Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir?

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Nedir?

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Nerededir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Hakkında Bilgi?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Analizi? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ilgili Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Anlama Gelir Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Anlamı Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Nedir Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Anlam Taşır Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Neye İşarettir Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Tabiri Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Yorumu 

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesi

Lütfen Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demek? ,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demektir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demektir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Analizi? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Anlamı Nedir?,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demektir? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Açıklaması Nedir? ,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Cevabı Nedir?,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı?,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne demek? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demek? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demektir? ,Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Analizi? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Anlamı Nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Ne Demektir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Açıklaması Nedir? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Cevabı Nedir? , Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları Kelimesinin Anlamı?






Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir?

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
1932 yılında Nizamettin Nazif'in yazdığı "Bir Millet Uyanıyor" adlı sinema kitabının iç kapağı. Kitap aynı yıl çevrilen ve yine aynı adı taşıyan Muhsin Ertuğrul filminin kitabıdır ve filmden alınmış çok sayıda siyah-beyaz fotoğraf içermektedir.

Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları

Türkiye'de yayıncıların başından beri sinema kitaplarından büyük beklentileri olmamıştır. Kısa sürede tüketilecek popüler kitaplara kıyasla daha kısıtlı bir kitleye hitap eden ve hemen okunup atılmak yerine kitaplıklarda başvuru amacıyla muhafaza edilen türden eserlerden sayılan 'sinema kitapları', sadece meraklıları tarafından satın alındıkları için hem az sayıda yayımlanmışlar hem de yüksek baskı sayılarına ulaşamamışlardır. Sinema yazarı Nijat Özön, yayıncıların kâr getirmediği için sinema kitaplarından “vebadan kaçar gibi” kaçtığını söylemiştir.[1] Günümüzde sinemaya olan ilginin göreceli olarak artmasına paralel olarak çok daha fazla sayıda sinema kitabı piyasaya çıksa da halâ bazı yayınevleri fazla bir satış beklemedikleri sinema kitaplarını prestij maksatlı yayımlamakta, buradan uğradıkları zararı yayımladıkları diğer popüler kitaplarla telafi etmektedirler.

1960'lı ve 1970'li yıllarda Ankara merkezli "Bilgi Yayınevi" çok sayıda sinema kitabı yayımlamıştı. 1980'lerden sonra Türkiye'de bir yılda basılan sinema kitaplarının sayısında hızlı bir artış görülmüş, bu artış gittikçe ivme kazanarak 2000'li yıllarda doruğa çıkmıştır. Birçok yayınevinin yayın yelpazesinde bir veya birkaç sinema kitabı yer alırken yayın yelpazesini tamamen sinema kitaplarına ayırmış olan "Es Yayınları" dikkati çekmektedir. Sinema konusundaki portföyleri oldukça geniş olan diğer yayınevleri arasında "Hil Yayınları", "Afa Yayınları", "+1 Kitap", "Agora Kitaplığı", "Kabalcı Yayınevi", "İzdüşüm Yayınları", "Remzi Kitabevi" ve "Kitle Yayınları" sayılabilir. Bazı sinema kitapları ilk baskılarını kâr amacı gütmeyen bilim kuruluşlarının veya derneklerin bünyelerinde yapmışlar, ilerleyen yıllarda bunların ikinci, üçüncü vb. baskıları bağımsız ticari kitabevleri tarafından çıkartılmışlardır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle Türkiye'de yayımlanmış sinema kitaplarının listesi çok da kabarık olmayacaktır. Son seksen yılda yayımlanan sinema ile ilgili kitapların bir listesi aşağıya çıkartılmıştır: (Not: "Türkiye'de yayımlanmış sinema dergileri"nin listesi başka bir Vikipedi maddesinde ele alınmıştır.)

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni harflerle basılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kitap Yazarı Yayınevi Notlar
1930 "Şarlo" Fikret Adil Madarlı
1931 "Sesli, Sessiz ve Renkli Sinema" Sedat Simavi Kanaat Kütüphanesi, İstanbul
1932 "Bir Millet Uyanıyor" Nizamettin Nazif Kanaat Kütüphanesi, İstanbul O yıl çevrilen aynı adlı Muhsin Ertuğrul filminin resimli kitabı
1933 "Türkiye'de Sinema ve Tesirleri" Hilmi A. Malik Kitap Yazanlar Kooperatifi Neşriyatı
1934 "Sinema Yıldızları" Fikret Adil Madarlı Akşam Kütüphanesi, İstanbul
1935 "Sinema Delisi Kız" Server Bedi Semih Lütfi Kitabevi, İstanbul
1936 "Sinema Artisti Adalet" Afif Evren Babalık Basımevi, Konya
1938 "Radyo ve Sözlü Sinema" Raik Üstün İkbal Kitabevi, İstanbul
1938 "Holivuda Giden İlk Türk Gazeteci Yıldızlar Arasında" Turan Aziz Beler Vakit Neşriyatı, İstanbul
1939 "Robert Taylor'un Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 1
1939 "Norma Sheare'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 2
1939 "Nelson Eddy'nin Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 3
1939 "Danielle Darrieux'un Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 4
1940 "Şen Sinemanın Pırlanta ve İncileri: Büyük ve Meşhur Filmler" Şen Sineması, Manisa
1940 "Charles Boyer'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 5
1941 "Tyrone Power'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 6
1941 "Dorothy Lamour'un Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 7
1941 "Gary Cooper'ın Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 8
1941 "Deanna Durbin'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 9
1941 "Joan Crawford'un Hayatı " Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 10
1941 "Alice Faye'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 11
1942 "Marlene Dieirich'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 12
1942 "Clark Gable'ın Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 13
1943 "50 Yıldız" Sinemagazin Dergisi Yayını, İstanbul
1943 "Çocuklar, Gençler, Filmler" Dr. Osman Şevki Uludağ Kader Basımevi, İstanbul Yazarı Konya milletvekiliydi.
1943 "Harp İçinde Yıldızlar" Taceddin C. Öney A. İhsan Basımevi, İstanbul
1943 "Holivud'da 300 Gün" Hikmet Feridun Es Bütün Kitabevi, İstanbul
1943 "Judy Garland'ın Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 14
1943 "Mickey Rooney'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 15
1943 "Sinema Albümü" Resimli Ay Basımevi, İstanbul
1943 "Sinema ve Tiyatro Artistlerimiz" İktisadi Yürüyüş Basımevi, İstanbul 1. ve 2. ciltler bir arada
1943 "Yıldızların Gizli Hayatları" Adnan Fuat Aral Ar Yayını, İstanbul
1944 "Hedy Lamar'ın Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 16
1944 "Sonja Heine ve John Payne'in Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 17
1944 "Betty Grable'ın Hayatı" Türkiye Yayınevi Yıldız Biyografileri Dizisi 18
1944 "Sinema Almanağı" Arif Bolat Kİtabevi, İstanbul
1944 "Sinemanın İçyüzü" Stephen Watt Ant Yayınları
1944 "Vatan Şairi Namık Kemal" Necip Fazıl Kısakürek Semih Lütfi Kİtabevi Yayınları, İstanbul
1945 "İngiliz Kültür Heyeti Tedrisî Filmler Rehberi" İdeal Basımevi, Ankara
1946 "Filmlerimiz" Yerli Film Yapanlar Cemiyeti İktisadi Yürüyüş Basımevi, İstanbul
1946 "Film Şarkıları" Türkiye Yayınevi Kitap "Yıldız Mecmuası"nın 22 no'lu özel sayısı olarak çıktı
1946 "Sesli Sinemalar ve Televizyon" Prof. Rankin Kenan Basımevi, İstanbul
1946 "Radar, Televizyon, Sesli Sinema" Talât Tolunay İnkılâp Kitabevi
1946 "Her zaman Kalbimdesin" S.Y. Gloria Warrein Aybey Yayınevi "Senenin En Güzel Sinema Romanları Serisi"
1947 "Sinema Tarihi" Lo Duca Remzi Kitabevi Çeviri: Nuri Sarıdoğan
1947 "Sinema ve Modaları" Türk Basınları Dağıtma Bürosu, İstanbul
1948 "Cemil Filmer" Emek Matbaacılık, İstanbul
1948 "Yıldızlar Ne Diyor" Edip Akın Harmankaya Işıl Matbaası, İstanbul
1948 "Harmankaya, Yıldızlar Ne Diyor" Edip Akın Haka Film, İstanbul
1950 "Sinema" Nebioğlu Yayınevi, İstanbul Çocuk Ansiklopedisi Kitapları:16
1950 "Uçuruma Doğru" Ziya Çalıkoğlu Boşboğaz Matbaası, İstanbul
1951 "Cem Sultan" Ziya Çalıkoğlu Bakış Matbaası, İstanbul
1951 "İncili Çavuş" Ziya Çalıkoğlu Bakış Matbaası, İstanbul
1951 "Modem Eğitimde Film" Reşit Pasin K.K.K. Basımevi, İstanbul
1951 "Sayın Milletvekillerimize" Güven Basım ve Yayınevi, İstanbul
1952 "Bizim Yıldızlar Ansiklopedisi" Zeki Tükel
1952 "Film Kursu" Şinasi Barutçu
1952 "Son Buse" Ziya Çalıkoğlu Bakış Matbaası, İstanbul
1953 "Meşhur Türk Film Artistleri ve Dansözleri Magazini 1954 Yılbaşı Albümü" Kudret Sulatası
1953 "Rüzgâr Gibi Geçti" Kadri Yurdatap, Rebü Yurdatap S. Erksan, Şaka Matbaası, İstanbul
1954 "Allahın Cenneti" Ziya Şakir Maarif Kütüphanesi, İstanbul
1955 "Marilyn Monroe'nün Aşk ve Maceraları" Selma Dikmen And Yayınları, İstanbul
1955 "Senaryo Tekniği Teorisi ve Pratiği" Muzaffer Gökmen Son Havadis Matbaası, Ankara
1955 "48 Yıldan Çizgiler" Atıf Kaptan Ekicigil Basımevi, İstanbul
1956 "Hayat Sokaklarında" İsmail Noyan Çallı Film, İstanbul Senaryo
1956 "Sinema Sanatı" Nijat Özön Sinema Dergisi Yayınları, Ankara
1957 "Film Dünyası" Münir Hayri Egeli Akısan Yayınevi, İstanbul
1957 "Şeytanın Güzelliği" René Clair, Armond Salacrou Kültür Matbaası, Ankara Senaryo kitabı. Çeviren: Muzaffer Gökmen
1958 "Ansiklopedik Sinema Sözlüğü" Nijat Özön Arkın Kitabevi, İstanbul
1958 "Fotograf ve Sinema Sanatı" Jean Roubier "La Photographie et le Cinéma d'Amateur" 1. Cilt
1958 "James Dean ve Asî Gençlik" Selahatin Akbay Alpaslan Matbaası, İstanbul
