Telekomünikasyon nedir

Telekomünikasyon nedir Nedir?

Telekomünikasyon nedir Nedir?, Telekomünikasyon nedir Nerededir?, Telekomünikasyon nedir Hakkında Bilgi?, Telekomünikasyon nedir Analizi? Telekomünikasyon nedir ilgili Telekomünikasyon nedir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Telekomünikasyon nedir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Telekomünikasyon nedir Ne Anlama Gelir Telekomünikasyon nedir Anlamı Telekomünikasyon nedir Nedir Telekomünikasyon nedir Ne Anlam Taşır Telekomünikasyon nedir Neye İşarettir Telekomünikasyon nedir Tabiri Telekomünikasyon nedir Yorumu 

Telekomünikasyon nedir Kelimesi

Lütfen Telekomünikasyon nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Telekomünikasyon nedir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon nedir Ne Demek? ,Telekomünikasyon nedir Ne Demektir? Telekomünikasyon nedir Ne Demektir? Telekomünikasyon nedir Analizi? , Telekomünikasyon nedir Anlamı Nedir?,Telekomünikasyon nedir Ne Demektir? , Telekomünikasyon nedir Açıklaması Nedir? ,Telekomünikasyon nedir Cevabı Nedir?,Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı?,Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Telekomünikasyon nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Nedir? Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Telekomünikasyon nedir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Telekomünikasyon nedir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Telekomünikasyon nedir

Telekomünikasyon nedir Nedir? Telekomünikasyon nedir Ne demek? , Telekomünikasyon nedir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon nedir Ne Demek? Telekomünikasyon nedir Ne Demektir? ,Telekomünikasyon nedir Analizi? Telekomünikasyon nedir Anlamı Nedir? Telekomünikasyon nedir Ne Demektir?, Telekomünikasyon nedir Açıklaması Nedir? , Telekomünikasyon nedir Cevabı Nedir? , Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı?






Telekomünikasyon nedir

Telekomünikasyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Antik bir telefon

Telekomünikasyon, iki ya da daha fazla kişinin teknolojiyi kullanarak bilgi alışverişinde bulunmasına denir. Haberleşme teknolojisi kanalları kullanarak ve fiziksel yollarla (sinyal kabloları) ya da elektromanyetik dalgaların bir formu olarak bilgileri iletir. Elektrik sinyalleri buna örnek olarak verilebilir. Telekomünikasyon topluluk adı olarak isimlendirilebilir çünkü birçok farklı teknolojiyi içinde barındırmaktadır.

Eski zamanlardaki uzak mesafe iletişim için ışık, dumanla haberleşme ve semafor gibi görsel sinyaller aracılığıyla kullanılırdı. Mesafeler arası iletişime geçişte ilk modern haberleşmedeyse borazan, davul veya ıslık gibi sesli mesaj araçlarıyla iletişim yaygındı. Günümüz modern teknolojisinde elektriksel ve elektromanyetik dalgalar uzun mesafelerarası iletişim yaygın olarak kullanılmaktadır. Telgraf, telefon, network, fiber optik ve haberleşme uyduları günümüz teknolojisinde kullanılan elektriksel ve elektromanyetik dalgalara birkaç örnektir. Wireless iletişimdeki devrim 1909’da Fizik dalında Nobel ödülü alan Guglielmo Marconi’nin radyo haberleşmesi alanında öncülük ettiği gelişmelerle 20. yüzyılın ilk on yılı içerisinde başladı.

