Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir?

Mithatpaşa Stadı Nedir?

Mithatpaşa Stadı Nedir?, Mithatpaşa Stadı Nerededir?, Mithatpaşa Stadı Hakkında Bilgi?, Mithatpaşa Stadı Analizi? Mithatpaşa Stadı ilgili Mithatpaşa Stadı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Mithatpaşa Stadı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Mithatpaşa Stadı Ne Anlama Gelir Mithatpaşa Stadı Anlamı Mithatpaşa Stadı Nedir Mithatpaşa Stadı Ne Anlam Taşır Mithatpaşa Stadı Neye İşarettir Mithatpaşa Stadı Tabiri Mithatpaşa Stadı Yorumu 

Mithatpaşa Stadı Kelimesi

Lütfen Mithatpaşa Stadı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Mithatpaşa Stadı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı? Mithatpaşa Stadı Ne Demek? ,Mithatpaşa Stadı Ne Demektir? Mithatpaşa Stadı Ne Demektir? Mithatpaşa Stadı Analizi? , Mithatpaşa Stadı Anlamı Nedir?,Mithatpaşa Stadı Ne Demektir? , Mithatpaşa Stadı Açıklaması Nedir? ,Mithatpaşa Stadı Cevabı Nedir?,Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı?,Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Mithatpaşa Stadı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Nedir? Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Mithatpaşa Stadı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Mithatpaşa Stadı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Mithatpaşa Stadı

Mithatpaşa Stadı Nedir? Mithatpaşa Stadı Ne demek? , Mithatpaşa Stadı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı? Mithatpaşa Stadı Ne Demek? Mithatpaşa Stadı Ne Demektir? ,Mithatpaşa Stadı Analizi? Mithatpaşa Stadı Anlamı Nedir? Mithatpaşa Stadı Ne Demektir?, Mithatpaşa Stadı Açıklaması Nedir? , Mithatpaşa Stadı Cevabı Nedir? , Mithatpaşa Stadı Kelimesinin Anlamı?






Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir?

BJK İnönü Stadyumu

Koordinatlar: 41°02′21″K 28°59′41″D / 41.03917°K 28.99472°D / 41.03917; 28.99472
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mithatpaşa Stadı sayfasından yönlendirildi)
BJK İnönü Stadyumu
Kartal Yuvası
Harita
Tam isimBJK İnönü Stadyumu
YerBeşiktaş, İstanbul, Türkiye
Koordinatlar41°02′21″K 28°59′41″D / 41.03917°K 28.99472°D / 41.03917; 28.99472
Toplu taşımaİETT
Temel atma1939
Açılış27 Kasım 1947
Yenileme2004
Kapanış11 Mayıs 2013 [1]
YıkılışHaziran-Ekim 2013
SahibiT.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı
ZeminÇim
MimarŞinasi Şahingiray
Vietti Violi
Fazıl Aysu
Eski isim(leri)Mithatpaşa (1952-1974)
Dolmabahçe
Fi-Yapı İnönü (2010-2011)
Ev sahibiBeşiktaş
Kapasite32.086
Kullanıcılar

BJK İnönü Stadyumu, İstanbul Boğazı kıyısında, Beşiktaş ile Kabataş semtleri arasında 1947 ile 2013 yılları arasında hizmet vermiş stadyum. Stadyum 2004 yılında yenilenerek, kapasitesi 32.086'ya çıkarılmıştır. Uzun yıllar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının maçlarında kullanılan stadyum, Beşiktaş'ın yeni stadyum projesi kapsamında 2013 yılında yıkılmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyumun inşasından önce bu arazide yer alan Dolmabahçe Sarayı'nın has ahırları (1920'ler)

İstanbul'da futbol karşılaşmaları 1910'lu yıllardan başlayarak 1928'e kadar eski Union Club Sahası'nda, 1929-1947 arasında da Fenerbahçe Stadı ile Taksim Topçu Kışlası avlusunda yapılan Taksim Stadyumu'nda oynanmaktaydı. İstanbul'daki ilk statlar ahşap ve tek tribünlü Fenerbahçe ile Beşiktaş ile Ortaköy arasındaki ilkel görünümlü Şeref Stadyumu'ydı. Taksim Kışlası'yla birlikte buradaki top sahası da kaldırılınca İstanbul'a büyük ve modern bir stat yapımı önem kazandı.

