Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir?

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Nedir?

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Nerededir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Hakkında Bilgi?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Analizi? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ilgili Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Anlama Gelir Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Anlamı Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Nedir Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Anlam Taşır Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Neye İşarettir Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Tabiri Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Yorumu 

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesi

Lütfen Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demek? ,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demektir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demektir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Analizi? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Anlamı Nedir?,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demektir? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Açıklaması Nedir? ,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Cevabı Nedir?,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı?,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne demek? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demek? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demektir? ,Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Analizi? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Anlamı Nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Ne Demektir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Açıklaması Nedir? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Cevabı Nedir? , Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi Kelimesinin Anlamı?






Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir?

Türk Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi sayfasından yönlendirildi)
Güney Cephesi
Türk Kurtuluş Savaşı

Fransız ordusundaki Ermeni gönüllüler
TarihAralık 1918[1] - 20 Ekim 1921[2]
Bölge
Sonuç Ankara Anlaşması
Coğrafi
Değişiklikler
Bugünkü (Hatay hariç) Türkiye-Suriye sınırı oluştu.
Taraflar

Fransa Fransa

Ankara Hükûmeti

Komutanlar ve liderler
Fransa Henri Gouraud Ali Fuat Paşa
Ali Saip Bey
Şefik "Özdemir" Bey
Şahin Bey (ölü)
Kılıç Ali
Güçler
60.000 Fransız askeri[3]
Ermeni Lejyonu'ndan 10.050 asker[4][5]

Güney Cephesi (Cenup Cephesi), Fransız Cephesi veya Kilikya Cephesi (Fransızca: La campagne de Cilicie), I. Dünya Savaşı'nın ardından Fransız kuvvetleri ve beraberindeki Ermeni Lejyonu ile TBMM idaresindeki Kuvâ-yi Milliye arasında gerçekleşen muharebelerden meydana gelen cephedir. Fransa, Sykes-Picot Anlaşması ve ardından Ermeniler ile imzalanan antlaşma ile kendisine düşen topraklara yönelmiştir. 20 Ekim 1921 tarihli Ankara Anlaşması ile cephe kapanmıştır.[2]

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Mondros'tan sonra İngiliz orduları Maraş, Antep, Urfa, Adana ve civarını işgal etti. 1916 yılında imzalanan Sykes-Picot Anlaşması Projesi gereği ile Maraş, Antep, Urfa ve Musul Fransızlara bırakılmalıydı. Fakat bu proje, Rusya'da devrim olduğu için ve Wilson prensipleri gereği yürürlüğe hiçbir zaman giremedi. Bununla birlikte Suriye'de Fransa ve İngiltere arasında büyük bir antlaşmazlık ortaya çıktı. İngilizler, Fransızları bölgeden çıkarmak için Suriye'nin bağımsız olmasını istemişlerdi. Fransızları kızdıran bu gelişme sonrası nihayet Büyük Britanya Musul'daki petrol kaynakları için Fransa ile 15 Eylül 1919'da Suriye İtilafnamesini kabul etti. Buna göre:

İngiliz döneminde pek de önemli bir olay yaşanmadı. Asıl olaylar Fransızlar döneminde yaşandı. Fransızlar, kendileri aleyhindeki propagandayı İngilizlerin yaptıklarından fazlasıyla emindiler.[8]

Maraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Maraş'taki ilk direniş, Sütçü İmam'ın, hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık eden Ermeni askerlere saldırması ile başlamıştır. Maraş, halkının Kurtuluş Savaşı sırasında kazandığı bu zafer nedeniyle 7 Şubat 1973'te TBMM tarafından "Kahraman" unvanıyla ödüllendirildi.

