Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir?

Büyük sayılar yasası Nedir?

Büyük sayılar yasası Nedir?, Büyük sayılar yasası Nerededir?, Büyük sayılar yasası Hakkında Bilgi?, Büyük sayılar yasası Analizi? Büyük sayılar yasası ilgili Büyük sayılar yasası ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Büyük sayılar yasası ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Büyük sayılar yasası Ne Anlama Gelir Büyük sayılar yasası Anlamı Büyük sayılar yasası Nedir Büyük sayılar yasası Ne Anlam Taşır Büyük sayılar yasası Neye İşarettir Büyük sayılar yasası Tabiri Büyük sayılar yasası Yorumu 

Büyük sayılar yasası Kelimesi

Lütfen Büyük sayılar yasası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Büyük sayılar yasası İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı? Büyük sayılar yasası Ne Demek? ,Büyük sayılar yasası Ne Demektir? Büyük sayılar yasası Ne Demektir? Büyük sayılar yasası Analizi? , Büyük sayılar yasası Anlamı Nedir?,Büyük sayılar yasası Ne Demektir? , Büyük sayılar yasası Açıklaması Nedir? ,Büyük sayılar yasası Cevabı Nedir?,Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı?,Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Büyük sayılar yasası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Nedir? Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Büyük sayılar yasası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Büyük sayılar yasası - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Büyük sayılar yasası

Büyük sayılar yasası Nedir? Büyük sayılar yasası Ne demek? , Büyük sayılar yasası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı? Büyük sayılar yasası Ne Demek? Büyük sayılar yasası Ne Demektir? ,Büyük sayılar yasası Analizi? Büyük sayılar yasası Anlamı Nedir? Büyük sayılar yasası Ne Demektir?, Büyük sayılar yasası Açıklaması Nedir? , Büyük sayılar yasası Cevabı Nedir? , Büyük sayılar yasası Kelimesinin Anlamı?






Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir?

Büyük sayılar yasası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Büyük Sayılar Kanunu ya da Büyük Sayılar Yasası, bir rassal değişkenin uzun vadeli kararlılığını tanımlayan bir olasılık teoremidir. Sonlu bir beklenen değere sahip birbirinden bağımsız ve eşit dağılıma sahip bir rassal değişkenler örneklemi verildiğinde, bu gözlemlerin ortalaması sonuçta bu beklenen değere yakınsayacak ve bu değere yakın bir seyir izleyecektir.

Büyük Sayılar Kanunu bir zarın peş peşe atılması ile örneklenebilir. Öyle ki, multinom dağılımı sonucunda 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 sayılarının gelme olasılığı eşittir. Bu sonuçların aritmetik ortalaması (ya da "beklenen değeri"),

(1+2+3+4+5+6)/6=3,5 olur.

Sağdaki grafik bir zarın atılması deneyinin sonuçlarını göstermektedir. Bu deneyde görürüz ki, ilk başta zar atışlarının ortalaması fazlaca dalgalanmaktadır. Büyük sayılar yasası tarafından öngörüldüğü üzere, gözlem sayısı arttıkça, ortalama, beklenen değerin yani 3,5'in etrafında dengelenmektedir.

Bir başka örnek madeni para atılması olabilir. Bir madeni paranın peş peşe atılması durumunda, yazıların (ya da turaların) sıklığı, gözlem sayısı arttıkça, %50'ye gittikçe yaklaşacaktır. Fakat yazı ve tura sayıları arasındaki mutlak fark atış sayısı arttıkça açılacaktır.[1] Örneğin, 1000 atıştan sonra 520 ve 10000 atıştan sonra 5096 yazı görebiliriz. Ortalama,%52'den %50,96'ya gittiği, gerçek %50'ye yaklaştığı halde, ortalamadan toplam fark 40'tan 192'ye yükselmiştir.

