Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir?

Saint Pierre Nedir?

Saint Pierre Nedir?, Saint Pierre Nerededir?, Saint Pierre Hakkında Bilgi?, Saint Pierre Analizi? Saint Pierre ilgili Saint Pierre ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Saint Pierre ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Saint Pierre Ne Anlama Gelir Saint Pierre Anlamı Saint Pierre Nedir Saint Pierre Ne Anlam Taşır Saint Pierre Neye İşarettir Saint Pierre Tabiri Saint Pierre Yorumu 

Saint Pierre Kelimesi

Lütfen Saint Pierre Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Saint Pierre İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Saint Pierre Kelimesinin Anlamı? Saint Pierre Ne Demek? ,Saint Pierre Ne Demektir? Saint Pierre Ne Demektir? Saint Pierre Analizi? , Saint Pierre Anlamı Nedir?,Saint Pierre Ne Demektir? , Saint Pierre Açıklaması Nedir? ,Saint Pierre Cevabı Nedir?,Saint Pierre Kelimesinin Anlamı?,Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Saint Pierre Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Nedir? Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Saint Pierre Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Saint Pierre Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Saint Pierre - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Saint Pierre

Saint Pierre Nedir? Saint Pierre Ne demek? , Saint Pierre Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Saint Pierre Kelimesinin Anlamı? Saint Pierre Ne Demek? Saint Pierre Ne Demektir? ,Saint Pierre Analizi? Saint Pierre Anlamı Nedir? Saint Pierre Ne Demektir?, Saint Pierre Açıklaması Nedir? , Saint Pierre Cevabı Nedir? , Saint Pierre Kelimesinin Anlamı?






Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir?

Petrus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Saint Pierre sayfasından yönlendirildi)
Papa
Simun Petrus
Havari, Papa, Antakya Patriği, şehit
Sonra gelen
Papazlığa atanma33 MS
İsa Mesih
MeslekBalıkçı, Havari
Petrus

Simun Petrus (MS 64 ile 68 arasında öldü), İsa'nın on iki havarisinden biridir.[1][2] İsa'nın diğer bir havarisi olan Andreas'ın kardeşidir.

Hristiyanlıkta adının önüne "Aziz" unvanı getirilir. Celile, Filistin'de dünyaya gelmiştir. Asıl mesleği balıkçılıktı. Katolik Kilisesi'ne göre ilk Papa'dır ve İsa'nın vekilidir. Hristiyan geleneğine göre Roma'da İmparator Neron'un yönetiminde 29 Haziran 67 tarihinde çarmıha başaşağı gerilerek öldürüldüğüne inanılır. İlk Roma Piskoposu -başka bir deyişle ilk Papa- olarak kabul edilir. Ayrıca Doğu Hristiyan geleneği tarafından ilk Antakya Patriği olarak görülür. Eski Hristiyan kiliselerinin tümü, Petrus'a büyük bir aziz ve Antakya Kilisesi ile Roma Piskoposluğu'nun kurucusu olarak saygı göstermekle birlikte ardıllarının yetkisine ilişkin tutumlarında farklılık gösterirler. İsa, Katolik inancına göre Matta 16'da (Matta 16:18) Petrus'a Kilise'de özel bir konum vadetmiştir.

Petrus Yeni Ahit'te dört İncil'in her birinde ve Elçilerin İşleri'nde sık sık öne çıkar. Özellikle Markos İncili'nin geleneksel olarak Petrus'un vaazı ile görgü tanıklığı anılarının etkisini gösterdiği düşünülüyordu. Pavlus'un Korintlilere Birinci Mektubu ile Galatyalılara Mektupta Petrus veya Kefas adıyla da bahsedilir. Yeni Ahit ayrıca geleneksel olarak ona atfedilen iki genel mektubu -Birinci Petrus ile İkinci Petrus- içerir. Ancak modern bilim her ikisinin de Petrus tarafından yazılmış olmasını sorgulamaktadır. İkinci Petrus'un MS 90 yılında Petrus öldükten sonra yazıldığı düşünülmekte, Birinci Petrus'un ise Petrus tarafından yazdırılmış olabileceği konusunda akademisyenler arasında farklı görüşler vardır.

