Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir?

Olay ufku Nedir?

Olay ufku Nedir?, Olay ufku Nerededir?, Olay ufku Hakkında Bilgi?, Olay ufku Analizi? Olay ufku ilgili Olay ufku ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Olay ufku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Olay ufku Ne Anlama Gelir Olay ufku Anlamı Olay ufku Nedir Olay ufku Ne Anlam Taşır Olay ufku Neye İşarettir Olay ufku Tabiri Olay ufku Yorumu 

Olay ufku Kelimesi

Lütfen Olay ufku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Olay ufku İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Olay ufku Kelimesinin Anlamı? Olay ufku Ne Demek? ,Olay ufku Ne Demektir? Olay ufku Ne Demektir? Olay ufku Analizi? , Olay ufku Anlamı Nedir?,Olay ufku Ne Demektir? , Olay ufku Açıklaması Nedir? ,Olay ufku Cevabı Nedir?,Olay ufku Kelimesinin Anlamı?,Olay ufku Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Olay ufku Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Olay ufku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Olay ufku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Olay ufku Kelimesinin Anlamı Nedir? Olay ufku Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Olay ufku Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Olay ufku Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Olay ufku - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Olay ufku

Olay ufku Nedir? Olay ufku Ne demek? , Olay ufku Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Olay ufku Kelimesinin Anlamı? Olay ufku Ne Demek? Olay ufku Ne Demektir? ,Olay ufku Analizi? Olay ufku Anlamı Nedir? Olay ufku Ne Demektir?, Olay ufku Açıklaması Nedir? , Olay ufku Cevabı Nedir? , Olay ufku Kelimesinin Anlamı?






Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir?

Olay ufku

Vikipedi, özgür ansiklopedi
BH noescape1.png
Kara delikten uzaktaki bir parçacık herhangi bir yönde hareket edebilir. O yalnız ışık hızıyla sınırlıdır.
BH noescape2.png
Kara deliğe yaklaştıkça uzayzaman onu deforme etmeye başlar.
BH noescape3.png
Olay ufkunun içinde tüm yollar parçacığı kara deliğin merkezine sevk eder. Parçacık için kaçış olanaksızdır.
Dönen kara deliğin çevresindeki iki yüzey. İç sifer statik sınırdır (olay ufku). Ergosiferin iç sınırıdır. Kutuplarda olay ufkuna dokunan oval biçimli yüzey ise ergosiferin diğer sınırıdır. Ergosiferin içindeki bir parçacık uzayzaman sürüklenmesinde olup dönmeye zorlanır (Penrose süreci).

Genel görelilikte olay ufku, ışık ve maddenin artık kaçamadığı bölgeyi sınırlayan kuşağa[1] denir. Olay ufku, herhangi bir fiziksel incelemede bulunamadığımız bir uzay parçasıdır. Ne olay ufkundan ötesini bilinen yasalarla açıklama olanağı vardır, ne de orada ne olup bittiğini bilmenin bir yolu vardır.

Kara deliğin olay ufku[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir yıldızın olay ufku, yıldızın çökmeden önceki kütlesiyle orantılıdır. Örneğin kütlesi 10 Güneş kütlesi olan bir yıldız içe çöküp kara delik haline geldiğinde çapı 60 km olan bir olay ufkuna sahip olur. Bir kara delik madde yuttukça olay ufkunu genişletir, olay ufku genişledikçe de daha güçlü çekim alanına sahip olur. Kara deliğin olay ufkunda teorik olarak zaman tümüyle durmaktadır. Kimi kara deliklerde iki olay ufku vardır.

Kimileri "olay ufku" terimi yerine kara deliğe pek uygun olmamakla birlikte “kara deliğin yüzeyi” terimini kullanırlar. (Terimin uygun olmamasının nedeni, bir gezegen veya yıldızdaki gibi katı ve gazlardan oluşan bir yüzeyinin olmamasıdır.) Fakat burada birtakım özel nitelikler gösteren bir bölge söz konusu değildir; bir gözlemci kara deliğe ufku aşacak kadar yaklaşmış olabilseydi, kendisine yüzey izlenimi sağlayacak hiçbir özellik veya değişim hissedemeyecekti. Buna karşılık geri dönme girişimlerinde bulunduğunda, artık bu bölgeden kaçamayacağının farkına varmış bulunacaktı. Bu, âdeta "dönüşü olmayan nokta"dır.[2] Bu durum, akıntısı güçlü bir denizde akıntıdan habersiz bir yüzücünün durumuna benzetilebilir.

Öte yandan olay ufkunun sınırına yaklaşmış bir gözlemci, kara delikten yeterince uzaktaki bir gözlemciye kıyasla, zamanın farklı bir şekilde aktığının farkına varacaktır. Kara delikten uzakta olan gözlemcinin diğerine düzenli aralıklarla (örneğin birer saniye arayla) ışık işaretleri yolladığını varsayalım: Kara deliğe yakın gözlemci bu işaretleri hem daha enerjetik (ışığın kara deliğe düşmek üzere yaklaştıkça maviye kayma[3]sonucuyla bu ışık işaretlerinin frekansı daha yüksek olacaktır) hem de ardışık işaretlerin aralarındaki zaman aralığı daha kısalmış (birer saniyeden daha az) olarak alacaktır. Yakın gözlemci, uzaktakine oranla zamanın daha hızlı aktığı izleminde olacaktır. Uzaktaki gözlemci de aksine, diğerinde meydana gelen şeylerin gitgide daha yavaş seyrettiğini görecek, zamanın daha yavaş aktığı izleniminde olacaktır.

