Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir?

Kriptografi Nedir?

Kriptografi Nedir?, Kriptografi Nerededir?, Kriptografi Hakkında Bilgi?, Kriptografi Analizi? Kriptografi ilgili Kriptografi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kriptografi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kriptografi Ne Anlama Gelir Kriptografi Anlamı Kriptografi Nedir Kriptografi Ne Anlam Taşır Kriptografi Neye İşarettir Kriptografi Tabiri Kriptografi Yorumu 

Kriptografi Kelimesi

Lütfen Kriptografi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kriptografi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kriptografi Kelimesinin Anlamı? Kriptografi Ne Demek? ,Kriptografi Ne Demektir? Kriptografi Ne Demektir? Kriptografi Analizi? , Kriptografi Anlamı Nedir?,Kriptografi Ne Demektir? , Kriptografi Açıklaması Nedir? ,Kriptografi Cevabı Nedir?,Kriptografi Kelimesinin Anlamı?,Kriptografi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kriptografi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kriptografi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kriptografi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kriptografi Kelimesinin Anlamı Nedir? Kriptografi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kriptografi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kriptografi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kriptografi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kriptografi

Kriptografi Nedir? Kriptografi Ne demek? , Kriptografi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kriptografi Kelimesinin Anlamı? Kriptografi Ne Demek? Kriptografi Ne Demektir? ,Kriptografi Analizi? Kriptografi Anlamı Nedir? Kriptografi Ne Demektir?, Kriptografi Açıklaması Nedir? , Kriptografi Cevabı Nedir? , Kriptografi Kelimesinin Anlamı?






Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir?

Kriptografi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kriptografi, kriptoloji ya da şifreleme (Eski Yunancadan: κρυπτός, romanlaştırılmış: kryptós "gizli, saklı" ve γράφειν graphein, "yazma" veya -λογία -logia, "çalışma"[1]), okunabilir durumdaki bir verinin içerdiği bilginin istenmeyen taraflarca anlaşılamayacak bir hale dönüştürülmesinde kullanılan yöntemlerin tümüdür. Kriptografi bir matematiksel yöntemler bütünüdür ve önemli bilgilerin güvenliği için gerekli gizlilik, aslıyla aynılık, kimlik denetimi ve asılsız reddi önleme gibi şartları sağlamak amaçlıdır. Bu yöntemler, bir bilginin iletimi esnasında ve saklanma süresinde karşılaşılabilecek aktif saldırı ya da pasif algılamalardan bilgiyi –dolayısıyla bilginin göndericisi, alıcısı, taşıyıcısı, konu edindiği kişiler ve başka her türlü taraf olabilecek kişilerin çıkarlarını da– koruma amacı güderler.

Bilgi güvenliği kavramları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir bilginin güvenli olarak iletileceğinden ya da elde edilmiş bir bilginin güvenli bir şekilde elde edilmiş olduğundan bahsedilebilmesi için, kullanılan iletişim sistemlerinin sahip olması beklenebilecek bazı güvenlik kavramları vardır:

  • Gizlilik (privacy/confidentiality): Bilgiyi görme yetkisi olanlar dışındaki herkesten gizli tutmak.
  • Kimlik denetimi (authentication/identification): İletimi gerçekleştirilen bir mesajın göndericisinin gerçekten gönderen kişi olduğu garantisi.
  • Bütünlük ya da aslıyla aynılık (integrity): Bütünlük bir bağlantının tamamı ya da tek bir veri parçası için, mesajın gönderildiği gibi olduğuna, üzerinde hiçbir değişiklik, ekleme, yeniden düzenleme yapılmadığı garantisi.
  • Reddedilmezlik (non-repudiation): Göndericinin ondan gelen mesajı inkâr edememesi (böylece bir mesaj gönderildiğinde alıcı göndericinin mesajı gönderdiğini ispatlayabilir).
  • Erişim kontrolü (access control): İzinsiz kişi ya da uygulamaların erişmemeleri gereken kaynaklara erişemeyecekleri garantisi (ağ güvenliği bağlamında, erişim kontrolü, ana bilgisayar sistemlerine erişimleri kontrol etme ve limitlendirme yetisidir. Bu kontrolü başarmak için, erişimi kazanmaya çalışan her varlık ilk olarak tanımlanmalı veya doğrulanmalıdır. Erişim kontrolü servisleri kimlik denetimi yapılmış varlıkların kaynaklara ancak kendilerine izin verilen şekilde erişebilecekleri garantisini vermekle yükümlüdür).

