Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nedir?

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nedir?, Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nerededir?, Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Hakkında Bilgi?, Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Analizi? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ilgili Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Anlama Gelir Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Anlamı Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nedir Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Anlam Taşır Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Neye İşarettir Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Tabiri Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Yorumu 

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesi

Lütfen Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demek? ,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Analizi? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Anlamı Nedir?,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklaması Nedir? ,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Cevabı Nedir?,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne demek? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demek? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir? ,Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Analizi? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Anlamı Nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir?, Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklaması Nedir? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Cevabı Nedir? , Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir

Bursa Teknik Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bursa Teknik Üniversitesi
Slogan"Yenilikçi Devlet Üniversitesi"
Kuruluş21 Temmuz 2010
TürDevlet Üniversitesi
Eğitim dil(ler)iTürkçe, İngilizce
RektörProf.Dr. Naci Çağlar
Akademik personel471
Lisans öğrencileri6.915
Lisansüstü öğrencileri1.824
Akademik birimler6 Fakülte

1 Enstitü

1 Yüksekokul
KonumBursa, Türkiye
Okul renkleriLacivert ve Turkuaz          
Web sitesibtu.edu.tr

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), (İngilizce: Bursa Technical University), 2010 yılında Bursa'da kurulmuş devlet üniversitesi.

Türkiye’nin beşinci teknik üniversitesi ve Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olarak 21/07/2010 tarih ve 27648 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 14/07/2010 tarih ve 6005 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla kurulmuştur. Kurucu rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, 23 Aralık 2022 itibarıyla rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar'dır.

YÖK tarafından “Robotlar ve Akıllı Sistemler” alanında uzmanlaşan üniversite olarak belirlenen BTÜ, 2020 yılında “2244 Sanayi Doktora Programı” kapsamında kabul edilen 23 proje ile Türkiye 1.’si olmuştur. Bursa Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 50'ye giren en genç üniversite olmasının yanı sıra YÖK kriterlerine göre %18,43 bütçe oranı ile Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ikinci üniversite olma özelliği de taşıyor.

Öğrencilere lisans eğitimleri süresince sanayiye yönelik teknik gezi ve staj imkânlarından faydalanabilecekleri kariyer planlaması desteği, girişimcilik, yabancı üniversiteler ile ortak eğitim programları ve uluslararası öğrenci değişim programları gibi olanaklar sağlayan BTÜ, İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ile sektörde anlaşmalı firmalarda ya da üniversite laboratuvarlarında 8 dönemin bir dönemini uygulama ile geçiren donanımlı mezunlar vermektedir.[1]


Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi ve Türkiye’nin beşinci teknik üniversitesi olarak 21/07/2010 tarih ve 27648 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 14/07/2010 tarih ve 6005 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, bünyesinde 6 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul ile kurulmuştur. Prof. Dr. Ali Sürmen Kurucu Rektör olarak atanmıştır.

2011 yılında 10 dönüm açık alana sahip Osmangazi Yerleşkesi tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesinden Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin bir kısmı kiralanmıştır. Makine Mühendisliği ve Kimya bölümlerine ilk kez lisans öğrencisi alınmıştır. 2012 yılında Yıldırım Yerleşkesinin tahsisi yapılmış ve faaliyete geçirilmesi sağlanmıştır. Üniversite kütüphanesi kurularak ilk kitaplar satın alınmıştır. Osmangazi Yerleşkesinde yemekhane, derslik ve laboratuvarları hizmete girmiştir. 2014 yılında Yıldırım Yerleşkesi laboratuvarı hizmete açılmıştır. Prof. Dr. Arif Karademir Rektör olarak atanmıştır. 2015 yılında Yıldırım Yerleşkesi Merkezi Derslik, A Blok, Spor Salonu, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında merkezi derslik bina inşaatı ve kapalı spor salonu ile ısı merkezi yapım işleri bitirilerek hizmete açılmıştır. 2016 yılında BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi hizmete girmiştir. 2019 yılında Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok Eğitim Binası Temel Atma Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşmiştir.