1958 "Tyrone Power'ın Hayatı, Aşkları, Gizli Tarafları" Necip Fazıl Alsan İrfan Matbaası, İstanbul
1959 "Lüks Nermin'in 7 Kızı" Yakılacak Kitaplar Yayınevi, İstanbul
1959 "Filmi-Test" Halis Özgü Rekor Matbaası, Ankara
1959 "Şarlo (Charlot)" Philippe Soupault Martı Yayınları, İstanbul Çeviri: Teoman Aktürel
1960 "Brigitte Bardot" Sabahattin Arayıcı Ernur Matbaası, İstanbul
1960 "Film ve Rejisör" Don Livingston Mete yayınları, İstanbul Çeviren : Tarık Dursun Kakınç
1960 "Sinema Tarihi, Başlangıcından Bugüne Türk ve Dünya Sineması" Zahir Güvemli Varlık yayınları, İstanbul
1960 "Sinema Tekniğine Giriş" Mahmut Özdeniz Vakit Matbaası, İstanbul
1960 "Sophia Loren" Sabahattin Arayıcı Ernur Matbaası, İstanbul
1960 "Sinema Dağıldı" Cemal Erten Bilgin Çocuk Yayınları, İstanbul
1961 "Kocatepenin Üç Süvarisi (Zafer Kahramanları)" Macit Doğudan Senaryo Film Neşriyatı, İstanbul
1962 "Rüyalar Diyarı Hollywood Çılgınlıklar Diyarı Las Vegas" Nazım Kurdoğlu Berksoy Matbaası
1962 "Türk Sinema Tarihi, Dünden Bugüne 1896-1960" Nijat Özön Artist Yayınları
1963 "Resimli Genç Yıldızlar Almanağı" Ahmet Ökmen Dizerkonca Matbaası, İstanbul
1963 "Senaryo Tekniği, Senaryoculuğumuzla İlgili Notlar" Orhan Kemal Elif Kİtabevi, İstanbul
1963 "Senaryo Yazma Tekniği ve Sinemada Artistik Oyun" K. Ali Meram, Tekin Akpolat Kültür Kİtabevi, İstanbul
1963 "Sinema Terimleri Sözlüğü" Nijat Özön Türk Dil Kurumu Yayınları Ankara Üniv. Basımevi
1963 "Ünlü Sinema Rejisörleri" Tarık Dursun Kakınç Elif Kİtabevi, İstanbul
1964 "Artist Olmak İsteyenlere Filmciliğin İçyüzü"" Melahat Gürses Kandi yayını
1964 "Kemalistler" Muhteşem Durukan Esra Kolektif Şirketi Matbaası, İstanbul
1964 "Komple Huzur" Mustafa Turan Sanat Matbaası, İzmir
1964 "Mısır Tarlasındaki Cinayet - Dokunmayın Bizlere, Ateşçi" Muzaffer Fatma, Muhteşem Durukan Doğruluk Matbaası, İstanbul
1964 "Resimli Amatör Artistler Bülteni Ses Film Reklam" Derleyen: Kamile Bora, Halil Dilmen
1964 "Sinema El Kitabı" Nijat Özön Elif Yayınları
1965 "Artist Olmak Sanatı" Yesari Afif İtimat kitabevi, İstanbul
1965 "Dokunmayın Bizlere, Ateşçi" Muzaffer Fatma ve Muhteşem Durukan Doğruluk Matbaası, İstanbul
1965 "Kemalistler" Muhteşem Durukan Doğruluk Matbaası, İstanbul
1965 "Merkez Film Kontrol Komisyonu Kimlerden Yanadır" Muhteşem Durukan Doğruluk Matbaası, İstanbul
1965 "Sinema Projeksiyon Makineleri" Ahmet Akgün T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yayını
1965 "Yurttaş Kane" Orson Welles Bilgi Yayınevi Türkçesi: Nijat Özön, Kapak düzeni: Ozan Sağdıç
1965 "Türk Sinemasında Kadın ve Seks" Agah Özgüç Çınar Matbaası Diğer adı: Yerli Sinemada Seks
1966 "Çağdaş Sinema" Penelope Houston Kitapçılık Limited Ortaklığı Yayınları, İstanbul Özgün adı: The Contemporary Cinema, Çeviri: Dikmen Gürün
1966 "Tiffany'de Kahvaltı" Truman Capote Bilgi yayınevi Çeviri: Meral Alakuş
1966 "Çağdaş Sinemanın Sorunları" André Bazin Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Nijat Özön
1966 "1965-1966 Sinema Yıllığı" Agah Özgüç, Giovanni Scognamillo A.D.O. Yayınları, İstanbul
1966 "Askerin Türküsü" Grigoriy Çukray Ataç kitabevi, İstanbul Çeviren: İbrahim Denker
1966 "Gece" Michelangelo Antonioni Bilgi Yayınevi Çeviren: Ülkü Tamer
1966 "Hiroşima Sevgilim" Marguerite Duras Uğrak Kitabevi, İstanbul Çeviren : Cevat Çapan
1966 "Sevmek Seni" Cengiz Tuncer Habora Kİtabevi, İstanbul
1966 "Brigitte Bardot" Simone de Beauvoir Uğrak Kitabevi, İstanbul Çeviren : Ülkü Tamer
1966 "Şiirlerle Sinema" Agah Özgüç Habora Kitabevi, İstanbul
1966 "Sinemanın Temel İlkeleri" Vsevolod Pudovkin Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Nijat Özön
1966 "Aşkın Dünü, Bugünü,Yarını" Tarık Dursun K. Habora Kitabevi, İstanbul
1966 "Yedinci Mühür" Ingmar Bergman Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Turan Oflazoğlu
1966 "Dolce Vita-Tatlı Hayat" Federico Fellini, Joseph Maria Lo Duca Habora Kitabevi, İstanbul Çeviren : Sabiha Serim
1966 "Regards Sur Le Cinema Turc" Atilla Tokatlı Turizm ve Tanıtma Bakanlığı yayını Başnur Matbaası, Ankara
1967 "400 Darbe" François Truffaut, Marcel Moussy Çeviren : Eray Canberk
1967 "Amatör Artistler Almanağı " Sıralar Matbaası Çeviren: Sabahat Oğuz
1967 "Amerika Amerika" Elia Kazan Habora Kitabevi, İstanbul Çeviren : Özay Sunar
1967 "Aynadaki Gibi-Sessizlik" Ingmar Bergman Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Tezer Özlü, Fadıl Taylan
1967 "Kızıl Çöl" Michelangelo Antonioni Uğrak Kitabevi, İstanbul Çeviren : Egemen Berköz
1967 "Potemkin Zırhlısı-Harp Esirleri-Cehennemden Dönüş" Eisenstein-Jean Renoir-John Ford Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren: Nijat Özön, Ahmet Küflü
1967 "Federico Fellini " Gül Matbaası, İstanbul
1967 "Türk Sinemasında Gerçekler" Set Kitabevi, İstanbul
1968 "Bir Sarışının Aşkları" Milos Forman Sürek Yayınları, İstanbul Çeviren : Jak Şalom
1968 "Sinematografik Hürriyet" Alim Şerif Onaran İçişleri Bakanlığı, Tetkik Kurulu Yayınları Gürsoy Basımevi
1968 "Türk Sineması Kronolojisi 1895-1966 Nijat Özön Bilgi Yayınevi, Ankara
1968 "Mukayeseli Hukukta ve Türk Hukukunda Sinema Filmlerinin Sansürü" Özkan Tikveş İstanbul Üniversitesi İktisat Fak. Yayınları
1968 "Türk Dili Dergisi Sinema Özel Sayısı" Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara
1969 "Danimarka Sinemasının Altın Çağı" Filmarşiv yayını "Yabancı Sinema" dizisinin 1. kitabı
1969 "60. Sanat Yılında Muhsin Ertuğrul'a Saygı" Komisyon Hazırlayan: Metin And
1970 "İlk Türk Sinemacısı Fuat Uzkınay" Nijat Özön Türk Sinematek Derneği yayını
1970 "Kurtuluş Savaşı ve Sinemamız" Erman Şener
1970 "Yeşilçam ve Türk Sineması" Erman Şener Kamera Yayınları, İstanbul
1971 "Bisiklet Hırsızı" Vittorio de Sica Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviri : Alpagut Erenuluğ
1971 "Ulusal Sinema Kavgası" Halit Refiğ Hareket Yayınları, İstanbul
1972 "Festivaller" Erman Şener Anlam Yayınları
1972 "Şarlo" Marcel Martin Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Timuçin Yekta
1972 "Kızılırmak-Karakoyun" Lütfi Ö. Akad Türk Film Arşivi/Güney Yayınları
1972 "Leopar" Luchino Visconti Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviren : Alpagut Erenuluğ
1972 "Televizyona Açılan Pencere" Mahmut Tali Öngören
1972 "Televizyon Kılavuzu" Mahmut Tali Öngören
1973 "Marilyn, Hayatı ve Aşkları" Norman Mailer Çeviren: Nihal Yeğinobalı
1973 "Bugünkü Türk Sineması" Salih Gökmen Fetih Yayınları
1973 "Türk Sinemasında 6 Yönetmen" Giovanni Scognamillo Türk Film Arşivi
1973 "Televizyon Piyes Yazarlığı" Mahmut Tali Öngören
1973 "Sevmek Zamanı" Metin Erksan Hareket Yayınları'
1973 "Sinema Eleştirileri" Muzaffer Budak Yelken Matbaası
1974 "Türkan Şoray, Bir Yıldız Böyle Doğdu" Agah Özgüç Göl Yayınları
1974 "Haremde Dört Kadın" Halit Refiğ Türk Film Arşivi
1974 "Sanat Üzerine Denemeler" Sabahattin Eyüboğlu Cem Yayınevi
1975 "Türk Sinemasında Fotoğraflarla Seks" Agah Özgüç Göl Yayınları
1975 "Bir Sinemacının Düşünceleri" Sergey Ayzenştayn Yol Yayınları Çeviri: Azmi Arna
1975 "Umut" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul
1975 "Umutsuzlar" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1975 "Arkadaş" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1976 "Ağıt" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1976 "Seyyit Han" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1976 "Zavallılar" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1976 "Türk Sinemasında İdeoloji" Mesut Uçakan Düşünce Yayınları, İstanbul
1976 "Sinema Seyircisinin El Kitabı" Erman Şener Koza Yayınları
1976 "Amarcord" Federico Fellini Karacan Yayınları Türkçesİ : Egemen Berköz
1976 "Televizyon Film Yapım Yöntemleri" Mahmut Tali Öngören Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları
1976 "Senaryo Yazma Tekniği" Mahmut Tali Öngören Güney Film Yayınları, İstanbul
1976 "Türk Sineması Sansür Dosyası" Agah Özgüç Koza Yayınları
1977 "Sinema Yazıları" Bertolt Brecht Görsel Yayınları
1977 Sinema Yazıları Nevzat Çalıkuşu Yeni Nilüfer Yayınları
1977 "Mitos ve Kuşku 1966-77 Amerikan Sinemasına Bakışlar" Atilla Dorsay Görsel Yayınlar
1978 "Bir Gün Mutlaka" Yılmaz Güney Güney Film Yayınları, İstanbul Senaryo
1978 "Lütfi Ömer Akad" Alim Şerif Onaran Afa Yayınları
1978 "Sinemaya Giriş" Erman Şener
1979 "Başlangıcından Bugüne Fotoğraflarla Türk Sineması" 2. İstanbul Sanat Bayramı Türkçe ve İngilizce aynı ciltte
1980 "Canlandırma Sineması ve Türkiye'deki Durumu" Fırat Yörük
1981 "Muhsin Ertuğrul'un Sineması" Alim Şerif Onaran Kültür Bakanlığı
1981 "Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü" Nijat Özön Türk Dil Kurumu Yayınları
1981 "Türk ve Dünya Sinema Ansiklopedisi" Atilla Dorsay, Turhan Gürkan Hürriyet Gösteri Yayınları Gösteri Dergisi'yle birlikte fasiküller halinde verildi
1982 "Senaryo ve Yapım-1" Mahmut Tali Öngören İ. T.İ.A. Yayınları, Ankara/Alan Yayıncılık Sunuş: Vedat Türkali
1982 "Sinemada Kadın ve Cinsellik Sömürüsü" Mahmut Tali Öngören Dayanışma Yayınları
1983 "Eski Filmler" Vedat Türkali Cem Yayınevi
1983 "Brecht Estetiği ve Sinema" Mutlu Parkan Dost Kitabevi, Ankara
1983 "Türk Sinema Sanatçıları Ansiklopedisi" Burçak Evren Film-San Vakfı Yayınları
1984 "Film Duyumu" Sergei Eisenstein Payel Yayınları Çeviri: Nijat Özön
1984 "Karanlıkta Uyananlar" Vedat Türkali Cem Yayınevi, İstanbul
1984 "Otobüs Yolcuları" Vedat Türkali Cem Yayınevi, İstanbul
1984 "Umutsuz Şafaklar" Vedat Türkali Cem Yayınevi, İstanbul
1984 "Bedrana" Bekir Yıldız Cem Yayınevi, İstanbul
1984 "Hatıralar, Türk Sinemasında 65 Yıl " Cemil Filmer Emek Matbaacılık ve İlancılık, İstanbul
1984 "100 Soruda Sinema Sanatı" Nijat Özön Gerçek vayınları
1984 "Becerikli Bozguncu Riminili Federico Fellini" Taner Ay İmge Yayınevi
1984 "Ders Notları" Sergei Eisenstein Hil Yayınevi Çeviren: Engin Ayça
1984 "Vesikalık Fotoğraflar" Taner Ay İmge Yayınları
1984 "Televizyon Video" Erman Şener İmge Yayınları
1985 "Bu Gemi Nereye" (Yazılar, Konuşmalar, Soruşturmalar) Vedat Türkali Cem Yayınevi
1985 "Yeşilçam'ı Benden Sorun" Öztürk Serengil Milliyet Yayınevi
1985 "Sinema Diye Diye" Mahmut Tali Öngören Kalem Yayıuncılık, Ankara
1985 "Godard Godard'ı Anlatıyor" Jean-Luc Godard Metis Yayınları Söyleşiler. Çeviri: Aykut Derman, özgün adı: Jean-Luc Godard par Jean-Luc Godard.