1939'da İtalya'dan davet edilen ve bu konuda uzmanlığı bulunan stadyum mimarı Paolo Vietti Violi, mimar Fazıl Aysu ve mimar Şinasi Şahingiray'la birlikte stadyum için seçilen Dolmabahçe Sarayı'nın eski has ahırlarının bulunduğu yere uygun bir plan hazırladı. Stadyumun temeli, 19 Mayıs 1939'da Dolmabahçe Sarayı'nın eski has ahırlarının bulunduğu arazide atıldı. Ancak kısa bir süre sonra II. Dünya Savaşı'nın getirdiği sıkıntılar inşaatı engelledi. Bu nedenle 19 Mayıs 1943'te yeniden bir temel atma töreni yapıldı ve hafriyat işine girişildi. Harap durumda olan has ahırlar kolayca ortadan kaldırılıp hafriyat yapılabildi. Ancak arkada bulunan Gazhane tesisleri en büyük problemi teşkil ediyordu. Violi'nin çizdiği planın Gazhane'ya bakan kısmına el sürülemedi. Stadyumun diğer yerleri plana uygun olarak yapıldı. Ancak stadyumun Dolmabahçe Sarayı'na bakan yüzündeki büyük demir kapısının iki yanındaki duvara gömülecek tunç rölyefler yapılamadığı gibi, yine bu tribünün sahaya bakan yüzündeki iki küçük kulenin üzerine konulması gereken disk ve cirit atan sporcu heykelleri de yapılıp yerlerine konulamadı. Stadyumun Gazhane'ye bakan kısmı da yüksek bir taş duvarla kaplandı.

Stada, İsmet İnönü'nün soyadı verildi. Stadyumun açılışını, dönemin İstanbul valisi ve belediye başkanı Lütfi Kırdar yaptı. Stadyum, 5.000.000 TL'ye mal oldu ve 27 Kasım 1947'de Beşiktaş ile İsveç'in AIK Solna takımı arasında oynanan maçla açıldı. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 Beşiktaş'ın mağlubiyeti ile bitti.

1947'de açılışında adı İnönü Stadyumu iken 1952'de siyasi nedenlerle adı Mithatpaşa Stadyumu'na çevrildi. Mart 1974'te tekrar İnönü Stadyumu oldu.[2] Beşiktaş JK, açılışından beri bu stadyumu kullanmaktadır. Kısa bir süre Dolmabahçe Stadyumu ismiyle de anıldı.

1998 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK arasında imzalan sözleşme ile 49 yıllığına kiralanmış ve adı Beşiktaş İnönü Stadyumu olarak değiştirilmiştir. Bu sözleşmeyle BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB’ye yaptığı açıklamada BJK İnönü Stadyumu’nun isminin 2 dönem için Fi-Yapı İnönü Stadyumu olarak kullanılacağını bildirdi. Ancak yapılan antlaşma 30 Aralık 2011 tarihinde Fİ-Yapı tarafından feshedildi.[3]

Yenilemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yenileme çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

İnönü Stadyumu ilk inşa edildiği yıllarda günlük ihtiyaca göre düzenlenmiş, çok sayıda seyirci alacak kapasiteli tribünler yerine yapıda estetik görüntüye daha fazla ağırlık verilmişti.