Antep[değiştir | kaynağı değiştir]

Antep'te bir Fransız subay ile beş Türk esir. Subayın sağında Fransız koloni güçlerinden bir asker, solunda Fransız Ermeni Lejyonu'ndan apoletli bir yardımcı var. (1921)

Fransızlar 1 Nisan 1919'da Antep'i işgal ettiler. 1920 yılının nisan ayı başında Türk milli kuvvetleri kentte bir ayaklanma başlatarak Fransızlara karşı direnişe geçmiştir. On ay kadar süren direniş esnasında Fransızların kente 70.000 mermi attığı ve Türk tarafında 6317 kişinin öldüğü anlatılır. Fransızlar, kenti yoğun olarak top ateşine tutmuş, Suriye'de bulunan birliklerinden destek almışlar fakat Antep'e girme konusunda askerî bir başarı gösterememişlerdir.

30 Mayıs 1920'de Fransızlarla bir ateşkes imzalanmış ise de 17 Haziran'da çatışmalar tekrar başlamış ve aralıklarla 1920 sonuna dek sürmüştür.

1914 yılında, I. Dünya Savaşı başladığı zaman Gaziantep 83 bin nüfuslu bir liva merkezi idi. 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi ile İtilaf Devletleri paylaştıkları topraklara sahip olmak amacıyla harekete geçerken, 17 Aralık 1918'de İngilizler Antep'e girmiştir. Bir yıl süren bu işgale Fransızlar tepki göstermiş, 1918 eylülünde İngilizlerin Musul üzerindeki “nezaret hakkı”ndan vazgeçmeleri ile önce Suriye daha sonra Antep, Urfa ve Maraş boşaltılmıştır. Bunun ardından Fransızlar 29 Ekim 1919'da Kilis'i, 5 Kasım 1919'da Antep'i işgal ettiler.

1920 yılının başında ise ünlü Antep Savunması başlamış oldu. 1 Nisan 1920'de başlayan Antep savunması 11 ay sürdükten sonra açlık yüzünden sona ermiştir. Savunma süresince Fransızlar şehre 70.000 mermi atmış, 6.000 Antepli ölmüştür. Konstantin'in Kasım 1920'de Yunan tahtına dönüşü ile Fransa, Türkiye'yi destekleme ve barış yaparak bölgeden çekilme kararı almıştır. Bölgedeki savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihli toplantısında Antep'e "Gazi" unvanını vermiştir. Türk ve Fransız tarafları bunun üzerine mutabakata varmak üzere pazarlık yapmaya koyulmuş ve 9 Mart 1921'de Bekir Sami-Briand Anlaşması hazırlanmıştır. Ancak bu anlaşmanın TBMM tarafından imzalanmaması üzerine 15 Mart 1921 tarihinde Londra'da Türk Dışişleri Bakanı ve Fransız delegasyonu Antep, Adana ve çevrelerinin Türklere geri verilmesi hususunda yeni bir mutabakat sağlamıştır. Nitekim bu antlaşma 20 Ekim 1921'de imzalanan Ankara Antlaşması ile son şeklini almış ve 25 Aralık 1921'de son Fransız askerî Antep'ten ayrılmıştır.

Ankara Antlaşmasını imzalayan Henry Franklin-Bouillon: "Biz Türklerle antlaşma yaparken onlar özellikle İngilizlerle ve İtalyanlarla da benzer bir anlaşma yapma sürecindeydiler. Fransa'yı tercih etmeleri, bize duydukları aşk için değil, bizim daha uzlaşmacı davranmamız sebebiyle oldu. Böylece Fransa'nın ahlaki ve ekonomik etkisi, belirli bir bölgeye uygulanmak yerine tüm ülkeye yayılacaktır. Ve eğer bugün Ankara'da bir tehlike varsa, onu yaratan sizsiniz(Müttefikler/İtilâf). Bu sadece Yunanların İzmir'e gönderilmeleriyle veya Müttefiklerin (İngilizlerin) Anadolu'da son derece kararsız ve zayıf bir politika takip etmeleriyle değil, aynı zamanda Müttefiklerin, Rusların ve Amerikan şirketlerinin doğudaki çıkarlarını uyumlu hale getirmenin imkansızlığı içinde Kemalistlere verdikleri maddi ve manevi yardımlarla onlara gerçek bir güç olma fırsatı sağlamalarıyla oldu." Franklin Boullion'a göre, Türkiye, Enver ve Talat'ın işlediği suçlardan sorumlu değildi. Türk halkı istemeden savaşa girmişti. Asıl suçlu Türkleri Almanya ile birlikte ittifak yapmaya zorlayan Müttefikler yani İngilizlerdi.[9] Öte yandan Fransa, baş düşmanı olan kral Konstantin'in Kasım 1920 seçimleri sonucu Yunan tahtına geri dönmesiyle Yunanistan'a yapılan tüm kredileri ve desteği durdurmuş, Türkiye'ye karşı politikasını değiştirmiş ve Yunanistan'a karşı Türkiye'yi destekleme kararı almış, ayrıca Mart 1921 Londra Konferansı'nda da Trakya ve İzmir'in Türklere verilmesi gerektiğini savunmuş, milli mücadele yanlısı bir tutum sergilemiştir.[10][11][12][13][14][15][16]