1985 "Film Biçimi" Sergei Eisenstein Payel Yayınları Çeviri: Nijat Özön
1985 "Akira Kurosava" Aldo Tassone Afa Yayınları Çeviren: Ahmet T. Şensılay
1985 "Sinema Uygulayımı Sanatı Tarihi" Nijat Özön Hil Yayınevi
1985 "Sinema Kuramları" Seçil Büker, Oğuz Onaran Dost Yayınları
1985 "Sinema Bir Şenliktir" Onat Kutlar De Yayınları
1985 "Sinemayı Sanat Yapanlar" Atilla Dorsay Varlık Yayınları
1985 "Sinemada Anlam Yaratma" Seçil Büker Milliyet
1985 "Sinema ve Çağımız" Atilla Dorsay Hil Yayınevi
1985 "Carlos Saura" Hans M. Eichenlaub Afa Yayınları Çeviren: Nilgün Kahraman, Füsun Ant
1985 "Adı Vasfiye" Yaratıcı Ekipten Notlar Mimeray Yayınları
1986 "Wim Wenders" Uwe Künzel Afa Yayınları
1986 "Sinema Yazıları 1969-1986" Muzaffer Budak Bayrak Yayımcılık
1986 "Son Nefesim" Luis Buñuel Afa Yayınları Çeviren : İlkay Kurdak
1986 "Roman" Roman Polanski Kelebek Yayınları Çeviren : Püren Alpaslan
1986 "Ingmar Bergman" Raymond Lefévre Afa Yayınları
1986 "Sinemaya Giriş" Alim Şerif Onaran Filiz Yayınları
1986 "Sinema Estetiğinin Sorunları" Yuriy M. Lotman De Yayınları
1986 "Sinema Dersleri" Sergei Eisenstein Hil Yayınevi
1986 "Beyaz Perdede Kırmızı Filmler" Atilla Dorsay Bilgi Yayınları
1986 "Yüzyüze" Atilla Dorsay Çağdaş Yayınları
1986 "Mühürlenmiş Zaman" Andrey Tarkovski Afa Yayınları Çeviren: Füsun Ant
1986 "Dünya Sineması Tarihi-1" Oğuz Makal GSF Matbaası
1986 "Türkçe Sinema Yazıları Kaynakçası 1960-1984" Oğuz Makal Esda Yayını
1986 "Belgesel Sinema" Bilgin Adalı Hil Yayınları
1987 "Türk Sinema Tarihi" Giovanni Scognamillo Kabalcı Yayınevi Önce tek ciltte, sonra 2 Cilt halinde
1987 "Hitchcock" François Truffaut Afa Yayınları Çeviri : İlyas Hızlı
1987 "Bir Senaryo Yazmak" Michel Chion Afa Yayınları
1987 "Zeynep'in Sinema Kitabı" Seçil Büker Hil Yayınları
1987 "Türk Filmleri Sözlüğü" Agah Özgüç Sümbül Basımevi, İstanbul Editör: Kadri Yurdatap
1987 "Estetik Açıdan Filmin Temel Öğeleri" Seyide Parsa Neşe yayıncılık, İzmir
1987 "Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e, Sinemadan Tiyatroya Muhsin Ertuğrul" Efdal Sevinçli Broy Yayınları
1987 "Sinemada Yedinci Adam, Türk Sinemasında İç ve Dış Göç olayı" Oğuz Makal Marş Matbaası, İzmir
1988 "Bir Endülüs Köpeği" Luis Bunuel Nisan Yayınları Çeviri: Osman Senemoğlu
1988 "Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney" Agah Özgüç Afa Yayınları, İstanbul
1988 "Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi" Agah Özgüç Broy Yayınları, İstanbul
1988 "Kronolojik Türk Sinema Tarihi 1914-1988" Agah Özgüç Kültür ve Turizm Bakanlığı yayını, Ankara
1988 "Türk Filmleri Sözlüğü" Agah Özgüç Sümbül Basımevi, İstanbul Editör: Kadri Yurdatap
1988 "Türk Sinemasında 10 Kadın" Agah Özgüç Broy Yayınları, İstanbul
1988 "Yılmaz Güney Kitabı" Atilla Dorsay Varlık Yayınları, İstanbul
1988 "Yönetmenler, Filmler, Ülkeler" Atilla Dorsay Varlık Yayınları, İstanbul
1988 "Sinema" Luchino Visconti Afa Yayınları, İstanbul
1988 "Hal ve Gidiş Sıfır" Jean Vigo Nisan Yayınları, İstanbul Çeviren : Osman Senemoğlu
1988 "Kurban" Andrey Tarkovski Dönemli Yayınları, İstanbul Çeviren : Tuba Tarcan Çandar
1989 "Serseri Aşıklar" Jean-Luc Godard Nisan Yayınları Çeviri: Roza hakmen
1989 "Atatürk Filmi" Metin Erksan Hil yayın
1989 "Yves Montand, ve Hayat Devam Ediyor" Jorge Semprun Afa Yayınları
1989 "Sinemada Göstergeler ve Anlam" Peter Wollen Metis Yayınları Çeviren: Zafer Aracagök, Özgün adı: The Devil is a Woman: Marlene Dietrich
1989 "Sovyet Sineması" Andrei Plakhov Arena Yayıncılık Çeviri: Yasemin Giritli İnceoğlu, Suha Çalkıvik
1989 "Sinema Dedi ki..." Ülkü Tamer Afa Yayınları, İstanbul
1989 "Ara Güler'in Sinemacıları" Erhan Kayaalp Hil Yayınevi
1989 "Fellini Fellini'yi Anlatıyor" Giovanni Grazzini Afa Yayınları Çeviri : Cüneyt Akalın
1989 "Federico Fellini" Giovanni Grazzini Agora Yayınevi Çevirmen : Cüneyt Akalın, özgün adı Federico Fellini: İntervista Sul Cinema
1989 "Film ve Gerçek" Seçil Büker Anadolu Üniversitesi Yayınları
1990 "Ben Aslında Hiçbir Filmin Aleyhine Yazmam" Cankut Şamlı Özgür Yayın
1990 "Sinema Tarihi Başlangıcından 1986'ya Kadar" Gerard Betton İletişim Yayınevi / Cep Üniversitesi Çeviri: Şirin Tekeli
1990 "Yarının Radyo ve Televizyon Düzeni" Mahmut Tali Öngören, Mesut Önen, Aysel Aziz Tüses Vakfı yayınları Koordinatör: Hıfzı Topuz
1990 "Başlangıcından Bugüne Türk Sinemasında İlkler" Agah Özgüç Yılmaz Yayınları, İstanbul
1990 "Büyülü Fener" Ingmar Bergman Afa Yayınları, İstanbul
1990 "Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney" Agah Özgüç Afa Yayınları, İstanbul
1990 "Türk Sinemasında Yeni Konumlar" Burçak Evren Broy Yayınları, İstanbul
1990 "Yeşil Gözler" Marguerite Duras Metis Yayınları
1990 "Ay" Reha Erdem
1990 "Yüreğimin Orta Yeri Sinema" Atilla Dorsay Altın Yayınları, İstanbul
1990 "Sinemada Yönetmenlik" Edward Dmytryk Afa Yayınları Çeviren : Ülkü Uzun
1990 "Hollywood'un Yeni Yüzü Meryl Streep" Andrea Thain Afa Yavınları Çeviren : Alev Yalnız
1990 "Yılmaz Güney, Yaşamı-Sanatı" Abdul Anbiyeviç Hüseynova Gölge Yayınları, İstanbul Çeviren: Mazlum Beyhan
1991 "Marilyn Monroe, Yaşamı ve Filmleri" Joan Mellen Ekin Kitabevi
1991 "Eski İstanbul Sinemaları" Mustafa Gökmen Turing Yayınevi İstanbul Kitaplığı
1991 "Türk Sineması Tarihi" Oğuz Makal Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları, İzmir
1991 "Belgesel Filmin Yapısal Gelişimi ve Türkiye'ye Yansıması" Simten Gündeş Öngören Der Yayınları/Alfa Yayınları
1991 "Televizyonu Anlamak" Erol Mutlu Gündoğan Yayınları, Ankara
1991 "Film Eleştirisine Dair" Simber Atay İdeart Yayınları
1991 "Hayatımın Hikâyesi" Charles Chaplin Afa Yayınları
1991 "Hayallerim, Aşkım ve Ben" Atıf Yılmaz Simavi Yayınları, İstanbul
1991 "Özgürlük Arayışı" Nagisa Oşima Afa Yayınları, İstanbul Çeviren : Yurdagül Gürpınar
1991 "Sinemada Anlam Yaratma" Seçil Büker İmge Kitabevi, Ankara
1991 "Sovyet Sineması" Andrei Plakhov Arena Yayınları
1991 "Türk Filmleri Sözlüğü 1. Cilt 1914-1973" Agah Özgüç SESAM Yayınları, İstanbul
1991 "Türk Filmleri Sözlüğü 2. Cilt 1974-1990" Agah Özgüç SESAM Yayınları, İstanbul
1992 "Antonioni, Truffaut, Fellini, Bergman Sinemasını Anlatıyor" Charles Thomas Samuels Düzlem Yayınları, İstanbul
1992 "Sinematograf Üzerine Notlar" Robert Bresson Nisan Yayınları Çeviri: Nilüfer Güngörmüş
1992 "Bir Senaryo Yazmak" Michel Chion Afa Yayınları Çeviren: Nedret Tanyolaç
1992 "Toplumsal Değişme ve Türk Sineması" Gülseren Güçhan İmge Yayınları
1992 "Mesut Uçakan'la Sinema Söyleşileri" Necip Tosun Nehir Yayınları
1992 "Bu Genç Kız Artist Olmak İstiyor" Ferda Ferdağ Ara Yayınları
1992 "Büyülü Kutu Büyülenmiş Toplum" Sedat Cereci Şule Yayınları
1992 "Sinema Kitabı" Nezih Erdoğan Ağaç Yayınları
1992 "Deneysel Sinemanın Kısa Tarihi" Sabri Kaliç Hil Yayınları
1992 "Mühürlenmiş Zaman" Andrey Tarkovski Afa Yayınları, İstanbul Çeviren: Füsun Ant, 2. baskı
1992 "Yaz Sinemaları" Murathan Mungan Remzi Kitabevi
1992 "Tarih İçinde İzmir Sinemaları" Oğuz Makal Güsev Yayınları, İzmir
1992 "Yüzyılın 100 Filmi" Barry Norman Afa Yayınları Çevirenler: Vehbi Sargın, Jale Mutlu
1993 "Kadın Sinemacılardan Bir Kesit" Kadın Eserleri Kütüphanesi 1993 Ajandası
1993 "Bilgisayar İle Sinema-TV Teknolojisi" İlhami Kul İnkılap Kitabevi
1993 "Yönetmenler, Filmler, Ülkeler-2" Atilla Dorsay Varlık Yayınları
1993 "Cinema Paradiso Italiano" Gökhan Erkılıç Spot Yayınları
1993 "92 Sinema Yıllığı" TÜRSAK
1993 "Amerikalı" Şerif Gören, Ümit Ünal Afa Yayınları, İstanbul
1993 "Antrakt 92 Sinema Yıllığı" Tamer Baran Derya Yayıncılık
1993 "Başlangıcından Günümüze Sinema Dergileri" Burçak Evren Korsan Yayınları, İstanbul
1993 "Berlin in Berlin" Sinan Çetin Plato Yayınları, İstanbul
1993 "Bir Cumhuriyet Sanatçısı Bedia Muvahhit" Gökhan Akçura Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İstanbul
1993 "Camdan Kalp" Fehmi Yaşar Oyunevi Yayınları, İstanbul
1993 "Devrim Sineması" Luda-Jean Schnitzer, Marcel Martin Öteki Yayınları, Ankara Çeviren: Osman Akınay
1993 "Film Dilinin Grameri" Daniel Ardon Anadolu Üniversitesi yayınları, Eskişehir
1993 "Her Yana Saldırıyorum (R.W.Fassbinder)" Hans Gunther Pflaum Hil Yayınları, İstanbul Çeviri : Cemal Ener
1993 "Humphery Godard" Alain G. Barbaur Afa Yayınları, İstanbul Çeviri : Hatice Taş
1993 "Jean-Luc Godard" Ertan Yılmaz Gece yayınları, Ankara
1993 "Jean-Luc Godard Sinemasında Kadının Yeniden Sunumu" Deniz Derman Değişim Ajans yayınları, Ankara
1993 "Önce Kısa Film Vardı" Tarkan Kaynar Antrakt yayınları, İstanbul
1993 "Sekizbuçuk" Federico Fellini Nisan Yayınları, İstanbul Çeviri: Rekin Teksoy
1993 "Senaryo Yazımı" William Miller Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri. Fak. Yayınları, Eskişehir Çeviri : Yılmaz Büyükerşen, Yalçın Demir, Nesrin Esen
1993 "Sinemada Kurgu" Edward Dmytryk Afa Yayınları, İstanbul Çeviri: Zafer Özden
1993 "Sinema Nedir?" André Bazin Sistem Yayınları, İstanbul Çeviri: İbrahim Şener
1993 "Sinemanın Yüzyılı" Giorgio Vincenti Evrensel Yayınevi, İstanbul Çeviri: Engin Ayça
1993 "Sinema-TV Üzerine Denemeler" Türker İnanoğlu Kendi yayını, İstanbul
1993 "Sinema ve Ben" Andrzej Wajda Afa Yayınları, İstanbul Özgün adı: Un Cinema Namme Desir, Çeviri: Füsun Ant
1993 "Türk Sinemasında Kadın 1920-1990" Fetay Soykan Kendi yayını
1993 "Öç Uzun Öykü" Mümtaz Alpaslan Kendi yayını
1993 "Yeşilçam'da Bir Sultan" Seçil Büker, Canan Uluyağcı Afa Yayınları, İstanbul
1993 "Yeşilçam Günlüğü" Ayşe Şasa Dergâh Yayınları, İstanbul
1993 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Gangster Filmleri" Tarık Dursun Kakınç Bilgi Yayınevi, Ankara
1993 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Türk Sineması" Agah Özgüç Bilgi Yayınevi, Ankara
1993 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Western Filmleri" Tarık Dursun Kakınç Bilgi Yayınevi, Ankara
1994 "Rüya Sineması" Sadık Yalsızuçanlar İsav Yayınları, Ankara
1994 "Yönetmenler Çerçevesinde Türk Sineması" Kurtuluş Kayalı Ayyıldız Yayınları, Ankara
1994 "Turkish Cinema / Cinema Turk" Kültür Bakanlığı Türk Sinemasını 1994 Cannes Film Festivalinde tanıtım kitabı
1994 "Türk Sineması Üzerine Yazılar" Nilgün Abisel İmge Kitabevi Yayınları
1994 "Sinemada Yedinci Adam, Türk Sinemasında İç ve Dış Göç Olayı" Oğuz Makal Ege Yayınları
1994 "Amerikan Sineması" Giovanni Scognamillo Ağaç Yayınları, İstanbul
1994 "Amerika Amerika" Elia Kazan Yaba Yayınları
1994 "Bu Genç Kız Artist Olmak İstiyor" Ferda Ferdağ Ara Yayınları
1994 "Bu Ne Şiddet" Nalan Demirergi, Cüneyt İşcan, Mahmut T. Öngören, Figen Yanık Kitle Yayınları, Ankara
1994 "Dekameron" Pier Paolo Pasolini Nisan Yayınları
1994 "Dünya Sinema Tarihi-1" Alev İdrisoğlu Engin Kitapçılık Yayınları, İstanbul
1994 "Fildişi Kulenin Dışında" Pier Paolo Pasolini Belge Yayınları
1994 "Filmde Zaman ve Mekan" Yalçın Demir Turkuaz Yayıncılık
1994 "Film ve Televizyonda Anlatım Teknikleri ve Dramaturjİ" K. Gerçeker TRT Eğitim Dairesi Yayınları 8
1994 "Görüntü Estetiği" Levent Kılıç İletişim Yayınları, İstanbul
1994 "Hepimiz Tehlikedeyiz" Pier Paolo Pasolini Şehir Yayınları
1994 "Kurbağa Yağı Satıcısı" Akira Kurosawa Afa Yayınları, İstanbul
1994 "M. Ertuğrul, Doğumunun 100. Yılına Armağan" Gökhan Akçura Büyükşehİr Belediyesi Yayınları
1994 "Proust Senaryosu" Harold Pinter Yapı Kredi Yayınları
1994 "Ragazzi" Pier Paolo Pasolini Remzi Yayınları
1994 "Senso" Camillo Boito Can Yayınları
1994 "Sessiz Sinema Tarihi" Alim Şerif Onaran Kitle Yayınları
1994 "Sinema Estetiği ve Godard" Mutlu Parkan İleri Kitabevi, İzmir
1994 "Sinemada Görüntü Yönetmenliği" A. Şefik Güngör Kitle Yayınları
1994 "Sinemaskop Düşünmek" Oğuz Makal İzmir
1994 "Teorama" Pier Paolo Pasolini Can Yayınları
1994 "Türk Sineması-1" Alim Şerif Onaran Kitle Yayınları, Ankara
1994 "Türk Sinemasında Demokrasi Kavramının Gelişmesi" Oğuz Onaran, Nilgün Abisel, Levent Köker, Eser Köker Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara
1994 "Yırtıcı Geceler" Cyril Collard İletişim Yayınları
1994 "Zaman Zaman İçinde" Andrey Tarkovski Afa Yayınları, İstanbul Çeviren: Seda Kervanoğlu
1994 "Turgut Özatay Sinema Yıldızları Albümü" Turgut Özatay Kendi Yayını
1995 "Aile Boyu Sinema" Gökhan Akçura Yapı Kredi Yayınları
1995 "Türk Sinemasında Film Müzikleri" Akın Ok Arion Yayınevi, İstanbul
1995 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Güldürü Komedi Filmleri" Oğuz Makal Bilgi Yayınevi, Ankara
1995 "Sinemada Oyunculuk" Edward Dmytryk, Jean Porter Dmytryk İzdüşüm Yayınları
1995 "Sinemanın Temel İlkeleri" Vsevolod İllaryonoviç Pudovkin Bilgi Yayınevi, Ankara Çeviri :Nijat Özön
1995 "12 Eylül Yılları ve Sinemamız-160 Filmle 1980-90 Arası Türk Sinemasına Bakışlar" Atilla Dorsay İnkılap Kitabevi
1995 "Erotik Sinema-1" Jacques Zimmer Ad Yayıncılık
1995 "Sinema ve Tarih" Marc Ferro Çeviren: Turhan İlgaz, Hülya Tufan
1995 "Ben Fellini" Charlotte Chandler Afa Yayınları, İstanbul Önsöz: Billy Wilder
1995 "Söylemek Güzeldir" Atıf Yılmaz Afa Yayınları, İstanbul Kitabın eski adı Hayallerim, Aşkım ve Ben'di.
