Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir?

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Nedir?

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Nerededir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Hakkında Bilgi?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Analizi? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ilgili Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Anlama Gelir Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Anlamı Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Nedir Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Anlam Taşır Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Neye İşarettir Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Tabiri Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Yorumu 

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesi

Lütfen Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demek? ,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demektir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demektir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Analizi? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Anlamı Nedir?,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demektir? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Açıklaması Nedir? ,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Cevabı Nedir?,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı?,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne demek? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demek? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demektir? ,Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Analizi? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Anlamı Nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Ne Demektir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Açıklaması Nedir? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Cevabı Nedir? , Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu Kelimesinin Anlamı?






Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir?

2. Korintliler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu sayfasından yönlendirildi)
Yeni Ahit
2. Korintliler, MS 175-225
2. Korintliler, MS 175-225
İnciller
Matta - Markos - Luka - Yuhanna
İlk Hristiyanların tarihi
Elçilerin İşleri
Pavlus'un mektupları

Romalılar · 1. Korintliler
2. Korintliler · Galatyalılar
Efesliler · Filipililer
Koloseliler · 1. Selanikliler
2. Selanikliler · 1. Timoteos
2. Timoteos · Titus
Filimon · İbraniler

Genel (katolik) mektuplar

Yakup · 1. Petrus
2. Petrus · 1. Yuhanna
2. Yuhanna · 3. Yuhanna
Yahuda

Kıyamet
Vahiy

Korintlilere 2. Mektup (Grekçe: Β΄ Επιστολή προς Κορινθίους) ya da Pavlus'un Korintoslulara 2. Mektubu Yunanca Kutsal Yazıların (Yeni Ahit) bir kitabıdır. Sadece 2. Korintoslular (2. Korintliler) olarak da adlandırılmaktadır. Bu mektup elçi Pavlus'un değişik cemaatlere ya da kişilere yazdığı 14 mektubun biridir. Pavlus bu mektubu Korintos (Korint) şehrinde oturan Hristiyanlara yazdı.

Korintos[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunanistan'nın kuzeydeki anakarasının ile güneydeki Peloponnesos yarımadası arasındaki en dar noktasında yaklaşık 6 kilometre eninde olan kara şeridi Korinthos Kıstağı olarak adlandırılır. Bu kara şeridinde Korintos (Korinthos) kenti bu bulunuyordu. Bu kent, elçi Pavlus’un vaizlik turlarının önemli bir durağı olmakla birlikte eski dünyada zenginliği, lüks yaşamı ve ahlaksızlığıyla anılırdı. Bu şehir aynı zamanda Yunan kültüründe önemli bir eğitim merkeziydi. Söylendiğine göre, “Kentin zenginliği, halkın ahlaksızlığı ve savurganlığı kadar ünlüydü.”[1]

Korintos’taki limanlar, ticari olmanın yanı sıra kentteki insanları derinden etkileyen akımlara açılan kapılardı. Elçi Pavlus’un günlerinde kent nüfusunun yaklaşık 400.000 olduğu tahmin ediliyor; ondan daha kalabalık kentler sadece Roma, İskenderiye ve Antakya’ydı. Korintos’ta Yunanlar, Romalılar, Suriyeliler, Mısırlılar ve Yahudiler yaşıyordu. Limanlardan sürekli sanatçılar, atletizm oyunlarına gelenler, filozoflar, girişimciler ve başka yolcular geçiyordu. Bunun sonucu olarak Korintos farklı dinlere hoşgörülüydü ve anlaşılan bu, Pavlus’un oradaki duyuru faaliyetini de kolaylaştırdı. Elçi Pavlus M.S. yaklaşık 50’de, Roma dünyasının bu refah içinde ama ahlaken yozlaşmış metropolüne geldi. Şehirde geçirdiği 18 ay içinde orada bir Hristiyan cemaati kuruldu (Elçilerin İşleri 18:1-11).