Diğer kayda değer öncü icatlar ve geliştirmelerin mucitleri arasında elektrik ve elektronik iletişimi alanında Charles Wheatstone, telgrafı icat eden Samuel Morse, telefonu icat eden Graham Bell, radyoyu geliştiren Lee de Forest, Edwin Armstrong, Wladimir K. Zworykin ve Guglielmo Marconi ve televizyonu icat eden Philo Farnsworth ve John Logie Baird sayılabilir.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Telekomünikasyon, Fransızca bir kelime olup kökeni bakımında Yunancadan gelen manası mesafe olan "-tele" eki ve Latince paylaşmak olan "coommunicare"dan alınarak 1904 yılında Fransız mühendis ve yazar Edouardo Estaunie tarafından Fransızcaya kazandırılmıştır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk zamanlarda telekomünikasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta Çağ'da işaret ışığı çok yaygındı. Bu ışıklı işaretler mesafe olarak kısa oldukları için bunun dezavantajları çokça yaşanıyordu. 1792 de Fransız mühendis Claude Chappe Lille ve Paris arasında ilk düzenli görsel telgraf sistemini kurdu. Bu sistem niteliksiz işletmeci ve pahalı kulelerinden ve uzak mesafeden dolayı sıkıntı çekti. Sonuç olarak elektrikli telgraflardan oluşan rekabetten son ticari hat 1880 yılında terk edildi.

Posta güvercinleri farklı kültürler tarafından tarih boyunca kullanılmıştır. Güvercinlerin aslen Pers kökenli olduğu söylenmektedir ve askeri yardım için Romalılar tarafından da kullanıldı. Frontinus Julius Caesar'ın Galya'yı fethinde güvercinleri kullandığını söyledi. Yunanlarda güvercinleri kullanarak Olimpiyat Oyunlarında galip gelen isimlerini iletti.

Telefon ve telgraf[değiştir | kaynağı değiştir]

Sir Charles Wheatstone ve Sir Fothergil Cooke 1837'de elektrikli telgrafı icat ettiler. Ayrıca ilk elektrikli ticari telgrafı 9 Nisan 1839 Wheastone ve Cooke tarafından inşa ettirilip açılmıştır. 27 Temmuz 1866 tarihinde ilk translantik telefon kablosu başarı ile tamamlandı.

Geleneksel telefon 1876 yılında Alexander Grahambell ve Elisha Gray tarafından icat edildi. Antonio Meucci 1846 yılında bir hat üzerinden ses ve elektrik iletimine izin veren bir cihaz icat etti. İlk ticarî telefon hizmetler 1878 ve 1879 yılında Atlantik’in iki yakasından New Heaven ve Londra şehirleri arasında inşa edildi.

Radyo ve Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiliz bilim insanı James Clerk Maxwell 1865 yılında elektronik olarak üretilen radyo dalgalarının yayılma teorisini kurmuş ve Alman fizikçisi Heinrich Hertz, 1888 yılında Maxwell'in teorisini pratik olarak gerçekleştirerek bu konuda öncülük etmişlerdir. Marconi ile birlikte 1898 yılında ilk radyo resmen doğmuş oldu. İlk kullanımı gemiden sahile haberleşme içindi. 1923 yılında yüksek frekans radyo dalgalarının İyonsfer'e çarparak dünyaya döndüğü ispatlanınca radyo, deniz aşırı haberleşme de dâhil olmak üzere hızla yaygınlaştı.

Televizyon, 1923 yılında John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird'in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi-Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi. 1930'lu yılların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitâp etmeye başladı. Örnek olarak: 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi.

Bilgisayar Altyapısı ve İnternet[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 1940 tarihinde 11, George Stibitz New York'ta Karmaşık Sayı Hesaplama teleyazıcı kullanarak sorunları iletmek ve New Hampshire Dartmouth College geri bilgisayarlı sonuçlar almayı başardı. 60'ların başında The US Department of Defense tarafından desteklenen ağ çalışmalarından birisi, İnternet Protokolü'nü (IP) kullanan ilk ağ olan ARPANET'tir. ARPANET üzerinden ilk mesaj, Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi (UCLA)'daki Professor Leonard Kleinrock'un laboratuvarından, Stanford Research Institute (ISR)'de bulunan bir bilgisayara gönderildi. Yerel alan ağları (LAN) için iki popüler bağlantı protokolleri de 1970'lerde ortaya çıktı. Token Ring protokolü için bir patent Olof Soderblom tarafından 29 Ekim 1974 tarihinde açıldı.