Bu temel kavramlar dışında zaman bilgisi, tanıklık, anonymity (kimliği gizlilik, meçhullük), sahiplik, sertifikalandırma (tescil), imzalama gibi kavramlardan da bahsedilebilir.

Kriptografik sistemlerin esasları[değiştir | kaynağı değiştir]

Esas kelimesi ile bir kriptografik sistem içerisinde kullanılan temel işlevlerden bahsedilmektedir. Bir kriptografik sistem, bilgi güvenliğini sağlamak için bir araya getirilmiş birçok küçük yöntemler bütünlüğü olarak görülebilir. Bu yöntemler yapıları itibarı ile üç ana grupta incelenebilirler:

Kriptografik protokoller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kriptografi sadece bilgi saklaması ve aktarması problemine güvenli bir çözüm aramaktan ibaret değildir. Elektronik imza, elektronik para ve elektronik seçim gibi farklı kullanım alanları da bulunmaktadır. Bu problemlere çözüm getiren protokoller, bahsi geçen şifreleme sistemlerine ek olarak, "kriptografik temel taşları" diyebileceğimiz yöntemler kullanmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Kriptolojinin tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kriptoloji çok eski çağlardan beri insanoğlu tarafından kullanılmaktadır. Bu tarihçeye kısaca bakacak olursak:

  • MÖ 1900 dolaylarında bir Mısırlı kâtip yazdığı kitabelerde standart dışı hiyeroglif işaretleri kullandı.
  • MÖ 60-50 Julius Caesar (MÖ 100-44 ) normal alfabedeki harflerin yerini değiştirerek oluşturduğu şifreleme yöntemini devlet haberleşmesinde kullandı. Bu yöntem açık metindeki her harfin alfabede kendisinden 3 harf sonraki harfle değiştirilmesine dayanıyordu.
  • 725-790 Abu Abd al-Rahman al-Khalil ibn Ahmad ibn Amr ibn Tammam al Farahidi al-Zadi al Yahmadi, kriptografi hakkında bir kitap yazdı (Bu kitap kayıp durumdadır). Kitabı yazmasına ilham kaynağı olan, Bizans imparatoru için Yunanca yazılmış bir şifreli metni çözmesidir. Abu Abd al-Rahman, bu metni çözmek için ele geçirdiği şifreli mesajın başındaki açık metni tahmin etme yöntemini kullanmıştır.
  • 1000 - 1200 Gaznelilerden günümüze kalan bazı dokümanlarda şifreli metinlere rastlanmıştır. Bir tarihçinin dönemle ilgili yazdıklarına göre yüksek makamlardaki devlet görevlilerine yeni görev yerlerine giderken şahsa özel şifreleme bilgileri (belki şifreleme anahtarları) veriliyordu.
  • 1586 Blaise de Vigenère(1523-1596) şifreleme hakkında bir kitap yazdı. İlk kez bu kitapta açık metin ve şifreli metin için otomatik anahtarlama yönteminden bahsedildi. Günümüzde bu yöntem hala DES CBC ve CFB kiplerinde kullanılmaktadır.
  • 1623'te Sir Francis Bacon, 5-bit ikili kodlamayla karakter tipi değişikliğine dayanan stenografı geliştirdi.
  • 1854 : Charles Wheatstone arkadaşı Lyon Playfair'in adını koyduğu Playfair şifresini tasarlamıştır.
  • 1790'da Thomas Jefferson, Strip Cipher makinesini geliştirdi. Bu makineyi temel alan M-138-A, ABD donanmasının 2.Dünya savaşında da kullandı.
  • 1917'de Joseph Mauborgne ve Gilbert Vernam mükemmel şifreleme sistemi olan "one-time pad"'i tasarladılar.
  • 1920 ve 1930'larda FBI içki kaçakçılarının haberleşmesini çözebilmek için bir araştırma ofisi kurdu.
  • William Frederick Friedman, Riverbank Laboratuvarlarını kurdu, ABD için kripto analiz yaptı, 2. Dünya savaşında Japonlar'ın Purple Machine şifreleme sistemini çözdü.
  • II. Dünya savaşında Almanlar Arthur Scherbius tarafından icat edilmiş olan Enigma makinasını kullandılar. Bu makine Alan Turing ve ekibi tarafından çözüldü.
  • 1970'lerde Horst Feistel (IBM) DES'in temelini oluşturan Lucifer algoritmasını geliştirdi.