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Petrus (soldaki)

Petrus, Hristiyanlığa göre İsa'nın üzerinde Kilisesini kurmak istediği Kaya'dır (temel kişi). "Kaya" anlamına gelen Aramice Kifas (Latince Petrus) künyesini kendisine İsa vermiştir.

İsa'nın ölümünden sonra Hristiyanlar Petrus'un etrafında kenetlenerek Romalıların tüm saldırılarına karşı inançlarını korudular. Bir gün Pavlus, Barnabas'ın himayesinde Petrus'a gelerek Kilise'ye katılmak istediğini söyledi ve gördüğü vizyonlardan bahsetti. Döndüğünü söyleyen kişiye her ne kadar günahkar olsa da şans tanımak gerektiğine inanan Petrus onu kabul etti.

Erken dönem kilisenin ilk önderi[değiştir | kaynağı değiştir]

İnciller ile Elçilerin İşleri, çarmıha geriliş olayları sırasında İsa'yı üç kez inkâr etmesine rağmen Petrus'u en önde gelen havari olarak tasvir eder. Hristiyan geleneğine göre Petrus, İsa'nın göründüğü ilk öğrenciydi. İsa, Petrus'un inkârını dengeledi ve kendisine inanmasını sağladı. Petrus, erken dönem Kilise'nin ilk önderi olarak kabul edilir. Kısa süre sonra bu önderlikte "Rab'bin Kardeşi" Adil Yakup tarafından gölgede bırakıldı. İsa'nın göründüğü ilk kişi olduğu için Petrus'un önderliği, Petrus'un mirasçıları (Hristiyanlar) olarak havarilerin ardıllığının ve ortodoksluğun kurumsal gücünün temelini oluşturur. Bu yüzden Petrus ve önderliği "kilisenin üzerine kurulduğu kaya" olarak tanımlanır.

Havariler arasında yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Petrus, Andreas ve İsa

Petrus her zaman incillerde ve Elçilerin İşleri kitabında On İki Havari arasında ilk sırada yer alır (Örneğin bkz. Elçilerin İşleri 1:13). Ayrıca incillerde sık sık Zebedi oğulları Yakup ve Yuhanna'yla birlikte On İki Havari içinde özel bir grup oluşturduğundan bahsedilir. Bu gruptan İsa'nın Başkalaşımı, Yair'in kızının diriltilmesi ve Bahçede Izdırap gibi diğer havarilerin adlarının geçmediği olaylarda da bahsedilmiştir.

Petrus, incillerde sık sık havarilerin sözcüsü olarak tasvir edilir. Katolik bir bilim insanı olan John Vidmar şöyle yazar: "Katolik alimler, Petrus'un diğer havarilerin otoritesinin yerine geçen bir otoriteye sahip olduğu konusunda hemfikirlerdir. Petrus, çeşitli olaylarda onların sözcüsü olmuş, Mattiya'nın seçimini yönetmiştir. Yahudi olmayanların din değiştirmesiyle ilgili tartışmadaki görüşü, son derece önemli görülmüştür."[3]

Elçilerin İşleri'nin yazarı, Petrus'u erken Hristiyan cemaatinin merkezi figürü olarak tasvir eder.

Roma'yla bağlantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken dönem kilise geleneklerine göre Petrus, Pavlus ile beraber Roma Kilisesi'ni kurmuş, piskoposluğunu yapmış ve sonunda Roma'da ölmüştür.

Papalık[değiştir | kaynağı değiştir]

Katolik İnancı'na göre Papa -Roma Piskoposu- Aziz Petrus'un tahtının varisidir. Bu inanca göre Petrus tarihteki ilk Roma Piskoposudur. Fakat Papalık kurumunun Petrus'a dayalı olmadığına, hatta Petrus'un Roma'ya hiç gelmediğine dair söylemler de vardır.