İstanbul'un artan nüfusuyla orantılı olarak futbol seyircisi de bir çığ gibi büyüdükçe stadyum ihtiyaca cevap veremez oldu. 1947'de açıldığında 16.000 kişilik olan stadyumun kapasitesi 1950'li yıllarda, ilk olarak numaralı tribünün sol tarafına düşen bölüme 5 bin kişilik eklenti yapıldı. Bir süre sonra gazhanenin kaldırılmasıyla meydana çıkan arsaya 15 bin kişilik kale arkası tribünün yapılmasıyla stadyum ayakta 40 bin seyirci alacak duruma geldi.

İnönü Stadyumu uzun süre Türkiye'deki tek karşılıklı iki kapalı tribüne sahip stadyum özelliğini korudu.

2004 yenileme çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyumun yeni hali

2003-04 sezonunun tamamlanmasının ardından hemen başlayan çalışmalarla İnönü Stadyumu, yeni bir görünüm kazandı. Zemin indirme projesiyle, tribünler ile saha arasında artık sadece 4 metre uzaklık var. Bu sayede yüzde 50 artışla, toplam koltuk kapasitesi 21.500'den 32.145'e ulaştı.

Kapalı Tribün'de bulunan basın tribünü, taraftarlardan gelen istek üzerine Numaralı Tribün kısmına alındı. Kapalı Tribünün orta bölümündeki localar, tribünlerle saha arasında bulunan tel örgüler kaldırıldı. Stadyumun giriş ve çıkışlarını rahatlatmak için kapı sayısı da yüzde 100 artırılarak, 36'dan 72'ye çıkartıldı.

Beşiktaş TV için stat içerisinde bir bölüm yapıldı. Ayrıca, tuvalet ve büfelere yenisi eklenerek, bakımları tamamlandı.

Yeni stad projesi[değiştir | kaynağı değiştir]

2013 yılı mayıs ayı ile birlikte stadyumun 41.903 kişi olması için çalışmalara başlanması planlanmaktadır, inşaatın tahmini süresi 18 aydır. İETT Garajı' da BJK İnönü Stadyumu'na dahil edilmiştir.

Ana hatları ortaya çıkan projeye göre sahanın zemini 40 metre kuzeye doğru çekilip deniz tarafındaki eski açık tribünün iç tarafına amfitiyatro yapılmıştır.

Yeni projeye göre BJK İnönü Stadyumu'nun içinde alışveriş merkezleri, büyük bir otopark, değişik damak zevklerine uygun restoranlar, mağazalar, ofisler, çok amaçlı kullanılabilen salonlar da olacaktır.

Ayrıca Anıtlar Kurulu ve İstanbul İl Turizm Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışmalar sonucunda stadyumun tam altından geçen ve gizemini yıllardır koruyan dehlizin turizme kazandırılması da hayata geçirilmiştir.

İnönü Stadyumu'nun bütün izinleri alındıktan sonra 2 Haziran 2013 tarihinde, Beşiktaş başkanı Fikret Orman tarafından temsili yıkımı gerçekleşmiştir.

Tribünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Açık[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapasitesi 10.000'dir. Deniz tarafındaki tribündür, ucuzdur ve genellikle ailelerin oturduğu bölümdür. Feda sezonunda Çarşı grubunun büyük bir kısmı bu bölümde maç seyretmektedir.

Yeni Açık[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapasitesi 15.156'dir. 2010-11 sezonuna kadar Eski Açık ile aynı bilet fiyatına sahip iken 2010-11 sezonuyla beraber bilet fiyatları Eski Açık'tan çok düşük miktarda da olsa yüksek tutulmaya başlanmıştır

Numaralı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapasitesi 7.237'dir. Basın tribününü ağırlamaktadır. Çoğunlukla ailelerin bulunduğu tribündür. Stadyumun diğer bölümlerine göre bu tribunde bilet fiyatları pahalıdır.

Kapalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapasitesi 9.610'dur. Çarşı taraftar grubunun bulunduğu bölümdür.