Öncü icatlar ve geliştirmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elektrik ve elektronik iletişim alanında Charles Wheatstone önde gelen isimlerdendir.
  • Telgrafın mucidi ve icat eden kişi: Samuel Morse'dur.
  • Telefonun mucidi ve icat eden kişi: Graham Bell'dir.
  • Radyonun mucidi ve icat eden kişi(ler): Lee de Forset, Edwin Armstrong, Wladimir K. Zworykin, John Logie Baird.
  • Televizyonun mucidi ve icat eden kişi: Philo Farnsworth.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikikitap
Vikikitap
Vikikitapta bu konu hakkında daha fazla bilgi var:

Telekomünikasyon nedir Nedir? :Telekomünikasyon nedir ile ilgili Telekomünikasyon nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Telekomünikasyon nedir Ne Demektir? Telekomünikasyon nedir Açıklaması Nedir? Telekomünikasyon nedir Cevabı Nedir? Telekomünikasyon nedir Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon nedir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Telekomünikasyon nedir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Telekomünikasyon nedir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Telekomünikasyon nedir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Telekomünikasyon nedir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Telekomünikasyon nedir Açıklaması? :Telekomünikasyon nedir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Telekomünikasyon nedir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Telekomünikasyon nedir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Telekomünikasyon nedir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Telekomünikasyon nedir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Telekomünikasyon nedir Gerçek mi? :Telekomünikasyon nedir ile ilgili Telekomünikasyon nedir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Telekomünikasyon nedir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Telekomünikasyon nedir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Telekomünikasyon nedir Hakkında? :Telekomünikasyon nedir ile ilgili Telekomünikasyon nedir burada bulabilirsiniz. Telekomünikasyon nedir Detaylar için sitemizi geziniz Telekomünikasyon nedir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Telekomünikasyon nedir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Atıl Üzelgün, Stereo, Forcipulatacea, Kudüs Tapınağı, Kanada Atabaskları, Władysław Kozakiewicz, McCabe Mrs. Miller, Dinî komünizm, Levellerlar, Racing Club de Montevideo, Gabriela Guimarães, Elkjøp, Rúben Amorim, Bristol, Connecticut, FC Swarovski Tirol, Władysław Mazurkiewicz, Ölüm sırası, Astragalus hamiltonii, Petrus Abaelardus, Fanjingshan, Sığırlar, Devre analizi, Nagasaki Havalimanı, Toroslar, Anamur, Güney Arabistan Seferi (1546), NGC 816, Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi, 2011 TBMM Başkanlığı seçimi, Calgary, Alberta, Denzel Washington, Buda, Yoshis Crafted World, The Conversation (web sitesi), Pont dEngordany, Leicester Meydanı, Sala Baganza, Hiperdontia, Ağcin, Eureptilia, Botoşani, Yıldız kümesi, Calgary, Markus Münch, Çanakkale İli, Aliya İzzet Begoviç, Borgolavezzaro, Cilento, Alisa Kozhikina, Nannorhynchididae, 1979 THY Kopenhag bürosu saldırısı, Lemenhe, Kazeem Ahmed, Sorghum laxiflorum, Oxycerini, Recurrent neural network, Bulbophyllum iners, İngiliz Denizaşırı Toprakları, Ried im Innkreis, ried im innkreis, Tramlink, Kılıçalipaşa, Veronica canbyi, Epitrokoid, Banqueting House, Whitehall, Sunullah Gaybi, 11 Eylül, Rattus arrogans, WWE SummerSlam, Regent Caddesi, Teknik, Türkiye florasındaki olea taksonları listesi, Juba Havalimanı, Koli Millî Parkı, Julio César Manzur, Azali Assoumani, The Monument, My Life Would Suck Without You, Polemik, Álvaro Obregón, Amanita striatuloides, Cabal, Afrin, Halep, Regina Belle, Karşıyaka, Korkuteli, Chalcostigma, 2019 EuroLeague Dörtlü Final, Mr. Prospector, Bender Enzeli şehristanı, Drassyllus mormon, 7. sadri alışık anadolu tiyatro oyuncu Ödülleri, Perciformes, NGC 6242, Yorgi Honos, Immunosupresyon, Bertinoro, Pas de Deux, Pont de la Margineda, Nuhalkça, Bozcaada Kuşatması (1657), Hadis bilginleri listesi,
Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?,