Yazar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kutsal Kitap'ın tanıklığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Elçi Pavlus kendisini şu sözlerle mektubun yazarı olarak tanıtır: „Tanrı’nın isteğiyle Mesih İsa’nın elçisi olan Pavlus’tan ve kardeşimiz Timoteos’tan, Tanrı’nın Korintos’taki cemaatine ve tüm Ahaya bölgesindeki kardeşlere, …“ (2. Korintoslular 1:1)

Pavlus, Benyamin kabilesinden olan bir Yahudi olarak Tarsus şehrinde doğdu (Filipililer 3:5; Elçilerin İşleri 21:39; 22:3). Anababası Yahudiliğin bir mezhebi olan Ferisilere ait idiler (Elçilerin İşleri 23:6; Filipililer 3:5). Doğumundan beri Roma'nın vatandaşlığına sahipti (Elçilerin İşleri 22:28). Çadırcı olarak geçimini sağladı (Elçilerin İşleri 18:3). Yeruşalim'de tahsili bir Ferisi olan Gamaliel tarafından öğretildi (Elçilerin İşleri 22:3). En az iki dil -İbranice ve Yunanca- konuşabildi (Elçilerin İşleri 21:37-40).

Pavlus, oradaki Hristiyanları tutuklu olarak Yeruşalim’e getirebilmek için Şam'a giderken olağanüstü bir görünüşte gökteki İsa'dan elçisi olarak seçildi (Elçilerin İşleri 9:1-16; Efesoslular 1:1). Çocukluğundan beri o iki isme sahipti: İbranice ismi Saul ve Romalı ismi Pavlus. Özellikle Yahudi olmayan insanlara iyi haberi duyurmak için görevlendirildiğinden dolayı Romalı ismini kullandı (Elçilerin İşleri 9:15; Galatyalılar 2:7, 8).

Tarihin tanıklığı[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Korintoslular her zaman Birinci Korintoslular ve Pavlus’un diğer mektupları gibi kanonik, yani Kutsal Metinler dizisinin bir kısmı sayılmıştır. 1. - 3. yüzyılda yaşayan yazarlar bu mektubu Pavlus'a atfedip ondan alıntıladılar.

Ayrıca Birinci ve İkinci Korintoslular da dahil Pavlus’un tüm mektuplarının “birinci yüzyılın son on yılında bir araya getirilip çoğaltıldığına dair” güçlü kanıtlar var.[2]

Tarih ve Yer[değiştir | kaynağı değiştir]

Elçi Pavlus'un onlara mektuplar yazdığı cemaatler

Pavlus Birinci Korintoslular mektubunu yaklaşık M.S. 55'te (ilkbaharda [1. Korintoslular 16:8]) Efesos’tan yazdı. O mektubun ardından, Yahudiye’deki Hristiyanlar için bağış toplama işine yardım etmesi için Titus Korintos’a gönderilmişti. Titus muhtemelen Korintosluların mektuba tepkisini de gözlemleyecekti (2. Korintoslular 8:1-6; 2:13). Pavlus Efesos'u terk ettikten sonra Troas'a yolculuk etti. Titus'u orada bulmadığı için Makedonya'ya gitti (2. Korintoslular 2:12, 13; 7:5-7).[3] Oradayken Titus'la buluştu ve Korintos'taki cemaat yanlışlarından ötürü üzüntü duyup tövbe etmeye yönelttiğini öğrendi. Titus bu güzel haberle döndüğünde Pavlus’un yüreği Korintos’taki iman kardeşlerine karşı büyük bir sevgiyle doldu (2. Korintoslular 7:5-7; 6:11).

Bunun üzerine Pavlus Korintoslulara bir mektup daha yazdı. Bu mektubu 1. mektuptan nispeten kısa bir zaman sonra (sonbahar M.S. 55'te) Makedonya'dan yazdı. Birkaç ay sonra (M.S. 56'da) Korintos cemaatini bir daha ziyaret etti (2. Korintoslular 1:15; 12:14).

Kanon Dizileri ve El Yazmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kartaca Konsili’nden önce (M.S. 397) hazırlanmış dördüncü yüzyıla ait listelerden birçoğu Yunanca Kutsal Metinlerin günümüzde kabul edilen dizisiyle tamamen uyuşur.

El yazmalarına gelince yazarlar ilk önce papirüs kullandılar. Papirüs, aynı adı taşıyan bir su bitkisinden yapılır. Yazıcılar yaklaşık M.S. 4. yüzyıldan itibaren el yazmalarında papirüs yerine genellikle dana, kuzu ya da keçi derisinden yapılan ve daha dayanıklı bir malzeme olan vellum (bir parşömen türü) kullanılmaya başladılar. Bu vellumlardan günümüze dek ulaşan bazıları çok önemli Kutsal Kitap el yazmalarını içerir.

