Antalyada 1984 Türkiye yerel seçimleri, Hemixos, Asplanchna, Hiram Mier, Ağaç dalı, Williston, Kuzey Dakota, Nedimeler, Dickinson, Kuzey Dakota, Jamestown, Kuzey Dakota, Macaca mulatta,
Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?, Terminolojik Nedir?, Fena Yerine Vurmak Nedir?, Yusuf Yalvaç Kimdir?,