Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir?

Askeriye Nedir?

Askeriye Nedir?, Askeriye Nerededir?, Askeriye Hakkında Bilgi?, Askeriye Analizi? Askeriye ilgili Askeriye ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Askeriye ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Askeriye Ne Anlama Gelir Askeriye Anlamı Askeriye Nedir Askeriye Ne Anlam Taşır Askeriye Neye İşarettir Askeriye Tabiri Askeriye Yorumu 

Askeriye Kelimesi

Lütfen Askeriye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Askeriye İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Askeriye Kelimesinin Anlamı? Askeriye Ne Demek? ,Askeriye Ne Demektir? Askeriye Ne Demektir? Askeriye Analizi? , Askeriye Anlamı Nedir?,Askeriye Ne Demektir? , Askeriye Açıklaması Nedir? ,Askeriye Cevabı Nedir?,Askeriye Kelimesinin Anlamı?,Askeriye Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Askeriye Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Askeriye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Askeriye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Askeriye Kelimesinin Anlamı Nedir? Askeriye Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Askeriye Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Askeriye Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Askeriye - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Askeriye

Askeriye Nedir? Askeriye Ne demek? , Askeriye Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Askeriye Kelimesinin Anlamı? Askeriye Ne Demek? Askeriye Ne Demektir? ,Askeriye Analizi? Askeriye Anlamı Nedir? Askeriye Ne Demektir?, Askeriye Açıklaması Nedir? , Askeriye Cevabı Nedir? , Askeriye Kelimesinin Anlamı?






Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir?

Askeriye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
NATO askerî töreni, Pabrade, Litvanya, 2014

Askeriye veya ordu, ağırlıklı olarak savaşa yönelik, toplu olarak silahlı kuvvetler olarak da bilinen, ağır silahlı, son derece organize bir güçtür. Genellikle egemen devlet tarafından resmi olarak yetkilendirilir ve muhafaza edilir, üyeleri farklı askerî üniformalarıyla tanımlanabilir. Bir ordu, donanma, hava kuvvetleri, uzay kuvvetleri, deniz kuvvetleri veya sahil güvenlik gibi bir veya daha fazla askerî şubeden oluşabilir. Ordunun ana görevi genellikle devletin savunulması ve dış silahlı tehditlere karşı çıkarları olarak tanımlanır.

Geniş kullanımda, "silahlı kuvvetler" ve "askeriye" terimleri genellikle eşanlamlı olarak ele alınsa da, teknik kullanımda bazen bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin hem askerî hem de diğer paramiliter kuvvetlerini içerebileceği bir ayrım yapılır. Tanınan bir devlete ait olmayan çeşitli yapıda düzensiz askerî güçler vardır; düzenli askerî güçlerle birçok özelliği paylaşsalar da, daha az sıklıkla basitçe "ordu" (askeriye) olarak adlandırılırlar.

Aktif asker sayısına göre ülkeler (2009)

Bir ülkenin ordusu, askerî konutlar, okullar, kamu hizmetleri, lojistik, hastaneler, yasal hizmetler, gıda üretimi, finans ve bankacılık hizmetleri gibi özel altyapıya sahip ayrı bir sosyal alt kültür olarak işlev görebilir. Savaşın ötesinde ordu, devletin ek onay gerektiren veya onay gerektirmeyen fonksiyonlarında; iç güvenlik tehditlerine karşı, nüfus kontrolü, siyasi gündemin desteklenmesi, acil servis hizmetlerin, yeniden yapılanma, kurumsal ekonomik çıkarların korunmasında, törenlerde ve millî onur muhafızlığı gibi işlerde görevlendirilebilir.[1]

Askeriyenin bir parçası olarak askerlik yapma kayıtlı tarihten daha eskidir.[2] Klasik antik çağın en kalıcı imgelerinden bazıları, askerî liderlerinin gücünü ve yeteneklerini tasvir eder. M.Ö. 1274, Kadeş Savaşı, Firavun Ramses II 'nin saltanatı için belirleyici noktalardan biri oldu ve anıtlarında bu alçak kabartmalarla anıldı. Bin yıl sonra, ilk birleşik Çin imparatoru Qin Shi Huang, tanrıları askerî gücüyle etkilemek için o kadar kararlıydı ki, kendini pişmiş toprak askerlerden oluşan bir orduyla gömdürdü.[3] Romalılar, askerî meselelere büyük önem verdiler, gelecek nesillere konuyla ilgili birçok tez ve yazının yanı sıra cömertçe oyulmuş zafer takıları ve zafer sütunlarını bıraktılar.