Uzaktaki gözlemci kara deliğe bir nesnenin düştüğünü görmesi halinde, ona nazaran "çekimsel kızıla kayma" ve "zamanın genleşmesi" fenomenleri birleşmiş durumda olacaktır: Nesneden çıkan işaretler gitgide kızıl, gitgide parlak (uzak gözlemciye varmadan önce gitgide artan enerji kaybıyla çıkarılan ışık) ve gitgide aralıklı olacaktır. Yani pratikte, gözlemciye varan ışık fotonlarının sayısı, gitgide hızla azalacaktır ve nesnenin kara deliğe gömülüp görünmez olmasının ardından tükenecektir. Nesnenin henüz olay ufku sınırında hareketsiz durduğunu gören uzaktaki gözlemcinin onun düşmesini engellemek üzere olay ufkuna yaklaşması boşuna olacaktır.[4]

Kara deliğin "tekilliği"ne yaklaşan bir gözlemciyi etkilemeye başlayan etkilere “gelgit etkileri” denir.[5] Bu etkiler kütleçekim alanının homojen olmayan bir yapıya sahip olması nedeniyle nesnenin biçimsizleşmesine (doğal biçimini kaybetmesine) yol açarlar. Bu “gelgit etkileri bölgesi” dev kara deliklerde tümüyle olay ufkunda yer alır; fakat özellikle "yıldızsal kara delik"lerde[6] olay ufkunun sınırını da aşarak etkide bulunur.[7] Dolayısıyla yıldızsal kara deliğe yaklaşan bir astronot daha olay ufkuna geçmeden parçalanacakken, dev kara deliğe yaklaşan bir astronot, daha sonra “gelgit etkileri” ile yok edilecek olmakla birlikte, olay ufkuna bir güçlükle karşılaşmadan giriş yapacaktır.

Gözlemlenebilir Evren'in parçacık ufku[değiştir | kaynağı değiştir]

Evren'in parçacık ufku mevcut gözlemlenen olaylardaki azami mesafe sınırlarını ifade eder. Bu mesafenin ötesindeki olaylar için ışık, bizim konumunuza ulaşacak zamana sahip değildir. Hatta bu Evren'in Büyük Patlama'dan (Big Bang) bu güne kadar yayılan ışık için de geçerlidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^Event horizon3 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^Point of no return19 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^Blue shift15 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  4. ^Şu halde kara delik üzerine düşen nesnenin hareketinin "donduğu" veya durduğu söylenebilir. Pratikte durmasından önce görülmez hale gelir.
  5. ^Force de marée25 Haziran 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  6. ^Stellar black hole20 Ocak 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  7. ^Ayrıntılar için bkz. Force de marée#Cas des trous noirs18 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Nedir? :Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? ile ilgili Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Ne Demektir? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Açıklaması Nedir? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Cevabı Nedir? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Açıklaması? :Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Gerçek mi? :Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? ile ilgili Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Hakkında? :Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? ile ilgili Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? burada bulabilirsiniz. Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Olay ufku nedir?, Olay ufku anlamı nedir?, Olay ufku ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bitmeyecek Öykü, Brodoa, Adil Atan, Eugonobapta, Japa, Âşık Çelebi, Kadıncık I Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Ruhi Sarıalp, Buz devri, Ablasyon, Jean Baptiste Say, Cantar de mio Cid, Bağdatlı Mehmed Hâdî Paşa, Taner Sağır, Bangır Bangır, Mesajlar (Google), Adıyaman Müzesi, Marlborough, Massachusetts, Fariborz Raisdana, Mauritius arması, U.S. Postal Service (bisiklet takımı), Çukur ev, NGC 6736, Eğriler listesi, Kokurakita, 17. yüzyıl Fransız edebiyatı, Avaza, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, Davûdîlik, Yakup Kılıç, Hindistanda din, Humanity, Nemesi Marqués Oste, Eskiçeltek, Cemal Gönenç, İsmet Atlı, Buz devi, Topaluşağı, Maden, Komedi romanı, Ibaraki (prefektörlük), Into the Night, Aprilia, Karakaya, Tokat, Rengeyiği İnuitleri, Péter Rajczi, Busenaz Sürmeneli, Carabus elysii, Akreditif, Adığe Devlet Üniversitesi, Göynükören, Gerede, Ràdio i Televisió dAndorra, III. Aleksandr (Rusya), NGC 4680, Buz Sporları Salonu, Teeth (şarkı), Osvaldo Martínez, Asteriks ve Piktler, NGC 1474, Ortodoks Hristiyanlar, Orhan Gülle, Gerede, Caffè macchiato, Köşe yazısı, General Harrington Kupası, Sphecozone, Circuit Paul Ricard, Buz hokeyi, Resia, Conrad Vernon, İnsani Gelişme Endeksine göre Avrupa ülkeleri listesi, Solanum maglia, Murtosa, Kuzey Kore liderleri listesi, Sisal, Moskova ve Tüm Rusya patriği, Doğu Afrika, 2008 Amerika Birleşik Devletlerinin İstanbul Başkonsolosluğu saldırısı, Ushio to Tora, KPresenter, Anaerkillik, Tropico 4, Papa John Paul, Buz örtüsü, Milad Kulesi, Avrupa tarihi, Yeniçağa, Bolu, Volga Nehri, Aleksey Kuleşov, Focus Home Interactive, 1996 Everest Dağı felaketi, Eynal Kaplıcaları, Yùjiǔlǘ Mùgǔlǘ, Newaygo County, Michigan, Teofani, The BMJ, Slaughterhouse, Motion Picture Association of America, Tercan, Mady Mesplé, İTÜ Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,