Dışişleri Bakanı, Yusuf Kemal Tengirşenk:

Fransa Yunanlılara karşı, bilhassa Konstantin döndükten sonra (Kasım 1920) daima onlara düşman ve bizim lehimize hareket etti. Bu son konferans esnasında, Paris'te toplanan konferansta malumu âliniz İngilizler Boğazların muhafazasını Yunanlılara terketmek istiyorlardı. Bundan maksatları, biz bu külfetten kurtulalım, Yunanlılara bırakalım diyerek bir teklif etmişler. İtalya ve Fransa reddetmişler, mâhirâne bir surette reddetmişler. Demişler bu meseleyi ehli hibreye (askerlere) havale edelim. Askerler Boğazların muhafazası için az askerle bu işin mümkün olacağını söylemişler. O sırada Fransa başbakanı Mösyö Aristide Briand; "Eğer Yunanlılar İstanbul'a ve Boğazlara girecek olursa Suriye'de bulunan askerler dahi Türkiye ordusuna katılıp onlarla beraber Yunanlılara karşı müdafaa edeceklerdir." Bu sözler müzakere icra etmekte olduğumuz bir zatın bize söylemiş olduğu sözleridir.[17]

Urfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Ali Saip Bey'in Jandarma komutanı olarak Urfa'ya atanmasından sonra halkın örgütlenmesi daha da süratlendi. Üç bin kişilik bir askerî güç oluşturuldu. 12'ler olarak adlandırılan ve Urfa'nın önde gelen 12 vatanseverinden oluşan Kuvâ-yi Milliye hareketi, önderleri Hacı Mustafa Hacıkamiloğlu vasıtasıyla 7 Şubat 1920'de Fransız komutanlığına şehrin boşaltılmasını isteyen bir ültimatom verdiler. 9 Şubat'ta şehrin yarısı geri alındı ve 10 Nisan'da Fransızlar çekildiler.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Millî Mücadele'de İlk Kurşun ve Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu". 15 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  2. ^ a b Ahmet Mumcu (1984). "Tarih açısından Türk devriminin temelleri ve gelişimi". İnkılâp Yayınevi. s. 80. 
  3. ^ "Hacettepe Üniversitesi, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NİN AÇILMASI VE YENİ TÜRK DEVLETİNİN DOĞUŞU, sayfa 7" (PDF). 25 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 13 Ağustos 2011. 
  4. ^ Halil AYTEKİN, Kıbrıs’ta Monarga (Boğaztepe Ermeni Lejyonu Kampı), Türk Tarih Kurumu Basımevi-2000, sayfa 97
  5. ^ "Türk Tarih Kurumu, İstiklal Harbi". 14 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2011. 
  6. ^ TBMM tutanakları C.1 S. 47
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2009. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2009. 
  9. ^ E. NICOL, ANGORA ET LA FRANCE, Une réponse à M. Franklin-Bouillon, PARIS SOCIÉTÉ GÉNÉRALE D'IMPRIMERIE ET D'ÉDITION, RENNES, 1922 s. 1-36
  10. ^ Sforza, Diario, November 28, 1920, 61
  11. ^ Ζολώτα, Αναστασίου Π. (1995). Η Εθνική Τραγωδία.(Ulusal Trajedi) Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πολιτικών (Atina Üniversitesi) Επιστημών και Δημοσίας Διοικήσεως. σελίδες s. 44-58
  12. ^ ^ David Lloyd George, The Truth about the Peace Treaties, v. 2 (Gollancz, London: 1938), s. 1348-1349
  13. ^ Michael Smith, Ionian Vision: Greece in Asia Minor, 1919-1922 , University of Michigan Press, 1999.
  14. ^ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, Σχετικά με τη Διάσκεψη του Λονδίνου, (Balkanların Gazetesi, Londra Konferansı Hakkında), 14 Φεβρουάριος (Şubat) 1921, s. 2.
  15. ^ Γιαννόπουλος, Γεώργιος, Από Το Νέστο Ώς Το Σαγγάριο, (Giannopoulos, Georgios, Nestos’tan Sakarya’ya), Αθήνα(Atina), 1987
  16. ^ «ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ», ΔΗΜ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΕΚΔ. ΦΥΤΡΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ, 1974
  17. ^ ^ TBMM tutanakları, Dönem:1, Cilt:2, İçtima:2, s. 329

Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Nedir? :Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Ne Demektir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Cevabı Nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Açıklaması? :Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Gerçek mi? :Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Hakkında? :Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? ile ilgili Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi anlamı nedir?, Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Windows Server 2000, Murabba (tatlı), Periyodik kuyruklu yıldızlar, Ukrayna grivnası, Cehmilik, Türk Kızılayı, Selahattin Demircioğlu, MATLAB, Ceres (cüce gezegen), Zeki Müren Sanat Müzesi, Attaleia, Erle Stanley Gardner, Bilecikte 2002 Türkiye genel seçimleri, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Midilli Uluslararası Havalimanı, NGC 6188, Tekeli, Koçarlı, Samet Göker, Algarve, Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, NGC 1977, Yonne, Matematik kısaltmaları listesi, West Hartford, Asahi Breweries, Rio Grande, Klas Pontus Arnoldson, Japon egemenliği altında Kore, Its Now or Never, Altı Hanedan, HD 13189, Kalaylıkoz Hacı Ahmet Paşa, Türkiye Halk Bankası, Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi, Kayuse Savaşı, Budist tapınağı, Hamit Haskabal, Alayköy, 2008 Kerbela saldırısı, Ladik, Sarayönü, Free Pascal, Mihail Katsar, NGC 1704, NGC 4401, Krzysztof Kieślowski, NGC 7525, Lancia Thema, Fıskiye, Direkt serbest vuruş, Erzurum Taarruzu, Marstow, Bekilli, İkiz asallar sanısı, Burgaz, Dixie Chicks, Vestfold, Basingstoke, Altıntarla, Kiracıköy, Dippach, Charlienin Melekleri, İsveç Kara Kuvvetleri, Paul Merson, Vorarlberg, Yenilenemeyen enerji kaynağı, Adnan Menderes Havalimanı Tren İstasyonu, Mustafa Hilmi Paşa, Kirind Garb, 2008 Giro di Lombardia, Takumi Horiike, Little London, Brill, Aile, Nether Winchendon, Bryan Adams (albüm), Cinsel saldırı, Âlim, Rizede 1977 Türkiye genel seçimleri, Matterdale, Dana DeArmond, Kanlısırt Muharebesi, ATA İttifakı, Sağlık, Vanda spor, Nicholle Tom, VOLMET, Edmond Nazaryan, 1948 Kış Olimpiyatları madalya sıralaması, Kgalema Motlanthe, Ziya Kutnak, Hayrettin Hanağası, Öteki Dünya Krallığı, Svetlana Adyrkhaeva, Cansın Hacıbekiroğlu, Karelya sorunu, Deniz feneri, Sahra hastanesi, Daimyo, Diyofantus denklemi, Ilok, Yıldız Parkı,
Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?,