Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir?

Süleyman Seba Nedir?

Süleyman Seba Nedir?, Süleyman Seba Nerededir?, Süleyman Seba Hakkında Bilgi?, Süleyman Seba Analizi? Süleyman Seba ilgili Süleyman Seba ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Süleyman Seba ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Süleyman Seba Ne Anlama Gelir Süleyman Seba Anlamı Süleyman Seba Nedir Süleyman Seba Ne Anlam Taşır Süleyman Seba Neye İşarettir Süleyman Seba Tabiri Süleyman Seba Yorumu 

Süleyman Seba Kelimesi

Lütfen Süleyman Seba Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Süleyman Seba İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı? Süleyman Seba Ne Demek? ,Süleyman Seba Ne Demektir? Süleyman Seba Ne Demektir? Süleyman Seba Analizi? , Süleyman Seba Anlamı Nedir?,Süleyman Seba Ne Demektir? , Süleyman Seba Açıklaması Nedir? ,Süleyman Seba Cevabı Nedir?,Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı?,Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Süleyman Seba Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Nedir? Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Süleyman Seba Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Süleyman Seba - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Süleyman Seba

Süleyman Seba Nedir? Süleyman Seba Ne demek? , Süleyman Seba Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı? Süleyman Seba Ne Demek? Süleyman Seba Ne Demektir? ,Süleyman Seba Analizi? Süleyman Seba Anlamı Nedir? Süleyman Seba Ne Demektir?, Süleyman Seba Açıklaması Nedir? , Süleyman Seba Cevabı Nedir? , Süleyman Seba Kelimesinin Anlamı?






Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir?

Süleyman Seba

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Süleyman Seba
30. Beşiktaş JK Başkanı
Görev süresi
1 Nisan 1984[1] - 26 Mart 2000
Yerine geldiği Mehmet Üstünkaya
Yerine gelen Serdar Bilgili
Kişisel bilgiler
Doğum Süleyman Rıza[2]
5 Nisan 1926(1926-04-05)
Hendek, Sakarya, Türkiye
Ölüm 13 Ağustos 2014 (88 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Defin yeri Feriköy Mezarlığı, İstanbul
Vatandaşlığı Türkiye Cumhuriyeti
Yaşadığı yer İstanbul
Bitirdiği okul Kabataş Erkek Lisesi (orta öğrenim)
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi (yüksek öğrenim)
Mesleği Futbolcu
Takma adı Onursal Başkan
Süleyman Seba
Kişisel bilgileri
Mevkisi Sağ açık
Numarası 7
Altyapı kariyeri
1943-1946 Beşiktaş
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1946-1954 Beşiktaş 185 (44)
Millî takım kariyeri
1952  Türkiye 1 (0)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Süleyman Rıza Seba (5 Nisan 1926, Sakarya - 13 Ağustos 2014, İstanbul), Abhaz asıllı[3] Türk futbolcu, MİT mensubu,[4][5][6] spor yöneticisi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 30. başkanıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 1984 ile 2000 yılları arasında kesintisiz başkanlığını yaptı. Hakkı Yeten ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün iki onursal başkanından biridir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Nisan 1926 tarihinde Hendek'te doğan Süleyman Seba, ilkokulu Sakarya'da okuduktan sonra liseyi okumak için İstanbul'a geldi. Bir süre Galatasaray Lisesi'nde okuduktan sonra Beşiktaş semtindeki çoğu yakın arkadaşının da öğrencisi olduğu Kabataş Erkek Lisesi'ne geçti. O yıllarda Kabataş Erkek Lisesi Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün genç takımları için önemli bir kaynaktı. Mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi'nin futbol takımında futbola başladı. Lisedeki ilk yıllarında Beşiktaş Genç Takımı'na girdi. Beşiktaş'ta oynadığı sırada Mimar Sinan Üniversitesi Fransız Filolojisine başlamasına rağmen eğitimine devam etmedi.[7]

Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seba, 1946'da Refik Osman Top döneminde A takıma yükseldi. 1946-47 sezonunda ilk İstanbul Ligi maçına sezonun ilk maçı olan Fenerbahçe derbisiyle çıktı. 4-3 yenildikleri maçta bir gol kaydetti. İlk sezonunda 9 maçta 6 gol atmıştı. O sezon Millî Küme'de şampiyonluk yaşayarak kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

1947-48 sezonu Seba'nın geçirdiği en etkili sezondu. Sezona Başbakanlık Kupası'yla başlasalar da Seba o maçta forma şansı bulamamıştı. Ancak İstanbul Ligi'nde 14 maçta 8 gol atıp, takımının en golcü ikinci ismiydi. Ancak İstanbul ikincisi olmuşlardı.