1995 "Sİgmund Weinberg, Türkiye'ye Sinemayı Getiren Adam" Burçak Evren Milliyet Yayınları, İstanbul
1995 "Sinemanın Gizli Dili" Simten Gündeş Sistem Yayınları, İstanbul
1995 "Acı Dolu Yıllar, Küçük Hanımefendi Belgin Doruk-Gerçek Yaşam Öyküsü" Bircan Usallı Silan AD Yayıncılık, İstanbul
1995 "Büyük Film Kuramları" Simten Gündeş Sistem Yayınları, İstanbul
1995 "Deneysel Sinemanın Kısa Tarihçesi" Sabri Kaliç Hil Yayınları, İstanbul
1995 "Karagözden Sinemaya Türk Sineması ve Sorunları-1" Nijat Özön Kitle Yayınları, Ankara
1995 "Karagözden Sinemaya Türk Sineması ve Sorunları-2" Nijat Özön Kitle Yayınları, Ankara
1995 "Perdelerden Caddelere Dökülüvermiş, Bir Festivalin On Yılı" Atilla Birkiye Çınar Yayınları, İstanbul
1995 "Popüler Sinema ve Türler" Nilgün Abisel Alan Yayınları, İstanbul
1995 "Türk Filmleri Sözlüğü" Agah Özgüç Afa Yayınları, İstanbul
1995 "Türk Sineması-2" Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Kitle Yayınları, Ankara
1995 "Türk Sinemasında Cinsellik" Burçak Evren AD Yayınları, İstanbul
1995 "Türk Sinemasında İntiharlar ve Cinayetler Dosyası" Burçak Evren Vizyon Yayınları
1995 "Ütopik Sinema, Bilimkurgu Sinemasının Tarihi ve Mitolojisi " Bernhard Roloff, Georg SeeBlen Alan Yayıncılık, İstanbul Sinemanın Temelleri Serisi-1, Çeviri: Veysel Atayman
1995 "Yeşilçam Filmleri (Türkan Şoray'ın Kucağındaki Ölü Martı)" Hayri Caner Vizyon Yayınları, İstanbul
1995 "Ne İdim Ne Oldum" Nubar Terziyan İletişim Yayınları
1995 "Unutulmayanlar" Nebil Özgentürk Çınar Yayınları
1995 "Açık Bir Kitap" John Huston Nisan Yayınları Çeviri: İrma Dolanoğlu, özgün adı: An Open Book
1995 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Duygu/Aşk Filmleri" Veysel Atayman Bilgi Yayınevi, Ankara
1995 "100 Filmde Başlangıcından Günümüze Gerilim/Polisiye Filmleri" Tarık Dursun Kakınç Bilgi Yayınevi, Ankara
1995 "Tek Kişilik Tango" Anthony Quinn İnkılap Kitabevi Çeviri: Hilmi Artan
1995 "Sinemanın 100. Yılı Sinema Pulları Sergisi" Hazırlayan: Şennur Şentürk Yapı Kredi Kültür Merkezi
1996 "Türk Sineması Üzerine Düşünceler" Süleyman Murat Dinçer Doruk Yayınları, Ankara
1996 "Sinema Yıllığı 94" TÜRSAK 3. Sinema yıllığı
1996 "Erotik Sinema, Cinsellik Sinemasının Tarihi ve Mitolojisi" Bernhard Roloff, Georg SeeBlen Alan Yayıncılık, İstanbul Sinemanın Temelleri Serisi-2, Çeviri: Veysel Atayman
1996 "Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler" Giovanni Scognamillo İnkılap Kitabevi
1996 "Turkuaz Günlüğü" Murat Özsoy Doruk Yayınları, Ankara Hindistan'dan Pakistan'a, Çin'den İran'a Bir Belgesel Film Öyküsü
1996 "Fransız Sineması" Oğuz Makal Kitle Yayınları, Ankara
1996 "Senaryo ve Yapım-1" Mahmut Tali Öngören
1996 "Yılmaz Güney Herkes O'ndan Söz Ediyor" Ahmet Soner Güney yayınları, İstanbul
1996 "Film Dili Kuramsal ve Eleştirel Eğilimler" Seçil Büker Kavram Yayınları
1996 "120 Filmde Seyrialem" Sevin Okyay İyi Şeyler Yayıncılık, İstanbul
1996 "Renk Renk Sinema" Abdurrahman Şen
1996 "Yeşilçam'dan Önce Yeşilçam'dan Sonra" Giovanni Scognamillo Leya Yayıncılık, İstanbul Antrakt Sinema Kitapları
1996 "Bu Gözler Neler Gördü" Hüseyin Baradan Ege-Koop Yayınları
1997 "Bir Yaşam" Elia Kazan Kelepir Kitaplar Yayınevi, İstanbul
1997 "Deneysel Sinemacı Kimliğiyle Andy Warhol" Sabri Kalic Yapı Kredi Yayınları
1997 "Dünya Sinema Sanayi" Giovanni Scognamillo Timaş Yayınevi
1997 "Artizler Kahvesi" Mesut Kara An Yayıncılık
1997 "Sinema Yıllığı 95/96" TÜRSAK 3. Sinema yıllığı
1997 "Belgesel Film" Sedat Cereci Şule Yayınları, İstanbul
1997 "Belgesel Sinema ve Türk Belgesel Filmciliğinin Gelişimi ve Yapısı Üzerine Sosyolojik bir İnceleme" Gökçe Bayrakçeken
1997 "Cinayet Sineması Polisiye Sinemasının Tarihi ve Mitolojisi" Bernhard Roloff, Georg SeeBlen Alan Yayıncılık, İstanbul Sinemanın Temelleri Serisi-3, Çeviri: Veysel Atayman
1997 "Film Yönetmek Üzerine" David Mamet Doruk Yayınları Çeviren : Gülnur Güven
1997 "Postmodernizm ve Sinema" Sabri Büyükdüvenci, Semire Ruken Öztürk Bilim Ve Sanat Yayınları
1997 "Sanat Üzerine Denemeler" Sabahattin Eyüboğlu Cem Yayınevi
1997 "Sinema Yazıları" Seçil Büker Doruk Yayınları
1997 "1968 ve Sinema" Ertan Yılmaz Kitle Yayınları
1997 "Politik Kamera Çağdaş Hollywood Sinemasının İdeolojisi ve Politikası" Michael Ryan, Douglas Kellner Ayrıntı Yayınları Çeviren: Elif Özsayar
1997 "Sinema ve Modernlik" John Orr Ark Yayınevi
1997 "Bir Yaşam" Elia Kazan Afa Yayınları, İstanbul Çeviren: Nihal Yeğinobalı
1997 "Değişimin Dönemecinde Türk Sineması" Burçak Evren Leya Yayıncılık, İstanbul Antrakt Sinema Kitapları
1997 "Düş, Gerçeklik ve Sinema" Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Şasa, İhsan Kabil İz Yayınları
1997 "Onat Kutlar'a Armağan (Sinema Yazıları)" Seçil Büker Doruk Yayınları
1998 "Hayatımızı Değiştiren Filmler 1985 - 1995" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
1998 "Senaryo Kuramı" Semir Aslanyürek Pan Yayıncılık
1998 "Yerli Film, Şiirsel Matrak Senaryo " Kandemir Konduk Bilgi Yayınevi, Ankara
1998 "Sinema Yıllığı 96/97" TÜRSAK 4. Sinema yıllığı
1998 "Paylaşılan Tutku Sinema" Gönül Dönmez Colin Cumhuriyet Kitapları
1998 "Oyun ve Senaryo Yazma Tekniği Tiyatro, Radyo, Televizyon, Sinema" Turgut Özakman Bilgi Yayınevi, Ankara
1998 "Eski İstanbul Sinemaları Düş Şatoları" Burçak Evren Milliyet Yayınları
1998 "Festival'in 10 Yılı, İzlenimler, Yorumlar, Anılar" Dünya Kitle İletişim Vakfı'nın Yayınları
1998 "Belgesel Filmin Yapısal Gelişimi ve Türkiye'ye Yansıması" Simten Gündeş Öngören
1998 "Rol Yapmayın Lütfen, Tiyatro Sinema Oyunculuğunda Hazırlık" Eric Morris, Joan Hotckis Dost Kİtabevi Yayınları
1998 "Türk Sinema Tarihi" Giovanni Scognamillo Kabalcı Yayınevi
1998 "Şark'ın Şiiri İran Sineması" Cihan Aktaş Nehir Yayınları
1998 "Sinema ve Çağımız" Atilla Dorsay Remzi Kİtabevi
1998 "Que Viva Mexico! (Yaşasın Meksika)" S. M. Eisenstein Özne Yayınları, İstanbul Çeviren: Kemal Bek
1998 "Sinema Kaynakçası" Simten Gündeş, Nebahat Akgün Çomak, Nesrin Tan Akbulut Der Yayınları, İstanbul
1998 "Turkuaz Günlüğü, Hindistan'dan Pakistan'a, Çin'den İran'a Bir Belgesel Film Öyküsü" Murat Özsoy Doruk yayınevi, Ankara 2. Baskı
1998 "Bilimkurgu Sinemasında Şiddet ve İdeoloji" Yüksel Batur Kitle Yayınları
1998 "Leonardo Dicaprio, Çağımızın Romeo'su" Grace Catalano Aksoy Yayıncılık Özgün adı: Leonardo DiCaprio Modern-Day Romeo
1998 "Sümbül Sokağın Tutsak Kadını" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
1999 "Sinemayı Sanat Yapanlar" Kerime Şenyücel TRT Matbaası, Ankara
1999 "Sinemanın Osmanlıca Serüveni" Ali Özuyar Öteki Yayınları, Ankara
1999 "Yalnızlık Sineması" Robert Phillip Kolker Öteki Yayınları, Ankara Çeviren: Ertan Yılmaz,
1999 "100 Yılın 100 Filmi" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
1999 "100 Yılın 150 Oyuncusu" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
1999 "İlk Meclis" Kemal Öztürk İnkılap Yayınları "İlk Meclis" belgeselinin yazıya dönüştürülmüş halidir..
1999 "Belgesel Sinemacı Yönüyle Sabahattin Eyüboğlu" Berrin Avcı Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir
1999 "Fantastik Türk Sineması" Giovanni Scognamillo, Metin Demirhan Kabalcı Yayınevi
1999 "Sinema Yıllığı 97/98" TÜRSAK 5. Sinema yıllığı
1999 "Türk Filmleri Kataloğu" Show Tv Kanalın elinde bulunan 1304 filmin tanıtım kataloğu
1999 "Türk Sinemasında Kısa Film, Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma Sineması Üzerine Bir Soruşturma" Süleyman Murat Dinçer Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları, Ankara
1999 "İmgeler" Ingmar Bergman Nisan Yayınları
1999 "Dünden Bugüne Bir Sinema Güncesinden Notlar 1986-1998 " Gökhan Erkılıç Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları, Ankara
1999 "Film Karelerine Gizlenen Anılar" Ülkü Erakalın Arıtan Yayınevi
2000 "Televizyon Kadın ve şiddet" Nur Betül Çelik Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları
2000 "Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi" Agah Özgüç Parantez Yayınları
2000 "Kemal Sunal Çocukken" Nuran Turan Önel Yayınevi Resimleyen: Nural Birden
2000 "Benim Sinemalarım" Boyut Yayın Grubu, İstanbul Video-kitap Türk Sinema Dizisi
2000 "Dondurmalı Sinema" Oktay Akbal Gendaş Kültür
2000 "Gösterimlerin Çözümlemesi Tiyatro, Dans, Mim, Sin" Patrice Pavis Dost Kitabevi Yayınları
2000 "Belgesel Film Yapım Teknikleri" Seyide Parsa, Abdülkadir Çetintahra Punto Yayıncılık, İzmir
2000 "100 Yılın 100 Yönetmeni" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2000 "Sinema Yıllığı 98/99" TÜRSAK 6. Sinema yıllığı
2000 "Mühürlenmiş Zaman" Andrey Tarkovski Afa Yayınları, İstanbul Çeviri: Füsun Ant
2000 "Son Nefesim" Luis Bunuel Afa Yayınları, İstanbul Özgün adı: Mon Dernier Soupir, Çeviri: ilkay Kurdak
2000 "Yerli Film" Ersan Üldes İnkılap Kitabevi
2000 "Sinemanın Öyküsü" Paul Rotha İzdüşüm Yayınları, İstanbul Çeviren: İbrahim Şener
2000 "Adalet Cİmcoz Bir Yaşam Öyküsü Denemesi" Mine Söğüt Yapı Kredi Yayınları
2000 "Gerçeğin Değişkenliği Kemal Tahir" Halit Refiğ
2000 "Eisenstein Yaşamöyküsü ve Yapıtları" Yon Barna İzdüşüm Yayınları, İstanbul Çeviren: İbrahim Şener
2000 "Sinema ve Kadın" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2000 "Sinema Kuramları" J. Dudley Andrew İzdüşüm Yayınları, İstanbul Çeviren: İbrahim Şener
2000 "El Yapımı Sinema" Salim Akdoğan Medya Akademisi Yayınları, Ankara
2000 "Belgesel Sinema" Paul Rotha İzdüşüm Yayınları, İstanbul Çeviren: İbrahim Şener
2000 "Sinema Nedir?" Andre Bazin İzdüşüm Yayınları, İstanbul Çeviren: İbrahim Şener, özgün adı: Que-est-ce que le Cinema?