Yapılan etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konserler[değiştir | kaynağı değiştir]

Spor müsabakaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Önemli gün etkinlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Barışa Semah Dönenler Alevi etkinliği - 10 Haziran 2007
  • "İstanbul'un fethinin 556.yılı kutlaması" Anadolu Gençlik Derneği 2009
  • "İstanbul'un fethinin 557.yılı kutlaması" Anadolu Gençlik Derneği 2010

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Seba açtı, Holosko kapattı!". aksam. 11 Mayıs 2013. 2 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2013. 
  2. ^ "Mithatpaşa Stadının ismi "İnönü" olarak değiştirildi". Milliyet. 19 Mart 1974. s. 10. 
  3. ^ "Beşiktaş'a Fi-Yapı şoku!". 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2013. 
  4. ^ Bryan Adam Biyografisi 27 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. bryanadams.org
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Nedir? :Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? ile ilgili Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Ne Demektir? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Açıklaması Nedir? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Cevabı Nedir? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Açıklaması? :Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Gerçek mi? :Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? ile ilgili Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Hakkında? :Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? ile ilgili Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Mithatpaşa Stadı nedir?, Mithatpaşa Stadı anlamı nedir?, Mithatpaşa Stadı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sahrayıcedid, Emre Çolak, Nina Repeta, Ahat Andican, En çok takipçisi olan Twitter hesapları listesi, Wilanów Sarayı, Kurne, Irak, Semiz Ali Paşa, Ulusal Arkeoloji Müzesi (Atina), Wexner Sanat Merkezi, Saatli, Kilis, Kredi kartları, ISU Grand Prix Finali, Ammoxenidae, Başak burcu, Kulüpler Birliği başkanları listesi, Taşmanlı, T.C. Merkez Bankası, En çok abonesi olan Twitch kanalları listesi, Ebu Gureyb Cezaevi, Cappella de Picenardi, Stranger in a Strange Land (şarkı), Walter Krüger (General), Piyasa ekonomisi, İngiltere Premier Ligi, Mary Queen of Scots (film, 2018), Rocket Punch, Stockholm, En çok takipçisi olan Instagram hesapları listesi, Afrika, İngiltere Parlamentosu, Bulbophyllum yoksunense, Hollanda Meclisi, III. Knut, The Cutie Map, Formula 1 sürücü numaraları listesi, En çok dinlenmeye sahip Spotify hesapları listesi, Mehmet Selahattin Kılıç, Çin pasaportu, Kırgız Kağanlığı, Melitene, İngiltere Krallığı, Il Fiore Delle Mille e Una Notte, il fiore delle mille e una notte, Tuzla sınıfı karakol gemisi, RBS 70, Rusya Savunma Bakanlığı, Adana (il), Condottieri, warner bros. records, İngiltere Kilisesi, Yenimahalle, Andırın, Okinawa Muharebesi, En çok takipçisi olan Spotify sanatçıları listesi, Cerattepe protestoları, II. Hadrianus, Bushat, Lycaste, Sodyum siyano borhidrür, George Mikan, Halil Bey Hasmemmedov, Alonzo Mourning, Anadolu Yakası, Paracrangonyctidae, Sıddık Sami Onar, Pasadena, Trento Üniversitesi, İngiltere Bankası, Mariah Carey, France Gall, Reşid, Márton Esterházy, Perranzabuloe, Torus, Severo Ochoa, Tamburalı, Kilis, Pierre Dartout, İslam ve Hristiyanlık, Juniperus osteosperma, Fatma Aliye Topuz, Burhanettin Kocamaz Stadyumu, Arnavutluk İslam Ayaklanması, Bulbophyllum horridulum, Thomas Eakins, Iznogoud, Yunanistan kralları listesi, Metanojenler, Buzzcocks, 1924 Fransa Bisiklet Turu, Osmany Juantorena, Yaniv Green, Kuzey Kore bayrağı, Keşmirce, Settar Han, Giancarlo Giannini, II. Adil, Roket yakıtı, Biyokütle, Mardin, We Are the World,
Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?,