BTÜ, 2020 yılında “2244 Sanayi Doktora Programı” kapsamında kabul edilen 23 proje ile Türkiye 1.’si olmuştur. Bursa Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 50'ye giren en genç üniversite olmasının yanı sıra YÖK kriterlerine göre %18,43 bütçe oranı ile Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ikinci üniversite olma özelliği de taşıyor.

Akademik birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde 6 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 12 araştırma merkezi bulunmaktadır. Bunlar; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Orman Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'dür.

Öğrenci Sayısı ve Akademik Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi

Üniversitede 2021-2022 akademik yılında, 46 lisans programında 6.915, 58 lisansüstü programda 1.824 olmak üzere toplam 8.739 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerin %8'i yabancı uyruklu öğrencilerden oluşmaktadır.

Lisansüstü öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranı %21'dir. Akademik personel başına düşen öğrenci sayısı ise 19'dur. Üniversitede 56 öğrenci topluluğu bulunmaktadır.

2022 yılı itibarıyla üniversitede 50 profesör, 42 doçent, 130 doktor, 249 öğretim ve araştırma görevlisi, ayrıca 166 idari ve 97 hizmet personeli bulunmaktadır.[2]

Fakülteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülteler
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Denizcilik Fakültesi Orman Fakültesi İletişim Fakültesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Uluslararası İlişkiler Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Orman Endüstri Mühendisliği Medya ve İletişim Mimarlık
Biyomühendislik Uluslararası Ticaret ve Lojistik Gemi İnşaat ve Gemi Makine Mühendisliği Orman Mühendisliği Şehir ve Bölge Planlama
Çevre Mühendisliği Psikoloji Peyzaj Mimarlığı İç Mimarlık
Elektrik Elektronik Mühendisliği Sosyoloji
Endüstri Mühendisliği İşletme
Fizik İngilizce Mütercim ve Tercümanlık
Gıda Mühendisliği
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Kimya
Kimya Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Matematik
Mekatronik Mühendisliği
Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
Polimer Malzeme Mühendisliği

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Yükseklisans Doktora
Akıllı Sistemler Mühendisliği Akıllı Sistemler Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği
Biyokompozit Mühendisliği Biyoteknoloji
Biyomühendislik Çevre Mühendisliği
Biyoteknoloji Elektrik Elektronik Mühendisliği
Çevre Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği
Elektrik Elektronik Mühendisliği Fizik
Endüstri Mühendisliği İleri Teknolojiler- Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
Enerji Sistemleri Mühendisliği İnşaat Mühendisliği
Fizik İngilizce Mütercim ve Tercümanlık
Gıda Mühendisliği Kimya
İleri Teknolojiler- Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Kimya Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği Makine Mühendisliği
İşletme Matematik
İşletme (Tezsiz) Mekatronik Mühendisliği (%30 İngilizce)
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
Kent Ormancılığı Orman Endüstri Mühendisliği
Kentsel Tasarım Orman Mühendisliği
Kimya Orman Mühendisliği (İngilizce)
Kimya Mühendisliği Peyzaj Mimarlığı
Makine Mühendisliği Polimer Malzeme Mühendisliği (%30 İngilizce)
Matematik
Mekatronik Mühendisliği
Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (%30 İngilizce)
Orman Endüstri Mühendisliği
Orman Mühendisliği
Orman Mühendisliği (İngilizce)
Orman Ürünleri
Orman Ürünleri (İngilizce)
Peyzaj Mimarlığı
Polimer Malzeme Mühendisliği (%30 İngilizce)
Psikoloji
Sosyoloji
Sosyoloji (Tezsiz)
Şehir Planlama
Uluslararası Ekonomi Politikası
Uluslararası Ekonomi Politikası (Tezsiz)
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Tezsiz)

Yüksekokullar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

Araştırma Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB)
  • Mobilya ve Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Otomotiv Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Bursa TÖMER)
  • Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi
  • Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Yeni Nesil Kompozit Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilimsel Dergiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Academic Review of Humanities and Social Sciences
  • Journal of Innovative Science and Engineering
  • Ağaç ve Orman

Yerleşkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi, akademik, bilimsel çalışma ve eğitim faaliyetlerini Mimar Sinan ve Yıldırım Bayezid Yerleşkelerinde sürdürmektedir. İki yerleşke de şehir merkezinde olup, toplu taşıma ve metro istasyonlarına yürüme mesafesindedir.[3]

2011 yılında 10 dönüm açık alana sahip Osmangazi Yerleşkesi tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesinden Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin bir kısmı kiralanmıştır.

2012 yılında Yıldırım Yerleşkesinin tahsisi yapılmış ve faaliyete geçirilmesi sağlanmıştır. Üniversite kütüphanesi kurularak ilk kitaplar satın alınmıştır. Osmangazi Yerleşkesinde yemekhane, derslik ve laboratuvarları hizmete girmiştir.

2014 yılında Yıldırım Yerleşkesi laboratuvarı hizmete açılmıştır.

2015 yılında Yıldırım Yerleşkesi Merkezi Derslik, A Blok, Spor Salonu, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında merkezi derslik bina inşaatı ve kapalı spor salonu ile ısı merkezi yapım işleri bitirilerek hizmete açılmıştır.

2016 yılında kapatılan Bursa Orhangazi Üniversitesi yerleşkeleri BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi olarak hizmete girmiştir.

2019 yılında Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok Eğitim Binası Temel Atma Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşmiştir.

  • Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
  • Mimar Sinan Yerleşkesi[4]

Haritalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

İki yerleşke de şehir merkezinde olup, toplu taşıma ve metro istasyonlarına yürüme mesafesindedir. Yıldırım Bayezid Yerleşkesi BursaRay 1 ve 2 no'lu hatlar üzerinde bulunan Yüksek İhtisas metro istasyonuna 750 mt. yürüme mesafesindedir. Mimar Sinan Yerleşkesi; 2 no'lu hatlar üzerinde bulunan Mimar Sinan Bursa Teknik Üniversitesi metro istasyonuna 450 mt. yürüme mesafesindedir.

BursaRay
Hat Rota
1 No'lu Hat Emek - Arabayatağı
2 No'lu Hat Üniversite - Kestel

Öğrenci Yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğrenci Toplulukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak kurulan topluluklar, öğrencilerin sosyal - kültürel etkinliklere katılımını arttırmak ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla; bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında faaliyet göstermektedir. Üniversitemizdeki lisans öğrencilerinin %60’ına yakını bu topluluklarda aktif olarak görev almaktadır.[5]

SPOR TOPLULUKLARI

  • Arama-Kurtarma Topluluğu
  • Ata Sporları ve İzcilik Topluluğu
  • Boks Topluluğu
  • Doğa Sporları Topluluğu
  • E-Sporlar Topluluğu
  • Gıda ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu
  • Halk Oyunları ve Dans Topluluğu
  • Üniversiteli Bursasporlular Topluluğu
  • Yenilikçi Strateji ve Satranç Topluluğu

BİLİM TOPLULUKLARI

  • Alternatif Enerjili Taşıtlar Topluluğu
  • Biyoteknoloji ve İnovasyon Topluluğu
  • Bilim, Fikir ve Sanat Topluluğu
  • Bilişim ve Kodlama Topluluğu
  • Ekoturizm Topluluğu
  • Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu
  • Endüstri ve İnovasyon Topluluğu
  • Genç Biyonanotek Topluluğu
  • Genç Kimya Topluluğu
  • Genç Matematikçiler Topluluğu
  • IEEE Topluluğu
  • İnsanlık Yararına Teknolojiler Topluluğu
  • Lojistik Topluluğu
  • Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Topluluğu
  • Malzeme Teknolojileri Topluluğu
  • Polimer Araştırma ve Geliştirme Topluluğu
  • Şehir ve Deprem Topluluğu
  • Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu

KÜLTÜR-SANAT TOPLULUKLARI

  • Agora Topluluğu
  • Bilimkurgu Fantastik Kurgu Topluluğu
  • BTÜ Ombudsmanlık Topluluğu
  • Dil, Kültür ve Tarih Topluluğu
  • Diplomasi ve Dış Politikalar Topluluğu
  • Fotoğrafçılık Topluluğu
  • Genç Fikirler Topluluğu
  • Genç Kızılay Topluluğu
  • Genç Tema Topluluğu
  • Genç Yeşilay Topluluğu
  • Girişimcilik ve Organizasyon Topluluğu
  • Hayvanları Anlama ve Koruma Topluluğu
  • İnsani Yardım Topluluğu
  • Kişisel Gelişim Topluluğu
  • Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu
  • Kuş Gözlem Topluluğu
  • LÖSEV Fayda Topluluğu
  • Mesleğe Atılım Topluluğu
  • Müzik Topluluğu
  • Ortak Akıl Topluluğu
  • Politik-İdea Topluluğu
  • Resim Topluluğu
  • Sinema Topluluğu
  • Sosyal Çalışmalar Topluluğu
  • Sürdürülebilir Çevre Topluluğu
  • Tasarım Topluluğu
  • Tiyatro Topluluğu
  • Toplum Gönüllüleri Topluluğu
  • Uluslararası Öğrenci Topluluğu
  • Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu

Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda öğrenci toplulukları ile koordineli olarak düzenlenen sergiler, tiyatro gösterileri, geziler, konferanslar ve benzeri etkinliklerle ders dışında kalan boş zamanlarını değerlendirmesi, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Spor[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldırım Yerleşkesi’nde kapalı spor salonu (3.645m²) öğrencilerin hizmetindedir. Aynı zamanda kampüs içerisinde halı saha bulunmaktadır. Öğrencilerin oluşturduğu basketbol, voleybol, futbol, futsal, yüzme, masa tenisi, tenis, güreş, okçuluk, satranç, boks, tekvando ve oryantiring takımları Bursa Teknik Üniversitesini Türkiye Şampiyonalarında başarıyla temsil etmektedir.

Beslenme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde Mimar Sinan ve Yıldırım Yerleşkesinde birer adet olmak üzere toplam 1500 kişi kapasiteli iki adet yemekhane ve üç adet kafeterya öğrencilere hizmet sunmaktadır.

BTÜ- İMEP Modeli (İşletmede Mesleki Eğitim Programı)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi’nin geliştirdiği ve tüm lisans programlarında uyguladığı işyeri eğitim modelidir. BTÜ-İMEP ile öğrenciler sekiz dönemlik lisans eğitimlerinin bir yarıyılını tam zamanlı bire bir çalışma ile sektörde (anlaşmalı firmalarda) ya da laboratuvarlarda uygulama ile geçirmektedirler.

Bu modelde öğrencilere, okulda öğrendiği temel akademik bilgileri ve kavramları sahada tanıma ve uygulama fırsatı sunulur. Öğrencilerin sektördeki çalışmaları belirlenen bir proje üzerinden gerçekleşmekte, öğrencinin gelişimi firma yetkilileri ve üniversite işbirliği ile takip edilmektedir. Laboratuvar çalışmaları ise üniversitemizde yürütülen projelerde öğrencilerin tam zamanlı olarak bir dönem boyunca çalıştırılması esasına dayanmaktadır. Sektörel eğitimin devamı olarak son dönemde öğrencilerin yaptıkları bitirme projeleri de İMEP eğitimi aldıkları işletmenin bir probleminin çözümü üzerine olmaktadır.

Bursa Teknopark[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi içerisinde yaklaşık üç dönümlük alanda hizmet vermekte olan “Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” Bursa ve çevresindeki üniversitelerin araştırma kabiliyetini, nitelikli iş gücünü ve bölge sanayisinin tecrübesini entegre etme misyonu ile faaliyet göstermektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kurulması ile ilgili 31322 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 2 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile Teknopark olarak ilan edilmiştir. Bursateknopark A.Ş. 22 Mart 2021 tarihinde kurularak faaliyetlerine başlamıştır.[6]

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Teknoloji Transfer Ofisi, Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde Rektörlüğe bağlı bir birim olarak, BTÜ Senatosunda “Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Yönergesi”’nin 24.11.2017 tarihinde kabul edilmesiyle kurulmuştur ve 26 Kasım 2018 tarihinde Anonim Şirket olmuştur.[7]