2000 "Türk Sinemasında Sansür" Kolektif Yazarlar Kolektif Kitle Yayınları
2000 "Yeşilçam'dan Son Yapraklar Belge ve Anılarla Türk Sinemasının Kırk Yılı" Ülkü Erakalın Arıtan Yayınevi
2000 "Yurttaş Kane" Laura Mulvey Çeviri: Arzu Taşçıoğlu, Deniz Vural
2000 "Sinemada Kadın Olmak" S. Ruken Öztürk Alan Yayıncılık, İstanbul
2000 "Sinema ve Televizyon Görüntüsünün Temel Öğeleri" Bülent Vardar Beta Yayıncılık, İstanbul
2000 "80'ler Türkiye'sinde Sinema" Şükran Esen Beta Yayıncılık, İstanbul
2000 "Sinema, Televizyon, Video, Bilgisayarlı Sinema Sözlüğü" Nİjat Özön Kabalcı yayınları, İstanbul
2000 "Türkan Şoray ile Yüzyüze / Gözlerinden Bellidir" Feridun Andaç Can Yayınları
2000 "Sinemada Akımlar" Esra Biryıldız Beta Yayıncılık, İstanbul
2000 "Dziga Vertov: Sinemada Konstrüktivizm" Vlada Petric Öteki Yayınevi
2000 "Yılmaz Güney Kitabı" Atilla Dorsay Güney Filmcilik Yayınları, İstanbul
2000 "Düşkıranlar, Tekelci Burjuva Kültürü Üzerine İncelemeler" B. Sadık Albayrak Ceylan Yayıncılık
2000 "Lauren Bacall ve Humphrey Bogart Denizci Palavrasındaki Gangster Kadını" Unda Hörner İletişim Yayınevi
2000 "Ne Var Ne Yok? Beş Film Ayrıntısında Bir Günün Öyküsü" Vladimir Mayakovski Sel Yayıncılık
2000 "Orson Welles: Bîr Amerikan Mitosu" Guillermo Cabrera Infante Sel Yayıncılık
2000 "Televizyonda Kameramanlık" Nadi Kafalı Ümit Yayıncılık
2000 "X- Men" Lara Bergen Beyaz Balina Yayınları
2000 "Film Eleştirisi, Film Eleştirisinde Temel Yaklaşımlar ve Tür Filmi Eleştirisi" Zafer Özden Afa Yayınları, İstanbul
2000 "Gerçeğin Değişkenliği: Kemal Tahir" Halit Refiğ Ufuk Kitapları, İstanbul
2000 "Görüntü Estetiği" Levend Kılıç İnkılap Kİtabevi, İstanbul
2000 "İtalyan Yeni Gerçekçiliği" Selahattİn Bağdatlı Der Yayınları, İstanbul
2000 "Kuşlar" Camille Paglia Om Yayınevi Alfred Hitchcock'un Kuşlar filminin ayrıntılı bir çözümlemesi, çeviri: Suna Suner
2000 "Lolita" Richard Carliss Om Yayınevi Çeviri: Nedime Volkan
2000 "Postallar, Kısa Film Öyküleri" Sabri Kuşkonmaz Kora Yayın
2000 "Muhteşem Filmler" Martin Oliver Timaş Yayınları Eğlenceli Bilgi Serisi-6
2001 "Adını Unutan Adam" Cüneyt Arkın Kabalcı Yayınevi
2001 "Basın - Yayın Mevzuatı" Kolektif Seçkin Yayıncılık
2001 "Dü§en Yapraklar Geçen Yıllar" Atilla Dorsay Remzi Kitabevİ
2001 "Düşlerden Düşüncelere Söyleşiler" İbrahim Türk Kabalcı Yayınevi
2001 "Dövüş Kulübü" Chuck Palahniuk Ayrıntı Yayınları Çeviri: Elif Özsayar
2001 "Gülünç Yücenin Sanatı David Lynch'in Kayıp Otobanı Üzerine" Slavoj Zizek Om Yayınevi Çeviren: Savaş Kılıç
2001 "Kemal Sunal: Film Başka Yaşam Başka" Feriha Karasu Gürses Sel Yayıncılık
2001 "Renk Renk Sinema" Abdurrahman Şen Adam Yayınları
2001 "Sinema Dersleri" Sergey Eisenstein Öteki Yayınları Çeviri: Engin Ayça
2001 "Sinema Yazıları" Paul Rotha, Richard Griffith İzdüşüm Yayınları
2001 "Sinema Yıllığı 1999/2000" TÜRSAK 7. Sinema Yıllığı
2001 "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 1-2" Deniz Derman Bağlam Yayınları
2001 "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" Kemal Sunal Om Yayınevi
2001 "Düşen Yapraklar Geçen Yıllar Işık ve Gölge Yazıları" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2001 "Büyük Filmlerden Liderlik Dersleri" John K. Clemens, Melora Wolff MediaCat Kitapları
2002 "Dostlarım Al Pacino ve Sadri Alışık" Burak Göral Karakutu Yayınları
2002 "Psikiyatri Ve Sinema" Glen O. Gabbard, Krin Gabbard Okuyanus Yayınları Çeviri: Yusuf Eradam, Hasan Satılmışoğlu
2002 "Sinemanın Erotizmi Beyaz Perdenin Cinselliği" Kolektif Boyut Kitapları
2002 "Kopuş Sahneleri, Metalaşan Sanat ve Sinema Üzerine Eleştiriler" B. Sadık Albayrak Donkişot Yayınları
2002 "Bir Sinemacının Anıları" Atıf Yılmaz Doğan Kitapçılık
2002 "Bir Film Nasıl Okunur? Sinema, Medya ve Multimedya Dünyası" James Monaco Oğlak Yayıncılık
2002 "Sinemanın 5 Temel Öğesi" Joseph V. Mascelli İmge Kİtabevi Yayınları Çeviri: Hakan Gür
2002 "Sanat Olarak Sinema" Rudolf Arnheim Öteki Yayınları, Açı Yayınları Çevirmen: Rabia ÜNAL
2002 "Etkili İletişim Terimleri" Nükhet Güz İnkılap Kitabevİ
2002 "Afişlerle Türk Sineması" Agah Özgüç, Ağakay Görsel Sanatlar Evi Yayınları
2002 "Erotik Türk Sineması" Giovanni Scognamillo, Metin Demirhan Kabalcı Yayınevi
2002 "Hayalet Kitap" Doğu Yücel Stüdyo İmge
2002 "Piyanist" Elfriede Jelinek Everest Yayınları Çeviri: Süheyla Kaya
2002 "Akıl Oyunları" Sylvia Nasar Altın Kitaplar Çeviri: Petek Demir
2002 "Anne Kafamda Bit Var" Tarık Akan Can Yayınları
2002 "Sinema ve Tasarı" Önder Şenyapılı Boyut Kitapları
2002 "Sinemamızda Bir "Auteur"' Ömer Kavur" Şükran Kuyucak Esen Alfa Yayınları
2002 "SineMasal Kentler" Mehmet Öztürk Om Yayınevi
2002 "Çağdaş Fantazya, Popüler Kültür Açısından Bilimkurgu ve Korku Sineması " Ünsal Oskay Der Yayınları
2002 "Sinema Yıllığı 2000/2001" TÜRSAK 8. Sinema Yıllığı
2002 "Türk Sinemasında 1980 Sonrası Üslup Arayışları" Filiz Bilgiç Kültür Bakanlığı Yayınları
2002 "Çağın Tanığı Sinema" Aslı Selçuk Cumhuriyet Kitapları
2003 "Sinema ve Varoluşçuluk" Hakan Savaş Altıkırkbeş Yayınları
2003 "Kayıp Kuşak Filmleri, Generation X Sineması" Peter Hanson Altıkırkbeş Yayınları
2003 "Beyaz Perdedeki Avrupa" Dominique Chansel Tarih Vakfı Yurt Yayınları Çevirmen: Nurettin Elhüseyni
2003 "Dünya Sinema Tarihi" Geoffrey Nowell Smith Kabalcı Yayınevi Çeviren: Ahmet Fethi
2003 "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 3" Deniz Bayrakdar Bağlam Yayınları
2003 "Film Olgusu Kuram ve Uygulayım Yaklaşımları" Simten Gündeş İnkılap Kitabevi
2003 "Beyazperde ve Sahnede Nazım Hikmet" Oğuz Makal Ygs Yayınları, İstanbul
2003 "Sinema Yıllığı 2001/2002" TÜRSAK 9. Sinema Yıllığı, Yayın Danışmanı: Rekin Teksoy
2003 "Türkiye Film Yapım Rehberi/Filming Guide"
2003 "Burak'ın Kamerasından Hollywood" Burak Göral Plato Film Yayınları
2003 "Mayıs Sıkıntısı" Nuri Bilge Ceylan
2003 "Matrix ve Felsefe" William Irwin Güncel Yayıncılık Çeviren: Murat Sağlam
2003 "Halit Refiğ, Bir Sinema'nın ve Sinemacı'nın Serüveni" Ali Karadoğan Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları
2003 "Sinemada Ses Kullanımı" Mustafa Sözen Detay Yayıncılık, Ankara
2003 "Dünya Sinemasında Akımlar" Esin Coşkun İzdüşüm Yayınları
2003 "Yeşilçam'da Unutulmayan Yüzler" Mesut Kara Parantez Yayınları
2003 "Futbol ve Sinema, Meşin Yuvarlağın Beyazperde Serüveni" Tunca Arslan
2003 "Ne Şurup-Şeker Şarkılardı Onlar" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2003 "Türk Film Yönetmenleri Sözlüğü" Agah Özgüç Agora Kitaplığı
2003 "Devrim Sineması" Luda Schnitzer, Jean Schnitzer, Marcel Martin Agora Kitaplığı Çeviren: Osman Akınhay
2003 "Sinemada Renk, Sembolik Anlamlar" Mustafa Sözen Detay Yayıncılık, Ankara
2003 "Kara Filmler" Selda Tan Özdemir Altıkırkbeş Yayınları
2003 "Sinemada Kurgu" Edward Dmytryk İzdüşüm Yayınları
2003 "Sinemada Yönetmenlik" Edward Dmytryk İzdüşüm Yayınları
2003 "Sinemada Oyunculuk" Edward Dmytryk, Jean Porter Dmytryk İzdüşüm Yayınları
2003 "Türk Sinema Tarihi" Giovanni Scognamillo Kabalcı Yayınevi
2003 "Bir Senaryo Yazmak" Michel Chion Özdün adı: Ecrire un Scenario, Çeviri: Nedret T. Öztokat
2003 "Seni Seviyorum Sinema" Leyla Özalp Remzi Kitabevi
2003 "Kadın Kokusu" Suat Kemal Angı Altıkırkbeş Yayınları
2003 "Ekipsiz Asi" Robert Rodriguez Kaknüs Yayınları Özgün adı: Rebel Without a Crew
2003 "Yeşilçam'ın 'Yol'culuğu, 'Yol'culuğun Yeşilçamı" Nebil Özgentürk İETT yayını
2004 "1990 Sonrası Türk Sineması" Nigar Pösteki Es Yayınları
2004 "Senaryo Yazarı Olmak" Feridun Akyürek Mediacat Yayınevi
2004 "Senaryo Yazma Tekniği" Tarık Dursun Kakınç Papirüs Yayınevi
2004 "Senaryo Bülent Oran" İbrahim Türk Dergah Yayınları
2004 "Kameralı Bir Adam" Nestor Almendros Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylaner
2004 "Zaman Mekan Kuram ve Sinema" Z. Tül Akbal Süalp Bağlam Yayınları Çeviri: Ali Akay
2004 "Deneysel Sinemanın Kısa Tarihi" Sabri Kılıç Hil Yayınları
2004 "Minimalİzm ve Sinema" Pelin Özdoğru Es Yayınları
2004 "Amerikan Film Terimleri Sözlüğü" Ralph S. Singleton Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylaner
2004 "Sinema ve Videoda Kısa Film 1. Cilt, Yapım Öncesi" David Irving, Peter W. Rea Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylaner
2004 "Sinema ve Videoda Kısa Film 2. Cilt, Yapım" David Irving, Peter W. Rea Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylaner
2004 "Sinema ve Videoda Kısa Film 3. Cilt, Yapım Sonrası" David Irving, Peter W. Rea Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylaner
2004 "İşte Büyü Zamanı" Atilla Dorsay Nokta Yayınları
2004 "Işıkla Karanlık Arasında" Lütfi Akad İş Bankası Kültür Yayınları
2004 "5555 Afişle Türk Sineması" Türker İnanoğlu Kabalcı Yayınevi
2004 "Ankara'da Sinemalar Vardı..." İnal Karagözoğlu Bileşim Yayınevi, İstanbul
2004 "Film Çözümlemesinde Jungcu Yaklaşım" Luke Hockley Es Yayınları Çeviri: Sİmten Gündeş
2004 "Ken Loach ve Filmleri: Hangi Taraftasınız?" Anthony Hayward Agora Kitaplığı Çeviri: Özden Arıkan
2004 "İran Sineması" Hamid Dabaşi Agora Kitaplığı Çeviri: Begum Kovulmaz, Barış Aladağ
2004 "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 4" Esra Özcan Bağlam Yayınevi
2004 "Bir Bernardo Bertolucci Kitabı" Ala Sivas Es Yayınları
2004 "Bir Wim Wenders Kitabı" Şenol Erdoğan, Hamdi Arslan, Ethem Olcay Es Yayınları
2004 "Bir David Lynch Kitabı" Tuna Yılmaz Es Yayınları
2004 "Yeni Dalga, Truffaut - Godard - Chabrol - Rohmer - Rivette" James Monaco +1 Kitap Çeviri: Ertan Yılmaz
2004 "Mahalle Sineması" Sevim Ak Can Yayınları
2004 "İtalyan Sineması" Ala Sivas Es Yayınları Ülkeler Sineması dizisi
2004 "Fransız Sineması" Şenol Erdoğan Es Yayınları Ülkeler Sineması dizisi
2004 "Bay Sinema : Türker İnanoğlu" Giovanni Scognamillo Doğan Kitap
2004 "Film Müziği, Tarihçe ve Yazılar" Sadi Konuralp Oğlak Yayınevi
2004 "Aile Sineması Yılları 1960'lar" Neşe Kaplan Es Yayınları
2004 "Kelimelerden Görüntüye" Orhan Ünser Es Yayınları
2004 "Babıâli'de Sinema" Ali Özuyar İzdüşüm Yayınları
2004 "Cadde-i Kebir'de Sinema" Giovanni Scognamillo Metis Yayınları