I. Clemens, Petrus ile Pavlus'u öne çıkan inanç kahramanları olarak tasvir eder.

Roma'ya varış[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni Ahit yazılarında[değiştir | kaynağı değiştir]

Petrus'un Roma'ya geldiğine dair İncil'de kesin bir kanıt yoktur. Fakat Petrus'un Birinci Mektubu'nda "Sizler gibi seçilmiş olan Babil'deki kilise ve oğlum Markos size selam ederler." (1. Petrus 5:13) ayeti geçer. Bu ayette kastedilen "Babil"in esas Babil mi olduğu, yoksa dönemde takma ismi Babil olan Roma mı olduğu tartışılmaktadır. Ayrıca yakın tarihin bir önerisi olarak bahsi geçen Babil'in genel Yahudi diasporası olabileceği ihtimali de ortaya çıkmıştır.

Pavlus, yaklaşık MS 57 yılında Romalılara Mektubunu yazdığında Roma'daki kilise halihazırda gelişmekteydi. Pavlus Roma'da elli kadar kişiyi ismiyle selamlıyor. Ancak bu isimler arasında, daha önceden de tanıdığı kesin olan, Petrus bulunmuyor. Ayrıca Pavlus'un MS 60-62 yılları arasında Roma'da bulunuşunu anlatan "Acts 28" boyunca Petrus ile alakalı hiçbir şeyden bahsedilmiyor.

Kilise Babaları[değiştir | kaynağı değiştir]

1. yüzyıl kilise babalarından Antakyalı İgnatius'un yazıları Petrus ile Pavlus'un Romalılara Petrus'un Roma'da olduğuna dair uyarılar verdiğini anlatır. İrinaios 2. yüzyıldaki yazılarında Petrus ile Pavlus'un Roma kilisesinin kurucuları olduğunu ve Linus'u ardıl piskopos olarak atadıklarını anlatır. İskenderiyeli Klement "Petrus'un Roma'dan dünyaya seslendiğini" söyler (MS 190).

Origenes ve Eusebios'a göre Petrus Antakya Kilisesi'ni kurduktan sonra Roma'ya Müjde'yi vaaz etmeye gitti. Ayrıca Antakya Kilisesi'ne başkanlık ettikten sonra ölümüne kadar Roma Kilisesi'ni yönetti. Bir süre Antakya'daki kiliseye başkanlık ettikten sonra Petrus'un yerine Evodius ve ardından Havari Yuhanna'nın öğrencisi olan Ignatius'a geçecekti.

Lacantius MS 318 civarlarında yazdığı "Zulümcülerin Ölümleri Üzerine" isimli kitabında şöyle yazar: "İmparator Neron hükmünü sürerken Havari Petrus Roma'ya geldi ve Tanrı'nın ona verdiği güç ile mucizeler yarattı. Birçok insanı doğru dine döndürerek Rab'be sadık bir tapınak inşa etti."[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ O'Connor, Daniel William (2013). "Saint Peter the Apostle". Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica Online. s. 5. 6 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  2. ^ Wilken, p. 281, quote: "Some (Christian communities) had been founded by Peter, the disciple Jesus designated as the founder of his church. ... Once the position was institutionalized, historians looked back and recognized Peter as the first pope of the Christian church in Rome"
  3. ^ Vidmar, John (2005). The Catholic Church Through the Ages: A History (İngilizce). Paulist Press. ISBN 978-0-8091-4234-7. 
  4. ^ Stevenson, James; Edwards, M. J. (7 Mart 2016), "Lactantius (Lucius Caelius (Caecilius ?) Firmianus)", Oxford Research Encyclopedia of Classics, Oxford University Press, ISBN 978-0-19-938113-5, erişim tarihi: 4 Aralık 2020 

Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Nedir? :Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? ile ilgili Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Ne Demektir? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Açıklaması Nedir? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Cevabı Nedir? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Açıklaması? :Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Gerçek mi? :Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? ile ilgili Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Hakkında? :Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? ile ilgili Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? burada bulabilirsiniz. Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Saint Pierre nedir?, Saint Pierre anlamı nedir?, Saint Pierre ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İstanbul tarihi, Gromee, Pendleton, Oregon, Türk halk oyunları, Zencefil evi, Go A, Puncak Jaya, Funny Girl (Laura Rizzotto şarkısı), Yaygın, Battalgazi, Toyota Yaris, Ahmet Tansu Taşanlar, Under the Ladder, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Madrabaz Kvaçi, Ellen Page, Isle Royale Ulusal Parkı, Muhammed bin Selman, Yozgatta 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Dağ Han, Akkeçili, Başmakçı, Clark, Kentucky, Pafnuty Chebyshev, Macar Devrimi, Nazım Elmas, Mokra Dağı, Pigmeler, Anas melleri, İncesu, Gürün, Fatimi, Fatımî, Kemal Demir, Nuh Suresi, Zerdali, Kozan, Nightmares on Wax, National Hockey League, Zibo, NGC 7175, Toyota Camry, Grizzy ve Lemmingler, Yetişen, Erciş, Tenten Tibette, Elyaf, Scion, Libby, LG Optimus Chat, The Witch (film, 2015), Bernardo Corradi, Görgülü, Hayrat, Kapitalist üretim tarzı, Gece elbisesi, Lush, Cesaria Evora, Jérémy Clément, Coloninha, Selanik, Reanimasyon, Namık Kemal, Köprübaşı, The Sinner (dizi), İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, James McNeill Whistler, Julien Escudé, Karsta 1950 Türkiye genel seçimleri, Güney Adası (Yeni Zelanda), Papravənd, Balakişi Arablinski, Ennio Tardini Stadyumu, Ngô Đình Diệm, A Rush of Blood to the Head, Dmitri Aleniçev, Basit meta üretimi, Türler sorunu, Taşköprü, Mustafakemalpaşa, Mehmet Turan Bayazıt, Tokat Müzesi, Otorinolarengoloji, 64. Türkiye Hükûmeti, Elektrum, Sala Bolognese, Yaba, Arthrobacter globiformis, The Waste Land, FileVault, Davudun Yıldızı, Havacılık tıbbı, Vatikan arması, Genetik kanalizasyon, Adolf Josef Lanz, Nöropatoloji, Narcao, Kırmızı ve Siyah, Overexposed, Paulo Assunção, Luigi Apolloni, Demokrasi indeksi, San Daniele del Friuli, Amasyada 1999 Türkiye yerel seçimleri, Orthonyx, Normal dağılım, Barbus barbus, Ahmet Üçgün,
Töresel Nedir?, Gaddarca Nedir?, Berna Çetin Kimdir?, Pan-Afrika renkleri Anlamı Nedir, Pan-Afrika renkleri Nasıl Oluştu, Pan-Afrika renkleri Tarihi, Pan-Afrika renkleri Renkleri, Pan-Afrika renkleri Tasarımı, Gacırtısız Nedir?, Yiğit Karakış Kimdir?, Kemal Güneş Kimdir?, Törelsiz Nedir?, Behiye Akyol Kimdir?, Töreli Nedir?, Törelci Nedir?, Gabala Nedir?, Mahmut Polat Kimdir?, İsmet İşeri Kimdir?, Füzelâ Nedir?, İskandinav haçı Anlamı Nedir, İskandinav haçı Nasıl Oluştu, İskandinav haçı Tarihi, İskandinav haçı Renkleri, İskandinav haçı Tasarımı, Hüsmen Kırkpınar Kimdir?, Töreci Nedir?, Fütürolojik Nedir?, Mehmet Arpaci Kimdir?, Töre Dışı Nedir?, Fütursuz Nedir?, Belkıza İlter Kimdir?, Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?,