UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir?

UNESCO Nedir?

UNESCO Nedir?, UNESCO Nerededir?, UNESCO Hakkında Bilgi?, UNESCO Analizi? UNESCO ilgili UNESCO ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  UNESCO ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. UNESCO Ne Anlama Gelir UNESCO Anlamı UNESCO Nedir UNESCO Ne Anlam Taşır UNESCO Neye İşarettir UNESCO Tabiri UNESCO Yorumu 

UNESCO Kelimesi

Lütfen UNESCO Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. UNESCO İlgili Sözlük Kelimeler Listesi UNESCO Kelimesinin Anlamı? UNESCO Ne Demek? ,UNESCO Ne Demektir? UNESCO Ne Demektir? UNESCO Analizi? , UNESCO Anlamı Nedir?,UNESCO Ne Demektir? , UNESCO Açıklaması Nedir? ,UNESCO Cevabı Nedir?,UNESCO Kelimesinin Anlamı?,UNESCO Kelimesinin Anlamı Nedir? ,UNESCO Kelimesinin Anlamı Ne demek?,UNESCO Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

UNESCO Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

UNESCO Kelimesinin Anlamı Nedir? UNESCO Kelimesinin Anlamı Ne demek? , UNESCO Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

UNESCO Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! UNESCO - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

UNESCO

UNESCO Nedir? UNESCO Ne demek? , UNESCO Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

UNESCO Kelimesinin Anlamı? UNESCO Ne Demek? UNESCO Ne Demektir? ,UNESCO Analizi? UNESCO Anlamı Nedir? UNESCO Ne Demektir?, UNESCO Açıklaması Nedir? , UNESCO Cevabı Nedir? , UNESCO Kelimesinin Anlamı?






UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir?

UNESCO

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü
KısaltmasıUNESCO
Kuruluşu16 Kasım 1945[1]
TürüÖrgüt
MerkeziParis, Fransa
BaşkanıFransa Audrey Azoulay
Ana kuruluşuBirleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi
Websitesiunesco.org

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (İngilizce: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, kısaca UNESCO); eğitim, sanat, bilim ve kültür alanlarında uluslararası iş birliği yoluyla dünya barışını ve güvenliğini koruma amacını güden bir Birleşmiş Milletler kurumudur.[2][3]

Bu kurumun yasası 1945 yılı Kasım ayında Londra'da 44 ülkenin temsilcilerinin katıldıkları bir toplantıda kabul edilmiştir. Merkezi Paris'te bulunan ve Genel Konferans, Yürütme Konseyi, Sekreterlik olmak üzere üç organı olan UNESCO eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki amaçlarını kendisine üye olan her devlette kurulan Millî Komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

UNESCO'nun Filistin'i üye olarak kabul etmesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri kuruma yaptığı maddi desteği çekti. Bunun üzerine 2011 Kasım ayında UNESCO, Bali'de Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi ile ilgili düzenlenecek toplantı dışındaki tüm programlarını yıl sonuna kadar iptal etti.[4]

Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel Konferans[değiştir | kaynağı değiştir]

Üye devletlerin temsilcilerinden oluşan Genel Konferans 1946-1953 yılları arasında her yıl toplanmışken 1954'ten bu yana iki yılda bir toplanmaktadır. Bugüne kadar ise 37 Genel Konferans toplanmıştır.

UNESCO'nun çalışma programlarını kabul eder ve bütçeyi[5] belirler.

Yürütme Konseyi[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel Konferans'a katılan ve hükûmetlerince aday gösterilen temsilciler arasından dört yıl için seçilen UNESCO Yürütme Konseyi 58 üyeden oluşur.

Sekreterlik[değiştir | kaynağı değiştir]

UNESCO Bayrağı

Genel Konferans tarafından altı yıl için seçilen bir Genel Direktör'ün yönetimi altında çalışan UNESCO Sekreterliği, eğitim, bilim, kültür ve iletişim bölümlerine ayrılmıştır.

Sekreterliğin başlıca görevi, iki yıllık UNESCO programlarının uygulanması için gerekli bütün teknik çalışmaları yapmak, tedbirleri almaktır.