Büyük Sayılar Kanunu önemlidir, çünkü rastgele olaylardan kararlı uzun-vadeli sonuçlar alınacağını "garanti eder". Örneğin, bir gazino tek bir Amerikan Rulet dönüşünden para kaybedebilir, ama 1000'lerce dönüşe oynanan paranın tamamının %5,3'üne yakınını neredeyse kesin olarak kazanacaktır. Bir oyuncunun herhangi bir kazancı, sonuçta oyunun başlıca parametreleri tarafından soğurulacaktır. Büyük sayılar yasasının büyük sayıda gözlem yapıldığı zaman etkili olacağı unutulmamalıdır. Küçük miktardaki gözlem için sonucun beklenen değere yaklaşacağını veya bir sapmanın hemen bir başkasıyla "dengeleneceğini" beklemek için bir neden yoktur. Kumarbaz aldanmasına bakabilirsiniz.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük Sayılar Kanunu ilk olarak Jacob Bernoulli tarafından tanımlanmıştır.[2] 1713'te Ars Conjectandi (Varsayımın Sanatı) adlı eserinde yayınlanan yeterli derecede titiz bir kanıtı geliştirebilmesi 20 yılına mal olmuştur. Bunu kendisinin "Altın Teoremi" olarak adlandırmış, fakat yaygın olarak "Bernoulli'nin Kuramı" olarak bilinmektedir (Bernoulli kuramı fizik kuramıyla karıştırılmaması gerekir). 1835'te S.D. Poisson, bu yasayı "La loi des grands nombres" (Büyük sayılar yasası) olarak adlandırmıştır.[3] İki isimde de anılagelen bu yasa için "Büyük sayılar yasası" terimi daha fazla kullanılmaktadır.

Bernoulli ve Poisson kendi çalışmalarını yayımladıktan sonra, Chebyshev, Markov, Borel, Cantelli ve Kolmogorov'un da aralarında yer aldığı diğer matematikçiler de yasanın gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Bu çalışmalar yasanın iki belirgin biçiminin ortaya konulmasında etkili olmuştur. Bu biçimlerden biri "zayıf" yasa, diğeri de "güçlü" yasa olarak adlandırılır. Bu biçimler farklı yasaları tanımlamamaktadır, sadece ölçülmüş olasılığın, gerçek olasılığa yakınsamasını tanımlamanın farklı yollarıdır ve büyük olan küçüğü içerir.

İspatı[değiştir | kaynağı değiştir]

X1, X2, ... şeklinde, E(X1) = E(X2) = ... = µ < ∞ biçiminde ifade edilebilecek sonlu bir beklenen değere sahip, sonsuz sayıda i.i.d. (bağımsız ve özdeş dağılmış rastgele değişken) rastgele değişken serisi verildiğinde, örneklemin ortalamasının yakınsadığı değeri arıyoruz:

Büyük sayılar yasası - Zayıf yasa[değiştir | kaynağı değiştir]

Teorem:

Chebyshev'in eşitsizliğini kullanarak kanıtı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kanıt veryansın sonlu olduğu varsayımına dayanır: (tüm değerleri için). Rastgele değişkenlerin bağımsız olması, aralarında herhangi bir korelasyon olmadığını belirtir ve ayrıca

Serinin genel ortalaması μ, örneklemin ortalamasıdır:

Chebyshev'in eşitsizliğini üzerinde kullanarak

elde edilebilir. Bu, aşağıdakini elde etmek için kullanılabilir:

n sonsuza gittikçe, ifadenin değeri 1'e yaklaşır. Olasılıktaki yakınsama tanımı (bkz. Rastgele değişkenlerin yakınsaması) gereği,

sonucunu elde ederiz.

Karakteristik fonksiyonların yakınsamasını kullanarak kanıtı[değiştir | kaynağı değiştir]

Karmaşık fonksiyonlardaki Taylor'un teoremi gereğince herhangi bir rastgele değişkenin karakteristik fonksiyonu, X, μ sonlu ortalamasıyla, aşağıdaki şekilde yazılabilir:

Tüm X1, X2, ... değişkenleri aynı karakteristik fonksiyona sahiptir, böylece bunu φX ile belirtebiliriz.