Etimoloji ve tanımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Mısır askerî formasyonunun tasviri
Fransa ve İngiltere deniz güçleri, Chesapeake Muharebesi'nde karşılıklı ateş açarken
20. yüzyılda, hava kuvvetleri , Britanya Savaşı'ndaki bu Alman bombacılarında olduğu gibi, kendi savaşlarını veren birer ayrı askerî kuvvet oldular.

Askeriye military kelimesinin İngilizcede kaydedilen ilk kullanımı, militarie, 1582 yılındaydı.[4] Latince militaris (Latince asker miles), Fransızca üzerinden geçmiştir ancak etimolojisi belirsizdir. Bir öneriye göre mil-it yani bir vücuda, kütleye girmekten türemiştir.[5] Kelime artık silah kullanımında yetenekli, askerî hizmette veya savaşmakta olan birilerini ifade etmekte kullanılmaktadır.[6]

Bir isim olarak, askeriye genellikle bir ülkenin silahlı kuvvetlerine veya bazen, daha spesifik olarak, onları komuta eden kıdemli subaylara atıfta bulunur.[4][6] Genel olarak, silahlı kuvvetlerin fizikselliği, personeli, teçhizatı ve işgal ettikleri fiziksel alanı ifade eder.

Bir sıfat olarak, ordu başlangıçta sadece askerlere ve askere atıfta bulunuyordu, ancak kısa sürede genel olarak kara kuvvetlerine ve meslekleriyle ilgili her şeye uygulanacak şekilde genişletildi.[4] Hem Kraliyet Askerî Akademisi (1741) hem de Birleşik Devletler Askerî Akademisi'nin(1802) adları bunu yansıtmaktadır. Bununla birlikte, Napolyon Savaşları zamanında askerî, askerî hizmet, askerî istihbarat ve askerî tarih sözcükleri ile bir bütün olarak silahlı kuvvetlere atıfta bulunulmaya başlandı. Bu nedenle, artık silahlı kuvvet personeli tarafından gerçekleştirilen herhangi bir faaliyeti ifade etmektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Askerî tarihin birkaç yönü vardır. Ana yönlerden biri, gelecekte daha etkin bir şekilde savaşmak için geçmiş başarılardan ve hatalardan ders çıkarmaktır. Bir diğeri, uyumlu askerî güçler yaratmak için kullanılan bir askerî gelenek duygusu yaratmaktır. Yine de, savaşları daha etkili bir şekilde önlemeyi öğrenmekte bir sebep olarak kabul edilebilir. Ordu hakkındaki insan bilgisi büyük ölçüde askerî çatışmalara (savaş), katılan ordularına, donanmalarına ve son zamanlarda hava kuvvetlerinin hem kayıtlı hem de sözlü tarihine dayanmaktadır.

Genellikle her ikisi de neredeyse tüm metinlerde geçmesine rağmen, askerî tarihin iki türü vardır: bir çatışmanın nedenleri, davranışın doğası, sonu ve etkileri hakkında herhangi bir açıklama sunmadan vakaları kaydedildiği tanımlayıcı tarih; ve çatışmaların nedenleri, doğası, sonu ve sonrası hakkında açıklamalar sunmayı amaçlayan analitik tarih; çatışmaların bir bütün olarak bilgi ve anlayışını elde etmenin bir yolu olarak ve daha iyi kavramlar veya yöntemler önermek için gelecekte hataların tekrarlanmasını önlemek ya da yeni teknoloji ihtiyacını savunmak için.

Organizasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Askerî komuta örneği; Birleşik Devletler Müşterek Muharip Komutanlığı'nın sorumluluk alanı haritası.
Kanada CF-18 Hornet'i lazer güdümlü bir bomba atarken

Askerî teknolojinin artmakta olan önemine rağmen, askerî faaliyet her şeyden önce insanlara bağlıdır. Örneğin, 2000 yılında İngiliz Ordusu doktrin beyanında "Adama (insan) hâlâ savaşın ilk silahıdır." şeklinde belirtmiştir.[7]

Rütbe ve görev[değiştir | kaynağı değiştir]

Askerî teşkilat, askerî rütbeye bölünen katı bir komuta hiyerarşisi ile karakterize edilir ve rütbeler normal olarak subaylar (örn. albay), astsubaylar (örn. kıdemli çavuş) ve en düşük rütbedeki personele (örn. er) kadar gruplanır (otorite bu sıralamada aşağı doğru azalmaktadır). Kıdemli subaylar stratejik kararlar alırken, kendilerine bağlı askerî personel (askerler, denizciler, deniz piyadeleri veya havacılar) bunları yerine getirir. Rütbe unvanları askerî kuvvete ve ülkeye göre değişmekle birlikte, rütbe hiyerarşisi dünya çapındaki tüm devlet silahlı kuvvetleri için ortaktır.

İstihbarat[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir sonraki gereklilik, ordunun karşı karşıya gelmesi muhtemel tehditleri tanımlaması için oldukça temel bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Bu amaçla, komuta kuvvetleri ve diğer orduların yanı sıra çoğu zaman sivil personel bu tehditlerin tanımlanmasına katılır. Bu aynı zamanda bir örgüt, bir sistem ve toplu olarak askerî istihbarat adı verilen bir süreçtir.

Gerilla yapısı

Yetenek geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle askerî "güç" olarak adlandırılan yetenek gelişimi, tartışmasız insanlık tarafından bilinen en karmaşık faaliyetlerden biridir; çünkü aşağıdakileri belirlemeyi gerektirir: belirlenen tehditlere karşı koymak için stratejik, operasyonel ve taktiksel yetenek gereksinimleri; edinilen yeteneklerin kullanılacağı stratejik, operasyonel ve taktik doktrinler; öğretilerin yürütülmesinde yer alan kavramların, yöntemlerin ve sistemlerin tanımlanması; bunların savaşta kullanımları için yeterli miktarda ve kalitede üretecek üreticiler için tasarım spesifikasyonlarının oluşturulması; kavram, yöntem ve sistemlerin satın alınması; kavramları, yöntemleri ve sistemleri en etkin ve verimli kullanacak bir kuvvet yapısı oluşturmak; askerî eğitim, öğretim ve uygulama sağlayarak bu konsept, yöntem ve sistemleri kuvvet yapısına entegre etmek; savaş şartlarında askerî organizasyonları devamlılığını ve performansının kesilmesine izin vermeyecek şekilde, personele verilen sağlık hizmetleri, ekipmanın bakımını da içine alarak askerî lojistik sistemi oluşturmak; yaralı personelin iyileşmesini sağlayacak hizmetler ve hasarlı ekipmanı tamir edecek ve son olarak demobilizasyonu sağlacak, barış zamanı gerekliliklerine göre savaş stoğu fazlasını düzenleyecek.