· 1976'da DES (Data Encryption Standard), ABD tarafından FIPS 46(Federal Information Processing Standard) standardı olarak açıklandı.

  • 1976 Whitfield Diffie ve Martin Hellman Açık Anahtar sistemini anlattıkları makaleyi yayınladılar.
  • 1978'de Ronald L. Rivest, Adi Shamir ve Leonard M. Adleman: RSA algoritmasını buldular.
  • 1985'te Neal Koblitz ve Victor S.Miller ayrı yaptıkları çalışmalarda eliptik eğri kriptografik (ECC) sistemlerini tarif ettiler.
  • 1990'da Xuejia Lai ve James Massey: IDEA algoritmasını buldular.
  • 1991'de Phil Zimmerman: PGP sistemini geliştirdi ve yayınladı.
  • 1995'te SHA-1 (Secure Hash Algorithm) özet algoritması NIST tarafından standart olarak yayınlandı.
  • 1997'de ABD'nin NIST (National Institute of Standards and Technology) kurumu DES'in yerini alacak bir simetrik algoritma için yarışma açtı.
  • 2001'de NIST'in yarışmasını kazanan Belçikalı Joan Daemen ve Vincent Rijmen'e ait Rijndael algoritması, AES (Advanced Encryption Standard) adıyla standart haline getirildi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Liddell, Henry George; Scott, Robert; Jones, Henry Stuart; McKenzie, Roderick (1984). A Greek-English Lexicon. Oxford University Press. 

Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Nedir? :Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? ile ilgili Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Ne Demektir? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Açıklaması Nedir? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Cevabı Nedir? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Açıklaması? :Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Gerçek mi? :Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? ile ilgili Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Hakkında? :Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? ile ilgili Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kriptografi nedir?, Kriptografi anlamı nedir?, Kriptografi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Abroscopus, Pamir, George Bishop Gözlemevi, Retorik, Simnanca, Mürsel Bakü, Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri, Simav, Kütahya, Ekolojik, Ankaranın ilçeleri, Güney Afrika Cumhuriyeti, Neuenbrook, Isatis, Tuvalu, Münchener Freiheit, Nesticus fagei, Ethobunus, Sen Ben Aşk, Gidenin arkasından su dökmek, Elytroteinus, Lübnan, 100. Yıl, Gönen, Sinoinsula, 1078, Chionarctia, En İyi Senaryo Cannes Film Festivali Ödülü, İbrahim Sabri Çıtak, Lilla stjärna, Pseudodrassus, Emile Smith Rowe, Dante Giacosa, Bornova Sarı Köşk Atatürk Büstü, İbrahim Sıtkı Yırcalı, Olcay Gür, Esençay, Karacasu, Whitwick, İki kültürlülük, Wouldham, FK Jagodina, Salvia expansa, Araç, Kastamonu, Kısmi sıralı küme, Bursa Arkeoloji Müzesi, Ariadna isthmica, 18 Mart, Michael Cimino, Lapsias, 2019 Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Yasuhiro Yamamura, Bergkamen, Iğdırın il yolları, Threadneedle Caddesi, Jennifer Lawrence, İntihal, Otford, Vecrīga, Enopla, Muazzez Bora, Dorothy Gish, Serge Ibaka, Asfordby, Lapinjärvi, Çankaya Üniversitesi, Quadrelle, Any Second Now, Basilica Therma, Salvatore Sirigu, Sumgayıt Pogromu, Chrysometa lapazensis, RTAudio, Ifloga, Bell Labs, Howella, Çamlaraltı, Pamukkale, Waldbillig, Orta pleyistosen, Green Nehri, 15. Ankara Uluslararası Film Festivali, Disney XD, Shinagawa İstasyonu, Austrodecus, Praia do Ribatejo, Marc Blucas, Cranendonck, Thomas Mitchell (teknik direktör), Hikmet Birand, Rodolphe Toepffer, Chilcote, Ivy Books, Carmona, Celeste Holm, Dortan, Ankara Radyosu, Spermophorides tilos, Magnetizma, Kardak, Gölgeli, Rize, Max Liebermann, Spike Milligan, The Diplomats,
Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?,