Kanon Dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Pavlus'un Korintoslulara yazdığı 2. mektubu Kutsal Kitabın erken kanon dizilerinde geçer:

Kanon Dizileri
İsim Yıl (M.S.)
1 Muratori Fragmanı (İtalya) 170
2 İrenaeus (Anadolu) 180
3 İskenderiyeli Clemens 190
4 Tertullianus (Kuzey Afrika) 207
5 Origenes (İskenderiye) 230
6 Eusebios (Filistin) 320
7 Kudüslü Kyrillos 348
8 Cheltenham-Listesi (Kuzey Afrika) 365
9 Athanasios (İskenderiye) 367
10 Epiphanios (Filistin) 368
11 Nazianzoslu Gregorios (Anadolu) 370
12 Amphilokhios (Anadolu) 370
13 Philaster (İtalya) 383
14 Hieronymus (İtalya) 394
15 Augustinus (Kuzey Afrika) 397
16 Kartaca Konsili (Kuzey Afrika) 397

Papirüs El Yazmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Papirüs Chester Beatty II (P46), 2. Korintoslular 11:33-12:9

Pavlus'un Korintoslulara yazdığı 2. mektubu eski Papirüs El Yazmalarında bulunur.

Papirüs El Yazmaları
Simge İsim Tarih (M.S.) Dil Bulundukları Yer İçerik
1 600-700 Yunanca Viyana (Avusturya) 2. Korintoslular 5:18-21; 10:13, 14; 11:2, 4, 6, 7
2 Chester Beatty II 200 Yunanca Dublin (İrlanda), Ann Arbor (Michigan, ABD) 2. Korintoslular 1:1 - 9:7; 9:7 - 13:14 (Pavlus'un 9 mektubu)
3 Chester Beatty 1499 400 Yunanca Dublin (İrlanda) 2. Korintoslular 1:3-17, 20-24; 2:1 - 8:22; 9:2 – 11:23; 9:26-13:11
4 400 Yunanca Hamburg (Almanya) 2. Korintoslular 7:6-11
5 P. Oxyrhynchus 4845 500-600 Yunanca Oxford (İngiltere) 2. Korintoslular 11:1-4, 6-9

Vellum ve Deri El Yazmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kodeks Alexandrinus: 1. Korintoslular 12:29 – 13:3

Pavlus'un Korintoslulara yazdığı 2. mektubu bazı meşhur Vellum ve Deri El yazmalarında bulunur.

Vellum ve Deri El Yazmaları
Simge İsim Tarih (M.S.) Dil Bulundukları Yer
1 א Kodeks Sinaiticus 4. yüzyıl Yunanca Londra (İngiltere)
2 A Kodeks Alexandrinus 5. yüzyıl Yunanca Londra (İngiltere)
3 B Kodeks Vatikanus 1209 4. yüzyıl Yunanca Vatikan Kütüphanesi
4 C Kodeks Ephraemi Syri reskriptus 5. yüzyıl Yunanca Paris (Fransa)
5 DP Kodeks Claromontanus 6. yüzyıl Yunanca / Latince Paris (Fransa)

Bölümleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Kutsal Kitap'ın bölümlere ve ayetlere bölünmesi orijinal yazarlara geri dönmez, fakat yüzyıllar sonra yararlılık nedenleriyle tanıtıldı. Masoretler, İbranice Kutsal Yazıları ayetlere ayırdı. Daha sonra M.S. 13. yüzyılda bölümler eklendi. 1553'te, Robert Estienne'in Fransızca Kutsal Kitap'ı nihayet mevcut bölüm ve ayet bölümüyle birlikte ilk tam Kutsal Kitap olarak basıldı.