Askerî güç göstergesi
Ortalama sıralama Ülke Final askerî güç skoru Aktif personel ('000) Tank Hava aracı Saldırı helikopterleri Uçak gemileri Denizaltılar
1 Amerika Birleşik Devletleri 0.94 0.90 0.86 0.95 0.95 0.95 0.95
2 Rusya 0.80 0.81 0.95 0.90 0.90 0.52 0.86
3 Çin 0.79 0.95 0.90 0.86 0.86 0.52 0.90
4 Japonya 0.72 0.38 0.38 0.76 0.81 0.76 0.81
5 Hindistan 0.69 0.86 0.81 0.81 0.19 0.76 0.76
6 Fransa 0.61 0.33 0.24 0.67 0.43 0.90 0.57
7 Güney Kore 0.52 0.76 0.57 0.71 0.71 0.05 0.67
8 İtalya 0.52 0.52 0.33 0.38 0.57 0.76 0.43
9 Birleşik Krallık 0.50 0.19 0.14 0.52 0.67 0.52 0.57
10 Türkiye 0.47 0.57 0.67 0.57 0.57 0.05 0.67
11 Pakistan 0.41 0.71 0.62 0.48 0.48 0.05 0.52
12 Mısır 0.34 0.62 0.76 0.62 0.38 0.05 0.14
13 Tayvan 0.32 0.43 0.52 0.43 0.76 0.05 0.14
14 İsrail 0.32 0.24 0.71 0.33 0.48 0.05 0.33
15 Avustralya 0.30 0.05 0.05 0.10 0.24 0.52 0.43
16 Tayland 0.28 0.48 0.43 0.24 0.14 0.52 0.05
17 Polonya 0.23 0.14 0.48 0.19 0.29 0.05 0.33
18 Almanya 0.19 0.29 0.19 0.29 0.33 0.05 0.14
19 Endonezya 0.12 0.67 0.29 0.05 0.10 0.05 0.10
20 Kanada 0.10 0.10 0.10 0.14 0.05 0.05 0.14
Puanlandırmada bileşenleri yüzde ağırlıkları: Aktif personel (5%), tanklar (10%), saldırı helikopterleri (15%), hava araçları (20%), uçak gemileri (25%), denizaltılar (25%).
Kaynak: Şekil 56, Sayda 41, Credit Suisse (Eylül 2015)[8]

Savaşta[değiştir | kaynağı değiştir]

Stratejik zafer[değiştir | kaynağı değiştir]

Askerî strateji, savaşta ve askerî seferlerde kuvvetlerin bir başkomutan tarafından yönetilmesi, ulusal ve müttefik olarak bir bütün halinde büyük askerî kuvvetlerin veya orduların, donanmaların ve hava kuvvetlerinin bileşen unsurlarının kullanılması; ordu grupları, deniz filoları ve çok sayıda hava taşıtı gibi. Askerî strateji, savaşan devletlerin, geniş bir görüşle olası sonuçlarından çıkarımlarını ve komuta yapısının dışından gelen endişeleri de içeren, uzun vadeli politikalarının projeksiyonudur. Askerî strateji, sahadaki güçlerin yönetimi ve aralarındaki çatışmadan ziyade savaş tedariki ve planlamayla ilgilidir. Stratejik askerî planlamanın haftaları kapsayabilir, ancak daha çok aylar hatta yıllardır.[9]

Operasyonel zafer[değiştir | kaynağı değiştir]

Operasyonel hareketlilik, savaş ve askerî doktrin içinde, taktiklerin dakik detaylarını stratejinin kapsayıcı hedefleriyle koordine eden komuta seviyesidir. Operasyonel sanat ile eş anlamlıdır.

Modern Hint Donanmasının temeli olarak kabul edilen Maratha Donanması, saldırı sırasında sıklıkla kara ve deniz koordinasyon taktikleri kullandı ve onlarla Babürlüler ve Portekizlilere karşı birçok savaş kazandı.

Taktik zafer[değiştir | kaynağı değiştir]