Karakteristik fonksiyonların basit özelliklerini kullanarak

Bu kurallar, 'in φX: cinsinden karakteristik fonksiyonunu hesaplamak için kullanılabilir:

Limit eitμ, sabit rastgele değişken μ'nün karakteristik fonksiyonudur ve Lévy süreklilik teoremi gereğince, dağılımda μ değerine yakınsar:

μ, dağılımdaki μ'ye yakınsamanın ve olasılıktaki μ'ye yakınsamanın eşit olduğunu ifade eden bir sabittir. (Bkz. Rastgele değişkenlerin yakınsaması) Bu da şu anlama gelir:

Bu kanıt gerçekte şu anlama gelmektedir ki, olasılıkta örneklem ortalaması, var olduğu sürece, merkezdeki karakteristik fonksiyonun türevine yakınsar.

Biçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yasanın her iki ifadesi de örneklem ortalamasının

beklenen değere yakınsadığını

ifade eder. Burada X1, X2, ... değerleri E(X1)=E(X2) = ... = µ < ∞ beklenen değerlerine sahip, bağımsız ve eş aralıklı (i.i.d.) sonsuz rassal değişken sırasını simgeler.

Bir sonlu varyans Var(X1) = Var(X2) = ... = σ2 < ∞ varsayımına ihtiyaç yoktur. Büyük veya sonsuz varyans yakınsamayı daha yavaş kılacaktır, fakat büyük sayılar yasası hala geçerlidir. Kanıtları daha kolay ve kısa tutmak için bu varsayım genellikle yapılır.

Güçlü ve zayıf ifadeler arasındaki fark, hangi tür yakınsamadan bahsettiğimizdir.

Zayıf Yasa[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük sayıların zayıf yasası belirtmektedir ki, örneklem ortalamasının olasılıkta yakınsaması beklenen değere doğru gerçekleşir

Bu, herhangi bir pozitif ε sayısı için

(Kanıt)

Olasılıkta yakınsamayı yorumlarsak, zayıf yasa der ki, birçok gözlemin ortalaması giderek ne kadar küçük olduğuna bakılmaksızın, verilen herhangi bir sıfırdan farklı sınır dahilinde olmak üzere, ortalamaya yakın olacaktır.

Bu ifadeye zayıf yasa denir, çünkü olasılıkta yakınsama, rassal değişkenlerin zayıf yakınsamasıdır.

Zayıf büyük sayılar yasasının bir sonucu asimptotik eşdağılım özelliğidir.

Güçlü Yasa[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük sayıların güçlü yasası der ki, örneklem ortalamasının olasılıkta yakınsaması neredeyse kesin olarak beklenen değere doğru gerçekleşir.

Bu demektir ki,

Kanıt, zayıf yasadan daha karmaşıktır. Bu yasa bir rassal değişkenin beklenen değerini "art arda örneklemin uzun-vadeli ortalaması" olan sezgisel yorumunu doğrular.

Bu ifade güçlü yasa olarak adlandırılmıştır, çünkü yakınsama, rassal değişkenlerin güçlü yakınsamasıdır. Güçlü yasa, zayıfı kapsar.

Büyük sayıların güçlü yasası, ergodik teorem'in özel durumu olarak görülebilir.

