Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir?

Yemame Savaşı Nedir?

Yemame Savaşı Nedir?, Yemame Savaşı Nerededir?, Yemame Savaşı Hakkında Bilgi?, Yemame Savaşı Analizi? Yemame Savaşı ilgili Yemame Savaşı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yemame Savaşı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yemame Savaşı Ne Anlama Gelir Yemame Savaşı Anlamı Yemame Savaşı Nedir Yemame Savaşı Ne Anlam Taşır Yemame Savaşı Neye İşarettir Yemame Savaşı Tabiri Yemame Savaşı Yorumu 

Yemame Savaşı Kelimesi

Lütfen Yemame Savaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yemame Savaşı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı? Yemame Savaşı Ne Demek? ,Yemame Savaşı Ne Demektir? Yemame Savaşı Ne Demektir? Yemame Savaşı Analizi? , Yemame Savaşı Anlamı Nedir?,Yemame Savaşı Ne Demektir? , Yemame Savaşı Açıklaması Nedir? ,Yemame Savaşı Cevabı Nedir?,Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı?,Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yemame Savaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Nedir? Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yemame Savaşı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yemame Savaşı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yemame Savaşı

Yemame Savaşı Nedir? Yemame Savaşı Ne demek? , Yemame Savaşı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı? Yemame Savaşı Ne Demek? Yemame Savaşı Ne Demektir? ,Yemame Savaşı Analizi? Yemame Savaşı Anlamı Nedir? Yemame Savaşı Ne Demektir?, Yemame Savaşı Açıklaması Nedir? , Yemame Savaşı Cevabı Nedir? , Yemame Savaşı Kelimesinin Anlamı?






Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir?

Yemame Muharebesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yemame Savaşı sayfasından yönlendirildi)
Yemame Muharebesi

Yemame Muharebesi'nde ölen Müslüman askerlerin mezarlığı
TarihAralık 632
Bölge
Yemame bölgesi (günümüzde Suudi Arabistan)
Sonuç Raşidun Halifeliği zaferi
Taraflar
Raşidun Halifeliği Benu Hanife ve Müseylime takipçileri
Komutanlar ve liderler
Ebû Bekir
Halid bin Velid
Şürahbîl bin Hasene
Zayd ibn al-Khattab (ölü)
Ebû Dücâne (ölü)
İkrime bin Ebû Cehil (ölü)
Al-Bara' ibn Malik
Saf ibn Sayyad (kayıp)
Muhakim
Müseylime (ölü)
Güçler
13.000 50.000-100.000
Kayıplar

1.200-2.000

600-700 (erken İslam kaynakları)
20.000-30.000

Yemame Muharebesi, Aralık 632'de Yemame bölgesindeki (günümüzde Suudi Arabistan'da) Raşidun Halifeliği içinde çıkan isyana karşı yapılan Ridde Savaşları'nın bir parçası olarak, Ebû Bekir ve kendi kendini peygamber ilan eden Müseylime güçleri arasında gerçekleşmiştir.

Arka planı[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam peygamberi Muhammed'in ölümünden sonra birçok Arap kabilesi Medine Devleti'ne isyan etmiştir. Halife Ebû Bekir isyancılarla başa çıkmak için 11 kolordu örgütlemiştir. Ebû Bekir, İkrime'yi kolordulardan birinin komutanı olarak atamıştır. İkrime'nin emirleri, Yemame'de Müseylime'nin güçlerini karşılamak ancak onunla savaşa karışmamaktı. İkrime'nin, sayıca çok daha fazla olan düşmana saldırmak için yeterli gücü yoktu. Halid ibn el-Velid, diğer küçük mürtedlerle uğraştıktan sonra Müseylime'ye karşı çıkan güçlerin komutanlığına seçilmişti. Ebû Bekir'in İkrime'ye bu görevi vermekteki niyeti Müseylime'yi Yemame'ye bağlamaktı. Ufukta İkrime varken Müseylime bir saldırı beklentisi içinde kalacak ve dolayısıyla üssünden ayrılamayacaktı. Böylece Halid, Yemame'nin müdahalesi olmadan Kuzey-Orta Arabistan'daki isyancılarla rahatça mücadele edebilecekti. İkrime, kolordu ile ilerleyerek Yemame bölgesinde bir yerde kamp kurdu.

Kampının yeri bilinmemektedir. Halife'nin talimatlarını beklerken Beni Hanife'nin güçlerini buradan gözlem altında tuttu ve İkrime'nin varlığı, Müseylime'yi Yemame'de tutmak için istenen etkiyi yarattı.

