Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir?

Sivas Kongresi Nedir?

Sivas Kongresi Nedir?, Sivas Kongresi Nerededir?, Sivas Kongresi Hakkında Bilgi?, Sivas Kongresi Analizi? Sivas Kongresi ilgili Sivas Kongresi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sivas Kongresi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sivas Kongresi Ne Anlama Gelir Sivas Kongresi Anlamı Sivas Kongresi Nedir Sivas Kongresi Ne Anlam Taşır Sivas Kongresi Neye İşarettir Sivas Kongresi Tabiri Sivas Kongresi Yorumu 

Sivas Kongresi Kelimesi

Lütfen Sivas Kongresi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sivas Kongresi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı? Sivas Kongresi Ne Demek? ,Sivas Kongresi Ne Demektir? Sivas Kongresi Ne Demektir? Sivas Kongresi Analizi? , Sivas Kongresi Anlamı Nedir?,Sivas Kongresi Ne Demektir? , Sivas Kongresi Açıklaması Nedir? ,Sivas Kongresi Cevabı Nedir?,Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı?,Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sivas Kongresi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Nedir? Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sivas Kongresi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sivas Kongresi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sivas Kongresi

Sivas Kongresi Nedir? Sivas Kongresi Ne demek? , Sivas Kongresi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı? Sivas Kongresi Ne Demek? Sivas Kongresi Ne Demektir? ,Sivas Kongresi Analizi? Sivas Kongresi Anlamı Nedir? Sivas Kongresi Ne Demektir?, Sivas Kongresi Açıklaması Nedir? , Sivas Kongresi Cevabı Nedir? , Sivas Kongresi Kelimesinin Anlamı?






Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir?

Sivas Kongresi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sivas Kongresi Temsilciler Heyeti, Eylül 1919

Sivas Kongresi ya da Kurultayı Mustafa Kemal'in Amasya Genelgesi'ni açıkladıktan sonra bir çağrı üzerine I. Dünya Savaşı'ndan sonra işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için çareler aramak amacıyla seçilmiş ulus temsilcilerinin Sivas'ta bir araya gelmesiyle, 4 Eylül 1919 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ulusal nitelikte bir kongredir.

Sivas Kongresi'nde alınan kararlar, daha önce gerçekleştirilen Erzurum Kongresi kararlarını genişleterek tüm ulusu kapsar bir nitelik kazandırmış ve yeni bir Türk Devleti'nin kuruluşuna bir temel olmuştur; bu nedenle Sivas Kongresi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemi büyüktür.

Sivas Kongresi'nde, Erzurum Kongresi'nde alınan vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığıyla ilgili kararlar aynen kabul edilmiştir.

Kongre aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk kurultayı olarak kabul edilmektedir. İrâde-i Milliye gazetesinin çıkarılmasına bu kongrede karar verilmiştir.Ulusal bir kongredir.

Kongre delegeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kongrede doğu illeri adına delege olarak Erzurum Kongresi'nde seçilen Heyet-i Temsiliye (Temsil Kurulu) üyeleri bulunuyordu. Batı ve Orta Anadolu illerinden gelen diğer temsilcilerin de katılımı sayesinde Sivas Kongresi, ulusal bir kongre niteliği kazanmıştı.

Kongreye katılan delege sayısı tartışmalı bir konudur. Ankara gibi bazı illerde vâlilik baskısı ile delege seçimi gerçekleşememiş, bazı illerden seçilen delegelerin ise yola çıkması engellenmiş, bu nedenle kongreye katılamamış veya kongre çalışmaları bittikten sonra Sivas’a gelebilmişlerdi. Sonradan katılanlarla birlikte delege sayısının 41'i bulduğu söylenebilir. (Farklı kaynaklara göre 31, 33, 38 katılımcı vardır.)

Delegeler kongrenin ilk oturumunda İttihat ve Terakki ile bir bağları olmadığını ispat için bir yemin metni hazırlamış ve bu metni okumuştur.

"Makam-ı celil-i hilafet ve saltanata, İslamiyete, devlete, millete ve memlekete manen ve maddeten hizmetten başka bir gaye ve emelimiz olmadığına binaen kongrenin müzakeresi devamı müddetince ihtirasat-ı şahsiye ve siyasiyeden ve fırkacılık amalinden münezzeh bir azim ve iman ile çalışacağıma namusum ve bilcümle mukaddesatım namına vallah, billah"[1]

Kongreye katılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sivas Kongresi'nin toplandığı salon,
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas.
Kongreye katılanlar

Aşağıdaki adlar ise Sivas Kongresi'ne delege olarak seçilmişler, ancak kongre çalışmaları sona erdikten sonraki günlerde Sivas'a gelebilmişlerdir.

Bursa delegeleri gösterilen askerlikten istifa etmiş Necati (Kurtuluş) ve hukukçu Asaf'a (Doras) kongre tutanaklarında rastlanmadığı halde, bazı eserlerde adları geçmektedir.

Mustafa Kemal, delegelerin otelde kalmasını yasakladığı için delegeler Sivaslıların evinde kaldılar. Şekercizade İsmail Efendi çok sayıda delegeyi evinde uzun süre misafir etti. Kongre Başkanı Mustafa Kemal Paşa, kongrenin yapıldığı lise binasında hazırlanan odada kaldı.

Sivas Kongresi Temsil Heyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Erzurum Kongresi'nde seçilmiş olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Heyet-i Temsiliye tarafından seçilmiş olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Refet Bey (3. Kolordu Komutanı iken askerlikten ayrılma)

Sivas Kongresi'nde seçilenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alınan kararlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kongre beyannamesinin orijinal metni.
  1. Osmanlı Devleti ile itilaf Devletleri arasında yapılan Ateşkes Anlaşması’nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihindeki sınırlarımız içinde kalan ve her noktasında çok büyük bir İslâm çoğunluğunun bulunduğu Osmanlı ülkesinin parçaları birbirinden ve Osmanlı topluluğundan parçalanamaz ve hiçbir sebeple ayrılmaz bir bütündür. Bu ülkede yaşayan bütün Müslüman halklar, birbirine karşılıklı hürmet ve fedakârlık duygularıyla dolu, birbirlerinin ırkî ve sosyal haklarına saygılı, yaşadıkları muhitin şartlarına tam olarak riayetkâr öz kardeştirler.
  2. Osmanlı toplumunun bütünlüğü, millî istiklalimizin sağlanması, Hilâfet ve Saltanat yüce makamının dokunulmazlığı için Kuvâ-yi milliye’yi etkili ve millî iradeyi hâkim kılmak esastır.
  3. Osmanlı topraklarının herhangi bir parçasına karşı yapılacak müdahale ve işgale ve özellikle vatanımız içinde müstakil birer Rumluk ve Ermenilik kurulmasına yönelik hareketlere karşı, Aydın, Manisa ve Balıkesir Cephelerindeki millî cihatlarda olduğu gibi, elbirliğiyle savunma ve direnme esası meşru kabul edilmiştir.
  4. Öteden beri aynı vatan içinde birlikte yaşadığımız, bütün gayr-i müslim azınlıkların her türlü hakları bütünüyle mahfuz bulunduğundan, bu azınlıklara siyasi egemenlik ve toplumsal dengemizi bozacak imtiyazlar verilmesi kabul edilmeyecektir.
  5. Osmanlı Hükûmeti bir dış baskı karşısında memleketimizin herhangi bir parçasını terk ve ihmal etmek zorunda kalırsa, Hilafet ve Saltanat makamı ile vatan ve milletin dokunulmazlığını ve bütünlüğünü sağlayacak her türlü tedbir ve kararlar alınmıştır.
  6. İtilaf Devletleri’nce Ateşkes Anlaşması’nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihindeki sınırlarımız içinde kalıp İslâm çoğunluğunun oturmakta olduğu, kültür ve medeniyet üstünlüğünün Müslümanlarda bulunduğu ve bir bütün teşkil eden vatan topraklarının taksimi görüşünden büsbütün vazgeçip, bu topraklar üzerindeki tarihi, ırki, dini ve coğrafi haklarımıza riayet edilmesine ve buna aykırı teşebbüslere son verilmesine ve böylece hakka ve adalete dayalı bir karar alınmasını bekleriz.
  7. Milletimiz insani, muasır (çağdaş) gayeleri yüceltir, teknik, sınaî ve ekonomik durumu ve ihtiyacımızı takdir eder. Böylece devlet ve milletimizin iç ve dış bağımsızlığı ve vatanımızın bütünlüğü saklı kalmak şartıyla, altıncı maddede yazılı sınırlar içinde, milliyet esaslarına saygılı olan ve memleketimize karşı istila emeli gütmeyen herhangi bir devletin teknik, sınaî, ekonomik yardımını memnuniyetle karşılarız. Bu adaletli ve insani şartların gerçekleşmesi, bir barışın acilen kararlaştırılması, insanlığın selameti ve dünyanın esenliği adına, en has millî emelimizdir.
  8. Milletlerin kendi geleceğini bizzat kendilerinin tayin ettiği bu tarihi dönemde İstanbul Hükûmeti’nin de millî iradeye bağlı olması zaruridir. Çünkü millî iradeye dayanmayan herhangi bir hükûmetin keyfi kararlarına milletçe baş eğilmediği gibi, böyle kararların dışta da muteber olmadığı ve olamayacağı, şimdiye kadar geçen olaylarla ve sonuçlarla ortaya çıkmıştır. Böylece, milletin içinde bulunduğu sıkıntı ve endişeden kurtulmak çarelerine bizzat başvurmasına gerek kalmadan, İstanbul Hükûmeti’nin millî meclisi hemen ve hiç zaman yitirmeden toplaması ve böylece milletin, memleketin geleceği üzerinde alacağı bütün kararları millî meclisin denetimine sunması mecburidir.
  9. Vatan ve milletimizin maruz kaldığı zulüm ve elemler ile ve hepsi aynı amaç ve maksatla millî vicdandan doğan vatansever ve millî cemiyetlerin birleşmesinden oluşan genel topluluk, bu kez “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti” adını almıştır. Bu cemiyet her türlü particilik akımlarından ve şahsi ihtiraslardan uzaktır ve arınmıştır. Bütün Müslüman vatandaşlarımız bu Cemiyet’in tabii üyeleridir.
  10. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas’ta toplanan Genel Kongresi tarafından, mukaddes maksadı takip ve genel teşkilatı idare etmek için bir Heyet-i Temsiliye seçilmiş ve köylerden il merkezlerine kadar bütün millî teşkilatlar takviye edilmiş ve birleştirilmiştir.

Fotoğraflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kağan Bahadır Küçükalcan - İttihatçılık, Sivas Kongresi'nin Mühim Bir Sorunuydu". 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2015. 

Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Nedir? :Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? ile ilgili Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Ne Demektir? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Açıklaması Nedir? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Cevabı Nedir? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Açıklaması? :Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Gerçek mi? :Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? ile ilgili Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Hakkında? :Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? ile ilgili Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sivas Kongresi nedir?, Sivas Kongresi anlamı nedir?, Sivas Kongresi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
1992 San Marino Grand Prix, Independiente del Valle, Daouda Bamba, Irgat, İpekyolu, Etem Menderes, Daoguang, Millî Mensucat, Avestaca, Mary Somerville, Asya borsaları listesi, Abu Dabi, Gunvor Guggisberg, Ed Daayin, Danzig Koridoru, Meğara, Zoli Ádok, Megara, Yoğunbilek, Ksenon, Zico, Bayburtun ilçeleri, Afyonkarahisarın ilçeleri, 1. FC Köln, Indiana Pacers, Eğitim Hakkında İmparatorluk Genelgesi, Yarışma programı, Noyon, CONMEBOL Libertadores, 9 Temmuz, Fil Yılı, Malden Adası, Tamil milliyetçiliği, Çalı kamışçını, Ginseng, Somuncu Baba, Cezmi Or Kupası, 1940 Kayseri depremi, Haldun Taner, 1949 Karlıova depremi, Britanya Birmanyası, Danyal Kitabı, Nobel Edebiyat Ödülü, Lesotho başbakanları listesi, Danyal Topatan, Derek Fowlds, Burdur Müzesi, Gülhane Hattı Hümayunu, Esentepe, Kalkandere, Çift kanatlı uçak, David Bičík, Begonte, Refah kapitalizmi, Danshi Kōkōsei no Nichijō, Hokkaidō, Tonia Tisdell, Georgi Sarmov, Sömürge, Ağrı Dağı Efsanesi, Noto, Fiona Caldicott, Tomáš Borek, Danny Carvajal, 5. yüzyıl, Güneşspor, Bergtatt – Et eeventyr i 5 capitler, Petr Janda, Bibigül Tölegenova, Trey Hendrickson, Lidia Kopania, Yılmaz Tokad, Semahat Özdenses, Ay Lav Yu, Vinh, Christoph Willibald Gluck, Koruk ekşisi, Japonya İmparatorluğu, Libofşa, Danla Bilic, Kubbe, Bay ve Bayan Smith, Booker T, Danko Lazović, Amr bin As, İngiliz dili ve edebiyatı, Norma Shearer, Tanı, Menopoz, Filipinli, Sodomi yasaları, Muhammed Hasan Ensariferd, Ambrosius, Ulver, Akkeçili Tren İstasyonu, Mozambik başbakanları listesi, Ben R. Mottelson, Agastya, Akdenizdeki adalar listesi, Nuri Özsan, Feodal, Polis Akademisi (Türkiye),
Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?,