  • Bölüm 1: Giriş sözleri (1, 2); Tanrı zor zamanlarda teselli ediyor (3-11); Pavlus yolculuk planlarını değiştiriyor (12-24).
  • Bölüm 2: Pavlus kardeşlerinin sevinçli olmalarını istiyor (1-4); günahkâr olan biri bağışlanıyor, tekrar kabul ediliyor (5-11); Pavlus Troas'a ve Makedonya'ya seyahat ediyor (12, 13); hizmet bir zafer alayıdır (14-17).
  • Bölüm 3: Tavsiye mektupları (1-3); Yeni Ahit'in hizmetçileri (4-6); Yeni Ahit'in daha büyük ihtişamı (7-18).
  • Bölüm 4: İyi haberin ışığı (1-6); hazine toprak kaplar içinde (7-18).
  • Bölüm 5: Gökteki mesken (1-10); Tanrı'yla barışma hizmeti (11-21): Mesih adına hareket eden elçiler (20).
  • Bölüm 6: Tanrı'nın lütfunun amacını gözden kaçırmamak (1, 2); Pavlus hizmetini anlatıyor (3-13); Tanrı iman edenleri oğullar ve kızlar olarak kabul ediyor (14-18).
  • Bölüm 7: Bizi kirleten her şeyden arındırmak (1); Pavlus Korintosluların tepkisinden seviniyor (2-4); Titus iyi bir haber getiriyor (5-7); Tanrı'nın istediği şekilde üzüntü ve tövbe (8-16).
  • Bölüm 8: Yahudiye’deki Hristiyanlara yardım (1-15); Titus Korintos'a gönderilecek (16-24).
  • Bölüm 9: Yardıma hazır olmanın bereketi (1-15): Tanrı sevinçle vereni seviyor (7).
  • Bölüm 10: Pavlus hizmetini savunuyor (1-18): insanların silahlarıyla savaşmamak (4, 5).
  • Bölüm 11: Pavlus ve „üstün elçiler“ (1-15); Pavlus'un elçi olarak yaşadığı zorluklar (16-33).
  • Bölüm 12: Pavlus'un gördüğü vahiyler (1-7a); Pavlus'un bedeninde olan diken (7b-10); Pavlus „üstün elçilerden“ aşağı kalmıyor (11-13); Pavlus Korintoslulara kaygılanıyor (14-21).
  • Bölüm 13: Uyarılar ve teşvikler (1-14): „İman yolunda mısınız diye kendinizi sürekli sınayın“ (5), „yolunuzu düzeltmeye, … barış içinde yaşayın“ (11).

İçerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Pavlus, birinci mektubunda açık bir dille Korintos cemaatinin problemlerini dile getirdi. Fakat iş arkadaşı Titus'tan Korintos'taki iman kardeşlerinin öğütlerine olumlu bir karşılık verdiklerini duyunca sevindi. Her tesellinin kaynağı olan Tanrı’ya şükrederek 2. mektubuna başlıyor (1:3, 4). Pavlus ve arkadaşları ağır bir baskı görmüş ve ölümle yüz yüze gelmiştir, fakat Tanrı onları kurtarmıştır (1:8-10).

Pavlus’un ilk mektubunun beşinci bölümünde (5:1, 13) söz ettiği adamın cemaatten çıkarıldığı anlaşılıyor. Ancak o daha sonra tövbe etti ve yaptıklarından üzüntü duyduğunu gösterdi. Bu yüzden de Pavlus şimdi Korintoslulara o kişiyi gönülden bağışlamalarını ve sevgilerini ona kanıtlamalarını söylüyor (2:5-8).

Sonra Pavlus hizmetinden yazıyor. Bu hizmeti yerine getirmek için gerekli olan yeterlik Tanrı'dan kaynaklanıyor (3:5). Şeytan iman etmeyenlerin zihinlerini köreltmeye çalışıyor (4:4). Bunun için normalin ötesindeki güç Tanrı’dan geliyor (4:7). Pavlus iyi haberi müjdeleyenler „krallık elçileri“ olarak niteliyor ve „Mesih adına, “Tanrı’yla barışın” diye yalvarıyoruz“ diye yazıyor (5:20).

Pavlus Korintoslulara ‘Size yüreğimizde yer açtık’ diyor (6:11). Onlar da yüreklerinde yer açarak şefkatlerini esirgememelidir. Ardından şu uyarıda bulunuyor: “İman etmeyenlerle aynı bağın içine girmeyin” (6:14). Kötü ortamdan uzaklaşan kişi Tanrı'dan kabul ediliyor. O, şu teminatı veriyor: ‘Ben size baba olacağım, siz Benim oğullarım ve kızlarım olacaksınız.’” (6:17, 18).

Pavlus şu tembihte bulunarak devam ediyor: “Kendimizi bedeni ve ruhu kirleten her şeyden arındırıp Tanrı korkusuyla tam bir kutsallığa erişelim” (7:1). Pavlus, muhtaç durumdaki “kutsal kardeşler” için yapılan bağışlarla ilgili olarak onlara Makedonyalıları örnek gösteriyor (9:1). Fakat bir bağış yürekten olmalıdır, “Çünkü Tanrı sevinçle vereni sever” (9:6, 7).