İkrime, Tulayha'nın Halid tarafından mağlup edildiğine dair haberler alınca savaş için sabırsızlanmaya başladı. İkrime'nin duyduğu bir sonraki gelişme Şürahbîl bin Hasene'nin kendisine katılmak için yürüdüğü oldu. Şürahbîl'e de Halife tarafından İkrime'yi takip etmesi ve daha sonraki talimatları beklemesi emriyle bir birlik verilmişti. Birkaç gün sonra Şürahbîl onun yanında olacaktı. Ardından Halid'in, kraliçe lider Selma'nın güçlerini nasıl bozguna uğrattığına dair haberler geldi. İkrime daha fazla bekleyemedi ve birliklerini harekete geçirdi. Bu, 632 Ekim ayının sonunda (Hicrî 11 Recep ayının sonu) meydana geldi. Müseylime'ye yenildi. Ebû Bekir'e bir mektup yazdı ve ona yaptıklarını tam olarak anlattı. Ebû Bekir, İkrime'nin aceleciliği ve kendisine verilen emirlere itaatsizlik etmesi karşısında hem üzüldü hem de öfkelendi. Ebû Bekir, Arfaja'ya yardım etmek için Mahra'ya yürümesini ve ardından Muhacir'e yardım etmek için Yemen'e gitmesini emretti. Şürahbîl Yemame bölgesinde kaldı. Ebû Bekir, İkrime hatasına düşmediğinden emin olmak için ona şöyle yazdı: "Olduğun yerde kal ve gelecek talimatları bekle."

Halife, Halid'i çağırttı ve ona Müseylime'nin Yemame'deki güçlerini yok etme görevini verdi. Halid, kendi büyük kolordusuna ek olarak Şürahbîl'in kolordusunu da komutası altında tutacaktı. Halid, eski birliklerinin onu beklediği Buta'ya gitti. Bu arada Halife, Halid ibn el-Velid'in komutasına girmesi için Şürahbîl'e mektup yazdı. Halid'in gelişinden birkaç gün önce Şürahbîl de İkrime ile aynı hataya düştü; ilerledi ve Müseylime ile çatıştı ama mağlup oldu. Halid, Müseylime'nin 40.000 kişilik bir orduyla Akraba ovasında kamp kurduğu haberini aldı. İkrime ve Şürahbîl'e karşı kazandıkları iki zafer, kendilerine olan güvenlerini artırmış ve Müseylime çevresinde bir yenilmezlik havası yaratmıştı.[1]

Müslümanların ikinci saldırısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Halid'in emriyle Müslümanlar ilerledi. Tüm cephe boyunca bir dizi saldırı başlattılar. En korkunç çatışma, insan kanının bir dere halinde vadiye aktığı bir derede meydana geldi.

Savaş dengede kaldı. Çatışmanın ilk dönemi sona erdiğinde savaşçılar dinlenmek üzere ayrıldılar.

Savaşın bir sonraki aşaması -Müslümanların ikinci saldırısı olarak bilinen- efsanelerle doludur, ancak yalnızca efsanelerden mürted kuvvetin büyük ölçüde dağıldığını belirleyebiliriz.

Muharebenin son aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Müseylime'nin ordusunun yalnızca dörtte biri savaş halinde kaldı ve bu kısım duvarlarla çevrili bahçeye doğru koşarken Muhakim (sağ kanadın komutanı) küçük bir artçı ile geri çekilmeyi korudu. Kısa süre sonra Müslümanlar, aralarında Müseylime'nin de bulunduğu 7.000'den biraz fazla isyancının sığındığı duvarlarla çevrili bahçeye ulaştı. İsyancılar kapıyı kapatmıştı. Müslümanlar bahçeye girip savaşçıları öldürme telaşındaydı.

Kısa süre sonra Müslüman bir asker el-Bara' ibn Malik, oradaki muhafızları öldürerek kapıyı açabilmek için arkadaşlarından duvara tırmanmasına izin vermelerini istedi. Asker bahçeye atlayıp kapıyı açtı. Müslümanlar bahçeye girdiler ve Yemama Savaşı'nın son aşaması başlamıştı.

Ölüm Bahçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Müslümanlar bahçeye akın ederken isyancılar geri çekildi. Çatışma daha da vahşileşti. Müseylime hâlâ savaşıyordu; pes etmeye hiç niyeti yoktu. Cephe ona yaklaştıkça çatışmaya katıldı. Savaşın son aşaması artık doruğa ulaştı. Müslüman ordusu her yerde isyancılara baskı yaptı. Müseylime, Vahşi bin Harb'in (Uhud Muharebesi'nde Muhammed'in amcası Hamza'yı öldüren aynı adam) hedefi haline geldi. Hamza bin Abdülmuttalib'i öldürmek için kullandığı ciritin aynısını fırlattı ve Müseylime'nin karnına vurdu; Bir sonraki anda Ebû Dücâne Müseylime'nin kafasını kesti. Müseylime'nin ölüm haberi güçlerinin bozguna uğramasına neden oldu. Savaşın bu son aşamasının gerçekleştiği bahçe, içindeki yaklaşık 7.000 isyancının öldürülmesi nedeniyle "Ölüm Bahçesi" olarak anılmıştır.

Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Raşidun Halifeliği içindeki isyan bastırılmış ve zafer Ebû Bekir'in olmuştur. Medine halkı bu savaşla hem üzüntüyü hem de sevinci yaşamıştır. Müseylime'nin yarattığı kaosun sona ermesinden memnunlardı ama her evden bir şehitte de onları çok üzmüştür.[2]

Etkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Muharebe, Ebû Bekir'i Kur'an'ın derlemesini tamamlamaya motive etmede önemli bir rol oynamıştır. Muhammed'in yaşamı boyunca, yazılı Kur'an'ın birçok bölümü, özel mülkiyet olarak muhafaza edilerek sahabeleri arasında dağıtılmıştı. Ancak Yemame'da yaklaşık 360 Kur'an hâfızı ölmüştür. Sonuç olarak, gelecekteki halefi Ömer'in ısrarı üzerine Ebû Bekir, Kuran'ın hayatta kalan tüm parçalarının (papirüs, palmiye ağacı vb.) tek bir nüsha halinde toplanmasını ve geri kalanların yakılmasını emretmiştir.[3][4][5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Sword of Allah: Khalid bin al-Waleed, His Life and Campaigns. 
  2. ^ Yilmaz, Omer (2015). The Age of Bliss: Khalid ibn Al-Walid. Clifton, NJ: Tughra Books. s. 54. ISBN 978-1-59784-379-9. 
  3. ^ Usmani, Mohammad Taqi; Abdur Rehman, Rafiq (editor); Siddiqui, Mohammed Swaleh (translator) (2000). An approach to the Quranic sciences. Birmingham: Darul Ish'at. pp. 191–6.
  4. ^ Hasan, Sayyid Siddiq; Nadwi, Abul Hasan Ali; Kidwai, A.R. (translator) (2000). The collection of the Qur'an. Karachi: Qur'anic Arabic Foundation. pp. 34–5.
  5. ^ Buyukcelebi, Ismail (2003). Living in the Shade of Islam. s. 109. ISBN 9781932099218. 

24°08′54″N 47°18′18″E / 24.1483°K 47.3050°D / 24.1483; 47.3050


Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Nedir? :Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? ile ilgili Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Ne Demektir? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Açıklaması Nedir? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Cevabı Nedir? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Açıklaması? :Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Gerçek mi? :Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? ile ilgili Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Hakkında? :Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? ile ilgili Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yemame Savaşı nedir?, Yemame Savaşı anlamı nedir?, Yemame Savaşı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Don Cornelius, Hahambaşı, Terry George, Augustus Le Plongeon, Dil sosyolojisi, Çinin idari bölümleri, Platyrrhin, Kilise, Kaşrut, Lityum hidroksit, Oturarak voleybol, NGC 6535, Hans Zimmer, Düzgün dairesel hareket, Mehmet Rami Tan, Tim Borowski, Šabac, Meänkieli, Ford Field, Yi (dinozor), Rúben Micael, Francisco Rojas, Nacho Monreal, Ciudad López Mateos, Endonezya arması, Dendrobium distichum, SystemRescue, 1920 Copa del Rey, Uzak (film), Carex atrata, Liverpool F.C, Lagertha, Kimya mühendisliği, Cennetin Ejderleri, Alexander Sørloth, Mercurana, Pinhani, NGC 6734, Arp 276, Kriptosporidiyozis, Hatşepsut, Faudel, Nimet Nevzad Hanım, I. Mithridates, Nesir Edda, Wladyslaw Taczanowski, Teorik biyoloji, Arhangelsk, Zeynep Kamil, Ulvi Ziya Yenal, Muhammed ve Yahudiler, Jira, Iain Armitage, Charly Loubet, NGC 2101, Championnat de France amateur, Küçük Japon köstebeği, Çukurkuyu, Bor, Guatemala arması, Makedonya (eski krallık), René Adler, Yeni, Akşehir, Gao Bölgesi, Emirli, Ödemiş, Buhara, Hassa, Bağıntısal cebir, Christa Theret, Çeltikçi, Merkezefendi, Adolf Hitlerin olası monorizmi, 3. yüzyıl, Samsung Galaxy A8s, Habib Habiri, Montevideo Wanderers FC, Salatalık suyu, Vilayet Evi (İzmir tramvayı), Seaham, NGC 1128, Tokay Memmedov, Albert Bormann, Hallowed Be Thy Name, Yavuz Selekman, Karayüzler, Gudusia, Thomas Bach, Leopoldov, ShiVa, Road Less Traveled, Elektrostatik, Mercanlar, ReLoad, Dendrobium derryi, Bayırkular, Dendrobium tobaense, Çamköy, Selendi, Telomer, Guadalcanal Deniz Muharebesi, Haploit, Askr ile Embla, ptolemy i soter, Ptolemy I Soter,
Berna Çetin Kimdir?, Pan-Afrika renkleri Anlamı Nedir, Pan-Afrika renkleri Nasıl Oluştu, Pan-Afrika renkleri Tarihi, Pan-Afrika renkleri Renkleri, Pan-Afrika renkleri Tasarımı, Gacırtısız Nedir?, Yiğit Karakış Kimdir?, Kemal Güneş Kimdir?, Törelsiz Nedir?, Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?,