1949-50 sezonunda kariyerinin ilk İstanbul Ligi şampiyonluğunu kazandı. 14 maçın hepsinde forma giyen Seba, bir gol atmıştı. Bu sezondan sonra 1950-51 ve İstanbul Profesyonel Ligi adına geçiş yapılan 1951-52 sezonunda da forma şansı buldu. Ancak 1951-52 sezonunda sakatlığı nedeniyle sadece 3 maç forma giyebilmişti. 1952-53 sezonunda da 9 maçta forma giyip 2 gol kaydetti. 1954'te 28 yaşındayken menisküs sebebiyle futbolu bıraktı.

1947 yılında BJK İnönü Stadyumu'nun açılışı sebebiyle Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı yapılan maçta bu stattaki ilk golü atarak tarihe geçti. 1950'de Beşiktaş'ın ABD turnesinde de yer aldı.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Süleyman Seba, kısa süren futbol hayatı nedeniyle sadece 15 Mayıs 1952'de Yunanistan karşısında Türkiye millî futbol takımı forması giydi. Türkiye'nin 1-0 kaybettiği maçın önemi Futbol Federasyonu'nun millî takımı temsil etme hakkını Beşiktaş'a vermiş olmasıydı.

Yöneticilik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1957'de Beşiktaş'a üye oldu. Altı sene sonra 1963'te ilk kez yönetim kurulunda yer aldı. Bundan sonra çeşitli dönemlerde aralıklarla kulüpte yöneticilik yaptı. 1984 yılında çok zor bir dönemde Mehmet Üstünkaya'dan yönetimi devraldığı başkanlık görevini 2000 yılına kadar devam ettirdi.

16 yıl süren Başkanlığı boyunca 8 kongrede rakiplerine sürekli üstünlük sağladı. Süleyman Seba başkanlığı döneminde kazanılan kupalar şu şekildedir:

Bu başarılar dışında istikrarlı bir şekilde başarıyı daim kılmıştır. 16 sezonun beşinde futbol takımı şampiyon olmuş, sekizinde ise ikinci olmuştur. Futbol takımının altın dönemini yaşadığı bu dönemde Süleyman Seba'ya gelen eleştiri, amatör branşlara aynı ilgiyi göstermemesi olmuştur.

Seba, 1992-93 sezonunun sonunda Galatasaray'ın Ankaragücü takımını 8-0 yenerek averajla şampiyon olması üzerine "şerefli ikincilik" terimini literatüre sokmuştur.[8]

Süleyman Rıza Seba'nın Feriköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı.

Sportif başarılar dışında 1980'lerin başında maddi yönden son derece sıkıntılı olan kulübü yönetimi boyunca tesis zengini ve maddi açıdan zengin bir kulüp haline gelmiştir. Seba döneminde Akaretler'deki BJK Plaza, Fulya Stadı ve Kamp Tesisleri Yeşilköy, Pendik ve Çilekli tesisleri, BJK Koleji yapılırken, BJK İnönü Stadyumu da, 1998'de 49 yıllığına Beşiktaş'a devredildi.

Beşiktaş'a büyük hizmetlerde bulunan Seba, 1999-2000 sezonunda futbol takımının gösterdiği kötü performans sonucu tribün ve muhalefetin tepkisini çekmesi üzerine 2000 yılı Mart ayındaki kongrede aday olmamış ve yerine Serdar Bilgili seçilmiştir. Bu kongrede kongre üyeleri oybirliği ile Hakkı Yeten'den sonra Beşiktaş'ın ikinci onursal başkanı olarak Süleymen Seba'yı seçmiştir. Seba'nın son sezonunda futbol takımı ligi ikinci sırada bitirmiştir.

Başkanlığı bıraktığı 2000 yılında anısına Akaretler ile Maçka semtleri arasında uzanan Spor Caddesinin adı Süleyman Seba Caddesi olarak değiştirildi.

Seba'dan sonraki 15 sezonda Beşiktaş futbol takımı, ligi sadece iki kere şampiyon olarak, bir kere de ikinci olarak bitirmiştir. 16. sezonda, futbol takımı Seba sonrası üçüncü şampiyonluğunu yaşamıştır.

Seba, spor yaşamının dışında Millî İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Müdürlüğünde görev yaptı.

Seba, 13 Ağustos 2014 tarihinde bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbolcu olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş

Başkanlığı dönemindeki futbol takımı puan tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Sıra Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Teknik Direktör
1984-1985 2 34 19 12 3 49 19 30 50 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stankoviç
1985-1986 1 36 22 12 2 65 21 44 56 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stankoviç
1986-1987 2 36 23 7 6 67 26 41 53 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miloş Milutinoviç
1987-1988 2 38 22 12 4 68 29 39 78 İngiltere Gordon Milne
1988-1989 2 36 25 8 3 81 21 60 83 İngiltere Gordon Milne
1989-1990 1 34 23 6 5 77 20 57 75 İngiltere Gordon Milne
1990-1991 1 30 20 9 1 63 24 39 69 İngiltere Gordon Milne
1991-1992 1 30 23 7 0 58 20 38 76 İngiltere Gordon Milne
1992-1993 2 30 19 9 2 68 23 45 66 İngiltere Gordon Milne
1993-1994 4 30 16 6 8 58 30 28 54 İngiltere Gordon Milne
Almanya Christoph Daum
1994-1995 1 34 24 7 3 80 26 54 79 Almanya Christoph Daum
1995-1996 3 34 22 3 9 74 46 28 69 Almanya Christoph Daum
1996-1997 2 34 22 8 4 88 26 62 74 Türkiye Rasim Kara
1997-1998 6 34 13 9 12 56 41 15 48 Galler John Toshack
1998-1999 2 34 23 8 3 58 27 31 77 Galler John Toshack
Almanya Karl-Heinz Feldkamp
1999-2000 2 34 23 6 5 74 27 47 75 Almanya Hans Peter Briegel

Süleyman Seba'nın başkanlığı altında Beşiktaş JK futbol takımı 16 sezonda ve toplam 538 maçta; 339 galibiyet (%63,0) ve 129 beraberlik (%24,0) almış, toplam 1084 gol (2,01 gol/maç) atıp 426 gol (0,79 gol/maç) yemiştir. 16 sezonun yedisinde Gordon Milne teknik direktör olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2023. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2021. 
  4. ^ Özkan, Tuncay. MİT'in Gizli Tarihi. İstanbul: Alfa Yayıncılık, 2003. s. 638.
  5. ^ "Siyah beyaz bir film gibi biraz…". Türkiye. 17 Ağustos 2014. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2014. 
  6. ^ "'Asala operasyonunda yoktum'". Aksiyon, sayı 503. 26 Ağustos 2004. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2014. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2015. 
  8. ^ Şerefli ikincilik! 5 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Osman Aslan, Fotomaç, 13 Temmuz 2011

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sportif görevi
Önce gelen:
Türkiye Hakkı Yeten
Beşiktaş 3. kaptanı
1948-1954
Sonra gelen:
Türkiye Recep Adanır
Önce gelen:
Mehmet Üstünkaya
Beşiktaş JK 30. Başkanı
1984-2000
Sonra gelen:
Serdar Bilgili



Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Nedir? :Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? ile ilgili Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Ne Demektir? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Açıklaması Nedir? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Cevabı Nedir? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Açıklaması? :Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Gerçek mi? :Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? ile ilgili Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Hakkında? :Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? ile ilgili Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? burada bulabilirsiniz. Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Süleyman Seba nedir?, Süleyman Seba anlamı nedir?, Süleyman Seba ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kolon kanseri, Genel anestezik, Bayanhongor (il), Bari (il), Carlos Muñoz, Amirallik Kemeri, Moshi, Podzol, Hilla, Maurizio Nichetti, Epidaurus, Daily Telegraph, Eboracum, 2019 Fransa Bisiklet Turu, Finike, Çiğil, I. Margaret, Deniz Koyu, Budweiser, Beşiri, Edward (Edinburgh dükü), Beni Suçlu Bulun, Iliupersis, Polarizörler, Lontra canadensis, 1979 Türk Hava Yolları Ankara kazası, Kieran Tierney, Ryugyong Oteli, 2009 Türkiye Kupası Finali, Duman, Berberi korsanlar, Waffle, Sarıoğlu, Çine, FK Shakhtar Donetsk, Tatlar, Gazzetta della Sport, İnyupikler, 1930 Türkiye yerel seçimleri, Arap İmparatorluğu, Kipello Kipru, Play Off, Gürpınar, Here Comes the Navy, Direnç (elektrik), Plevne, Sincan, Berdistan, Vahan, NGC 506, Alicia Keys diskografisi, Simon Vouet, Verwood, Mangallar, Gerede, Konstantin Zıryanov, Primolius maracana, Mathematics Genealogy Project, Salsalat, Index Fungorum, Aytekin Viduşlu, Laz alfabesi, İşçilerin Partisi ve Köylülük, Elif Naci, University of London, Chiaravalle Centrale, Irakta turizm, Mukan Kağan, Hanımlara Mahsus Gazete, Katar millî futbol takımı, Nuri Özsan, 1798, Cijuela, Ahmet Hamdi Denizmen, Büyük Marsilya Vebası, Mariposa County, Kaliforniya, Zekeriya Akçam, Lincoln, Lincolnshire, Fevzi Baysan, Svaneti Prensliği, Yüze boşalma, Bridgette B, Rock and Hard Place, FK Vardar, Janneby, Ortak hepatik kanal, Gotha, Gryneion, Palomares del Río, Ekmek mayası, Ardahan ilindeki yerleşim yerleri listesi, 1979 Copa América, Alice Cooper, Elektronik devre elemanları, The Sound of Perseverance, Kuzey Suriyede Türkiye, Duran, Harran, Luis Fonsi, Alaçatı, Beşiktaşın lig tarihi, Gabdulkhay Akhatov, Punji kazığı, Çipça dilleri,
Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?,