Kapatılan Bursa Orhangazi Üniversitesi Yerleşke ve Öğrencileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Orhangazi Üniversitesi, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen askerî darbe girişimi sonrasında kararlaştırılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda kapatılmıştır.[8][9] Daha sonra alınan bir kararla da kapatılan üniversitenin yerleşkesi ve öğrencilerinin ise Bursa Teknik Üniversitesi'ne intikaline karar verilmiştir.[10]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BTÜ Genel Bilgiler". 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2022. 
  2. ^ "BTÜ - Bilgi Ekranı". 27 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2020. 
  3. ^ "Konum ve Yerleşke". 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2022. 
  4. ^ "Bursa Teknik Üniversitesi Yerleşkeleri". 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2022. 
  5. ^ "Öğrenci Topluluları". 15 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2022. 
  6. ^ "Hakkımızda". Bursa Teknopark. 14 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2022. 
  7. ^ "Hakkımızda". Bursatto. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2022. 
  8. ^ 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname 29 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Resmi Gazete. En son 30 Temmuz 2016 tarihinde erişildi.
  9. ^ 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Ek Listeler 23 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Resmi Gazete. En son 30 Temmuz 2016 tarihinde erişildi.
  10. ^ Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarındaki Öğrencilere İlişkin Alınan Karar 11 Ağustos 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Yükseköğretim Kurulu. En son 30 Temmuz 2016 tarihinde erişildi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Nedir? :Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ile ilgili Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne Demektir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklaması Nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Cevabı Nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Kelimesinin Anlamı? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklaması? :Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Gerçek mi? :Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ile ilgili Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Hakkında? :Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir ile ilgili Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir burada bulabilirsiniz. Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bursa Teknik Üniversitesi ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İnsansılar, Metakarpal kemikler, Narcos, Emily Bronte, Maulen Aşimbayev, M60A1, Dance Club Songs, Vega (yıldız), Christoph Metzelder, Bavyeralı Christopher, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Batıya Yolculuk,  Konrad Henlein, James Bell, Betlehem, Doğan Erdoğan, Platycryptus, Giresunun ilçeleri, Bakteriyel Vaginozis İle İlişkili Mikrobiotanın Listesi, Veysiyan, Velupillai Prabhakaran, Senaryo yazarı, Solanum dimorphispinum, Akgöl Tabiat Parkı, Man gewöhnt sich so schnell an das Schöne, Eğitsel psikoloji, Yukinari Sugawara, Prezza, Abruzzo, Fornovo San Giovanni, Yeoryos Grivas, Atgeçmez, Zara, En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, Hesaplamalı düşünme, Dmitriy Hlestov, Varmo, Colorado Springs, Colorado, Money in the Bank (2017), Bıyıklı Mehmed Paşa, Papa XIV. Clemens, Ahmet Burak Solakel, Vadraf, Yapak, Zara, Alan Gagloyev, Camilo Cienfuegos, He Got Game, Laverne Cox, Martin Popoff, Vebret, Éric Ciotti, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Regensburg, İbn Butlan, Bristol Bulldog, Akut, 1939 Tour de France, Mehmet Harmancı, The Oxbow, Tahıl ambarı, Lorenzo Insigne, lorenzo insigne, Hui (Han), Postmodernite, Vasili Berezutskiy, Üsküdar Amerikan Lisesi, Allison Randal, Tenreksiler, Sanem, Samsung Galaxy Fame, Kazablanka, Rónald Gómez, Anna Torv, A Song of Ice and Fire, Dokuzağaç meteoriti, Prva ljubezen, Barut, Hande Baladın, Doug Lennox, Yurt (çadır), Eskiyapar, Alaca, Angerfist, Avon Nehri, Gey ikonu, Pat Morita, Niterói, Hank Azaria, Judy Greer, Hilal, Hemşin, Ma petite chatte, Alvaro Rodrigues, Karadere, Onikişubat, Chesterfield, Michigan, Bir Oluruz Yolunda, Oniki Ada, Epitel, Salih Özcan, Castle Sowerby, Kudret Hasanguliyev, Yazılım Özgürlüğü Günü, Festuca vaginalis, 1931 Fransa Bisiklet Turu,
Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?,