Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir?

Harbiye Nedir?

Harbiye Nedir?, Harbiye Nerededir?, Harbiye Hakkında Bilgi?, Harbiye Analizi? Harbiye ilgili Harbiye ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Harbiye ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Harbiye Ne Anlama Gelir Harbiye Anlamı Harbiye Nedir Harbiye Ne Anlam Taşır Harbiye Neye İşarettir Harbiye Tabiri Harbiye Yorumu 

Harbiye Kelimesi

Lütfen Harbiye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Harbiye İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Harbiye Kelimesinin Anlamı? Harbiye Ne Demek? ,Harbiye Ne Demektir? Harbiye Ne Demektir? Harbiye Analizi? , Harbiye Anlamı Nedir?,Harbiye Ne Demektir? , Harbiye Açıklaması Nedir? ,Harbiye Cevabı Nedir?,Harbiye Kelimesinin Anlamı?,Harbiye Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Harbiye Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Harbiye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Harbiye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Harbiye Kelimesinin Anlamı Nedir? Harbiye Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Harbiye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Harbiye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Harbiye - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Harbiye

Harbiye Nedir? Harbiye Ne demek? , Harbiye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Harbiye Kelimesinin Anlamı? Harbiye Ne Demek? Harbiye Ne Demektir? ,Harbiye Analizi? Harbiye Anlamı Nedir? Harbiye Ne Demektir?, Harbiye Açıklaması Nedir? , Harbiye Cevabı Nedir? , Harbiye Kelimesinin Anlamı?






Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir?

Kara Harp Okulu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Harbiye sayfasından yönlendirildi)
Harita
SloganYıldızların İrfan Yuvası
Kuruluş1834
Eski isim(ler)iMekteb-i Harbiye-i Şahane
BağlılıkMillî Savunma Üniversitesi
KonumÇankaya, Ankara
Web sitesihttps://kho.msu.edu.tr
KomutanTümgeneral Gültekin Yaralı
DekanProf. Dr. İbrahim Ethem Atnur

Kara Harp Okulu (KHO) ya da geleneksel adıyla Harbiye; Ankara'da bulunan ve Türk Kara Kuvvetlerinin muvazzaf subay kaynağı olan, lisans seviyesinde eğitim veren askerî okuldur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Mekteb-i Harbiye-i Şahane, Sultan II. Mahmud'un emriyle 1834 tarihinde kurulmuştur. Başlangıçta eğitimin bütün basamaklarında faaliyet gösteren Harbiye, ilk mezunlarını 1841 yılında verebilmiştir. 1845 yılında askeri idadi(lise)lerin kurulması ve aynı yıl yapılan program geliştirme çalışmaları sonucunda Harbiye, eğitim süresi dört yıl olan bir yüksekokul niteliği kazanmıştır. Harbiye, 1908 yılına kadar geçen süre içinde öncelikle piyade ve süvari subaylarını yetiştirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, 1899 yılında '1283' yaka numarasıyla Kara Harp Okulu'nun piyade sınıfına yazılmıştır, 1902 yılında mezun olmuştur. 1905 yılında beş ordu merkezinde açılmış olan Edirne, Manastır, Erzincan, Şam ve Bağdat Harp Okulları kısa bir süre sonra kapatılmışlardır. Bundan sonra sadece İstanbul'daki "Harbiye Mektebi", eğitim ve öğretime devam etmiştir. Art arda gelen savaşlar döneminde hızlandırılmış bir eğitim programı uygulanarak cephelere subay yetiştiren Harbiye, Mütareke Dönemi'nde 1 Temmuz 1920 tarihinde Ankara'da Abidin Paşa Köşkü'nde eğitim ve öğretime başlamıştır.

Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Çakmak, Refet Bele ve Kazım İnanç’ın da bulunduğu Abidin Paşa Köşkü’nde düzenlenen 1 Kasım 1920 tarihli mezuniyet töreni

Harp Okulu, ilk mezunlarını 1 Kasım 1920 tarihinde vermiştir. Lozan Antlaşması'nın imzalanmasından sonra Harp Okulu, tekrar İstanbul'da öğretime başlamıştır.Kara Harp Okulu ve yerleşkesi 25 Eylül 1936 tarihinde Ankara'ya nakledilerek yeni yapılmış olan binasında eğitime başlamıştır. İki yıl olan eğitim süresi 1948 yılında üç yıl, 1963 yılında iki yıl ve 1971 yılında üç yıl olarak düzenlenmiştir. 1974 yılından itibaren 4 yıllık lisans eğitimi uygulamasına başlanmıştır. 2016 yılında Milli Savunma Üniversitesi çatısı altına giren okuldaki eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.[1] Kar Eğitim-Öğretim Sistemi, Askeri Nazan-i Eğitim, Ortak Genel Konular, Askeri Uygulamalı Eğitim, Beden Eğitimi ve Spor ile Akademik Programlardan teşkil edilen bütüncül bir yapıya kavuşmuştur. Akademik program kapsamında; 1974-1991 yılları arasında makine, inşaat, elektrik-elektronik, yönetim-işletme bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim verilmiş, 1991-1992 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren sistem mühendisliği programına aşamalı olarak geçilmiştir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla Kara Harp Okulunda çoklu lisans programında eğitim verilmeye başlanmıştır.

Kara Harp Okulunun amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile harp okulları kanun ve yönetmeliklerinde belirtilen ve asker kişilerde bulunması gereken niteliklere sahip, liderlik özellikleri gelişmiş, askeri sevk ve idare edebilme yeteneği kazanmış ve yeterli fiziki yeteneğe sahip olmuş, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına göre belirlenen bilim dallarında lisans eğitim ve öğretimini görmüş, sınıf okulu ve eğitim merkezlerinde verilecek subay temel mesleki eğitim ve öğretimini takip edebilecek yeterliliğe ulaşmış muvazzaf subay yetiştirmek ve Kara Kuvvetlerinin ihtiyacı olan konularda lisansüstü eğitim ve öğretim sağlamaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda subay yetiştiren asker yükseköğretim kurumu olan Kara Harp Okulunda, subay diplomasının yanı sıra; endüstri ve sistem, elektronik, makine, inşaat, bilgisayar, strateji ve güvenlik, tarih, işletme ve uluslararası ilişkiler lisans programlarında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. Verilen akademik eğitimle, Harbiyelilerin, muharebe sahasının karmaşık problemlerini çözecek bilimsel bakış açısına ve donanıma sahip olması amaçlanmaktadır.

Okulun eski logosu

Kara Harp Okulunda; piyade, tank, topçu, hava savunma, kara havacılık, istihkam, muhabere, ulaştırma, ikmal, bakım, personel, maliye ve harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Her tür hava ve arazi şartında görev yapma ihtimali olan subaylar, liderlik yaptıkları askerlerine örnek olacak seviyede üstün fiziksel yeteneklere ve dayanıklılığa sahip olmalıdırlar. Kara Harp Okulu beden eğitimi ve spor programı Harbiyelileri bu hedefe en iyi şekilde ulaştırmak üzere düzenlenmiştir. Yine Kara Harp Okulu mezunu subaylar, Kara Kuvvetleri Komutanlığının seviyesindeki birliklerinde komutanlık görevinden başlayarak sıralı üst birliklerin sevk ve idaresinde; karargâhlarda, askeri Kurumlarda görev yapmaktadırlar. Kıta görevinde başarılı subaylar ihtiyaç duyulan alanlarda Yüksek Lisans, Doktora programlarına devam edebilmekte, yurt dışı temsilciliklerimizde, NATO ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri birlik ve karargahlarında görev alabilmektedirler. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sosyal ve sağlık tesisleri tüm TSK mensuplarıyla beraber ve ailelerinin istifadesine sunulmaktadır. Kara Harp Okulu'na her yıl belirli kontenjanlarda kız öğrenci de alınmaktadır.[2]

Bröve[değiştir | kaynağı değiştir]

Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Sancağı

Şu an kullanılan Kara Harp Okulu brövesi 2017 yılında kabul edilmiştir. Bröve üzerindeki 1834 yılı Kara Harp Okulunun kuruluş tarihini, çapraz kılıç ve miğfer muharip subay olmayı, çelenk subaylığı, güneş ışınlı Atatürk portresi kendi de Kara Harp Okulu mezunu olan Atatürk'ün harp okulu öğrencilerine ve Türkiye'ye yaydığı çağdaş uygar fikirleri simgeler. Zemin renginin kırmızı olması ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını ve Kara Harp Okulunun verdiği şehitleri betimler.

Akademik program[değiştir | kaynağı değiştir]

Kara Kuvvetleri Komutanlığının en önemli subay kaynağı olan Kara Harp Okulu öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren zorunlu olarak 2 dönem hazırlık sınıfı okur. Hazırlık eğitimi yabancı dil ve beden eğitimi üzerinedir. Harbiyeliler birinci sınıfta, Sayısal, Sözel ve Uluslararası İlişkiler tabanlı eğitimler ile ikinci sınıfta görecekleri lisans programlarına yönelik dersler almaktadır. 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıflarda ise; iktisadi ve idari bilimler ile teknik bölümler dallarında toplamda dokuz ayrı lisans programında modern laboratuvar, dershane ve amfilerde akademik unvana sahip öğretim üyeleri tarafından eğitim ve öğretim verilmektedir. Okulun eğitim süresi 5 yıldır.

Okutulan programlar[3][değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Savunma Yönetimi
  • Uluslararası İlişkiler
  • Tarih

Askerî program[değiştir | kaynağı değiştir]

Harbiyelilere sevk ve idare edebilme yeteneği kazandırmak, çeşitli sınıf ve silahların taktik kullanılması ile muharebe sahası sistemleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak maksadıyla, akademik program boyunca haftada bir gün öğleden sonra ve tam gün boyunca askerî eğitim icra edilmektedir.

Yaz döneminde ise İzmir Menteş'te, 6 hafta süreli eğitim verilmekte, Afyon ve Çanakkale başta olmak üzere Harp Tarihi gezileri düzenlenerek donanımlı birer subay olmaları sağlanmaktadır.[4]

