Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir?

Telekomünikasyon Nedir?

Telekomünikasyon Nedir?, Telekomünikasyon Nerededir?, Telekomünikasyon Hakkında Bilgi?, Telekomünikasyon Analizi? Telekomünikasyon ilgili Telekomünikasyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Telekomünikasyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Telekomünikasyon Ne Anlama Gelir Telekomünikasyon Anlamı Telekomünikasyon Nedir Telekomünikasyon Ne Anlam Taşır Telekomünikasyon Neye İşarettir Telekomünikasyon Tabiri Telekomünikasyon Yorumu 

Telekomünikasyon Kelimesi

Lütfen Telekomünikasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Telekomünikasyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon Ne Demek? ,Telekomünikasyon Ne Demektir? Telekomünikasyon Ne Demektir? Telekomünikasyon Analizi? , Telekomünikasyon Anlamı Nedir?,Telekomünikasyon Ne Demektir? , Telekomünikasyon Açıklaması Nedir? ,Telekomünikasyon Cevabı Nedir?,Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı?,Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Telekomünikasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Telekomünikasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Telekomünikasyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Telekomünikasyon

Telekomünikasyon Nedir? Telekomünikasyon Ne demek? , Telekomünikasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon Ne Demek? Telekomünikasyon Ne Demektir? ,Telekomünikasyon Analizi? Telekomünikasyon Anlamı Nedir? Telekomünikasyon Ne Demektir?, Telekomünikasyon Açıklaması Nedir? , Telekomünikasyon Cevabı Nedir? , Telekomünikasyon Kelimesinin Anlamı?






Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir?

Telekomünikasyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Antik bir telefon

Telekomünikasyon, iki ya da daha fazla kişinin teknolojiyi kullanarak bilgi alışverişinde bulunmasına denir. Haberleşme teknolojisi kanalları kullanarak ve fiziksel yollarla (sinyal kabloları) ya da elektromanyetik dalgaların bir formu olarak bilgileri iletir. Elektrik sinyalleri buna örnek olarak verilebilir. Telekomünikasyon topluluk adı olarak isimlendirilebilir çünkü birçok farklı teknolojiyi içinde barındırmaktadır.

Eski zamanlardaki uzak mesafe iletişim için ışık, dumanla haberleşme ve semafor gibi görsel sinyaller aracılığıyla kullanılırdı. Mesafeler arası iletişime geçişte ilk modern haberleşmedeyse borazan, davul veya ıslık gibi sesli mesaj araçlarıyla iletişim yaygındı. Günümüz modern teknolojisinde elektriksel ve elektromanyetik dalgalar uzun mesafelerarası iletişim yaygın olarak kullanılmaktadır. Telgraf, telefon, network, fiber optik ve haberleşme uyduları günümüz teknolojisinde kullanılan elektriksel ve elektromanyetik dalgalara birkaç örnektir. Wireless iletişimdeki devrim 1909’da Fizik dalında Nobel ödülü alan Guglielmo Marconi’nin radyo haberleşmesi alanında öncülük ettiği gelişmelerle 20. yüzyılın ilk on yılı içerisinde başladı.

Diğer kayda değer öncü icatlar ve geliştirmelerin mucitleri arasında elektrik ve elektronik iletişimi alanında Charles Wheatstone, telgrafı icat eden Samuel Morse, telefonu icat eden Graham Bell, radyoyu geliştiren Lee de Forest, Edwin Armstrong, Wladimir K. Zworykin ve Guglielmo Marconi ve televizyonu icat eden Philo Farnsworth ve John Logie Baird sayılabilir.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Telekomünikasyon, Fransızca bir kelime olup kökeni bakımında Yunancadan gelen manası mesafe olan "-tele" eki ve Latince paylaşmak olan "coommunicare"dan alınarak 1904 yılında Fransız mühendis ve yazar Edouardo Estaunie tarafından Fransızcaya kazandırılmıştır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk zamanlarda telekomünikasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Orta Çağ'da işaret ışığı çok yaygındı. Bu ışıklı işaretler mesafe olarak kısa oldukları için bunun dezavantajları çokça yaşanıyordu. 1792 de Fransız mühendis Claude Chappe Lille ve Paris arasında ilk düzenli görsel telgraf sistemini kurdu. Bu sistem niteliksiz işletmeci ve pahalı kulelerinden ve uzak mesafeden dolayı sıkıntı çekti. Sonuç olarak elektrikli telgraflardan oluşan rekabetten son ticari hat 1880 yılında terk edildi.

Posta güvercinleri farklı kültürler tarafından tarih boyunca kullanılmıştır. Güvercinlerin aslen Pers kökenli olduğu söylenmektedir ve askeri yardım için Romalılar tarafından da kullanıldı. Frontinus Julius Caesar'ın Galya'yı fethinde güvercinleri kullandığını söyledi. Yunanlarda güvercinleri kullanarak Olimpiyat Oyunlarında galip gelen isimlerini iletti.

Telefon ve telgraf[değiştir | kaynağı değiştir]

Sir Charles Wheatstone ve Sir Fothergil Cooke 1837'de elektrikli telgrafı icat ettiler. Ayrıca ilk elektrikli ticari telgrafı 9 Nisan 1839 Wheastone ve Cooke tarafından inşa ettirilip açılmıştır. 27 Temmuz 1866 tarihinde ilk translantik telefon kablosu başarı ile tamamlandı.