Pavlus, gerçek Hristiyanların insani ilkelere göre savaşmadıklarını vurguluyor. Duyuru işine katılırken „Tanrı bilgisinin karşısına dikilen her yüksek şeyi ve her mantığı bozguna“ uğratıyorlar (10:3-5). Pavlus'u eleştiren sahte elçilere hitaben hizmetini yerine getirirken pek çok zorluğa dayanmış olduğunu vurguluyor (11:22-27). Mektubunun sonunda onlara gelmek istediğini belirtiyor. Son sözlerinde „hep sevinçli olun, yolunuzu düzeltmeye, birbirinizden teselli bulmaya devam edin, aranızda düşünce birliğini koruyun, barış içinde yaşayın“ yazarak Korintosluları teşvik ediyor (13:11).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Smith’s Dictionary of the Bible, 1863, Cilt 1, sayfa 353.
  2. ^ The Interpreter’s Bible, Cilt 9, 1954, sayfa 356.
  3. ^ Fritz Rienecker, Gerhard Maier: Lexikon zur Bibel. Brockhaus, Wuppertal 1998, ISBN 3-417-24678-4, Korintherbriefe.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Nedir? :Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? ile ilgili Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Ne Demektir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Açıklaması Nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Cevabı Nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Açıklaması? :Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Gerçek mi? :Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? ile ilgili Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Hakkında? :Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? ile ilgili Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu anlamı nedir?, Pavlus’un Korintlilere ikinci mektubu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Puma (cins), Arama motoru, Sekiz yüzlü, Siloam Havuzu, Panzerfaust, Büyük koalisyon, Bu Akşam Ölürüm, Bothnian Denizi, Fransa Senatosu, İssakar (Beni İsrail), Mangalore, IV. Alexander, Regen Nehri, Agave vazquezgarciae, Levi (Beni İsrail), Keauna McLaughlin, Agave verhoekiae, Leptopoecile, Simon bar Kohba, Doktora, Nörotipik, Porno yıldızı, José Sanfilippo, Teleorman (il), Araplı, Yeşilhisar, Bulancakspor, Bootsy Collins, Mete Aymar, Karmein Chan, Bir Evlenme Teklifi, Yıldız Savaşları, Büyüknefes, Yozgat, Osmanlı İmparatorluğunda sosyalizm, Foursquare, Gangnam Style, 1992 Grammy Ödülleri, Eskişehir, Veaceslav Posmac, 1974 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Sumatra, 1991 Grammy Ödülleri, Dallıca, Kiğı, Karagümrük, Saba Tümer, Agave warelliana, Ankara Roma Hamamı, Adnan Dinçer, Kebele FK, Akçağlayan, Yıldırım, Ayn Seylem Muharebesi, Teorik fizik, NGC 1656, Alkmaiōn (Krotōnlu), Türkiye millî ragbi ligi takımı, Salvador Cabañas, Türkiye kadın millî çim hokeyi takımı, Sümer ve Türk Dillerinin Tarihî İlgisi ve Türk Dilinin Yaşı Meselesi, Omar Bravo, Olimpiyat Oyunlarında Türkiye, Japonya Yüksek Mahkemesi, Herculez Gomez, Wendi Richter, Rudolf von Ribbentrop, Edirnede 1950 Türkiye yerel seçimleri, Güney Han, Türkiye millî ampute futbol takımı, Türkiye Lakros Derneği, NGC 6889, NGC 6878, Hugo Sánchez, Paralimpik Oyunlarında Türkiye, Dünya Katılım, Carlos Emilio Orrantía, Sagittarius A, Gaşerbrum IV, NGC 6881, NGC 6886, Romaya Yürüyüş, Diego De Buen, NGC 6856, Clitocybe, Karamehmetli, Kangal, Putrajaya, Alberto Botía, Konyada 1950 Türkiye yerel seçimleri, Thibaud Gaudin, River Raid, Hawking ışınımı, Altı Bölük Halkı, 1900 Yaz Olimpiyatlarında futbol, Vizcaya Köprüsü, Billie Jean, Hollanda erkek millî voleybol takımı, Oracle Park, Cehmilik, Bahçelievler Katliamı, Kalender, Siirt, Gece Yarısından Bir Saat Sonra, Nika ayaklanması, Kinder dieser Welt,
Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı,