Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir?

Samanî Devleti Nedir?

Samanî Devleti Nedir?, Samanî Devleti Nerededir?, Samanî Devleti Hakkında Bilgi?, Samanî Devleti Analizi? Samanî Devleti ilgili Samanî Devleti ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Samanî Devleti ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Samanî Devleti Ne Anlama Gelir Samanî Devleti Anlamı Samanî Devleti Nedir Samanî Devleti Ne Anlam Taşır Samanî Devleti Neye İşarettir Samanî Devleti Tabiri Samanî Devleti Yorumu 

Samanî Devleti Kelimesi

Lütfen Samanî Devleti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Samanî Devleti İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı? Samanî Devleti Ne Demek? ,Samanî Devleti Ne Demektir? Samanî Devleti Ne Demektir? Samanî Devleti Analizi? , Samanî Devleti Anlamı Nedir?,Samanî Devleti Ne Demektir? , Samanî Devleti Açıklaması Nedir? ,Samanî Devleti Cevabı Nedir?,Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı?,Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Samanî Devleti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Nedir? Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Samanî Devleti Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Samanî Devleti - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Samanî Devleti

Samanî Devleti Nedir? Samanî Devleti Ne demek? , Samanî Devleti Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı? Samanî Devleti Ne Demek? Samanî Devleti Ne Demektir? ,Samanî Devleti Analizi? Samanî Devleti Anlamı Nedir? Samanî Devleti Ne Demektir?, Samanî Devleti Açıklaması Nedir? , Samanî Devleti Cevabı Nedir? , Samanî Devleti Kelimesinin Anlamı?






Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir?

Sâmânîler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Samanî Devleti sayfasından yönlendirildi)
Sâmânîler
سامانیان
819-999
Sâmânî İmparatorluğu.
Sâmânî İmparatorluğu.
BaşkentSemerkant
(819–892)
Buhara
(892–999)
Yaygın dil(ler)
Resmî din
Sünnilik
HükûmetEmirlik
Emir 
• 819–864
I. Ahmed (ilk)
• 999
II. Abdül Melik (son)
Tarihî dönemOrta Çağ
• Kuruluşu
819
• Dağılışı
999
Yüzölçümü
9282.850.000 km2
Öncüller
Ardıllar
Seferîler
Abbâsîler
Zeydîler
Soğdya
Gazneliler
Karahanlılar
Büveyhîler

Sâmânîler (819-999) (Farsçaسامانیان, Sāmāniyān), Orta Asya ve doğu İran'da kurulmuş, adını kurucusu Sâmân Hüdâ'dan alan bir Fars[1][2] hanedanlıktır. İslâm ordularının İran'ı ele geçirmesinin ve Seferî egemenliğinin yıkılmasının ardından İran'da iktidarı ele geçiren ilk yerli yönetimdir.

Sâmânîler dönemi İran milletinin başlangıcı olarak kabul edilir. Egemenlikleri 102 yıl süren Sâmânîler, topraklarını Horasan, Taberistan, Kirman, Cürcan, Rey ve Maveraünnehir'e kadar yaymışlardır. Egemenliklerini kabul ettirmek için Sasaniler'in devamıymış gibi davranmışlardır. Başkentleri Buhara, Semerkand ve Herat gibi kentler olmuştur.

Sâmânîler eski İran kültürünü canlandırmakla kalmadılar, İslâmiyetın yayılması için de büyük çaba sarf ettiler. Pers-İran kültürünün tüm etkilerini Orta Asya'ya yaydılar. Sanatta çanak-çömlek yapımında ileri gittiler ve süslemeli yazıları olan eserler verdiler. Toprakları içindeki birçok topluluk İslâmiyete girmeye başladı. Tarihçilere göre Sâmânîlerin gayretleri ile o dönemde yaklaşık 200.000 Türk İslâmiyete girdi.[3] Türkler'in İslâm'a girişi gelecekte bölgeyi egemenlikleri altına alacak olan Gaznelilerin hızla güçlenmesine ortam hazırladı. Devletleri 999 yılında Karahanlılar tarafından yıkıldı.

Sâmânî saltanatı yönetimi ve rolleri İran'ın ve Orta Asya içlerinde Selçuklular, Gazneliler ve İlhanlılar da bulunan daha sonraki hükümdarlar için örnek teşkil etmiş olabilir. En önemlisi Sâmânîlerin istikrarı ve serveti, zengin bir kültür hayatına hâmîlik etmelerini sağlamıştı. Hanedan, bu himaye sayesinde Orta Asya'daki Türkler ve batıdaki Araplara karşı İran kimliğinin kesin temellerini atarak daha sonraki bütün İran tarihine damgasını vurdu. Sâmânîler önce Rudeki'ye hâmîlik yapmıştı. Bu şairin yarım kalan Şehnâme adlı eserini büyük şair Firdevsî (ö. 1020) Gaznelilerin himayesinde tamamlayacaktı. Şehnâme, Fars diline yaptığı büyük katkının yanında hükümdarlık konusunda İran tarihi ve efsanelerini içeren bir taban oluşturmuştu. Şehnâme'nin önemli temalarından biri, İran'la Orta Asya'daki Türk dünyası Turan arasındaki çatışmadır. Eser, ayrıca Selçuklularla başlayıp varlığını Modern Çağ'da da devam ettiren Türk etkisinin habercisidir. Selçukluların selefi olan Gaznelilerin iki lideri Sâmânî ordusunda komutanlık yapan memluklardı. Bu komutanlardan biri olan Gazneli Mahmud (998-1030), Sâmânîlerin bir nevî halefi olarak kabul edilir. Mahmud'un Firdevsî'nin kendisi için tamamladığı Şehnâme'ye kayıtsız kaldığı söylenmektedir. Bir diğer büyük eser olan Beyhâkî tarihi, yine Gazneliler zamanında Farsça yazılmıştır.[4]

Kökenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hânedan, adını Belh şehrinin hâkimi iken düşmanlarının baskısından kaçarak Emevîlerin Horasan valisi Esed b. Abdullah el-Kasrî’ye sığınan ve onun yardımları sayesinde Belh’i yeniden ele geçiren Sâmânhudât’tan alır. Sâmânîlerin kökeni hakkında iki görüş vardır. İran menşeli olduklarını savunan görüşün en önemli dayanağını Behram Çubin’e ve İranlılar’n efsanevî hükümdarı Keyûmers’e kadar uzanan soy kütükleri oluşturmaktadır. Buna karşı çıkanlar, şecerelerde Guzek (İbn Hurdâzbih, s. 39), Tamgaç (Dîvânü lugāti’t-Türk Tercümesi, I, s. 454) gibi Türk isimlerinin de geçtiğini, Behram Çubin’in İran kisrâsına karşı başarısız bir isyan girişiminin ardından Göktürk hakanının yanına giderek onun kızıyla evlendiğini, kaynaklarda birbirinden farklı şekilde Sâmânîlerin ortaya çıktığı yer adları olarak geçen Semerkant, Belh ve Eşnas şehirlerinin Akhunlar döneminden beri Türklerin hâkimiyetinde bulunduğunu, ailenin atası Sâmân’ın unvanı olan “hudât” kelimesinin Farsçada “sâhip”, eski Uygur Türkçesinde “unvan ve rütbe” anlamında kullanıldığını belirterek Türk kökenli olduklarını ileri sürer (Caferoğlu, s. 83; Usta, s. 59-76). Ailenin İran kökenine dayandığını söyleyenlerin diğer bir delili de İran dili ve edebiyatının bu hânedan devrinde zirveye çıkmış olmasıdır. Ancak bu gelişmeyi sadece Sâmânîler dönemine bağlamak doğru değildir. Çünkü Sâmânîler, Farsça yazan şair ve edipler kadar Arapça yazanları da himaye etmişler, divanlarında resmî dil olarak Arapçayı kullanmışlardır. Sâmânîlerin Türk kökenli olduğunu söyleyen Reşîdüddin Fazlullāh-ı Hemedânî, onların Oğuzlardan (Türkmen) geldiklerini ileri sürmüş, ancak bu görüş kendisinin Sâmânîlerden birkaç yüzyıl sonra yaşamış olması ve kaynak belirtmemesinden ötürü şüpheyle karşılanmıştır.

Sâmânî emirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Sâmân Hüda (Sâmânîlerin atası)
  2. I. Ahmed (819 - 864) (Ahmed Esad bin Sâmân)
  3. I. Nasr (864 - 892) (Nasr bin Ahmed)
  4. I. İsmail (892 - 907) (İsmail bin Ahmed)
  5. II. Ahmed (907 - 914) (Ahmed bin İsmail)
  6. II. Nasr (914 - 943) (Said Nasr)
  7. I. Nuh (943 - 954) (Hamid Nuh)
  8. I. Abdül Melik (954 - 961) (Müeyyed Abdül Melik)
  9. I. Mansur (961 - 976) (Mansur bin Nuh)
  10. II. Nuh (976 - 997) (Rıza Nuh)
  11. II. Mansur (997 - 999) (Ebu'l-Haris Mansur)
  12. II. Abdül Melik (999) (Abdülmelik bin Nuh)
  13. II. İsmail (diriltmeye çalıştı) (İsmail el-Muntasır)
900 yılında Avrasya ve Kuzey Afrika
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saman Hüda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Esad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nuh
 
Ahmed
 
Yahya
 
İlyas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. Nasır
1.(875-892)
 
I. İsmail
2.(892-907)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
II. Ahmed
3.(907-914)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
II. Nasır
4.(914-943)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. Nuh
5.(943-954)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. Abdül Melik
6.(954-961)
 
 
 
 
 
I. Mansur
7.(961-976)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
II. Nuh
8.(976-997)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
II. Mansur
9.(997-999)
 
II. Abdülmelik
10.(999)
 
İsmail
el-Muntasır
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2022. 
  3. ^ Ibn Athir, Cilt 8, s.396
  4. ^ Gene R. Garthwaite, Pers İmparatorluğundan günümüze İran Tarihi, 2005, Blackwell Publishing Ltd., çeviri:Fethi Aytuna.

Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Nedir? :Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? ile ilgili Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Ne Demektir? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Açıklaması Nedir? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Cevabı Nedir? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Açıklaması? :Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Gerçek mi? :Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? ile ilgili Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Hakkında? :Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? ile ilgili Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? burada bulabilirsiniz. Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Samanî Devleti nedir?, Samanî Devleti anlamı nedir?, Samanî Devleti ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
I. Senusret, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Ayrıkvadi, Takeshi Okada, Tianjin Teda FC, Boulaide, Guimarãesin Tarihi Merkezi, Mustafa Öztürk (ilahiyatçı), SS Eğitim Ofisi, Osteospermum, Trichocyclus balladong, Salvia adiantifolia, Kimyasal formül, 1987, ii. darius, Yarbaşı Tren İstasyonu, Leezen, Amphioctopus kagoshimensis, Caroline Schermerhorn Astor, NGC 7019, Kardiyoversiyon, Khayu, Bügür İlçesi, Ahmet Sadri Hattuza, Mario Rondón, Senkretizm, Saskatchewan Üniversitesi, XI. Ramses, II. Seti, Cave, Gürcistan merkezli havayolu şirketleri listesi, Zeytin Ağaçları Altında (film), Superman Dönüyor, Uçurtmanın Kuyruğu, Eurovision, Ümit Tokcan, 7. Panzer Tümeni, Kanije Kalesi, Shabani Nonda, Anadil, Kurt Wüthrich, Aberporth Havalimanı, Arpiar Arpiaryan, Denison, Teksas, Dodge, Hastalık, Salaheddin Eyyubi, 2023 İsrail yargı reformu, Çilingir Sofrası 1990, Saturn Ödülü En İyi Fantastik Film, Aydın ili genel seçim sonuçları, Ljubljana, HD 16754, Hotepsekhemwy, Ivica Dačić, Lithonida, Vahşet Tanrısı, KAS Eupen, Amerikan Kızılderilileri Savaşları, Depresyon, Ulaş, Nefta, Hayatımızın En Güzel Yılları, Iveco Daily, Ay (firavun), Marstaki dörtgenlerin listesi, IV. Aleksander (Makedonya), Ali el Habsi, Blythe Danner, Jure Balažič, Nijer Demokrasi ve Sosyalizm Partisi, Cervia, Vili Resnik, Oryantal Ortodoks Kilisesi, Özyeğin Üniversitesi, X. Ramses, Methanococcus, Köse Mihal, Conversation, The, Tartu (il), PartyNextDoor, Gotemba, Üniter devlet, Emine Fuat Tugay, Smendes, Coma Pedrosa, Hiroşima Barış Anıtı, Paraploactis, Sonokimya, Sandinista Milli Özgürlük Cephesi, Akpınar, Erdemli, Makrofajlar, Zane Grey, Güzeloluk, Erdemli, Mary J. Blige, Newton mekaniği, ii. senusret, Nissan Serena, Efraín Barquero, Teti,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,