Etkinlikler ve gösteriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuramı ve büyük sayılar yasasının uygulamalarını interaktif araçlarla görselleştiren çeşitli uygulamalar mevcuttur. SOCR adlı hands-on learning activity15 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. kaynak ile beraber Java applet (select the Coin Toss LLN Experiment)28 Aralık 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sitesinde yer alan örnekler büyük sayılar yasasını güzel bir şekilde ifade eder.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tijms, Henk (2007). Understanding Probability: Chance Rules in Everyday Life. Cambridge University Press. s. 17. ISBN 978-0-521-70172-3. 
  2. ^ Jakob Bernoulli, Ars Conjectandi: Usum & Applicationem Praecedentis Doctrinae in Civilibus, Moralibus & Oeconomicis, 1713, Chapter 4,(Translated into English by Oscar Sheynin)
  3. ^ Hacking, Ian. (1983) "19th-century Cracks in the Concept of Determinism"
  • Grimmett, G. R.; Stirzaker, D. R. (1992). Probability and Random Processes, 2nd Edition. Clarendon Press, Oxford. ISBN 0-19-853665-8. 
  • Durrett, Richard (1995). Probability: Theory and Examples, 2nd Edition. Duxbury Press. 
  • Jacobsen, Martin (1992). Videregående Sandsynlighedsregning (Advanced Probability Theory) 3rd Edition. HCØ-tryk, Copenhagen. ISBN 87-91180-71-6. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • [1] 4 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MathWorld: Zayıf büyük sayılar yasası.
  • [2] 23 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MathWorld: Güçlü büyük sayılar yasası.
  • [3] Şans tabloları yasası - rastgele şansa bağlanabilenden daha büyük olduğu iddia edilen başarıların sınanması için kullanılır.

Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Nedir? :Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? ile ilgili Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Ne Demektir? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Açıklaması Nedir? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Cevabı Nedir? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Açıklaması? :Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Gerçek mi? :Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? ile ilgili Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Hakkında? :Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? ile ilgili Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Büyük sayılar yasası nedir?, Büyük sayılar yasası anlamı nedir?, Büyük sayılar yasası ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ravenna Eksarhlığı, Etil eter, Championnat de France amateur, Barka yelken, Keraitler, My First Kiss, Willis Lamb, Okült, Bad 25, Patricio Álvarez, Norodom Sihamoni, Mehmet Günsür (oyuncu), Dryopitekus, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, FC UTA Arad, Özen Yula, Save the Day (Mariah Carey şarkısı), Melikkiyan, Herbaryum, Pazarköy, Nusaybin, Papa V. Innocentius, En İyi Enstrümantal Pop Performansı Grammy Ödülü, Vicenza, Drip Drop, Yabanlı, Boyabat, Love (Sasha Son şarkısı), Çin asıllı Taylar, Özgür Toplum Partisi, Patricia Arquette, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Prada, VI. Benedictus, Afrika pengueni, A Letter to Three Wives, Joan Collins, Neobrettus, Işık Kaan Arslan, Askerî teori, Volkan Aydın, İsmail Hakkı Baltacıoğlu, NGC 6843, Prionace, Yuan Ye, Mehmet Akyüz, Body and Soul (film, 1947), Giuseppe Favalli, Radio Times, Forever (Mariah Carey şarkısı), Altın Kızlar (dizi), Sergio Omar Almirón, Koşullu olasılık, Abdülhay Öztoprak, Risovača Mağarası, Dezhou, Anna Politkovskaya, Dövme dondurma, 1954 Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, Jerren Nixon, Avustralyanın eyaletleri ve bölgeleri, Kloak, Stethorrhagus, Uluslararası Ticaret Odası, Pablo Ferro, Olukman, Zile, Gunwalloe, Piper perscabrifolium, Nekede merkezî bahşı, Türkiye Taşkömürü Kurumu, NGC 4306, Nihad Đedović, Süleyman Paşa (Orhan Gazinin oğlu), Carlsbad Mağaraları Milli Parkı, Barçaçakırlı, Giresun, 2020 NBA Seçmeleri, Drottningholm Sarayı, Barut İmparatorlukları, Singafrotypa, Stephanie Lee, Bartında 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Ölüm tanrıları listesi, Sahalin Adası, Deutsche Bundesbank, A Separation, Kormisoş, Pseudocercopeus, Drop the World, Jagiellon Hanedanı, Ölçü (şiir), Mortimer Adler, Ölümcül Oyuncaklar, Samsung Group, Dinozorlar, Hutt Nehri Prensliği, II. Aleksandr Suikastı, Stanislao Cannizzaro, Lucas Radebe, Love Symphony, Paul McShane, Prut, Miniclip,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,