Geleneksel telefon 1876 yılında Alexander Grahambell ve Elisha Gray tarafından icat edildi. Antonio Meucci 1846 yılında bir hat üzerinden ses ve elektrik iletimine izin veren bir cihaz icat etti. İlk ticarî telefon hizmetler 1878 ve 1879 yılında Atlantik’in iki yakasından New Heaven ve Londra şehirleri arasında inşa edildi.

Radyo ve Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiliz bilim insanı James Clerk Maxwell 1865 yılında elektronik olarak üretilen radyo dalgalarının yayılma teorisini kurmuş ve Alman fizikçisi Heinrich Hertz, 1888 yılında Maxwell'in teorisini pratik olarak gerçekleştirerek bu konuda öncülük etmişlerdir. Marconi ile birlikte 1898 yılında ilk radyo resmen doğmuş oldu. İlk kullanımı gemiden sahile haberleşme içindi. 1923 yılında yüksek frekans radyo dalgalarının İyonsfer'e çarparak dünyaya döndüğü ispatlanınca radyo, deniz aşırı haberleşme de dâhil olmak üzere hızla yaygınlaştı.

Televizyon, 1923 yılında John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird'in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi-Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi. 1930'lu yılların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitâp etmeye başladı. Örnek olarak: 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi.

Bilgisayar Altyapısı ve İnternet[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 1940 tarihinde 11, George Stibitz New York'ta Karmaşık Sayı Hesaplama teleyazıcı kullanarak sorunları iletmek ve New Hampshire Dartmouth College geri bilgisayarlı sonuçlar almayı başardı. 60'ların başında The US Department of Defense tarafından desteklenen ağ çalışmalarından birisi, İnternet Protokolü'nü (IP) kullanan ilk ağ olan ARPANET'tir. ARPANET üzerinden ilk mesaj, Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi (UCLA)'daki Professor Leonard Kleinrock'un laboratuvarından, Stanford Research Institute (ISR)'de bulunan bir bilgisayara gönderildi. Yerel alan ağları (LAN) için iki popüler bağlantı protokolleri de 1970'lerde ortaya çıktı. Token Ring protokolü için bir patent Olof Soderblom tarafından 29 Ekim 1974 tarihinde açıldı.

Öncü icatlar ve geliştirmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elektrik ve elektronik iletişim alanında Charles Wheatstone önde gelen isimlerdendir.
  • Telgrafın mucidi ve icat eden kişi: Samuel Morse'dur.
  • Telefonun mucidi ve icat eden kişi: Graham Bell'dir.
  • Radyonun mucidi ve icat eden kişi(ler): Lee de Forset, Edwin Armstrong, Wladimir K. Zworykin, John Logie Baird.
  • Televizyonun mucidi ve icat eden kişi: Philo Farnsworth.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikikitap
Vikikitap
Vikikitapta bu konu hakkında daha fazla bilgi var:

Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Nedir? :Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? ile ilgili Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Ne Demektir? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Cevabı Nedir? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Açıklaması? :Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Gerçek mi? :Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? ile ilgili Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Hakkında? :Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? ile ilgili Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Telekomünikasyon nedir?, Telekomünikasyon anlamı nedir?, Telekomünikasyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Strawberry Swing, Tatarca, Félix Eboa Eboa, Küresel Konumlandırma Sistemi, Zhejiang, Halka açık şirket, Rotondella, Küçükhasancık, Nijniy Novgorod metrosu, Extensible Messaging and Presence Protocol, İstanbul Başakşehir FK sezonları listesi, Mustafa Hayri Öğüt, Andrej Mrkela, Metropol alan ağı, Apollo Projesi, İnternet telefonu, Sardinya Krallığı, Hazi Aslanov Heykeli, Anne (Bohemya), José Villalonga, Batı Ganga hanedanı, Artı değer, Etkileşimli, Trabzonda 2009 Türkiye yerel seçimleri, Alfa Romeo Alfetta, Sokrates öncesi düşünürler, Sarkom, Sote, Burhan Asaf, Hip hop türleri listesi, Léon Serpollet, Hippocamelus bisulcus, Jinekoloji, 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Havayolu ittifakı, Bytyç, Yuan Zhao, Wigston Parva, Tek tanrıcı, No Code of Conduct, Harold Shipman, Alanyaspor, Piktler, Medellín, Hamid Merakşi, İsveç bayrağı, Albert Brooks, Basınçlı su reaktörü, Kasım, Brussels Airlines, Deniz Harp Okulu, İletişim Güvenliği Örgütü, Uma Thurman, Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı, Shandong Airlines, Shenzhen Airlines, Kul Himmet, TransAsia Airways, Freebird Airlines, 74. Akademi Ödülleri, Ovadia Yosef, Anjiyoloji, Otomobil lastikleri, Atlantik dönücü yunusu, Paweł Mąciwoda, Mamadou Tandja, Wasdale, Vefa Salman, Kore Hava Yolları, TVNET, László Branikovits, Yanaşma, Halifax ilçesi, Kuzey Karolina, Nahide Opuz davası, Düşük maliyetli havayolu, Minami, Nagoya, Kimya tarihi, Dance in the Dark, Henri Becquerel, İrlanda erkek millî buz hokeyi takımı, Cheolli Jangseong, Ülkelere göre dünya gümüş üretimi listesi, Cennet balığı, Cy Coleman, İmmün sistem, İmmun sistem, Hüseyin Yayman, 2017 Almanya federal seçimleri, Kudüs Tapınağı, Efraín Juárez, Serbest Dolaşma Birliği, Daniel Osorno, Komünist teori, Sünni hanedanlıklar listesi, CASA CN 235, Dornier 328, Allactaga bullata, Türkiye Finans Katılım Bankası, Hüseyin Hamamcı, Boktykaryn Nehri,
Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?,