Askerî taktikler, doğrudan çatışmada düşmanla çarpışmak ve yenmenin yollarıyla ilgilidir. Askerî taktikler genellikle saatler veya günler boyunca birlikler tarafından kullanılır ve bölüklerin, taburların, alayların, tugayların ve tümenlerin, deniz ve hava kuvvetleri eşdeğerlerinin, belirli, çok yakındaki görev ve amaçlarına odaklanır.[10]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyadaki silahlı kuvvetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jordan, David; Kiras, James D.; Lonsdale, David J.; Speller, Ian; Tuck, Christopher; Walton, C. Dale. Understanding modern warfare (2.baskı). Cambridge University Press. s. 66. ISBN 1107134196. 
  2. ^ "War in Ancient Times". Ancient History Encyclopedia. 2 Eylül 2009. 19 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Terra cotta of massed ranks of Qin Shi Huang's terra cotta soldiers
  4. ^ a b c "military." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  5. ^ Tucker, T.G. (1985) Etymological dictionary of Latin, Ares publishers Inc., Chicago. s. 156
  6. ^ a b "Merriam Webster Dictionary online". Merriam-Webster.com. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2011. 
  7. ^ "Soldiering: The military covenant" (PDF). 2000. 20 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 13 Aralık 2017. 
  8. ^ O’Sullivan, Michael; Subramanian, Krithika (17 Ekim 2015). The End of Globalization or a more Multipolar World?(Rapor). Credit Suisse AG. Orijinalinden 15 Şubat 2018'de arşivlenmiştir.
  9. ^ Dupuy, T.N. (1990) Understanding war: History and Theory of combat, Leo Cooper, London, p. 67
  10. ^ Dupuy, T.N. (1990) Understanding war: History and Theory of combat, Leo Cooper, London, s. 67

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Nedir? :Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? ile ilgili Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Ne Demektir? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Açıklaması Nedir? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Cevabı Nedir? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Açıklaması? :Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Gerçek mi? :Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? ile ilgili Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Hakkında? :Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? ile ilgili Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? burada bulabilirsiniz. Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Askeriye nedir?, Askeriye anlamı nedir?, Askeriye ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Thymus ladjanuricus, Acıağaç, Bakteriofaj, Türker İnanoğlu, Fistül, Belçika Savaşı, Hesaplanabilirlik teorisi, Yazeli, Mazgirt, Mür, Bakras Kalesi, Santiago del Estero eyaleti, Anarşist hukuk, Sevgi gülleri (albüm), Irthlingborough, Orhon Yazıtları, Charles Durning, Enternasyonalist Dayanışma İçin Devrimci Birlik, Emirilyas, Afşin, Dört Oda, NGC 2306, Devlet bakanlığı, Yukarıçaybelen, Bayat, Baklagil, Gisele Casadesus, Dallas Comegys, Francisco Varallo, Ketevan Losaberidze, Ulusal Azınlıkların Korunmasına İlişkin Çerçeve Sözleşmesi, Küpe, Pasif kıta kenarı, Bakkalbaşı, Çumra, Amanita albovolvata, Piadina, David Sedaris, Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Aktör Emmy Ödülü, Stuttgart Database of Scientific Illustrators 1450–1950, Haroldo Lima, Gürcan Dağdaş, I. Efthimios, Raul Neto, Bakanlar kurulu başkanı, Yücetepe, Muş, Stephen J. Cannell, Henri Langlois, Savoya Kraliyet Hanedanı Sarayları, Muhsin Muhammediyev, Kemal Türkler, Uzun öykü, William F. Lamb, Hemidactylus flaviviridis, Pohnsdorf, Gunnar Nordahl, Hibrit türleşmesi, Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, Jandarma, Beaford, Bajo Nuevo Bank, Lumbar omur, 2000 UEFA Süper Kupası, Mülakat, İrlanda 19 yaş altı millî futbol takımı, 1394, Chicago Üniversitesi, Alman İmparatorluğu, MÖ 361, Numbers (Lost), İncil, MÖ 372, Sedotta e Abbandonata, Mazlum Kiper, Sonsuz, Bajina Bašta, Savoya Dükü, Askerlik hizmeti, Kösem Sultan, Caen, Deveci, Karakoçan, Snape, Suffolk, Cliff Richard, Bir Konuşabilse, Ayperi Medet Kızı, Teşvikiye Camisi, Türk kahvesi, Beccles, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Türk sanayisi, The Sundowners, Engin Güngör, Orford, Suffolk, Baijiu, Mylohyus, Nissan Avenir, Bilgisayarlı dilbilim, Çopraşık, Alaca, Robert A. Heinlein, Halesworth, Natalya Gordienko, Lenin ve Leninizm, Christian Eriksen, Dunwich,
Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?,