Görev yapmış komutanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğraf Komutan Başlangıç Bitiş
1 Kaymakam K. Mustafa Mahzar Bey 1834 1836
41 Kurmay Albay Mustafa Eren 1941 1944
42 Tuğgeneral Vedat Garan 1944 1947
43 Tümgeneral Fazıl Bilge 1947 1950
44 Tuğgeneral Nizamettin Karacebe 1950 1951
45 Albay Remzi Hasdal 1951 1952
46 Tuğgeneral Kemal Yükelp 1952 1955
47 Tuğgeneral Muhittin Akyüz 1955 1957
48 Tümgeneral Selahattin Kaplan 1957 1958
49 Tümgeneral Kemal Tanca 1958 1959
50 Tuğgeneral Sıtkı Ulay 1959 1960
51 Tuğgeneral Faruk Gürler 1960 1960
52 Kurmay Albay Talat Aydemir 1960 1962
53 Tuğgeneral Kemalettin Eken 1962 1963
54 Tuğgeneral Burhan Ercan 1963 1963
55 Tümgeneral Namık Kemal Ersun 1963 1968
56 Tümgeneral Hamza Günalp 1968 1969
57 Tümgeneral Cemal Özkan 1969 1973
58 Korgeneral Kemal Gökçe 1973 1977
59 Korgeneral Ragıp Uluğbay 1977 1978
60 Tümgeneral İrfan Yay 1978 1982
61 Tümgeneral Fikret Küpeli 1982 1985
62 Tümgeneral Hikmet Köksal 1985 1988
63 Tümgeneral Doğu Aktulga 1988 1991
64 Tümgeneral Edip Başer 1991 1993
65 Tümgeneral Yaşar Büyükanıt 1993 1996
66 Tümgeneral Işık Koşaner 1996 2000
67 Tümgeneral Nejat Bek 2000 2002
68 Tümgeneral Hulusi Akar 2002 2005
69 Tümgeneral Reha Taşkesen 2005 2006
70 Tümgeneral Tevfik Özkılıç 2006 2008
71 Tümgeneral Kenan Hüsnüoğlu 2008 2010
72 Tümgeneral Ferit Güler 2010 2012
73 Tümgeneral Yılmaz Uyar 2012 2014[5]
74 Tümgeneral İzzet Çetingöz 2014 2016
75 Tuğgeneral İsmail Güzeller 2016 2019
76 Tümgeneral Gültekin Yaralı 2019 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Bu yıl kadın adaylar sadece 'Kara Harp'e başvurabilecek". T24. 7 Ocak 2017. 1 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  5. ^ "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KARA HARP OKULU KOMUTANLARI". Kara Harp Okulu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Nedir? :Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? ile ilgili Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Ne Demektir? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Açıklaması Nedir? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Cevabı Nedir? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Açıklaması? :Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Gerçek mi? :Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? ile ilgili Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Hakkında? :Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? ile ilgili Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Harbiye nedir?, Harbiye anlamı nedir?, Harbiye ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Platysmurus, Microsoft tarafından yapılan birleşme ve satın almalar listesi, KPDF, Atv (Türkiye), Vakıf, Karadeniz Ereğli, Yuan Hanedanlığı, María del Pilar Teresa Cayetana de Silva y Álvarez de Toledo, KNVB beker, Ribes triste, Juan Sebastián Elcano, Curçen, Piotr Zieliński, Instant Crush, Süper Kanal, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Logaritmik spiral, Jules Lagadeau, Huh Jung Moo, Ulu Beden Burcu, Denizin Dişleri, NGC 7501, Francis Drake, Henhull, KKTC Cumhuriyet Meclisi, Streitkräftebasis, Vaslui (il), 1820 Devrimleri, KKTC İçişleri Bakanlığı, Ruslan Alehno, Yimbulunga, Hasidizm, KKTCdeki şehirlerin listesi, Glenognatha phalangiops, İmparator Tiberius, Kahraman Emmioğlu, Kara Ali Acar Spor Salonu, 1952 Hasankale depremi, KK Zagreb, Landkreis Kassel, Outlook Express, My Love Is Pink, Akdeniz iklimi, Felsefi Bilimler Ansiklopedisi, Cinsel seçilim, Karaburun Yarımadası (Arnavutluk), Kuluçka (epidemiyoloji), KK Olimpija, Jennifer Egan, KGAÖ, NGC 3830, Vini ultramarina, En İyi Korku Filmi Saturn Ödülü, Ufolar, Kurkure, 1561, Antioch, Illinois, Güvenli kabuk, Kamp alanı, Kaj Leo Johannesen, Moritanya pasaportu, Refet Sezgin, MusicBrainz, Üçkaraağaç, Carlos Manuel, Solanum trizygum, Ulvi Doğan, KDE Eğitim Projesi, Network Rail, KDE 1, Ahmet Kılıçarslan, Jeju Island, 1830, Eskrimde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi (erkekler), Marta Etura, Pınarlık, Tavas, Hacıqaib, Jeff Hanneman, KAMAZ Futbol Kulübü, Johannes Zukertort, Polisakkarit, NGC 3062, K League Classic, Spermophorides huberti, Mehmet Atıf Benderlioğlu, Melchbourne and Yielden, Küçük İbo, TBMM 1. Dönem Adana milletvekilleri listesi, Jeremy Jackson, Göztepe (futbol takımı), Kızlık zarı, Ophelia (uydu), Jesús María Pereda, Maltalılar, Orhan Savaşçı, Epitrokoid, NGC 2492, Gobioidei, NGC 6633, BASF,
Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?,