2004 "Paradoksal Sanat Sinema" Metin Gönen Es Yayınları
2004 "Sinema Seyircisinin El Kitabı" Ado Kyrou Es Yayınları Çeviri: Selçuk Taylane
2004 "Kitle İletişiminde İmaj" İsmet Yazıcı İm Yayınları
2004 "Sinemanın Dişil Yüzü, Türk Sinemasında Kadın Yönetmenler" S. Ruken Öztürk Om Yayınları
2004 "Hitchcock Sineması" Robin Wood Kabalcı Yayınevi Çeviri: Ertan Yılmaz
2004 "Bir Quentin Tarantino Kitabı" Şenol Erdoğan Es Yayınları
2004 "Yeşilçam'da Unutulmayan Yüzler" Mesut Kara Parantez Yayınları
2004 "Sinema ve Kuram Eleştiri" Reha Ülkü Orient Express
2004 "Yılmaz Güney Hazinesi" M. Şehmus Güzel Peri Yayınları
2004 "Bölük Pörçük" Tuncel Kurtiz Boyut Yayın Grubu
2004 "Yıldız: Hülya Koçyiğit" Kolektif Dost Kitabevi Yayınları
2004 "Türkiye'de Belgesel Sinemacılar" A. Filiz Susar Es Yayınları
2004 "Görüntünün Müziği Müziğin Görüntüsü (Sadi Konuralp'e Armağan)" Derleme Pan Yayıncılık
2004 "Yeşilçam'ın Yolu: Nebil Özgentürk'le Bir Yudum İnsan Yolculukları 1" Nebil Özgentürk Alfa Basım Yayım Dağıtım
2004 "Bir Yudum İnsan: Nebil Özgentürk'le Bir Yudum İnsan Yolculukları 2" Nebil Özgentürk Alfa Basım Yayım Dağıtım
2004 "Unutulmayanlar Nebil Özgentürk'le Bir Yudum İnsan Yolculukları 3" Nebil Özgentürk Alfa Basım Yayım Dağıtım
2004 "Yıllar ve Yüzler Nebil Özgentürk'le Bir Yudum İnsan Yolculukları 4" Nebil Özgentürk Alfa Basım Yayım Dağıtım
2004 "Sessiz Gece Yazıları: Nebil Özgentürk'le Bir Yudum İnsan Yolculukları 5" Nebil Özgentürk Alfa Basım Yayım Dağıtım
2005 "1990 Sonrası Türk Sineması" Nigar Pösteki Es Yayınları
2005 "Aile Boyu Sinema Ivır Zıvır Tarihi" Gökhan Akçura İthaki Yayınları
2005 "Amerikan ve Türk Sinemalarında Uyarlamalar" Zeynep Çetin Erus Es Yayınları
2005 "Türk Sinemasına Yeni Bakış: Yönetmen Sineması" Nigar Pösteki Es Yayınları
2005 "Brecht Estetiği ve Sinema" Mutlu Parkan Don Kişot Yayınları
2005 "Soğuk Bir Gazoz İster misin Yavrum" Seyhan Sevinç Akis Kitap
2005 "Belgesel Film Üstüne Yazılar" Nilüfer Pembecioğlu Babil Yayınları
2005 "Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney" Agah Özgüç Agora Kitaplığı
2005 "Video ve Film Kurgusuna Giriş" Bülent Küçükerdoğan, İbrahim Zengin, Turhan Yavuz Es Yayınları
2005 "Kısa Film" Aytekin Can Tablet Basım Yayın
2005 "Göz Kırparken" Walter Murch İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Çeviri: İlker Canİkligil
2005 "Fantastik Türk Sineması" Giovanni Scognamillo, Metin Demirhan Kabalcı Yayınevi
2005 "Lars Von Trier" Jack Stevenson Agora Kitaplığı Çeviri: Begüm Kovulmaz
2005 "Andreİ'İn Bakışı, Tarkovsky Sinemasında Psİkanalitik Semiyolojik Açılımlar" Uğur Kutay Es Yayınları
2005 "Avrupa Seks ve Korku Sineması" Pete Tombs, Cathall Tohill Kabalcı Yayınevi Çeviri: Nilgün BİRGÖL
2005 "Erken Cumhuriyet Döneminde Sinema, Seyir, Siyaset" Serdar Öztürk Elips Kitap, Ankara
2005 "Film Çeviriyorum Abi, Şerif Gören Sİneması'nda Öykü, Söylem ve Tematik Yapı" Ali Karadoğan Phoenix Yayınevi, Ankara
2005 "İnançların Türk Sinemasına Yansıması" Özgür Velioğlu Es Yayınları
2005 "Türk Sineması Üzerine Yazılar" Nilgün Abisel Phoenix Yayınevi, Ankara
2005 "Sinema Müdavimi" Walker Percy Ayrıntı Yayınları Çeviri: Gamze Varım
2005 "10 Yönetmenle Türk Sineması" Ertekin Akpınar Agora Kitaplığı
2005 "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" Kemal Sunal Sel Yayıncılık, İstanbul
2005 "Göstermenin Sorumluluğu" Artun Yeres Donkişot Yayınları
2005 "Sadeliğin Derinliğinde Bir Usta: Lütfi Akad" Kolektif Dost Yayınevi
2005 "Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi" Rekin Teksoy Oğlak Yayıncılık
2005 "Türlerle Türk Sineması Dönemler - Modalar - Tiplemeler" Agah Özgüç Dünya Yayıncılık
2005 "Canlandırma Sineması Üzerine" Selçuk Hünerli Es Yayınları
2005 "65 Yönetmenimizden Yerlİlİk, Ulusallık, Evrensellik Geriliminde Sinemamız" Artun Yeres Donkişot Yayınları
2005 "Nuri Bilge Ceylan Sinemasını Okumak" Hasan Akbulut Bağlam Yayınları
2005 "Gilles Deleuze'de İmge Hareketi Olarak Sinemanın Felsefesi" Özcan Yılmaz Sütçü Es Yayınları
2005 "Film Dilinin Grameri 1" Daniel Arijon Es Yayınları
2005 "Film Dİilinin Grameri 2" Daniel Arijon Es Yayınları
2005 "Film Dİilinin Grameri 3" Daniel Arijon Es Yayınları
2005 "Sinema: Modern Mitoloji" Ömer Tecimer Plan B Yayınevi
2005 "Görüntünün Darbesi Manifestolar" Şenol Erdoğan Es Yayınları
2005 "Şark'ın Şiiri: İran Sineması" Cihan Aktaş Kapı Yayınları
2005 "Türk Sinemasında Şener Şen" Giovanni Scognamillo Kabalcı Yayınevi
2005 "Bir Yüzün İki Hali: Tarık Akan" Ali Karadoğan Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları
2005 "1960 Darbesi ve Türk Sinemasında Toplumsal Gerçekçilik" Aslı Daldal Homer Yayınları, İstanbul
2005 "Su Altı Görüntüleme Teknikleri" Tunç Yavuzdoğan, Selen Yavuzdoğan Es Yayınları
2005 "20. Yüzyılın Son Beş Yılında Türk Sineması" Alim Şerif Onaran, Bülent Vardar Beta Yayınları
2005 "Aktör Dediğin Nedir ki? Münir Özkul Kitabı" Kolektif Dost Kitabevi Yayınları
2005 "Katharine Hepburn'un Hatırladıkları" A. Scott Berg Epsilon Yayınları
2005 "Bu Kâbuslar Neden Cemil? Yeşilçam’da Erkeklik ve Mazlumluk" Umut Tümay Arslan Metis Yayınları
2005 "Metin Erksan Sineması" Birsen Altıner Pan Yayıncılık
2005 "Simyanın Sinemacısı Jim Morrisson, HWY ve Sinematografik Vizyon Notları Üzerine" Şenol Erdoğan Altıkırkbeş Yayınları
2005 "Türk Sinemasında Eleştiri" Okan Ormanlı Bileşim Yayınları
2005 "Ahh Marilyn Sinema Tarihinden Bir Portre" Turhan Feyizoğlu v
2005 "Çok Tuhaf Çok Tanıdık Vesikalı Yarim Üzerine" Kolektif Metis Yayınları
2006 "Amerikan ve Türk Sinemalarında Uyarlamalar" Zeynep Çetin Erus Es Yayınları
2006 "B Filmi, Kitle Kültürü Açısından Sinema ve B Filmleri" Nur Onur Es Yayınları
2006 "Babam ve Oğlum" Çağan Irmak Say Yayınları Senaryo dizisi
2006 "Batıdan Doğuya, Hollywood'dan Yeşilçam'a Melodram" Dilek Tunalı Hyb Yayıncılık, İstanbul
2006 "Bir Sinema Yazarının Günlüğünden Aykırı Notlar" Agah ÖZGÜç +1 Kitap
2006 "Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler" Giovanni Scognamillo +1 Kitap
2006 "Canavarlar Yaratıklar Manyaklar Giovanni Scognamillo +1 Kitap
2006 "Yaşamı ve Belgeselleriyle Suha Arın" Berrin Avcı Çölgeçen Tablet Basım Yayınevi
2006 "Federico Fellini" Giovanni Grazzini Agora Kitaplığı Özgün adı: Fellini über Fellini
2006 "Film Müziği" Paul Tonks Es Yayınları
2006 "Hayalet Ev, Yeni Türk Sinemasında Aidiyet, Kimlik ve Bellek" Asuman Suner Metis Yayınları, İstanbul
2006 "Hayatımızı Değiştiren Filmler 1995-2005" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2006 "İlk Türk Filmleri" Burçak Evren Es Yayınları Türk Sineması Serisi: 6
2006 "Kadın, İslam ve Sinema" Gönül Dönmez Colin Agora Kitaplığı Özgün adı: Women, İslam and Cinema, Çeviri: Deniz Koç
2006 "Korku Sinemasının Psikanalizi" Tan Tolga Demirci Es Yayınları
2006 "Kör Alan ve Dekadrajlar" Pascal Bonitzer Metis Yayınları Özgün adları: Le Champ Aveugle, Décadrages (Bu baskıda yazarın iki kitabı birleştirilmiş) Çeviri: İzzet Yaşar
2006 "Kurbağa Yağı Satıcısı" Akira Kurosawa Agora Kitaplığı Çeviri: Deniz Egemen
2006 "Kültür, Politika ve Sinema" Oğuz Adanır +1 Kitap T. C. Kültür Bakanlığı En İyi Sinema Kitabı Ödülü
2006 "Oscar, Sinemanın Tapınağı Akademi Ödülleri" Sezer Mutlu Babil Emre Yayınları, İstanbul
2006 "Osman Fahir Seden'le Türk Sinemasında Düet" Gülşah Nezaket Maraşlı Elips Kitap, Ankara,
2006 "Rashomon" Artun Yeres Es Yayınları
2006 "Sakıncalı 100 Film" Artun Yeres Es Yayınları
2006 "Sessiz Sinema" Nilgün Abisel De Ki Yayınları
2006 "Sinema Dedi ki..." Ülkü Tamer Afa Yayınları Renkli, Özel Basım
2006 "Türk Sİneması'nın Ustalarından Sinema Dersleri" Pınar Tınaz Gürmen İnkılap Kİtabevİ, İstanbul
2006 "Sinema Dersleri" Sergei Mihailoviç Eisenstein Agora Kitaplığı Çeviri: Engin Ayça
2006 "Sinema Sanatı" Elie Faure Es Yayınları Derleyen: Metin Gönen
2006 "Sinema ve Ben" Andrej Wajda Es Yayınları Özgün adı: Un Cinéma Nommé Désir
2006 "Sinema ve Devrim" James Roy MacBean Kabalcı yayınevi Özgün adı: Film and Revolution, Çeviri: Ertan Yılmaz
2006 "Sinemada Estetik" Mario Pezzella Dost Kitabevi, Ankara Çeviri: Fisun Demir
2006 "Sinemada Mimari Açılımlar : Halİt Refiğ Filmleri" Fatoş Adiloğlu Es Yayınları
2006 "Sinematografi: Kuram ve Uygulama" Blain Brown Hil Yayınları Özgün adı: Cinematography: Theory and Practice, Çeviri: Selçuk Taylaner
2006 "Theo Angelopoulus" Dan Fainaru Agora Kitaplığı Çeviri: Mehmet Harmancı
2006 "Türk Sinemasına Yeni Bir Bakış: Yönetmen Sineması" Nigar Pösteki Es Yayınları
2006 "Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi" Agah Özgüç +1 Kitap
2006 "Ustasız Usta Atıf Yılmaz" Burçak Evren Dünya Kitle İletişim Vakfı Yayınları
2006 "Yanlış Anlaşılmış Filmler" Osman Cavcı Parantez Yayınları
2006 "Yönetmenler Çerçevesinde Türk Sineması" Kurtuluş Kayalı Deniz Kitabevi, Ankara
2006 "Zaman Zaman İçinde Günlükler" Andrei Tarkovsky +1 Kitap Çeviri: Seda Kervanoğlu
2006 "Biyografya 6, Türk Sinemasında Yönetmenler" Kolektif Bağlam Yayınları, İstanbul
2006 "Asla Unutmadım" Feyzan Ersinan Top Dünya Yayıncılık
2006 "Aşkın İki Yüzü (Bir Sinema Filmi Çözümlemesi)" H. Zeynep Altan Kastaş Yayınları
2006 "Biyografya 6 Türk Sinemasında Yönetmenler" Derleme Bağlam Yayınları
2006 "Aşkım Benim! Unutulmaz Aşk Replikleri / Oh! My Love! Unforgettable Love Lines" Derya Gemici Dekolte Yayıncılık
2006 "Hülya Koçyiğit ´Film Gibi Yaşadım´" Feyzan Ersinan Top Dünya Yayıncılık
2007 "Sinema Manifestoları Sinemadan Videoya Görüntünün Yazılı Tarihi" Şenol Erdoğan Altıkırkbeş Yayınları
2007 "Vesikalı Şehir" Feride Çiçekoğlu Metis Yayınları
2007 "Üçüncü Sinema ve Üçüncü Dünya Sineması" Zeynep Çetin Erus, Esra Biryıldız Es Yayınları
2007 "Belgesel Film Yapım Sanatı, Gerçeği Arayış" Michael Tobias Kolaj Yayınları
2007 "Değiştirmek İçin Video Gör, Filme Çek, Değiştir" Kolektif Versus Kitap Yayınları Özgün adı: Video For Change
2007 "Yeşilçam'dan Bir Portre: Ayhan Işık" Nigar Pösteki Es Yayınları
2007 "Bir Pier Paolo Pasolini Kitabı" Artun Yeres Es Yayınları