  1. Birleşik Krallık Julian Huxley (1946-1948)
  2. Meksika Jaime Torres Bodet (1948-1952)
  3. Amerika Birleşik Devletleri John Wilkinson Taylor (1952-1953)
  4. Amerika Birleşik Devletleri Luther Evans (1953-1958, ABD)
  5. İtalya Vittorino Veronese (1958-1961)
  6. Fransa René Maheu (1962-1974; vekâleten 1961)
  7. Senegal Amadou Mahtar M'Bow (1974-1987)
  8. İspanya Federico Mayor (1987-1999)
  9. Japonya Koichiro Matsuura (1999-2009)
  10. Bulgaristan Irina Bokova (2009-2017)
  11. Fransa Audrey Azoulay (2017-)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2017. 
  2. ^ "Introducing UNESCO". UNESCO. 18 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2011. 
  3. ^ "UNESCO history". UNESCO. 9 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2010. 
  4. ^ "UNESCO yıl sonuna kadar kapalı!". ntvmsnbc. 12 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2011. 
  5. ^ UNESCO bütçesi, üye devletlerin iki yılda bir bu Kuruma ödedikleri aidat ile sağlanır. Bu bütçe dışında, Birleşmiş Milletler Özel Fonu'ndan, teknik yardım programından olmak üzere, önemli para kaynakları temin edilir.. Bu kaynaklar, iki yıllık UNESCO bütçesi tutarına yakındır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Nedir? :UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? ile ilgili UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Ne Demektir? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Açıklaması Nedir? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Cevabı Nedir? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Kelimesinin Anlamı? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Açıklaması? :UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Gerçek mi? :UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? ile ilgili UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Hakkında? :UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? ile ilgili UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? burada bulabilirsiniz. UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler UNESCO nedir?, UNESCO anlamı nedir?, UNESCO ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İPad Mini, Doğu Macar Krallığı, Merkez Efendi (İstanbul tramvayı), 2011 UEFA ülkeler sıralaması, Andronovo kültürü, İnanc, İnanç, Jakub Świerczok, Patrick Seitz, Oligosen, Jared Leto, Amber Rose, Jose Echegaray, Nur Dağları, Kalp krizi, Astragalus beypazaricus, Salvia stolonifera, David Trezeguet, Kent sosyolojisi, Soledadiella, Étienne de Lusignan, AlphaTauri AT01, South Ayrshire, Minimum yörünge kesişme mesafesi, Hadim Hasan Paşa, Hadım Hasan Paşa, 1607, Kültür balıkçılığı, West Chiltington, Dick Cheney, 30 Haziran, Maria Bakalova, Topal Osman Paşa, Apl.de.ap, Aziz Zekai Apaydın, Hristiyan Demokratlar, Domodossola, Pilosella tephroglauca, Deniz Ertaş, Tarkan (unvan), Jackie Cooper, Urfalı Babi, Sport TV, Theodosiopolis Kuşatması, Klaus Barbie, National Gallery, Pilosella leptadeniiformis, Paris, Kiev Rusları, 2012 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, Goliath, Pilosella eminens, Çamlıdere, Kızıltepe, Mehdiye ili, Fuel (şarkı), Gondolin, Electron volt, Taşkaracalar, Kurşunlu, Karboksil, The Neighbourhood, Mulholland Çıkmazı, Melanie Martinez diskografisi, Uğur Demirok, Iapetos, Fırtına Harekatı, Beşinci Mevsim, İapetos, Kuleliburgaz, Aziz Sümbül, Biskra, Karpal kemikler, Renminbi, Diyarbakır Yolspor, Değirmenözü Tren İstasyonu, Tórshavn, Kara kutu testi,  Joseph Goebbels, Sebuanca, Örümcek (dizi), Tilsit Antlaşmaları, Sevilla Olimpiyat Stadyumu, Lee Daniels, Iridoideae, Samsung Galaxy Portal, Femtokimya, Karma ekonomi, Luteinleştirici hormon, 2018 İtalya Grand Prix, Pau Casals, Coryphopterus, William Tyndale, Baş Belası (dizi), Yağlıdere, Vanessa Blue, Adil Esedov, Erik Pieters, Yoshito Ōkubo, Meksika Körfezi, Dört Eski, Riemann geometrisi,
Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?,