2007 "Kasaba" Nuri Bilge Ceylan Norgunk Yayıncılık Senaryo kitabı
2007 "Enis Batur'dan Sinema Yazıları" Enis Batur Es Yayınları
2007 "Yeşilçam Hatırası" Mesut Kara +1 Kitap
2007 "Sinemanın Arkeolojisi" C. W. Ceram Agora Kitaplığı Özgün adı: Archeology of the Cinema, Çeviri: Hasan Aydın
2007 "Büyülü Fener" Ingmar Bergman Agora Kitaplığı Çeviri: Gökçin Taşkın
2007 "Jim Jarmusch" Ludvig Hertzberg Agora Kitaplığı Türkçesİ: Selim Özgül
2007 "Sine-Göz" Dziga Vertov Agora Kitaplığı
2007 "'Rejisör' Atıf Yılmaz" Müjde Arslan Agora Kitaplığı
2007 "Sinema ve Televizyonda Görüntü Kurgusu" Aleksey G. Sokolov Agora Kitaplığı
2007 "İran Sinemasında Kadın, Kadın Temsili ve Kadın Yönetmenler" Fatin Kanat Dipnot Yayınları
2007 "Küçük Sinemacılar" Banu Bozdemir Kelime Yayınları "Türkiye'de çocuklar İçin hazırlanan İlk sinema kitabı"
2007 "Dondurmam Gaymak" Yüksel Aksu Say Yayınları
2007 "Dijital Video ile Sinema" İlker Canikligil Pusula Yayıncılık
2007 "Sinema Köşelerinde" İlhan Mimaroğlu Okuyan Us Yayın
2007 "Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film" Steven Jay Schneider Caretta Yayınları
2007 "Yeni İran Sineması" Richard Tapper Kapı Yayınları Özgün adı: The New Iranian Cinema
2007 "Sinema Söyleşileri 2006" Derleme Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
2007 "Yoksul: Zeki Ökten" Kolektif Dipnot Yayınları
2007 "Bakış ve Ses" Pascal Bonitzer Metis Yayınları
2007 "Yeşilçam'da 50 Yıl" Güngör Özsoy Dönence Basım ve Yayın Hizmetleri
2007 "İran Sineması " Mahrokh Shirin Pour Es Yayınları
2007 "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 6" Kolektif Bağlam Yayınları
2007 "Kullanılmış Biletler" Murathan Mungan Metis Yayınları
2007 "Hollywood Sineması" Metin Gönen Es Yayınları
2007 "Bir Halk Sinemacısı Osman Fahir Seden" Pınar Tınaz Gürmen Dergah Yayınları
2007 "Billy Wilder" Charlotte Chandler Plato Film Yayınları
2007 "Rekin Teksoy'un Türk Sineması" Rekin Teksoy Oğlak Yayıncılık
2007 "Bir Senaryo Yazmak" Tamer Baran Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2007 "Kült Filmler-1" Engin Ertan Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2007 "Kült Filmler-2" Engin Ertan Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2008 "Dünya Sinemasının Ustaları-1" Pınar Tınaz Gürmen Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2008 "Günümüzün Klasikleri-1" Kutlukhan Kutlu Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2008 "Günümüzün Klasikleri-2" Kutlukhan Kutlu Sinema Merkez Dergisi Yayını Derginin ücretsiz eki
2008 "Kısa Film Senaryosu" Sergei Mihailoviç Eisenstein Agora Kitaplığı
2008 "Sinema Sanatına Giriş" Nijat Özön Agora Kitaplığı
2008 "Mühürlenmiş Zaman" Andrey Tarkovski Agora Kitaplığı
2008 "Belgesel Sinema 2008" Derleme Belgesel Sinemacılar Birliği
2008 "Feminist Sinema ve Film Teorisi" Anneke Smelik Agora Kitaplığı Çevirİ: Deniz Koç
2008 "Türk Sinemasının Kadınları" Agah Özgüç Agora Kitaplığı
2008 "Cadde-¡ Kebir'de Sinema" Giovanni Scognamillo Agora Kitaplığı
2008 "Sinematografik Kentler Mekanlar, Hatıralar, Arzular" Kolektif Agora Kitaplığı Derleyen: Mehmet Öztürk
2008 "Bir Film Yapmak" Leyla Özalp Hil Yayınları
2008 "40 Yılın Serüveni Sinema Yazarlarının Seçtiği En İyi Filmler" Kolektif Karakutu Yayınları SİYAD yayını
2008 "Sinema... ve Unutulmayanlar" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2008 "Özgürlüklerden Kayıplara ve Sonrası" Ayla Kanbur, Necla Algan, Z. Tül Akbal Süalp De Ki Yayınları
2008 "Video ve Film Kurgusuna Giriş" Bülent Küçükerdoğan, İbrahim Zengin, Turhan Yavuz Es Yayınları
2008 "Bir Charlie Chaplin Kitabı" Andre Bazin, Eric Rohmer Es Yayınları
2008 "Türk Sinemasında Kürtler" Müslüm Yücel Agora Kitaplığı
2008 "Perde'li Düşünceler Yönetmenler ve İzlekler Işığında Sinema" İsmail Ertürk Yapı Kredi Yayınları
2008 "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 7" Kolektif Bağlam Yayınları
2008 "Kutluğ Ataman Sen Zaten Kendini Anlat" Emre Baykal Yapı Kredi Yayınları
2008 "Sinema Söyleşileri 2007" Kolektif Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
2008 "Cinselliğin Mitolojisi" Derleme Es Yayınları
2008 "Yeşil Gözler" Marguerite Duras Metis Yayınları
2008 "Kadına Melodram Yakışır Türk Melodram Sinemasında Kadın İmgeleri" Hasan Akbulut Bağlam Yayınları
2008 "Kutsalın Görüntüsü" (Bresson, Ozu ve Dreyer Sinemasına Bir Bakış) Paul Schrader Es Yayınları Özgün adı: Transcendental Style in Film
2009 "Türk Sineması ve Din " Yalçın Lüleci Es Yayınları
2009 "Türk Sinemasında Akım Araştırması" Esin Coşkun Phoenix Yayınevi
2009 "Sinemada Yönetmenlik, Oyunculuk, Kurgu" Edward Dmytryk, Jean Porter Dmytryk Doruk Yayınları Çeviri: İbrahim Şener
2009 "Estetik Nedir?" Marc Jimenez Doruk Yayınları Çeviri: Aytekin Karaçoban
2009 "Öykü Yazmak Öyküyü Düşünmek" Feridun Andaç Doruk Yayınları
2009 "Hollywood Sinemasında Oryantalizm" Hilal Erkan Kırmızı Kedi Yayınevi
2009 "Yönetmen Sineması-Zeki Demirkubuz" Ayşe Pay Küre Yayınları
2009 "Yönetmen Sineması-Nuri Bilge Ceylan" Ayşe Pay Küre Yayınları
2009 "Yönetmen Sineması-Derviş Zaim" Ayşe Pay Küre Yayınları
2009 "Bernardo Bertolucci" Bruce Sklarew, S. Gerard, T. Jefferson Kline Agora Kitaplığı
2009 "Hitchcock" (Ya da Bir Filmi Yeniden Çekmenin Özel Bir Yolu Var mı?) Slavoj Zizek Encore Yayınları
2009 "Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor" Memduh Ün Kabalcı Yayınevi
2009 "Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi" Rekin Teksoy Oğlak Yayıncılık 2 cilt
2009 "Atilla Dorsay / Sinemayı Yazan Adam" Rıza Kıraç Say Yayınları Söyleşi
2009 "Robert Pattinson Hakkında Her Şey (Alacakaranlık'ın Yıldızı)" Kolektif Doğan Egmont Yayıncılık
2009 "Anne Kafamda Bit Var" Tarık Akan Can Yayınları 3. basım
2009 "Doğruyu Aradım Güzeli Sevdim" Halit Refiğ Bizim Kitaplar Yayınevi
2009 "Fikret Hakan-Eskimeyen Yeşilçamlı" Nigar Pösteki Umuttepe Yayınları
2009 "Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film" Kolektif, Steven Jay Schneider Caretta Yayıncılık 3. basım
2009 "Türk Sinemasında Karakterler ve Tipler" (Türk Sinemasının Türk Toplumuna Bakışı 1950-1975 Dönemi) Nebat Yağız İşaret Yayınları
2009 "1980 Sonrası Türk Sineması'nda Akla Zarar Filmler" Tunca Arslan Kırmızı Kedi Yayınevi
2009 "Stanley Kubrick" Derleme Agora Kitaplığı
2010 "Türk Sineması" Özdemir Birsel, Şevket Aktunç Horizon International
2010 "Sinemanın Simyası" Kaan Demirdöven Es Yayınları
2010 "Yönetmen Sineması-Ahmet Uluçay" Hazırlayan: Ayşe Pay Küre Yayınları
2010 "Yönetmen Sineması-Semih Kaplanoğlu" Hazırlayan: Ayşe Pay Küre Yayınları
2010 "Türkan Şoray ile Yüz Yüze" Feridun Andaç Dharma Yayınları
2010 "Gecenin Çocukları" Ulaş Işıklar Avrupa Yakası Yayınları
2010 "Kieslowski Kieslowski'yi Anlatıyor" Danusia Stok Agora Kitaplığı
2010 "Yeşim Ustaoğlu-Su, Ölüm ve Yolculuk" Mizgin Müjde Arslan Agora Kitaplığı
2010 "Mühürlenmiş Zaman" Andrey Tarkovski Agora Kitaplığı
2010 "Sessiz Sinema" Nilgün Abisel De Ki Yayınları
2010 "Bir Stanley Kubrick Kitabı" James Howard Es Yayınları
2010 "Mazi Kabrinin Hortlakları" Umut Tümay Arslan Metis Yayınları
2010 "1940'lı Yılların Türk Sineması" Esin Berktaş Agora Kitaplığı
2010 "Filim Bir Adam: Ertem Eğilmez" Cem Pekman Agora Kitaplığı
2010 "Derviş Zaim Sineması, Toplumsalın Eleştirisinden Geleneğin Estetiğine Yolculuk" Derleme De Ki Yayınları
2010 "Orhan Gencebay Filmlerini Anlatıyor" Vadullah Taş Kabalcı Yayınevi
2010 "Bir Yahudi Ne İster? (Musa, Freud ve Said'in Ardından Udi Aloni Sineması Bağlamında Bir Tartışma)" Alain Badiou, Judith Butler, Slavoj Zizek, Udi Aloni Encore Yayınları
2010 "Sinema Söyleşileri 2009" Kolektif Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
2010 "İtalyan Sinemasına Bakış" Ala Sivas Kırmızı Kedi Yayınevi
2010 "Sinemekan, Sinemada Mimarlık" Açalya Allmer Varlık Yayınları
2010 "Yeşilçam Günlüğü" Ayşe Şasa Küre Yayınları İlaveli Yeni Edisyon
2010 "Yönetmenlerin İzinde Macar Sineması" (Devrimden Sonra Birinci Yüzyıl) Tolga Yalur Phoenix Yayınevi
2010 "Bir Pedro Almodovar Kitabı" İhsan Mursaloğlu Es Yayınları
2010 "Türk Sinemasının Kilometre Taşları" Şükran Kuyucak Esen Agora Kitaplığı
2010 "Yapımcılar, Filmler ve Afişler" Agah Özgüç Fanatik Digital Görüntü Sistemleri
2010 "Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? Türk Sinemasında Gazeteci Figürü" Mehmet Sağnak TB Yayıncılık
2011 "Mad Men ve Felsefe" James B. South, Rod Carveth MediaCat Kitapları
2011 "Yeşilçam'dan Serpintiler" Bengü Akdamar, Vedat Akdamar Artshop Yayıncılık
2011 "Giovanni Scognamillo'nun Gözüyle Yeşilçam" Barış Saydam Küre Yayınları
2011 "Sinema Araştırmaları: Kuramlar, Kavramlar, Yaklaşımlar" Murat İri Derin Yayınları
2011 "Yılmaz Güney'le Yasaklı Yıllar" Nihat Behram Everest Yayınları
2011 "Yeşilçam Setlerinde 45 Yıl" Mehmet Sönmez Dönence Basım ve Yayın Hizmetleri
2011 "Günahıyla Sevabıyla Yeşilçam" Gülşah Nezaket Maraşlı Ufuk Kitapları
2011 "Faşizmin Etkisinde Türkiye'de Sinema (1939-1945)" Ali Özuyar Doruk Yayınları
2011 "Sinema'da Rüya" Fidan Ahmet Marjinal Kitaplar
2011 "Jean Seberg" Maurice Guichard Agora Kitaplığı
2011 "Sihirli Ayna, Yeniden Çevrim Film İncelemeleri" E. Gülay Er Pasin Derin Yayınları
2011 "Filmler ve Rüyalar, Tarkovski, Bergman, Sokurov, Kubrick ve Wong Kar-wai" Thorsten Botz-Bornstein Metis Yayınları Özgün adı: Films and Dreams
2011 "Pedro Almodovar-Sınırsız Arzu" Paul J. Smith Agora Kitaplığı
2011 "Hey Gidi Günler" Şener Danyıldız Akasya Kitap
2011 "Kör Alan ve Dekadrajlar" Pascal Bonitzer Metis Yayınları Özgün adı: Le Champ Aveugle Décadrages
2011 "Kemal Sunal Filmlerini Anlatıyor" Vadullah Taş Esen Kitap
2011 "Fırtına/Bahoz" Kazım Öz Agora Kitaplığı
2011 "Yeni Kara Filmler" Selda Tan Özdemir Nirengikitap
2011 "Sinema Söyleşileri 2010" Kolektif Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
2011 "Cassavetes-Aşk Irmakları Setinde, Yönetmeni İş Başında Görmek" Michael Ventura Kalkedon Yayıncılık
2011 "Yavuz Turgul Sinemasını Keşfetmek" Ala Sivas Kırmızı Kedi Yayınevi
2011 "Korku Sineması" Colin Odell, Michelle Blanc Kalkedon Yayıncılık
2011 "Alman Sineması" Rıza Oylum Başkayerler Yayınları
2011 "Latin Amerika Sineması" Kemal Sivaslıoğlu Başkayerler Yayınları
2011 "Rus Sineması" Rıza Oylum Başkayerler Yayınları
2011 "Uzakdoğu Sineması" Rıza Oylum Başkayerler Yayınları
2011 "Düşük Bütçeli Filmler, (...Nasıl Yapılır ...Nasıl Dağıtılır)" Paul Hardy Kalkedon Yayıncılık
2011 "Neo-Noir Filmler" Douglas Keesey Kalkedon Yayıncılık
2011 "Sinemada Yönetmenlik, Oyunculuk, Kurgu" Edward Dmytryk, Jean Porter Dmytryk Doruk Yayınları
2011 "Büyülü Fener" Ingmar Bergman Agora Kitaplığı Özgün adı: Laterna Magica
2011 "Film" Adele Smith, Daniel Borden, Florian Duijsens, Thomas Gilbert NTV Yayınları
2011 "Sinemamızda Değişim Rüzgarları, Türk Sineması 2005-2010" Atilla Dorsay Remzi Kitabevi
2011 "Kısa Filmler, Nasıl Yapılır, Nasıl Dağıtılır" Nathan Parker Kalkedon Yayıncılık
2011 "Unutulan 101 Film" Brian Mills Kalkedon Yayıncılık
2011 "Aşktan da Üstün 50 Film" Kolektif Kırmızı Kedi Yayınevi
2011 "Asya Korku Sineması" Andy Richards Kalkedon Yayıncılık
2011 "Godard" Colin MacCabe Dipnot Yayınları
2011 "Stüdyo Ghibli" Colin Odell, Michelle Le Blanc Kalkedon Yayıncılık
2011 "Martin Scorsese" Peter Brunette Agora Kitaplığı
2011 "Sekans Sinema Yazıları Seçkisi 5" Kolektif Tan Kitabevi Yayınları
2011 "Film Çalışmaları" Andrew M. Butler Kalkedon Yayıncılık
2011 "Dario Argento" James Gracey Kalkedon Yayıncılık
2011 "François Truffaut" Ronald Bergan Agora Kitaplığı
2011 "Yazlık Sinemalar Krallığı Eşrefpaşa" Adnan Turgut Heyamola Yayınları, İstanbul İzmirim-2
2011 "Türk Sinemasında İstanbul" Agah Özgüç Fanatik Digital Görüntü Sistemleri
2011 "Türk Filmleri Kataloğu" Agah Özgüç Fanatik Digital Görüntü Sistemleri
2011 "Film Okulunda Öğrendiğim 101 Şey" Matthew Frederick, Neil Landau Optimist Yayın Dağıtım
2011 "Postmodern Kaos ve Sinema" Rıdvan Şentürk Avrupa Yakası Yayınları
2011 "Film Yapımı Temelleri - Yapım" Charlotte Worthinghton Literatür Yayıncılık Özgün adı: Basics Film Making 1: Production
2011 "Caligari'den Hitler'e" (Alman Sinemasının Psikolojik Tarihi) Siegfried Kracauer De Ki Yayınları
2011 " 2000 Sonrası Türk Sineması'na Eleştirel Bakış" Özgür Yılmazkol Okur Kitaplığı
2011 "Ortadoğu Sineması" Kemal Sivaslıoğlu, Rıza Oylum Başkayerler Yayınları
2011 "Korkunun Canavarları" Fatih Danacı Kalkedon Yayıncılık
2011 "Fransız Yeni Dalga Sineması" Chris Wiegand Kalkedon Yayıncılık
2011 "Film Yapımının Temelleri" Jane Barnwell Literatür Yayıncılık
2011 "Selim İleri'de Sinema ve Edebiyat" Seçil Toprak MVT Yayıncılık
2011 "Hakikatin Sineması" Enver Gülşen Külliyat Yayınları
2011 "Charlie Kaufman ve Hollywood'un Neşeli Afacanlar, Fabulistler ve Hayalperestler Takımı" Derek Hill Kalkedon Yayıncılık
2011 "Pedro Almodovar-Sınırsız Arzu" Paul J. Smith Agora Kitaplığı
2011 "Film Eleştirisi El Kitabı" Timothy Corrigan Dipnot Yayınları
2011 "Sekans Sinema Yazıları Seçkisi 4" Gökhan Erkılıç Tan Kitabevi Yayınları
2012 "Sinemada Hayat Var" Seçil Büker, Semire Ruken Öztürk De Ki Yayınları
2012 "2011 Sinema Yıllığı" Kolektif Mürekkep Basın Yayın, İstanbul
2012 "Senaryo Anatomisi" John Truby Dharma Yayınları
2012 "Söyleşiler" Nuri Bilge Ceylan Norgunk Yayıncılık
2012 "Küresel Hollywood" John McMurria, Nitin Govil, Richard Maxwell, Ting Wang, Toby Miller Doruk Yayınları
2012 "Sinemada Anlam ve Anlatım" Oğuz Adanır Say Yayınları
2012 "Amatör Kamera Gerçekliği" Selda Hızal Agora Kitaplığı
2012 "Kurmaca Yönetmenliği" Robert Edgar-Hunt Literatür Yayıncılık
2012 "Film Sanatı" David Bordwell, Kristin Thompson De Ki Yayınları
2012 "Film Dili" John Marland, Robert Edgar-Hunt, Steven Rawle Literatür Yayıncılık Özgün adı: The Language of Film
2012 "Kitle Kültürü Sineması ve B Filmi" Nur Onur HayalPerest Kitap
2012 "Sinemanın ABC'si" Rıza Kıraç Say Yayınları
2012 "Sinema Göstergebilimi" Yuriy M. Lotman Nirengikitap
2012 "Sinemayı Anlamak: Marksist Perspektifler" Mike Wayne De Ki Yayınları
2012 "Türk Sinemasının Felsefi Arka Planı" Meral Özçınar Eşli Doruk Yayınları
2012 "Arada Kalmak" Meral Özçınar Eşli Su Yayınları
2012 "Sinema ve Televizyonda Anlatım Teknikleri ve Dramaturji" Bob Foss Hayalbaz Kitap
2012 "Bir Kapıdan Gireceksin" Umut Tümay Arslan Metis Yayınları Türkiye Sineması Üzerine Denemeler
2012 "Cahiers Du Cinema'nın Kısa Tarihi" Emilie Bickerton Agora Kitaplığı
2012 "Büyülü Fener" Can Dündar Can Yayınları
2012 "Melodramatik İmgelem" Hasan Akbulut HayalPerest Kitap Yeşilçam'dan Yeni Türk Sinemasına
2012 "Afişler Gibi Yüzün" Şefik Memiş Profil Yayıncılık
2012 "Korku Sineması" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Film Başlıyor" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Erotik Sinema" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Belgesel ve Deneysel Sinema" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Tarkovski'den Sinema Dersleri" Semir Aslanyürek Agora Kitaplığı
2012 "Avrupa Sineması" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Amerikan Sineması" Durmuş Akbulut Etik Yayınları Sinemanın İlkleri
2012 "Üç Maymun" Nuri Bilge Ceylan Doğan Kitap
2012 "Saniyede 24 Kare Ölüm, Durağanlık ve Hareketli Görüntü" Laura Mulvey Doruk Yayınları
2012 "Alengirli Filmler" Mustafa Ziyalan Dedalus Kitap
2012 "Unutulmayan Film Replikleri" Orhan Düz Şule Yayınları
2012 "Dünyanın Her Yeri Sahne - Erkan Yücel Anısı" Kolektif Kibele Yayınları
2012 "Öteki'nin Sinemaları" Gönül Dönmez Colin Agora Kitaplığı Ortadoğu ve Orta Asya Sinemalarında Kişisel Bir Yolculuk
2012 "Açlık Oyunları - Resmi Film Kitabı" Kate Egan Pegasus Yayınları
2012 "Acelesi Olanlar İçin 99 Klasik Film" Henrik Lange, Thomas Wengelewski Say Yayınları
2012 "1990 Sonrası Türk Sineması (1990-2011)" Nigar Pösteki Umuttepe Yayınları
2012 "David Lynch" Colin Odell, Michelle Le Blanc Kalkedon Yayıncılık
2012 "Sinematografi Üzerine Düşünceler" Zaur Mükerrem Ayrıntı Yayınları
2012 "Aynadan Yansıyan Hatıralar" Erden Kıral Agora Kitaplığı
2012 "Ben Fellini" Charlotte Chandler Es Yayınları
2012 "Sinematografi İnsan Yüzüdür" Ingmar Bergman Agora Kitaplığı
2013 "Sinema Tarihi" Ufuk Güral Detay Yayıncılık
2015 "Karşı Sinema" Hasan Gürkan Es Yayınları
2015 "The Godfather Mitosu" Hakan Bilge Şule Yayınları
2016 "Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Korku Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi" Gizem Şimşek Pales Yayınları
2017 "Aşktan da Üstün: Hitchcock Sinemasında Kişisel Bir Gezinti Hakan Bilge Doruk Yayınları
2016 "Sinema, Sadece Sinema Değildir!" Hasan Yılmaz Sokak Kitapları
2017 Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914 - 2015) Gizem Şimşek Pales Yayınları
2018 Türk Korku Sineması Kronolojisi II. Cilt (2016 - 2017) Gizem Şimşek Kaya Pales Yayınları
2020 "Sinemada Mimarlık" Kolektif YEM Yayın Yayına hazırlayanlar: Hikmet Temel Akarsu, Nevnihal Erdoğan, Türkiz Özbursalı
2021 Osmanlı İmparatorluğu'nda Sinema (1895-1923) Hasan Yılmaz Sokak Yayınları

Eski harflerle basılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ Barış Saydam. "Kalkedon Yayıncılık'la Sinema Kitapları Üzerine". hayalperdesi.net. 11 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2012. 
Genel

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Nedir? :Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? ile ilgili Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Ne Demektir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Açıklaması Nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Cevabı Nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Açıklaması? :Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Gerçek mi? :Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? ile ilgili Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Hakkında? :Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? ile ilgili Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları anlamı nedir?, Türkiye'de yayımlanmış sinema kitapları ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Abigail Breslin, Forrest, Christopher Maboulou, Tabasaranlar, Finike, İmran Han, Özgür Yazılım Vakfı, NWSL, Meryemin Göğe Yükselişi, Moskova Oblastı, Leonid Slutski (teknik direktör), Bakır Tren İstasyonu, 1996 Yaz Olimpiyatlarında Güney Kore, Hayvan Mezarlığı, 2016 Yaz Olimpiyatlarında Tacikistan, Anadolu, Erlik, Ağa Hüseyin Paşa, 43. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti, Riano, Gerhard Schach, Pop Life, Staphylococcus aureus, Smog, Orta Çağ mimarisi, Dünya Güreş Eğlencesi, Jet motoru, Chicago American, Atkaracalar, Pierrot (şirket), Yenimahalle, Karpuzlu, Çamlıca, Yusufeli, Joey Veerman, María del Pilar Teresa Cayetana de Silva y Álvarez de Toledo, Nekrofobi, Brigadeführer, FC Wacker Innsbruck (2002), Sergey Bağapş, Sergey Bagapş, Eric Carrière, 1971 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Benild Joseph, Beşiri, Elena Salgado, The Celts (şarkı), Müslüman Kardeşler (Suriye), Deep Breath (Doctor Who), NGC 3695, Prémont, Castelletto Monferrato, Aziza Siddiqui, Johann Friedrich Pfaff, Spania, Tunusluların vatandaşlığa alınma meselesi, Muhammed bin Suud, Free Solo, Zümrüt Levha, Trabzonun ilçeleri, Joanna Gleason, Robert Fogel, Açlık Oyunları, Stapleton, Cumbria, Lady Gaganın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi, Pallone dArgento, 59 (sayı), Artova, Misyoner, Ben Alnwick, Çok sporlu etkinlikler listesi, Little Waltham, Stark Raving Dad, Bakır İnuitleri, Temasek Holdings, Gönül Dostu, Atli Eðvaldsson, Sinantekke, Lucas Hernández, Tabanıyassı Mehmed Paşa, Kümülonimbüs, Kümülonimbus, En yüksek kuleler listesi, Maya Plisetskaya, Bahçelievler (İstanbul metrosu), Kınık, İzmir, 2021 Azerbaycan Grand Prix, Evarcha acuta, Blackjack Lanza, Gerard Butler, Podzol, Rashid Buttar, Varegler, Sil Baştan (roman), Canis, Manado, Andreas Kappes, Sheldon Harnick, Bir Avuç Toprak, Silahlı kuvvetler, Gökçukur, Eşme, Hohwacht (Ostsee),
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,